Gość: ola IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.01, 01:06 Co według was jest przemocą psychiczną ? mój chłopak mnie o to oskarża - a ja zupełnie nie wiem o co mu chodzi. :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kini Re: przemoc psychiczna?!! 07.12.01, 08:36 To może go zapytaj??? Przemocą psychiczną może być na przykład słowne poniżanie, umniejszanie wartości, wciąganie w gry prowadzące przeciwnika w ślepy zaułek. Gama przemocy psychicznej jest barzo bogata i wyrafinowana. Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: przemoc psychiczna?!! 07.12.01, 11:08 Jesli nie wiesz, o co chodzi, to zapytaj po prostu - jego oczywiscie Nie wiem, moze jest tak, ze to Ty decydujesz, czy i gdzie pojdziecie na randke, na jaki film i do ktorego kina, i on sie czuje przez Ciebie zdominowany? Albo usilujesz na nim wymoc jakies dzialanie, czy cos w tym stylu (np. zeby powiedzial "kocham cie"), ale nie mowisz tego wprost, tylko "dajesz do zrozumienia" tak, ze on dostaje krecka? Pewne jest to, ze on sie czuje w jakis sposob zdominowany, uzalezniany przez Ciebie. A czy to Twoj czy jego problem, to juz musicie sobie sami wyjasnic... Naprawde nie rozmawialiscie o tym, tylko on Ci cos takiego zakomunikowal, a Ty bez reakcji w jego kierunku od razu przybieglas tutaj????? Bo tak by to wychodzilo z Twojego postu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andre Re: przemoc psychiczna?!! IP: *.toya.net.pl 07.12.01, 13:45 Droga Olu Jestem psychologiem od 10 lat. I nie bede tu mowil o tej przemocy bo moi poprzednicy juz to wyjasnili. Wydaje mi sie, ze jesli to dzieje sie od XX czasu to znaczy, ze Wasz zwiazek Was niszczy. Tak nie powinno byc. On oskraz Cie o to ze go "terroryzujesz psychicznie", a Ty lapiesz sie za glowe i nie wiesz o co chodzi. Byc moze robisz to nie swiadomie, wciaz zadajac dziwne pytania, wprowadzajac gry o ktorych Ty masz pojecie, a on nie. Podkreslam mozesz to robic nie swiadomie. Zas jesli robisz to swiadomie to daj sobie spokoj, jesli na nim Ci zalezy. Natomiast jesli on malo Cie obchodzi to nie baw sie Tym poniewaz to potezna bron i mozna latwo zniszczyc czlowieka jesli jest slaby psychicznie. Czasmi warto odpuscic, ale polecam rozmowe z nim, bo cos mi sie wydaje, ze robisz to nie swiadomie. Z powazaniem Andre Odpowiedz Link Zgłoś