jan_stereo 05.04.09, 13:17 to takie zadanie podlug Waszych mozliwosci, no i mile calkiem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shachar Re: zjedzcie sobie wszyscy zupe 05.04.09, 13:50 daj cos latwiejszego, do zupy trzeba lyzki uzywac :) Odpowiedz Link Zgłoś
facettt lejesz do michy :) 05.04.09, 15:48 shachar napisała: > daj cos latwiejszego, do zupy trzeba lyzki uzywac :) lejesz do michy, a nie na talerz i jesz/pijesz/ wprost :) Odpowiedz Link Zgłoś
moon_witch Dobry pomysl... 05.04.09, 14:29 jan_stereo napisał: > to takie zadanie podlug Waszych mozliwosci, no i mile calkiem... ............................. Proponuje rosol. Odpowiedz Link Zgłoś
cycaty.aniol Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 14:34 moon_witch napisała: > jan_stereo napisał: > > > to takie zadanie podlug Waszych mozliwosci, no i mile calkiem... > > ............................. > > Proponuje rosol po pierwsze primo- dobry na kaca po drugie primo- mozna potraktowac gotowanie zupy jako swego rodzaju bunt przeciwko tradycji/religii, ktora jasno glosi- 'w niedziele masz jesc lepiej niz w pozostale dni tygodnia'czy 'w niedziele masz ubierac sie lepiej' 'w niedziele idz do tesciow na obiad' etc. etc. :) Odpowiedz Link Zgłoś
shachar Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 14:36 cycaty, tys chyba za malo dzis rosolu zjadla i glowa cie boli oj nie moge :)) Odpowiedz Link Zgłoś
cycaty.aniol Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 14:38 shachar napisała: > cycaty, tys chyba za malo dzis rosolu zjadla i glowa cie boli > > oj nie moge :)) nie rozumię co Ty do mnie schacharze nawijasz, rozmawiasz znaczy się Odpowiedz Link Zgłoś
moon_witch Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 14:39 Rosol dobry na wszystko. Ide zabic kure! Odpowiedz Link Zgłoś
cycaty.aniol Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 14:42 moon_witch napisała: > Rosol dobry na wszystko. > Ide zabic kure! idz! a potem ja wypatroszysz ja ugotuje pyszna zupke i bedzie pretekst dla schachary aby sie wreszcie rozebrala :) Odpowiedz Link Zgłoś
shachar Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 14:46 ja juz rozebrana, w jednej rece lyzka w drugiej widelec, bo caly czas niepewnosc w temacie jak jest eleganciej. Odpowiedz Link Zgłoś
moon_witch Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 15:05 Eleganciej jest siorbnac, mlasknac i na koniec beknac...To jest stary zwyczaj ludow europeiskich. Znaczy ze dobre bylo:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
cycaty.aniol Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 15:14 Eleganciej jest siorbnac, mlasknac i na koniec beknac oo tak przy okazji bekania pocwiczyc odglos lwiej paszczy Odpowiedz Link Zgłoś
moon_witch Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 15:30 po takim bekaniu, nie ma mowy o deserze:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
cycaty.aniol Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 15:39 moon_witch napisała: > po takim bekaniu, nie ma mowy o deserze:-))) deser poczeka na swoja kolej a Ty nie gadaj tyle tylko patrosz, czekam na glowna ingrediencje zebym mogla udac sie, pichcic co by glodni nakarmieni zostali Odpowiedz Link Zgłoś
moon_witch Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 15:56 Oj brzmi koscielnie,trzeba tych glodnych karmic w sposob biblijny, manna spdajaca z nieba, a nie moja stara kura...:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
cycaty.aniol Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 16:05 oj moze i brzmi, ale dla glodnych lepsza stara kura niz gapienie sie w niebo nie wiadomo jak dlugo no jasny gwint, dawaj tą kure tę chcę zaczac gotowac! albo sie zwijam i bujaj sie sama, zrobisz wszystko :) Odpowiedz Link Zgłoś
moon_witch Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 16:28 Aniol, nie spieszno mi skubac te kure:-) Wcisnelam na pewien nieznany kanal i mam taki fajny rock musik, cuudo.:-) Kura musi poczekac, musze sie nasluchac hard rocka:-))) Moze Janek przyzadzi ci te kure.... Odpowiedz Link Zgłoś
cycaty.aniol Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 20:18 moon_witch napisała: > Aniol, nie spieszno mi skubac te kure:-) > Wcisnelam na pewien nieznany kanal i mam taki fajny rock musik, > cuudo.:-) Kura musi poczekac, musze sie nasluchac hard rocka:-))) > > Moze Janek przyzadzi ci te kure... oj, nieladnie :) ja sobie poradzilam natomiast w kontekscie innego watku pod tytulem 'zgrany zespol' czy jakos tak to wypadasz slabo Moon :)) Odpowiedz Link Zgłoś
moon_witch Zapraszam do stolu... 05.04.09, 20:50 Tylko podkrec glosniczki:-) www.youtube.com/watch?v=s7Ww3zt3ZOk Odpowiedz Link Zgłoś
moon_witch Re: Zapraszam do stolu... 05.04.09, 21:15 i...deserek.. www.youtube.com/watch?v=LjPRJoH75MA&feature=channel Odpowiedz Link Zgłoś
cycaty.aniol Re: Zapraszam do stolu... 05.04.09, 21:26 o dzieki, danie glowne i deserek zupelnie innego rodzaju to teraz taki leciutki pop www.youtube.com/watch?v=6Tlf3XZckzc Odpowiedz Link Zgłoś
moon_witch Re: Zapraszam do stolu... 05.04.09, 21:36 Niedawno zmarl moj kolega byl, jeszcze mlody gosc ten hard roczek, to w jego imieniu i opisujacy jego dusze dokladnie... Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: Zapraszam do stolu... 05.04.09, 21:42 www.youtube.com/watch?v=nTAdtgx9kss&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
moon_witch Re: Zapraszam do stolu... 05.04.09, 21:49 No to zes mnie zaskoczyla...zniwa w Rosji:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
cycaty.aniol Re: Zapraszam do stolu... 05.04.09, 22:00 na dobranoc raz jeszcze Justin www.youtube.com/watch?v=Idh1yr1SJNA oraz www.youtube.com/watch?v=0NdJFmyLmMo :) Odpowiedz Link Zgłoś
moon_witch Re: Zapraszam do stolu... 05.04.09, 22:03 Ooo to jest sliczne... Dobrej nocy i snij tylko dobre sny ..prorocze:=))) Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: Zapraszam do stolu... 05.04.09, 22:12 kołysankę www.youtube.com/watch?v=ZCmUlVQQbsc&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
cycaty.aniol Re: Zapraszam do stolu... 05.04.09, 21:50 jeszcze to www.youtube.com/watch?v=gxSiCwfWlYI&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
cycaty.aniol Re: Zapraszam do stolu... 05.04.09, 21:51 ta wersja lepsza www.youtube.com/watch?v=rKlaV-9Vzsk&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
moon_witch Re: Zapraszam do stolu... 05.04.09, 22:01 Przystojny facet ten Nick, taki delikatny...artysta.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
moon_witch Re: Zapraszam do stolu... 05.04.09, 21:49 A ten Timberlak to nawet zdolny gosc.... Odpowiedz Link Zgłoś
moon_witch Heloj Janku! 05.04.09, 21:51 Co myslisz o zupce. Najlepsze zupki ponoc na kostkach wolowych sie gotuje. Podrzuc i ty kawalek..... Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: Zapraszam do stolu... 05.04.09, 21:26 To ci podrzucę -to-.Też ładne,a bez tych obrzydliwych obrazków.www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=1se60Wm7eTE&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Rosół z prawdziwej kury 06.04.09, 19:44 www.youtube.com/watch?v=hlqU5aszCJs Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: Rosół z prawdziwej kury 06.04.09, 19:59 jak już jajawww.youtube.com/watch?v=T_e602jXw1s&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: Rosół z prawdziwej kury 06.04.09, 20:52 www.youtube.com/watch?v=ar26nzEt5og www.youtube.com/watch?v=y4fIEHybA8g Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: Rosół z prawdziwej kury 07.04.09, 21:44 odgrzeję kotleta, tj rosół, nie mogę się powstrzymać, mistrzostwo! :) www.youtube.com/watch?v=HISEPFnsQ-Q przypomina mi to teledysk KNŻ nagrany przez ZF Skurcz Odpowiedz Link Zgłoś
lo.rett.aa Re: Rosół z prawdziwej kury 07.04.09, 22:36 to ja do tej zupki dorzuce tez cos www.youtube.com/watch?v=oRpPDYgZfN8 Odpowiedz Link Zgłoś
moon_witch fajne....:))) 06.04.09, 21:09 ...a my te jaja w Babilonie wycinamy tepa zyletka....:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: fajne....:))) 06.04.09, 21:24 to dalej www.youtube.com/watch?v=4P0WSLQaaBo&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: fajne....:))) 06.04.09, 21:29 lol, ale co ten leszcz ma wspólnego z tymi zawodami? tu jest harmonia rzeczy prostych www.youtube.com/watch?v=SpThEzr-BKI Odpowiedz Link Zgłoś
cycaty.aniol czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 21:35 www.youtube.com/watch?v=4mUmdR69nbM Odpowiedz Link Zgłoś
cycaty.aniol Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 21:46 moze moja zupa stara ale jara taki eintopf www.youtube.com/watch?v=PIkWJZf33UY www.youtube.com/watch?v=gGXdXcpNsv4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:03 już trochę lepiej, ale ze starych rzeczy znam lepsze a mówiąc eitopf, miałaś na myśli że robione szybko i z byle czego? racja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:10 No, zrób szybko starą kurę. A w ogóle jak wiedźma mogła mieć pomysł na jej konsumowanie.Stare kury nadają się najwyżej do obrzędów.No chyba,że stara wiedźma dojada swoje stare kury,bo już nic innego nie zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:13 Możliwe, ze starej da się coś zawsze na siłę zrobić, ale powiedz mi czy da się coś zrobić z dorastającym kurczątkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:44 Mówi się kurczaczkowi,że wszystko w porządku i że tak ma być,wszystkie kurczaczki tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:48 z tym że niektóre kórczaczki, gdy je porównać do wszystkich, odczuwają gorszy wstręt niż przed czymkolwiek innym. Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:55 Co ma do wyboru kurczaczek? Sokoła,albo,że ludzi w aniołów przerobi. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:58 może udawać sokoła i walczyć, może udawać anioła i zginąć jako menczennik Odpowiedz Link Zgłoś
moon_witch Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:22 ojjj nie mów,że nie można zjeść kury:-))) Po wojnie taka kurka to był rarytas razem z kogutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:42 chyba się w ciągu trzech lat natknęłam na kurę.Ale tutaj, przed martwą kurą ,uciekłam. Odpowiedz Link Zgłoś
cycaty.aniol Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:12 zlotyswit napisał: > a mówiąc eitopf, miałaś na myśli że robione szybko i z byle czego? racja ;) eintopf- taka stara niemiecka tradycja rzucam gotowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 21:51 W życiu nie zjem starej kury.No chyba,że ją spreparuję tak,że już nie będzie zupełnie tym czym jest.Ale efekt będzie jak u alego,śpiewającego po czesku piosenkę flagowych katolików,którzy prywatnie są obleśni. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:05 wybacz, ale nie każdy zna język czeski i nie do każdego trafiają pieśni katolików, więc przekaz, mimo najlepszych chęci, mógł być źle odebrany Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:39 Och,przekaz może być akurat odebrany, albo nie odebrany,nie ma problemu.Czemu to traktować - jako źle,czy przepraszać. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:45 Jeśli chodzi o przekaz, to zawsze są problemy, tam gdzie ich nie ma ich brak jest problemem, a przepraszanie niewiele jest warte jeśli się nie wie za co przepraszać, a złe, jeśli damy mu odpowiednio dużo czasu. znajdzie moment, krótką chwilę, przez którą będzie dobre Odpowiedz Link Zgłoś
moon_witch Re: czy zupa juz nie za stara? 06.04.09, 22:25 jadłam kurę przed laty, teraz nie dostaniesz takiej w sprzedazy. Kure gotowalo sie dlugo i przyprawialo indyjskimi przyprawami Curry, do tego warzywa, i naturalny ryz surowy nie młócony. jedzonko jak z Babilonu:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
moon_witch Zloty pierscionek 06.04.09, 22:31 www.youtube.com/watch?v=D8FkdDh5n-s&feature=related To tak na dobranoc.. Odpowiedz Link Zgłoś
cycaty.aniol Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 15:09 shachar napisała: > ja juz rozebrana, w jednej rece lyzka w drugiej widelec, bo caly > czas niepewnosc w temacie jak jest eleganciej jak chcesz schacharze/o sie dluzej zupa nacieszyc to mozesz widelcem ja jesc, tą, tę ale zeby Ci zimno za bardzo nie bylo w neglizu, to jednak lyzkę rekomenduję Odpowiedz Link Zgłoś
shachar Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 15:12 najlepiej to dwie lyzki na cycki polozyc, a widelcem sie rozkoszowac, masz racje :) Odpowiedz Link Zgłoś
moon_witch Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 15:15 shachar jaka fantazja:-))) najlepiej na cycki dwie cynkowe miseczki, polkoliste z wywarem z zupy lekko kleistym. A lyzki jako nauszniki na uszy, a co z widelcem, bo te zupe to moze nozem trzeba kroic, taka sie ugotowala:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
cycaty.aniol Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 15:18 brrr metal na cycki klasc? zimno lepiej sie oblozyc naopkolo wezem 7 metrowym pytonem, ktory to sie nagrzewa samoistnie i dopasowuje do temperatury ciala schachary Odpowiedz Link Zgłoś
shachar Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 15:25 podoba mi sie z tymi lyzkami na uszach, szerszym do gory, zestroje sie tak na Wielkanoc. to mowicie ze oklad z weza mam zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
cycaty.aniol Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 15:28 shachar napisała: > podoba mi sie z tymi lyzkami na uszach, szerszym do gory, zestroje > sie tak na Wielkanoc. to mowicie ze oklad z weza mam zrobic? koniecznie, jeden powinien wystarczyc wydaje mnie się Odpowiedz Link Zgłoś
moon_witch Re: Dobry pomysl... 05.04.09, 15:29 shachar napisała: > podoba mi sie z tymi lyzkami na uszach, szerszym do gory, zestroje > sie tak na Wielkanoc. to mowicie ze oklad z weza mam zrobic? ... Tak, z weza niejadalnego albo niejadowitego. A najlepiej go splasczyc w forme szlaiczka, bo w swieta ponoc chlodno bedzie:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.suf Re: zjedzcie sobie wszyscy zupe 05.04.09, 15:00 ja zjem dzis raczej pizze. nie czuje w sobie mocy tfurczej, nawet jesli o zupe chodziloby. moglabym jednak jakas polewke spozyc, o ile bylaby mi ona pod sam nos podstawiona - czarna na bialym. Odpowiedz Link Zgłoś
cycaty.aniol Re: zjedzcie sobie wszyscy zupe 05.04.09, 15:11 rzeka.suf napisała: > ja zjem dzis raczej pizze pizza bedzie ale ze szpinakiem Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: zjedzcie sobie wszyscy zupe 05.04.09, 16:49 głodnemu wystarczy rzucić do michy cokolwiek by rzucił się na to. jeśli rzucasz "z łaski", jest nawet gotów jeść z (nie)kłamanym apetytem Odpowiedz Link Zgłoś
laps.0 Re: zjedzcie sobie wszyscy zupe 08.04.09, 06:40 Lepiej ciasto upiec. Mamusia zaraz upiecze: mazurka lub murzynka. Trafiona-zatopiona cukierniczo. Ładny wątek - Malusiawinka + Moon. Ładna z Was para. Zachęcam raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
laps.0 Re: zjedzcie sobie wszyscy zupe 09.04.09, 07:04 > Mamusia zaraz upiecze: mazurka lub murzynka. Oczywiście nie jest to jedyna z bzdur, które przewaliły się na tym forum ( i w realu ) na mój temat. Zanućmy: bo fantazja, fantazja.... Logoreus ( arbiter savoir -vivre'u )lał wodę, lał, póki mógł ( póty dzban itd. ).Przelało się. Kolejnej ukochanej ( udręczonej ) nie należy mówić na wstępie, że małym biały domek, ciasta i potomek. Istnieje ryzyko, że ucieknie z krzykiem. Acha, spy-phony to już passe, dla kolejnej cuś nowego się nada. Trzeba być au courant z nowinkami technicznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: zjedzcie sobie wszyscy zupe 08.04.09, 11:18 jasiu ja wczoraj zjadłem pyszną ogórkową. dobrze ? Odpowiedz Link Zgłoś