varna771 11.10.09, 16:54 koleżanka poleciła mi peeling domowej roboty: 2 łyżeczki kawy 2 łyżeczki soli żel pod prysznic wszystko wymieszać, mikstura ma być gęsta :) nie próbowałam, ale ponoć super wygładza skórę, a kawa działa antycellulitowo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justynawojcik Re: Peeling domowej roboty 11.10.09, 17:18 bardzo dobry peeling ale ja robie w wersji bez soli, jedynie kawa i zel pod prysznic rewelacyjny i nie chce zadnego innego! Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowo3 Re: Peeling domowej roboty 11.10.09, 19:45 Ja też robię tylko taki!!! Najlepszy!!! Czasem dodaje też oliwki ale przeważnie kawa+żel :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nostress.ka21 Re: Peeling domowej roboty 11.10.09, 21:40 A ja ostatnio w potrzebie i bez peelingu gotowego wzięłam sporo cukru, kryształu i trochę żelu pod prysznic. Zachwycona jestem! Oczywiście po dokładnym spłukaniu mikstury, umyłam się jeszcze samym żelem, bo bałam się, że będę się kleić od tego cukru :) jednak słodkawy zapach pozostał, a skóra jak u noworodka! Żaden! gotowiec nie miał podobnego działania, a facet był zachwycony, chyba tym słodkawym zapachem i może też posmakiem :) Jutro wypróbuję sól, bo kawę już kiedyś robiłam, ale wkurzył mnie strasznie czas, który poświęciłam później na umycie wanny :( Odpowiedz Link Zgłoś
miss.mirabelka Re: Peeling domowej roboty 12.10.09, 12:18 Ja jestem wielbicielką domowych peelingów. Na mojego bloga wrzuciłam ostatnio przepis na kawowy peeling antycellulitowy - ja go robię troszkę inaczej: ksztaltowanie-sylwetki24.blogspot.com/2009/10/peeling-antycellulitowy.html Polecam, bo naprawdę super wygładza skórę.Działanie antycellulitowe to jedno, wiadomo, że tego cholerstwa się nie pokona fusami z kawy:) Ale przede wszystkim ten peeling zapobiega, przynajmniej u mnie, wrastaniu włosków po depilacji. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: Peeling domowej roboty 12.10.09, 18:11 ja lacze sol, cukier, olej, witaminy(a i e) nie chce mi sie juz kawy zaparzac. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Peeling domowej roboty 12.10.09, 20:45 Ja już nie kupuję gotowych pilingów do ciała Odpowiedz Link Zgłoś