ta 11.10.03, 23:23 Wszystkie pegazy tego forum, do weryfikacji !: www2.gazeta.pl/edukacja/1668728,48861,1714667.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kula Re: Test na... ( na co?) IP: *.gabo.pl 11.10.03, 23:27 1.kapibara-ilośc liter jest wieksza od pozostałych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kula trzecie IP: *.gabo.pl 11.10.03, 23:28 b)trzecia z kolei liczba jest odwroccona o 90 st Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: trzecie 11.10.03, 23:30 Kula, zrób sobie cicho test sama, wyniki zachowaj dla siebie ;) Punktowe podsumowanie masz na końcu testu. Teraz ciiii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kula Re: trzecie IP: *.gabo.pl 11.10.03, 23:39 oki oki:-) wg mnie pól na pół.jedne czasem naprawde ciezko rozszyfrowac inne wprost przeciwinie Odpowiedz Link Zgłoś
malwinamalwina Re: trzecie 11.10.03, 23:49 te rysunki to mi zawsze zycie ratuja ;-) PS robilam takie testy we fr psychotechniczne testy to sie tu nazywa to nie na inteligencje lecz na potencjal cognitif Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: Test na... ( na co?) IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 12.10.03, 01:14 To jakis horror, 0%, kto to wymyslil? Co to ma wspolnego ze wszystkimi madrymi ksiazkami ktore przeczytalem ahhh? ryb Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: Test na... ( na co?) 12.10.03, 02:49 To jest test na jakość połączenia z gazetą. Moje jest kiepskie skoro jedna strona ładuje mi sie przez pięć minut :-| Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Test na... ( na co?) 12.10.03, 10:37 jmx napisała: > > To jest test na jakość połączenia z gazetą. Moje jest kiepskie skoro jedna > strona ładuje mi sie przez pięć minut :-| W w jakich goszinach robiłaś - w szczycie rzeczywiście ciężko. Poza tym test(?) nieczysty metodolohgicznie= eg Eysencka ro sie robi z limitem czasu POzdrowienia Ćwiercinteligent MM > Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: Test na... ( na co?) 13.10.03, 22:17 2.30 Tak, to był szczyt.... głupoty, by o tej porze siedzeć w internecie ;-))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: virra Re: Test na... ( na co?) IP: *.117.susc.suscom.net 12.10.03, 05:47 19/30 ale niektore rozwiazania maja wiecej jak jedna prawidlowa odpowiedz. I tak gupol jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
alka_xx Re: Test na... ( na co?) 12.10.03, 05:54 inteligencja ludzka ma juz ładnych pare milionów lat, ale po niektórych wcale nie widać... upływu czasu i nie są to blondynki;)) mam 26/30 Odpowiedz Link Zgłoś
trzcina Re: Test na... ( na co?) 12.10.03, 21:12 To jest test na wyćwiczenie w testach;) Im więcej takich ruszysz, tym lepiej idzie następny. Mierzy, co trzeba jedynie u dziewiczych testowo. Spróbuję, a jak, kiedy będzie szybciej ładować strony. macham t)) Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: Test na... ( na co?) 12.10.03, 22:43 trzcina napisała: > To jest test na wyćwiczenie w testach;) Otóz to! Ojej, tak bardzo chcialam to napisać, a trzcina mnie ubiegła,buuu!!! Spotkałam sie kiedyś z następującą definicją: Inteligencja to to, co mierzą testy inteligencji. I czegóz chciec od nich więcej? > Mierzy, co trzeba jedynie u dziewiczych testowo. Co trzeba? To zależy. Może w nielicznych wypadkach, tj. przy selekcji do wykonywania b. specyficznych zadań (podobnych wlasnie do rozwiązywania testów) - ile takich w realnym życiu jest? A przypisuje się im (testom IQ) często niesamowity potencjał "predykacyjny"... Iii, taka sobie krzyżóweczka, i tyle:-) A, i jeszcze jedno (ad pierwszy z podanych przykladow): paradoksalnie inteligentni mogą w tego typu sprawdzianach wypaść gorzej, bo biorą pod uwagę więcej możliwych kryteriów poprawności rozwiązania (vide powyżej), czym się wkopują.Głupszy od razu widzi jeden możliwy klucz... Macham również mary_ann Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Test na... ( na co?) 13.10.03, 07:56 Nie mowiac juz o tym, ze czesto testy sa zle ulozone. W tescie pierwszym (ogolnym) zakamuflowany fragment Inwokacji z Pana Tadeusza (domieszano literki tak aby czytac co ktoras) nazwano.... anagramem! A przeciez anagram to pomieszanie liter danego slowa, BEZ dodawania liter obcych. Podobnie test drugi (zdolnosci slowne). Pytanie 3 i 5 wymaga wiedzy (prostej i banalnej, to fakt). Ale pytania te nijak sie maja do mierzenia inteligencji po prostu (rozumianej chocby jako zdolnosc kojarzenia pewnych rzeczy), ale sprawdzaja zasob wiedzy - wiesz, odpowiadasz dobrze, nie wiesz, to chocbys byl najinteligentniejszy na swiecie nie odpowiesz. Insza rzecz, ze taki test powinien byc ograniczony czasowo, a tu takiego obostrzenia nie bylo... A rzecz faktycznie mozna wycwiczyc, niewielkim wysilkiem zreszta. Odpowiedz Link Zgłoś
malwinamalwina Re: Test na... ( na co?) 13.10.03, 08:49 iii, ale to naprawde nie jest test na IQ tylko zeby zobaczyc czy masz wszystkie klepki ... Odpowiedz Link Zgłoś
alka_xx Re: Test na... ( na co?) 13.10.03, 08:53 no a gdzie element zabawy? no, niekoniecznie tej najlepszej, ale odrobina poczucia humoru i wszystko wyglada inaczej! ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Test na... ( na co?) 13.10.03, 20:39 Eeeeetam, poczucie humoru poczuciem humoru, mozna wysmiac (dzis byla w GW odpowiedz do zupelnie innego pytania :"))) ) ale niechlujstwo jest niechlujstwem... Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Test na... ( na co?) 14.10.03, 07:17 alka_xx napisała: > a prawo do blędu?:) Trzy razy pod rzad? :") Odpowiedz Link Zgłoś
alka_xx Re: Test na... ( na co?) 14.10.03, 09:40 no...tyle ile polska norma dopuszcz;) kwieto napisał: > Trzy razy pod rzad? :") Odpowiedz Link Zgłoś
alka_xx Re: Test na... ( na co?) 14.10.03, 09:41 nooo...tyle ile polska norma dopuszcza ;) kwieto napisał: > Trzy razy pod rzad? :") > Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Test na... ( na co?) 13.10.03, 13:44 No i udało mi się w b. wysokim % to, co zamierzyłam :)))))) Tak to w sposób "piekielnie entelegentny" zwabiłam Was, drogie pegazy, żeby teraz podziękować Wam i pozdrowić. I ten wynik jest dla mnie istotny :). Znaczy czytacie, znaczy JESTEŚCIE, znaczy jest OKI ! Duuuży cium dla kuma i kumy Ta_ Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 Re: Test na... ( na co?) ta_ 13.10.03, 22:22 a ty dzisiaj masz ogonka? tak,juz cie tez lubie.dasz mi buziaczka? Odpowiedz Link Zgłoś