minor_swing 06.04.09, 23:33 jaka będzie najskuteczniejsza treść afirmacji na znalezienie partnera? "jestem w szczęśliwym związku"? "przyciągam miłość"? co jeszcze innego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zlotyswit Re: afirmacja-miłość 06.04.09, 23:44 "na sam twój widok robi mi się mokro, usłysz jak chlupocze mi w majtkach gdy do ciebie biegnę" Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: afirmacja-miłość 06.04.09, 23:57 broń borze!(sic! ;)) tu nie było ironii ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: afirmacja-miłość 07.04.09, 00:20 Z postów, to ja widzę -BOŻE DAJ MĘŻA, potem będę pisać jak się na tym draniu zemszczę - proszę o rady. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: afirmacja-miłość 07.04.09, 00:23 A Ty wyróżniasz się czymś w tej kwestii? wołasz -BOŻE NIE CHCĘ CIĘ jak i wszystkiego co dajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: afirmacja-miłość 07.04.09, 00:39 Ależ ja z żadnym bogiem nie walczę.Moje istnienie niech jest problemem boga,istnienie boga mnie się nie dotyka,nie ma takiego tematu,jak mojej trzeciej ręki,choć mogę o tym poteoretyzować.Debatuję z ludźmi,którym bóg jest do czegoś potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: afirmacja-miłość 07.04.09, 00:44 Więc o co wołasz w myślach? czy nie o to samo? ale kierujesz słowa gdzie indziej, może nawet ich nigdzie nie kierujesz, może wystarczy że je tylko wypowiadasz albo pomyślisz, to bez znaczenia, efekt i pragnienie pewnie jest to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: afirmacja-miłość 07.04.09, 01:03 Myślisz najprawdopodobniej o prośbach,na które sami mamy za mały wpływ i chcemy na swoją stronę przyciągnąć wyższe moce.Nie mam nikogo, kto by mi stawiał warunki.Zrobię co umiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: afirmacja-miłość 07.04.09, 01:10 Myślałem o Twoich prośbach, że w gruncie rzeczy łączą cię z tymi kobietami, co proszą boga, wspólne pragnienia tylko drogę wybieracie inną. Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: afirmacja-miłość 07.04.09, 01:21 Chyba nie jest złe, że tak oceniasz kobiety.Oczywiście jeśli z powodu przekonań,które odbiorą ci elastyczność myśli,coś w życiu przeoczysz, to tylko twój problem.Ja nikogo nie chcę "prostować".Piszę, bo momentalnie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: afirmacja-miłość 07.04.09, 01:32 To czego chce w małym stopniu zależy ode mnie, a moja ocena kobiet nie odbiega od tej człowieka chcącego oglądać inne gwiazdy gdy świeci mu ta którą widać za dnia. Mam taką świadomość Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: afirmacja-miłość 07.04.09, 01:37 A afirmacja miłości - znaleźć kogoś,czyje życie mnie ciekawi jak jego moje,a wzajemnie łączy nas życzliwość i brak strachu przed sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskoszary Re: afirmacja-miłość 07.04.09, 08:17 to co napisales to nie jest afirmacja tylko tzw 'pobozne zyczenie'. autorce chodzilo o afirmacje, przykladowo afirmacja 'zarabiam duzo pieniedzy' powoduje automatycznie dostanie lepszej pracy/wygranie w totka itp. opiera sie to na odkryciu amerykanskiego rysownika komiksow 'swiat wg dilberta', ktory odkryl, ze tak naprawde istnieja miliony rownoleglych wszechswiatow, i poprzez afirmacje nastepuje 'przeskoczenie' z obecnego wszechswiata do 'wersji' w ktorej wlasnie sie jest bogatym, szczesliwym itp. oczywiscie ta teoria tak samo jak teorii grawitacji nie ma formalnego dowodu, ale jej dzialanie jest pokazywane w amerykanskich filmach - tzw 'szczesliwe zbiegi okolicznosci' to nic innego niz afirmacja. dlatego autorka nie pyta sie czy afirmacja dziala (bo to jest oczywiste), tylko czy lepsza jest afirmacja 'przyciagam milosc' (w domysle - mam nieskonczenie wiele adoratorow) czy moze 'jestem w szczesliwym zwiazku' (czyli tylko jeden partner). czyli innyim slowy jest to pytanie czy jest lepsza stabilizacja czy burzliwosc, nudny konserwatyzm czy liberalizm albo rewolucjonizm. itp itd, generalnie w tym kierunku powinna podazyc dyskusja Odpowiedz Link Zgłoś
lo.rett.aa rozumiem, ze latwiej postrzegac jest swiat 07.04.09, 08:24 w kategoriach biale-czarne tak wiec: 'stabilizacja-burzliwosc' itp ale zycie nie jest tak nieskomplikowane niestety badz stety moze te afirmacje odwrocic na cos w rodzaju 'potrafie kochac' albo po prostu 'kocham' nie wiem, bo tak akurat nigdy celowo nie afirmowalam Odpowiedz Link Zgłoś