Dodaj do ulubionych

zjedzcie sobie wszyscy zupe

05.04.09, 13:17
to takie zadanie podlug Waszych mozliwosci, no i mile calkiem...
Obserwuj wątek
    • shachar Re: zjedzcie sobie wszyscy zupe 05.04.09, 13:50
      daj cos latwiejszego, do zupy trzeba lyzki uzywac :)
      • facettt lejesz do michy :) 05.04.09, 15:48
        shachar napisała:

> daj cos latwiejszego, do zupy trzeba lyzki uzywac :)

lejesz do michy, a nie na talerz i jesz/pijesz/ wprost :)
    • moon_witch Dobry pomysl... 05.04.09, 14:29
      jan_stereo napisał:

> to takie zadanie podlug Waszych mozliwosci, no i mile calkiem...

.............................

Proponuje rosol.
      • cycaty.aniol Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 14:34
        moon_witch napisała:

> jan_stereo napisał:
        >
        > > to takie zadanie podlug Waszych mozliwosci, no i mile calkiem...
        >
        > .............................
        >
        > Proponuje rosol

po pierwsze primo- dobry na kaca
        po drugie primo- mozna potraktowac gotowanie zupy jako swego rodzaju
        bunt przeciwko tradycji/religii, ktora jasno glosi- 'w niedziele
        masz jesc lepiej niz w pozostale dni tygodnia'czy
        'w niedziele masz ubierac sie lepiej'
        'w niedziele idz do tesciow na obiad' etc. etc. :)
        • shachar Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 14:36
          cycaty, tys chyba za malo dzis rosolu zjadla i glowa cie boli

oj nie moge :))
          • cycaty.aniol Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 14:38
            shachar napisała:

> cycaty, tys chyba za malo dzis rosolu zjadla i glowa cie boli
            >
            > oj nie moge :))

nie rozumię co Ty do mnie schacharze nawijasz, rozmawiasz znaczy się
        • moon_witch Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 14:39
          Rosol dobry na wszystko.
          Ide zabic kure!
          • cycaty.aniol Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 14:42
            moon_witch napisała:

> Rosol dobry na wszystko.
            > Ide zabic kure!

idz!
            a potem ja wypatroszysz
            ja ugotuje pyszna zupke

i bedzie pretekst dla schachary aby sie wreszcie rozebrala :)
            • shachar Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 14:46
              ja juz rozebrana, w jednej rece lyzka w drugiej widelec, bo caly
              czas niepewnosc w temacie jak jest eleganciej.
              • moon_witch Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 15:05
                Eleganciej jest siorbnac, mlasknac i na koniec beknac...To jest
                stary zwyczaj ludow europeiskich. Znaczy ze dobre bylo:-)))
                • cycaty.aniol Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 15:14
                  Eleganciej jest siorbnac, mlasknac i na koniec beknac

oo tak przy okazji bekania pocwiczyc odglos lwiej paszczy
                  • moon_witch Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 15:30
                    po takim bekaniu, nie ma mowy o deserze:-)))
                    • cycaty.aniol Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 15:39
                      moon_witch napisała:

> po takim bekaniu, nie ma mowy o deserze:-)))

deser poczeka na swoja kolej
                      a Ty nie gadaj tyle tylko patrosz, czekam na glowna ingrediencje
                      zebym mogla udac sie, pichcic
                      co by glodni nakarmieni zostali
                      • moon_witch Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 15:56
                        Oj brzmi koscielnie,trzeba tych glodnych karmic w sposob biblijny,
                        manna spdajaca z nieba, a nie moja stara kura...:-)))
                        • cycaty.aniol Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 16:05
                          oj moze i brzmi, ale dla glodnych lepsza stara kura niz gapienie sie
                          w niebo nie wiadomo jak dlugo
                          no jasny gwint, dawaj tą kure tę
                          chcę zaczac gotowac!
                          albo sie zwijam i bujaj sie sama, zrobisz wszystko :)
                          • moon_witch Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 16:28
                            Aniol, nie spieszno mi skubac te kure:-)
                            Wcisnelam na pewien nieznany kanal i mam taki fajny rock musik,
                            cuudo.:-) Kura musi poczekac, musze sie nasluchac hard rocka:-)))

Moze Janek przyzadzi ci te kure....
                            • cycaty.aniol Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 20:18
                              moon_witch napisała:

> Aniol, nie spieszno mi skubac te kure:-)
                              > Wcisnelam na pewien nieznany kanal i mam taki fajny rock musik,
                              > cuudo.:-) Kura musi poczekac, musze sie nasluchac hard rocka:-)))
                              >
                              > Moze Janek przyzadzi ci te kure...

oj, nieladnie :)
                              ja sobie poradzilam
                              natomiast w kontekscie innego watku pod tytulem 'zgrany zespol'
                              czy jakos tak
                              to wypadasz slabo Moon :))

• moon_witch Zapraszam do stolu... 05.04.09, 20:50
                                Tylko podkrec glosniczki:-)

www.youtube.com/watch?v=s7Ww3zt3ZOk
                                • moon_witch Re: Zapraszam do stolu... 05.04.09, 21:15
                                  i...deserek..

www.youtube.com/watch?v=LjPRJoH75MA&feature=channel
                                  • cycaty.aniol Re: Zapraszam do stolu... 05.04.09, 21:26
                                    o dzieki, danie glowne i deserek zupelnie innego rodzaju
                                    to teraz taki leciutki pop

www.youtube.com/watch?v=6Tlf3XZckzc
                                    • moon_witch Re: Zapraszam do stolu... 05.04.09, 21:36
                                      Niedawno zmarl moj kolega byl, jeszcze mlody gosc
                                      ten hard roczek, to w jego imieniu i opisujacy jego dusze
                                      dokladnie...
                                      • gadagad Re: Zapraszam do stolu... 05.04.09, 21:42
                                        www.youtube.com/watch?v=nTAdtgx9kss&feature=related
                                        • moon_witch Re: Zapraszam do stolu... 05.04.09, 21:49
                                          No to zes mnie zaskoczyla...zniwa w Rosji:-)))
                                          • gadagad Re: Zapraszam do stolu... 05.04.09, 21:52
                                            :))),że :)))
                                            • cycaty.aniol Re: Zapraszam do stolu... 05.04.09, 22:00
                                              na dobranoc raz jeszcze Justin

www.youtube.com/watch?v=Idh1yr1SJNA
                                              oraz

www.youtube.com/watch?v=0NdJFmyLmMo
                                              :)
                                              • moon_witch Re: Zapraszam do stolu... 05.04.09, 22:03
                                                Ooo to jest sliczne...
                                                Dobrej nocy i snij tylko dobre sny ..prorocze:=)))
                                                • gadagad Re: Zapraszam do stolu... 05.04.09, 22:12
                                                  kołysankę www.youtube.com/watch?v=ZCmUlVQQbsc&feature=related
                                        • cycaty.aniol Re: Zapraszam do stolu... 05.04.09, 21:50
                                          jeszcze to

www.youtube.com/watch?v=gxSiCwfWlYI&feature=related
                                          • cycaty.aniol Re: Zapraszam do stolu... 05.04.09, 21:51
                                            ta wersja lepsza

www.youtube.com/watch?v=rKlaV-9Vzsk&feature=related
                                            • moon_witch Re: Zapraszam do stolu... 05.04.09, 22:01
                                              Przystojny facet ten Nick, taki delikatny...artysta.:-)
                                    • moon_witch Re: Zapraszam do stolu... 05.04.09, 21:49
                                      A ten Timberlak to nawet zdolny gosc....
                                    • moon_witch Heloj Janku! 05.04.09, 21:51
                                      Co myslisz o zupce. Najlepsze zupki ponoc na kostkach wolowych sie
                                      gotuje. Podrzuc i ty kawalek.....
                                • gadagad Re: Zapraszam do stolu... 05.04.09, 21:26
                                  To ci podrzucę -to-.Też ładne,a bez tych obrzydliwych
                                  obrazków.www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=1se60Wm7eTE&feature=related
                                • zlotyswit Rosół z prawdziwej kury 06.04.09, 19:44
                                  www.youtube.com/watch?v=hlqU5aszCJs
                                  • gadagad Re: Rosół z prawdziwej kury 06.04.09, 19:59
                                    jak już jajawww.youtube.com/watch?v=T_e602jXw1s&feature=related
                                    • zlotyswit Re: Rosół z prawdziwej kury 06.04.09, 20:52
                                      www.youtube.com/watch?v=ar26nzEt5og
                                      www.youtube.com/watch?v=y4fIEHybA8g
                                      • zlotyswit Re: Rosół z prawdziwej kury 07.04.09, 21:44
                                        odgrzeję kotleta, tj rosół, nie mogę się powstrzymać, mistrzostwo! :)
                                        www.youtube.com/watch?v=HISEPFnsQ-Q
                                        przypomina mi to teledysk KNŻ nagrany przez ZF Skurcz
                                        • lo.rett.aa Re: Rosół z prawdziwej kury 07.04.09, 22:36
                                          to ja do tej zupki dorzuce tez cos

www.youtube.com/watch?v=oRpPDYgZfN8
                                  • moon_witch fajne....:))) 06.04.09, 21:09
                                    ...a my te jaja w Babilonie wycinamy tepa zyletka....:))))
                                    • gadagad Re: fajne....:))) 06.04.09, 21:24
                                      to dalej www.youtube.com/watch?v=4P0WSLQaaBo&feature=related
                                      • zlotyswit Re: fajne....:))) 06.04.09, 21:29
                                        lol, ale co ten leszcz ma wspólnego z tymi zawodami?
                                        tu jest harmonia rzeczy prostych
                                        www.youtube.com/watch?v=SpThEzr-BKI
                                        • cycaty.aniol czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 21:35
                                          www.youtube.com/watch?v=4mUmdR69nbM
                                          • zlotyswit Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 21:42
                                            ta twoja raczej tak ;)
                                            • cycaty.aniol Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 21:46
                                              moze moja zupa stara ale jara
                                              taki eintopf

www.youtube.com/watch?v=PIkWJZf33UY
                                              www.youtube.com/watch?v=gGXdXcpNsv4&feature=related
                                              • zlotyswit Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:03
                                                już trochę lepiej, ale ze starych rzeczy znam lepsze
                                                a mówiąc eitopf, miałaś na myśli że robione szybko i z byle czego? racja ;)
                                                • gadagad Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:10
                                                  No, zrób szybko starą kurę. A w ogóle
                                                  jak wiedźma mogła mieć pomysł na jej konsumowanie.Stare kury nadają się najwyżej
                                                  do obrzędów.No chyba,że stara wiedźma dojada swoje stare kury,bo już nic innego
                                                  nie zostaje.
                                                  • zlotyswit Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:13
                                                    Możliwe, ze starej da się coś zawsze na siłę zrobić, ale powiedz mi czy da się
                                                    coś zrobić z dorastającym kurczątkiem?
                                                  • gadagad Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:44
                                                    Mówi się kurczaczkowi,że wszystko w porządku i że tak ma być,wszystkie
                                                    kurczaczki tak mają.
                                                  • zlotyswit Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:48
                                                    z tym że niektóre kórczaczki, gdy je porównać do wszystkich, odczuwają gorszy
                                                    wstręt niż przed czymkolwiek innym.
                                                  • gadagad Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:55
                                                    Co ma do wyboru kurczaczek? Sokoła,albo,że ludzi w aniołów przerobi.
                                                  • zlotyswit Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:58
                                                    może udawać sokoła i walczyć, może udawać anioła i zginąć jako menczennik
                                                  • moon_witch Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:22
                                                    ojjj nie mów,że nie można zjeść kury:-)))
                                                    Po wojnie taka kurka to był rarytas razem z kogutkiem.
                                                  • gadagad Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:42
                                                    chyba się w ciągu trzech lat natknęłam na kurę.Ale tutaj, przed martwą kurą
                                                    ,uciekłam.
                                                • cycaty.aniol Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:12
                                                  zlotyswit napisał:

> a mówiąc eitopf, miałaś na myśli że robione szybko i z byle czego?
                                                  racja ;)

eintopf- taka stara niemiecka tradycja

rzucam gotowanie!
                                            • gadagad Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 21:51
                                              W życiu nie zjem starej kury.No chyba,że ją spreparuję tak,że już nie będzie
                                              zupełnie tym czym jest.Ale efekt będzie jak u alego,śpiewającego po czesku
                                              piosenkę flagowych katolików,którzy prywatnie są obleśni.
                                              • zlotyswit Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:05
                                                wybacz, ale nie każdy zna język czeski i nie do każdego trafiają pieśni
                                                katolików, więc przekaz, mimo najlepszych chęci, mógł być źle odebrany
                                                • gadagad Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:39
                                                  Och,przekaz może być akurat odebrany, albo nie odebrany,nie ma problemu.Czemu
                                                  to traktować - jako źle,czy przepraszać.
                                                  • zlotyswit Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:45
                                                    Jeśli chodzi o przekaz, to zawsze są problemy, tam gdzie ich nie ma ich brak
                                                    jest problemem, a przepraszanie niewiele jest warte jeśli się nie wie za co
                                                    przepraszać, a złe, jeśli damy mu odpowiednio dużo czasu. znajdzie moment,
                                                    krótką chwilę, przez którą będzie dobre
                                              • moon_witch Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:25
                                                jadłam kurę przed laty, teraz nie dostaniesz takiej w sprzedazy.
                                                Kure gotowalo sie dlugo i przyprawialo indyjskimi przyprawami
                                                Curry, do tego warzywa, i naturalny ryz surowy nie młócony.
                                                jedzonko jak z Babilonu:))))
                                                • moon_witch Zloty pierscionek 06.04.09, 22:31
                                                  www.youtube.com/watch?v=D8FkdDh5n-s&feature=related

To tak na dobranoc..
              • cycaty.aniol Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 15:09
                shachar napisała:

> ja juz rozebrana, w jednej rece lyzka w drugiej widelec, bo caly
                > czas niepewnosc w temacie jak jest eleganciej

jak chcesz schacharze/o sie dluzej zupa nacieszyc to mozesz widelcem
                ja jesc, tą, tę

ale zeby Ci zimno za bardzo nie bylo w neglizu, to jednak lyzkę
                rekomenduję
                • shachar Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 15:12
                  najlepiej to dwie lyzki
                  na cycki polozyc, a widelcem sie rozkoszowac, masz racje :)
                  • moon_witch Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 15:15
                    shachar jaka fantazja:-)))
                    najlepiej na cycki dwie cynkowe miseczki, polkoliste z wywarem z
                    zupy lekko kleistym. A lyzki jako nauszniki na uszy, a co z
                    widelcem, bo te zupe to moze nozem trzeba kroic, taka sie
                    ugotowala:-)))
                    • cycaty.aniol Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 15:18
                      brrr metal na cycki klasc?
                      zimno
                      lepiej sie oblozyc naopkolo wezem 7 metrowym pytonem, ktory to sie
                      nagrzewa samoistnie i dopasowuje do temperatury ciala schachary
                      • shachar Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 15:25
                        podoba mi sie z tymi lyzkami na uszach, szerszym do gory, zestroje
                        sie tak na Wielkanoc. to mowicie ze oklad z weza mam zrobic?
                        • cycaty.aniol Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 15:28
                          shachar napisała:

> podoba mi sie z tymi lyzkami na uszach, szerszym do gory, zestroje
                          > sie tak na Wielkanoc. to mowicie ze oklad z weza mam zrobic?

koniecznie, jeden powinien wystarczyc
                          wydaje mnie się
                        • moon_witch Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 15:29
                          shachar napisała:

> podoba mi sie z tymi lyzkami na uszach, szerszym do gory,
                          zestroje
                          > sie tak na Wielkanoc. to mowicie ze oklad z weza mam zrobic?
                          ...
                          Tak, z weza niejadalnego albo niejadowitego. A najlepiej go
                          splasczyc w forme szlaiczka, bo w swieta ponoc chlodno bedzie:-)))
    • rzeka.suf Re: zjedzcie sobie wszyscy zupe 05.04.09, 15:00
      ja zjem dzis raczej pizze.

nie czuje w sobie mocy tfurczej, nawet jesli o zupe chodziloby. moglabym jednak
      jakas polewke spozyc, o ile bylaby mi ona pod sam nos podstawiona - czarna na
      bialym.
      • cycaty.aniol Re: zjedzcie sobie wszyscy zupe 05.04.09, 15:11
        rzeka.suf napisała:

> ja zjem dzis raczej pizze

pizza bedzie ale ze szpinakiem
    • zlotyswit Re: zjedzcie sobie wszyscy zupe 05.04.09, 16:49
      głodnemu wystarczy rzucić do michy cokolwiek by rzucił się na to. jeśli rzucasz
      "z łaski", jest nawet gotów jeść z (nie)kłamanym apetytem
    • laps.0 Re: zjedzcie sobie wszyscy zupe 08.04.09, 06:40
      Lepiej ciasto upiec.
      Mamusia zaraz upiecze: mazurka lub murzynka.
      Trafiona-zatopiona cukierniczo.

Ładny wątek - Malusiawinka + Moon. Ładna z Was para.
      Zachęcam raz jeszcze.
      • laps.0 Re: zjedzcie sobie wszyscy zupe 09.04.09, 07:04
        > Mamusia zaraz upiecze: mazurka lub murzynka.

Oczywiście nie jest to jedyna z bzdur, które przewaliły się na tym forum ( i w
        realu ) na mój temat.
        Zanućmy: bo fantazja, fantazja....
        Logoreus ( arbiter savoir -vivre'u )lał wodę, lał, póki mógł ( póty dzban itd.
        ).Przelało się.

Kolejnej ukochanej ( udręczonej ) nie należy mówić na wstępie, że małym biały
        domek, ciasta i potomek.
        Istnieje ryzyko, że ucieknie z krzykiem.

Acha, spy-phony to już passe, dla kolejnej cuś nowego się nada. Trzeba być au
        courant z nowinkami technicznymi.
    • paco_lopez Re: zjedzcie sobie wszyscy zupe 08.04.09, 11:18
      jasiu ja wczoraj zjadłem pyszną ogórkową. dobrze ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka