Dodaj do ulubionych

czy któraś z Was żałuje że zaczęła depilować wąsik

19.01.04, 12:29
bo ja to właśnie rozważam, a boję się że zamiast lepiej będzie gorzej, np.
wąsik się wzmocni (teraz mam taki szarawy meszek który wybielam). czy jest
się już na to skazanym jak się zacznie czy też można po prostu zaprzestać
depilacji i będzie tak jak przed pierwszą? jak często trzeba go depilować?
pzdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: ElisaDay nie polecam IP: *.tele2.pl 19.01.04, 14:19
      a ci zle nawet jak rozjasniasz? mialam ci wlasnie polecic rozjasnianie a nie
      depilowanie, przeciez tego nie widac, a przynajmniej nie przeszkadza. za to jak
      je obetne albo ogole czasem to jakos je bardziej widac potem.
      • 1paula Re: nie polecam 19.01.04, 14:25
        Cześć, Mamo Martusi:)))
        wiesz o tym samym ciagle mysle (o czym będzie w mailu do Ciebie) - jak zaczne
        depilowac to one beda odrastac. Mniej mnie martwi to ze odrosna, ale ten
        moment, w ktorym juz je widac, ale sa za krotkie na likwidacje. To tak jak z
        wyskubywaniem brwi - te czarne kropeczki pod skorą.. brrr
        A jak rozjasniasz to nie masz problemu z jasniejsza skora w tym miejscu???
        Pozdrawiam:)
        j.
        • Gość: Kamilla A ja zdecydowanie polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.04, 14:56
          Od lat depiluję wąsik plastrami woskowymi (ostatnio Tanita - dostępne w
          Rossmanie). Depilację powtarzam mniej więcej co 2-3 tygodnie, włoski odrastają
          takie same lub słabsze i naprawdę nigdy taka depilacja nie wywołała u mnie
          żadnych negatywnych efektów, a już broń Boże nie wzmmocniła owłosienia.
          Moim zdaniem wąsik u kobiety, nawet rozjaśniony, jest dalece nieestetyczny i
          dopóki mi sił starczy zawsze będę starała się go pozbyć. Ale to moje zdanie -
          każda kobieta ma prawo dowłasnej opinii. Ja chciałabym cię jedynie uspokoić, że
          dopóki nie będziesz golić lub obcinać włosków, to nie ma sposobu, żeby je
          wzmocnić depilacją.
          Pozdrawiam
          • Gość: justyna Re: A ja zdecydowanie polecam IP: 62.233.151.* 19.01.04, 15:26
            ale to depilowanie to chyba strasznie boli. Ja mam taki ciemniejszy meszek to
            chyba moge rozjaśniać tylko czym? wodą utlenioną?
            pozdr. J
            • Gość: Inga Re: A ja zdecydowanie polecam IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.04, 16:39
              Ja też usuwam od lat plastrami z woskiem i nigdy nie żałowałam bo włoski
              odrastają wiele słabsze, tak że powtarzam to co około 2 miesiące.
            • Gość: Kamilla Re: A ja zdecydowanie polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.04, 16:45
              Jeżeli chodzi o ból przy depilowaniu plastrami woskowymi - naprawdę jest do
              wytrzymania, tym bardziej, że masz tylko dwa ruchy = dwa razy zaboli - raz z
              prawej a raz z lewej strony nad górną wargą. To jest taki szybki ból - trach! i
              już po ptakach! A efekt rewelacyjny. I nie ma co porównywać z depilacją
              pincetką - tam musiałabyś cierpieć przy każdym wyrywanym włosku.
              Wierz mi, rodziłam, bolały mnie zęby, głowa - skala bólu jest minimalna.
              Pozdrowienia
              • Gość: żona mojego mężą Re: A ja zdecydowanie polecam IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 19.01.04, 17:17
                Ja tez polecam plastry do depilacji. Np. firmy Joanna. Kosztuja 6 zl. Starczyly
                mi na jakies 5-6 miesiecy, dostepne w drogeriach. A ze boli? No coz, trzeba
                pocierpiec. Na poczatek idz do kosmetyczki, zeby zrobila Ci to cieplym woskiem-
                zabieg ok. 15 zl. Pozdrawiam
                • Gość: 1paula Re: A ja zdecydowanie polecam IP: 213.17.162.* 19.01.04, 17:55
                  no dobrze dziewczyny, a co z "odrostami" - kiedy pod skora sa juz widoczne
                  punkciki wloskow, ale nie da sie ich jeszcze zdepilowac w jakikolwiek sposob?
                  Jak wtedy wygladacie i jak sobie z tym radzicie?
                  Pozdrawiam:))
                  • Gość: sandra Re: A ja zdecydowanie polecam IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 19.01.04, 18:26
                    Ja usuwam woskiem u kosmetyczki raz na poltora miesiaca i jest super. Wloski sa
                    slabsze, ledwo widoczne, nawet jak odrastaja.
                    polecam wosk
                  • Gość: Kamilla Re: A ja zdecydowanie polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.04, 10:20
                    Paula - kobiecy 'wąsik' to nie jest taki zarost jak u faceta (szczególnie
                    bruneta), kóry byłby przy odrastaniu widoczny w postaci czarnych punkcików. Ja
                    jestem brunetką i odrastający po depilacji woskiem wąsik jest u mnie widoczny
                    dopiero jak włoski mają milimetr- dwa, wcześniej go po prostu nie widać, a już
                    na pewno nigdy nie było widać żadnych punkcików. A poza tym wosk "złapie" i
                    usunie nawet bardzo bardzo króciutkie odrosty, których nie usunęłabyś inną
                    metodą.
                    Reasumując - naprawdę polecam woskową depilację 'wąsika' wszystkim babkom,
                    które zastanawiają się jak sobie z tym problemem poradzić.
                    Pozdrowienia raz jeszcze
        • mama_martusi Re: nie polecam 20.01.04, 10:48
          hej! :)
          dla tych co sie pytały - rozjaśniam preparatem Sally Hansen - mam nadzieję że
          nie zrobiłam błędów w nazwie ;)
          preparat jest bardzo wydajny, kosztuje coś ok 30-40 zł, ja mam go od jakichś 3
          lat a używam raz na 2-3 miesiące. efekt super ale ten mój meszek nie jest taki
          bardzo króciutki wiec mnie denerwuje bo chyba mimo wszystko jest widoczny
          stąd pomysł z woskowaniem.
          kobieta która robiła mi depilację laserową (nóg) stwierdziła że rzeczywiście
          mam jaśniejszą skóre w miejscu w którym wybielam ale że to kwestia tabletek
          hormonalnychn które brałam
          pzdr
          MONIKA
          • Gość: Kamilla Do mamy_martusi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.04, 12:20
            Wspomniałaś o depilacji laserowej nóg - napisz o tym coś więcej - tzn. jaki
            jest efekt (czy włoski odrastają i jeśli tak, to jak szybko), ile to kosztuje i
            czy boli.
            Dzięki - Kamilla
            • mama_martusi Re: Do mamy_martusi 20.01.04, 12:29
              kosztuje b.dużo, 1 zabieg łydek = ok 500zł, trzeba tych zabiegów wykonać
              przeciętnie 3-4, ale to zależy od rodzaju włosków, w najlepszej sytuacji są
              osoby o bardzo grubych, czarnych. ja mam ciemne włoski ale nie sa zupełnie
              czarne, no i jest ich sporo. jestem po dwóch zabiegach, a efekt nie
              oszałamiający, ale jest. myślę że mam ponad 50% włosków mniej. zabieg nie jest
              przyjemny, ale nie wyłam bólu, bardziej bolała mnie depilacja woskiem.
              pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka