Dodaj do ulubionych

afirmacja-miłość

06.04.09, 23:33
jaka będzie najskuteczniejsza treść afirmacji na znalezienie partnera?
"jestem w szczęśliwym związku"?
"przyciągam miłość"?
co jeszcze innego?
Obserwuj wątek
    • zlotyswit Re: afirmacja-miłość 06.04.09, 23:44
      "na sam twój widok robi mi się mokro, usłysz jak chlupocze mi w majtkach gdy do
      ciebie biegnę"
      • gadagad Re: afirmacja-miłość 06.04.09, 23:52
        Przeszkadza ci seks?
        • zlotyswit Re: afirmacja-miłość 06.04.09, 23:57
          broń borze!(sic! ;))
          tu nie było ironii ;)
          • gadagad Re: afirmacja-miłość 07.04.09, 00:20
            Z postów, to ja widzę -BOŻE DAJ MĘŻA, potem będę pisać jak się na tym draniu
            zemszczę - proszę o rady.
            • zlotyswit Re: afirmacja-miłość 07.04.09, 00:23
              A Ty wyróżniasz się czymś w tej kwestii? wołasz -BOŻE NIE CHCĘ CIĘ jak i
              wszystkiego co dajesz.
              • gadagad Re: afirmacja-miłość 07.04.09, 00:39
                Ależ ja z żadnym bogiem nie walczę.Moje istnienie niech jest problemem
                boga,istnienie boga mnie się nie dotyka,nie ma takiego tematu,jak mojej trzeciej
                ręki,choć mogę o tym poteoretyzować.Debatuję z ludźmi,którym bóg jest do czegoś
                potrzebny.
                • zlotyswit Re: afirmacja-miłość 07.04.09, 00:44
                  Więc o co wołasz w myślach? czy nie o to samo? ale kierujesz słowa gdzie
                  indziej, może nawet ich nigdzie nie kierujesz, może wystarczy że je tylko
                  wypowiadasz albo pomyślisz, to bez znaczenia, efekt i pragnienie pewnie jest to
                  samo.
                  • gadagad Re: afirmacja-miłość 07.04.09, 01:03
                    Myślisz najprawdopodobniej o prośbach,na które sami mamy za mały wpływ i chcemy
                    na swoją stronę przyciągnąć wyższe moce.Nie mam nikogo, kto by mi stawiał
                    warunki.Zrobię co umiem.
                    • zlotyswit Re: afirmacja-miłość 07.04.09, 01:10
                      Myślałem o Twoich prośbach, że w gruncie rzeczy łączą cię z tymi kobietami, co
                      proszą boga, wspólne pragnienia tylko drogę wybieracie inną.
                      • gadagad Re: afirmacja-miłość 07.04.09, 01:21
                        Chyba nie jest złe, że tak oceniasz kobiety.Oczywiście jeśli z powodu
                        przekonań,które odbiorą ci elastyczność myśli,coś w życiu przeoczysz, to tylko
                        twój problem.Ja nikogo nie chcę "prostować".Piszę, bo momentalnie chcę.
                        • zlotyswit Re: afirmacja-miłość 07.04.09, 01:32
                          To czego chce w małym stopniu zależy ode mnie, a moja ocena kobiet nie odbiega
                          od tej człowieka chcącego oglądać inne gwiazdy gdy świeci mu ta którą widać za
                          dnia. Mam taką świadomość
    • gadagad Re: afirmacja-miłość 07.04.09, 01:37
      A afirmacja miłości - znaleźć kogoś,czyje życie mnie ciekawi jak jego moje,a
      wzajemnie łączy nas życzliwość i brak strachu przed sobą.
      • niebieskoszary Re: afirmacja-miłość 07.04.09, 08:17
        to co napisales to nie jest afirmacja tylko tzw 'pobozne zyczenie'.

autorce chodzilo o afirmacje, przykladowo afirmacja 'zarabiam duzo pieniedzy'
        powoduje automatycznie dostanie lepszej pracy/wygranie w totka itp. opiera sie
        to na odkryciu amerykanskiego rysownika komiksow 'swiat wg dilberta', ktory
        odkryl, ze tak naprawde istnieja miliony rownoleglych wszechswiatow, i poprzez
        afirmacje nastepuje 'przeskoczenie' z obecnego wszechswiata do 'wersji' w ktorej
        wlasnie sie jest bogatym, szczesliwym itp. oczywiscie ta teoria tak samo jak
        teorii grawitacji nie ma formalnego dowodu, ale jej dzialanie jest pokazywane w
        amerykanskich filmach - tzw 'szczesliwe zbiegi okolicznosci' to nic innego niz
        afirmacja.

dlatego autorka nie pyta sie czy afirmacja dziala (bo to jest oczywiste), tylko
        czy lepsza jest afirmacja 'przyciagam milosc' (w domysle - mam nieskonczenie
        wiele adoratorow) czy moze 'jestem w szczesliwym zwiazku' (czyli tylko jeden
        partner). czyli innyim slowy jest to pytanie czy jest lepsza stabilizacja czy
        burzliwosc, nudny konserwatyzm czy liberalizm albo rewolucjonizm. itp itd,
        generalnie w tym kierunku powinna podazyc dyskusja
        • lo.rett.aa rozumiem, ze latwiej postrzegac jest swiat 07.04.09, 08:24
          w kategoriach biale-czarne
          tak wiec: 'stabilizacja-burzliwosc'
          itp

ale zycie nie jest tak nieskomplikowane
          niestety badz stety

moze te afirmacje odwrocic
          na cos w rodzaju
          'potrafie kochac'
          albo po prostu 'kocham'

nie wiem, bo tak akurat nigdy celowo nie afirmowalam