abiela 07.04.08, 22:21 Dominika Lena Oliwia Anna Oliwia Laura Marta Maria Sonia Marta Wiktoria Klaudia Zofia Anna Dawid Adam Eryk Fabian Jakub Jan Łukasz Andrzej Mikołaj Daniel Szymon Karol Sonia Marta i Oliwia Anna to bliźniaczki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: Chrzty Żory luty 08.04.08, 08:28 co się z tym Fabianem ostatnio wyrabia? w co drugim zestawieniu jest, jak nie jako pierwsze imię, to jako drugie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluk Re: Chrzty Żory luty IP: 62.24.223.* 08.04.08, 12:23 Najbardziej podoba mi sie Zofia Anna, ale to klasyk! Za pomylke uznaje Jakuba Jana - przeciez to wlasciwie to samo imie (Jakub wywodzi sie od Jana!) Razi tak samo jakby ktos nazwal syna Jakub Kuba - niby dwa osobe imiona, ale przeciez Kuba powstal od Jakuba...dl amnie to zdecydowane NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam to samo imię? 08.04.08, 13:17 Jakub wywodzi się od Jana? możesz mi podesłać jakiś link, w którym to jest jakoś wyjaśnione/uzasadnione? Z tego co wiem, Jakub jest neologizmem, więc nie za bardzo ma szansę "wywodzić" się od jakiegoś innego imienia Odpowiedz Link Zgłoś
clas_sic Re: to samo imię? 09.04.08, 18:09 "Jakub" jest neologizmem? To chyba nie znam definicji neologizmu... Odpowiedz Link Zgłoś