Dodaj do ulubionych

przemoc psychiczna?!!

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.01, 01:06
Co według was jest przemocą psychiczną ? mój chłopak mnie o to oskarża - a ja
zupełnie nie wiem o co mu chodzi. :-)
Obserwuj wątek
    • kini Re: przemoc psychiczna?!! 07.12.01, 08:36
      To może go zapytaj???

Przemocą psychiczną może być na przykład słowne poniżanie, umniejszanie
      wartości, wciąganie w gry prowadzące przeciwnika w ślepy zaułek. Gama przemocy
      psychicznej jest barzo bogata i wyrafinowana.
    • kwieto Re: przemoc psychiczna?!! 07.12.01, 11:08
      Jesli nie wiesz, o co chodzi, to zapytaj po prostu - jego oczywiscie

Nie wiem, moze jest tak, ze to Ty decydujesz, czy i gdzie pojdziecie na randke,
      na jaki film i do ktorego kina, i on sie czuje przez Ciebie zdominowany?
      Albo usilujesz na nim wymoc jakies dzialanie, czy cos w tym stylu (np. zeby
      powiedzial "kocham cie"), ale nie mowisz tego wprost, tylko "dajesz do
      zrozumienia" tak, ze on dostaje krecka?

Pewne jest to, ze on sie czuje w jakis sposob zdominowany, uzalezniany przez
      Ciebie. A czy to Twoj czy jego problem, to juz musicie sobie sami wyjasnic...

Naprawde nie rozmawialiscie o tym, tylko on Ci cos takiego zakomunikowal, a Ty
      bez reakcji w jego kierunku od razu przybieglas tutaj?????
      Bo tak by to wychodzilo z Twojego postu...
      • Gość: Andre Re: przemoc psychiczna?!! IP: *.toya.net.pl 07.12.01, 13:45
        Droga Olu

Jestem psychologiem od 10 lat. I nie bede tu mowil o tej przemocy bo moi
        poprzednicy juz to wyjasnili. Wydaje mi sie, ze jesli to dzieje sie od XX czasu
        to znaczy, ze Wasz zwiazek Was niszczy. Tak nie powinno byc. On oskraz Cie o to
        ze go "terroryzujesz psychicznie", a Ty lapiesz sie za glowe i nie wiesz o co
        chodzi. Byc moze robisz to nie swiadomie, wciaz zadajac dziwne pytania,
        wprowadzajac gry o ktorych Ty masz pojecie, a on nie. Podkreslam mozesz to
        robic nie swiadomie. Zas jesli robisz to swiadomie to daj sobie spokoj, jesli
        na nim Ci zalezy. Natomiast jesli on malo Cie obchodzi to nie baw sie Tym
        poniewaz to potezna bron i mozna latwo zniszczyc czlowieka jesli jest slaby
        psychicznie. Czasmi warto odpuscic, ale polecam rozmowe z nim, bo cos mi sie
        wydaje, ze robisz to nie swiadomie.

Z powazaniem
        Andre

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka