mmax20 14.10.05, 06:32 mówi się czy wystarczy zamknąć oczy, żeby pozbyć się strachu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fleuret Re: strach ma wielkie oczy 14.10.05, 08:02 a w nich błysk proroczy... raczej aby pozbyć się strachu trzeba spojrzeć mu w oczy Odpowiedz Link Zgłoś
wichrowe_wzgorza Re: strach ma wielkie oczy 14.10.05, 08:10 fleuret napisała: > a w nich błysk proroczy... > raczej aby pozbyć się strachu trzeba spojrzeć mu w oczy własnie - choc to trudne czasem Odpowiedz Link Zgłoś
mmax20 Re: strach ma wielkie oczy 14.10.05, 12:17 i dać się zauroczyć.. słyszałem, że to może być nałóg Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: strach ma wielkie oczy 14.10.05, 13:32 zbyt niski poziom adrenaliny zabija człowieka, a stale podwyższony - eliminuje strach. min dlatego sporty ekstremalne mają tylu zwolenników Odpowiedz Link Zgłoś
jpsi wielkie oczy sie nie zmniejszaja 15.10.05, 04:24 po ich zamkniciu. Moze minimalnie, od naciagu powiek. Jak chcesz zmniejszych oczy mozesz... hmm. Poddac sie chirurgii, albo zmniejszyc cisnienie w oku. Nie jestem pewien, ale wydaje mi sie, ze po odpompowaniu wody z oka/zmniejszenia w nim cisnienia, zapadnie sie jego przednia czesc, a tyl pozostanie prawie niezmieniony. Przynajmniej tak to wygladalo na sekcji zwlok - po usunieciu soczewki z oka. Ale to byl ssak morski, nie wiem jak jest z ludzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
jpsi Anyway.... 15.10.05, 04:24 ssaki morskie tez pewnie sie boja, so it applies. Odpowiedz Link Zgłoś
mmax20 Re: Anyway.... 15.10.05, 18:24 no dobra, to mi powiedz w końcu, czy jak odpompuję to wodę z oka i coś tam się zapadnie, to nie będę się bał, bo z twojej odp. to nie wynika o ssakach później... Odpowiedz Link Zgłoś
jpsi Udowadniam, 15.10.05, 18:48 ze po zamknieciu oczu strach nie zniknie. Jezeli strach ma wielkie oczy, to nie znaczy, ze automatycznie kazdy kto ma wielkie oczy sie boi... Jezeli strach ma zawsze wielkie oczy, to ich zmniejszenie by spowodowalo spadek strachu. Ale tak na prawde to wykorzystalem przenosnie do polaczenia jej w bezposredni sposob z rzeczywistoscia, i nic wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś