Gość: ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 12:14 Kto mi poleci jakiś dobry kremik? Mam 28 lat i zmarszczki mimiczne na czole , pod oczami i przy ustach.??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: helen Re: Krem na zmarszczki mimiczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 13:47 Tez jestem zainteresowana. A moze ktos uzywal juz tego nowego Loreala?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Krem na zmarszczki mimiczne??? IP: 195.164.60.* 20.01.04, 13:50 Ja wlasnie zaczelam uzywac, fajna konsystencja, zapach i cera nie roib sie po nim tlusta. Ciekawe jakie beda egekty pod koniec stosowania, Dodam,ze mam 27 lat i male zmarszczku pod oczami. Odpowiedz Link Zgłoś
zagubiona_galaktyka Re: Krem na zmarszczki mimiczne??? 20.01.04, 14:30 A nie przejelas sie tym, ze w reklamie napisane, ze on jest dla kobiet po 35 r.z.? Moze lepiej poczekac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Krem na zmarszczki mimiczne??? IP: *.widzew.net / *.widzew.net 20.01.04, 13:58 Firma Vichy ma w ofercie najnowszy krem na zmarszczki mimiczne.Podaje link z opisem kremu.Pozdr. www.wizaz.pl/news/index.php?itemid=291 Odpowiedz Link Zgłoś
zagubiona_galaktyka Re: Krem na zmarszczki mimiczne??? 20.01.04, 14:31 Ktos juz testowal to cudo??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Krem na zmarszczki mimiczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 15:40 Właśnie, polecają je po 30, 35 roku, obawiam się trochę teraz zacząć uzywać, ale za kilka lat mogą juz nie pomóc. Może komus ten problem wyda się błahy, ale wolę zapobiegac niz leczyć. Też myślałam o tym loreala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukrecja Re: Krem na zmarszczki mimiczne??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 15:50 za kilka lat będzie już coś o wiele skuteczniejszego. silny kosmetyk zawsze można zastosować w ramach kuracji - zużyć jedno opakowanie a potem już coś mniej inwazyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Krem na zmarszczki mimiczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 15:45 czytałam o tym kremiku Vichy w ostatnim Twoim Stylu. Podobno rewelacja, ale dla kobiet po 30 właśnie. A może to zależy od stanu skóry. Niektóre kobiety w wieku 40 lat prawie nie mają zmarszczek, a dwudziestokilkulatki mają?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa" Re: Krem na zmarszczki mimiczne??? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 20.01.04, 22:26 Właśnie w reklamie kremu MYOKINE vichy padaja słowa "po kremy przeciw zmarszczkom mimicznym warto sięgać tuż po 20. Tak samo jak po filtry przeciwsłoneczne. Młoda kobieta która systematycznie będzie uzywać obu preparatów doceni ich skuteczność juz w okolicach 30. W tym wieku jej koleżanki, które mniej sumiennie dbały o skórę, zaczną pewnie narzekać na zmarszczki mimiczne." Jak myślicie, coś w tym jest ?? Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: Krem na zmarszczki mimiczne??? 20.01.04, 22:40 Jestem jeszcze przed 30 ale Myokine juz uzywam od niedawna - tak z ciekawości zakupiłam. Mam dobrą cerę ale zmarszczki mimiczne juz się zarysowują. Tych kremów nei mozna zacząć stosować zbyt pozno - one mają zapobiec powstawaniu nowych (niby). Krem jest bardzo przyjemny, ładnie pachnie, jeden z nielicznych produktów Vichy który mnie nie uczulił, błyskawicznie sie wchłania, nadaje pod makijaż. Bardzo drażniący i nei do zaakceptowania jest dla mnie brak najmarniejszego choćby filtra! CO do skuteczności na razie po kilkunastu dniach ciężko mi się wypowiadać - wygładza skórę, ale zastanawiam się czy przypadkiem nei jest to zasługa dzikiej ilości silikonów które tam zostały wpakowane... W sumie kwestia dyskusyjna. Miły kremik w stosowaniu ale trochę watpię w jego skuteczność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Krem na zmarszczki mimiczne??? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 20.01.04, 22:46 Własnie o to chodzi, aby zapbiegać1 Nie mam siaty zmarszczek ale nie chcę mieć. Zastanawiam się nad tym kremem lub loreala boswelox czy coś takiego. Nie wiem który bedzie lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: Krem na zmarszczki mimiczne??? 20.01.04, 23:30 Wiesz co? Niewykluczone ze i Loreal i Vichy to z grubsza to samo - w koncu to jeden koncern... w tym wypadku droższy nei musi koniecznie oznaczać - lepszy. Próbki Vichy dostałam bez problemów w aptece, spodobał mi się, choć generalnei w te ich obietnice nie wierzę, tak jak juz pisałam - jak dla mnie te efekt doraźny, kupa silikonów i tyle. Kupiłam go bo bardzo przyjemnie się go używa :) i nie uczula. Loreala niestety żadnej próbki nie dostałam nigdzie, szkoda, ciekawa jestem jak wypada porównanie między nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimiczne Re: Krem na zmarszczki mimiczne??? IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 21.01.04, 02:14 Obecnie najlepszym w Polsce kremem na zmarszczki mimiczne jest nowy krem Dermiki za ponad 100zł, wiem drogo, ale zawiera on dobry i rzeczywiście drogi składnik, ani Vichy, ani L'Oreal, AA, ani Lancome Resolution. Lancome, Vichy i L'Oreal rzeczywiscie sa do siebie bardzo podobne i szkoda wydawac wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
bozena73 Re: Krem na zmarszczki mimiczne??? 21.01.04, 02:43 A ja uzywam kremu Heleny Rubenstein - Expressionist. Podobno jeden z najlepszych kremow na rynku zapobiegajacym zmarszczkom mimicznym,ale szczerze Wam powiem ze po dwoch miesiacach stosowania ani nie zobaczylam zmiany na lepsze ani na gorsze, nie mam jeszcze jakis duzych zmarszczek wiec moze zbytnio nie ma co byc widac ale jakos liczylam na to ze bedzie jakas roznica. Krem sie szybko wchlania, ale nie ma filtrow i jest b. drogi... Nie kupie go po raz drugi, tym bardziej ze chyba jeszcze nie wynaleziono takiego kremu ktory naprawde by likwidowal te zmarszczki. Ale moze w najblizszej przyszlosci..kto wie.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimiczne Re: Krem na zmarszczki mimiczne??? IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 21.01.04, 03:10 Krem Rubinstain tez do najlepszych nie nalezy, Dermika zawiera bardziej skuteczny skladnik. Calkowicie zmarszczek mimicznych nie da sie usunac, a juz zwlaszcza kremem, jedynie zabiegi moga to wspomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Krem na zmarszczki mimiczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 08:04 A jak sie nazywa ten krem dermiki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Krem na zmarszczki mimiczne??? IP: *.tvsat364.lodz.pl 21.01.04, 10:42 Tu jest opis tego kremu Dermiki: www.dermika.com.pl/extremale/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Krem na zmarszczki mimiczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 15:20 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: Krem na zmarszczki mimiczne??? IP: *.cxt.pl / *.zlo.cxt.pl 22.01.04, 19:19 O jej! Nie wiedzialam, ze ten nowy krem vichy jest taki drogi. A mialam jutro isc do apteki i go kupic... Mam 23 lata i bardzo widoczne zmarszczki mimiczne. (To nie tylko moja opinia, ale jak tu sie nie usmiechac?) Chcialam kupic ten kremik, ale chyba zdecyduje sie na L;Oreal. Moze polecicie mi jakis inny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJJ Efekt utrzymuje się TYLKO kiedy stosujemy krem! IP: *.opoczno.sdi.tpnet.pl 22.01.04, 21:05 Dziewczyny oto co wyczytałam w "Wysokich obcasach": Hitem ostatnich miesięcy są kremy przeciw zmarszczkom mimicznym. Pierwsze takie kremy wprowadziły na rynek Helena Rubinstein i Lancome. Teraz co rusz pojawia się kolejny krem, którego nazwa zazwyczaj nawiązuje do botoksu: Dermika oferuje Extremale z neuropeptydem o marketingowej nazwie Pseudobotulina, L'Oréal - krem przeciw zmarszczkom mimicznym z bosweloksem - i najnowszy Vichy. Te kremy nie zawierają botoksu, ale białka, peptydy, kwas bosweliowy - substancje, które tak jak on docierają do głębszych warstw skóry i hamują działanie impulsów nerwowych. Po kilku miesiącach ich stosowania wygładzają się nieznośne bruzdy między brwiami, wokół oczu, ust, między nosem a ustami. Efekt gładkiej skóry utrzymuje się tak długo, jak długo stosujemy krem." Tak więc "botoks" wypełnia zmarszczki i optycznie wydaje się, że ich nie ma, ale kiedy przestanioemy stosować krem to one wracają! Jak więc można mówić, że kremy te mają za zadanie ZAPOBIEGAĆ zmarszczkom???? Jeśli nie ma się zmarszczek to nie ma sensu kupować takiego kremu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimiczne Re: Efekt utrzymuje się TYLKO kiedy stosujemy kre IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 22.01.04, 21:17 Te akurat kremy nie zapobiegaja to prawda, stosuje sie gdy sie ma sklonnosci ku takim zmarszczkom, a mozna je miec juz w mlodosci i rzeczywiscie daja tylko tymczasowy efekt, dluzszt efekt daja tylko zabiegi wstrzykiwania roznych wypelniaczy czy prawdziwego botoxu. Zmarszczkom zapobiegaja filtry UV, antyoksydanty, witamina A, nawilzacze, ale nei pseudobotoks, ktory swoja droga ma watpliwe dzialanie, jest po prostu teraz modny i stad tyle krzyku wokol niego. Firmy ksometyczne zrobily badania i wiedza, ze wiekszosc kobiet boi sie zabiegow typu botox, wiec zrobiono kremy, wiekszosc kobiety wyda mase pieniedzy na krem niz na zabieg, z nadzieja ze krem uchroni ja przed zabiegiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ainer1 Re: Efekt utrzymuje się TYLKO kiedy stosujemy kre 24.01.04, 20:27 Witam tez wlasnie szukam czegos na pierwsze oznaki zmarszczek. Na razie tlyko nawilzam, stosuje maseczki - dermiki i jest po nich o iebo lepiej, ale mysle o kremie. Zastanawialam sie na urban active, ale ta seria bedzie wycofywana i polacono mi expresionist. Slyszalam, ze Biotherm (testowalam probke age fitness i obylo sie bez uczulen) dobzre wypada w testach porownawczych z innymi z tej polki, albo dermika - polska, dobra i nie uczula mnie. Kupilam ich krem pod oczy. Mma 29 lat, wkrotce 30, cere mieszana, sklonna do pzresuszen, czesto szarawą, bez blasku (wg mnie) ido tego dosc delikatna - co polecacie pzretestowanego? Renia Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: Efekt utrzymuje się TYLKO kiedy stosujemy kre 24.01.04, 21:43 Hej Reniu doskonale cię rozumiem, mam bogatą mimike i czółko marszczyć lubie :) co z kremów które testowałam i znam - Nie wiedziałam ze Urban Active jest wycofywany, ja zużyłam dwa słoiki bo był to kiedyś mój ulubiony krem. Zanim kupilam swoje mazidła przetestowałam Expressionist - wydaje mi sie srednim produktem, na pewno efekt nawilżenia niezadowalający, Lancome przyjemniutki ale najbardziej przypadł mi do gustu Collagenist, jakoś tak było iwdac efekt jakiś no i ten kupiłam (serum). Vichy Myokine jest bardzo miły ale to dla mnie troszkę oszustwo nie wierzę w skuteczność tego kremu. Biotherm Age fitness też bardzo lubiłam ale to raczej zwykły krem nawilzający jak dlamnie, cudów bym po nim nie oczekiwała. Faktycznie gdybym miała teraz coś kupowac to chyba bym wybrała Dermikę. Jesli narzekasz na brak blasku spraw sobie delikatny krem z kwasami - dla mnie to własnie kwasy sa najbardziej spektakularnie odmładzające. Ostatnio kremy kupuję głównie w aptece, i stosuję razem z serum - na przemian Collagenist HR (bardzo lekki), a na noc Superaquaserum Guerlaina i ten kosmetyk polecam zdecydowanie mimo zbójeckiej cenie, bo najlepiej rozprasowywuje skórę. Na blask Active C La Roche. Aha, zapomniałam o jednym - po wielkich i namiętnych testach całej serii repairwear clinique, wiem że to beda moje następne kremy :) zuzyłam kope próbek - bardzo mi się podobają, znakomicie regenerują skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
ainer1 do Balbiny-Aleksandry:) 25.01.04, 09:46 Czesc, balbina_alexandra napisała: > Hej Reniu doskonale cię rozumiem, mam bogatą mimike i czółko marszczyć > lubie :) co z kremów które testowałam i znam - Nie wiedziałam ze Urban Active > jest wycofywany, ja zużyłam dwa słoiki bo był to kiedyś mój ulubiony krem. dlatego tez sie zastanawiam... ciagle. > Zanim kupilam swoje mazidła przetestowałam Expressionist - wydaje mi sie > srednim produktem, na pewno efekt nawilżenia niezadowalający, Lancome > przyjemniutki ale najbardziej przypadł mi do gustu Collagenist, jakoś tak było > iwdac efekt jakiś no i ten kupiłam (serum). Serum z zalozenia jest bogatsze w skaldniki - pewnie ldatego - to tez HR jak sadze? Vichy Myokine jest bardzo miły ale > to dla mnie troszkę oszustwo nie wierzę w skuteczność tego kremu. ja juz jakos tez stracilam pzrekonanie do Vichy Biotherm Age > fitness też bardzo lubiłam ale to raczej zwykły krem nawilzający jak dlamnie, > cudów bym po nim nie oczekiwała. hm, wlasnie wg znajomej robiacej badania kosmetykow w wyzszej polki Biotherm wypadal najlepiej... > Faktycznie gdybym miała teraz coś kupowac to chyba bym wybrała Dermikę. ale ta wlasnie z pseudobotoksem? > Jesli narzekasz na brak blasku spraw sobie delikatny krem z kwasami - dla mnie > to własnie kwasy sa najbardziej spektakularnie odmładzające. Tylko ja jestem w ciayz a potem chce z 8 mcy karmic - wiec raczej kwasow bym nei chciala.. Ostatnio kremy > kupuję głównie w aptece, i stosuję razem z serum - na przemian Collagenist HR > (bardzo lekki), a na noc Superaquaserum Guerlaina tu obawiam sie cena dzika? i ten kosmetyk polecam > zdecydowanie mimo zbójeckiej cenie, bo najlepiej rozprasowywuje skórę. > Na blask Active C La Roche. wlasnie - jak ponim Twoja buzia? bez zadraznien? Moze wyprobuje rpbke? Tez go rozwazalam:) > Aha, zapomniałam o jednym - po wielkich i namiętnych testach całej serii > repairwear clinique, wiem że to beda moje następne kremy :) zuzyłam kope > próbek - bardzo mi się podobają, znakomicie regenerują skórę. Clinique mam nawilzajace (rozowy zel) , ale np total turnaroud jest dla mnei ZA CIEZKI. Renia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbina_alexandra Re: do Ainer1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.04, 12:45 faktycznie serum ma być niby bogatsze w składniki, co nei zmienia faktu ze porównujac skład kremów expressionist i collagenist, ten drugi wypada zdecydowanie lepiej. (Oba Heleny Rubinstein) To serum Guerlaina kosztuje ok 380 zł za 30 ml, niestety :( Nie dopowiada mi zazwyczaj clinique, 3 kroki to porażka, tez zel o którym mówisz to pewnie moisture surge, zupłenie mi nie lezał, tak samio jak moisture on call czy moisture on line, total turnoround ma za wysokie ph zeby mogło skutecznie złuszczać - jednym slowem, taka sciemka :). Pierwszym kremem który spodobał mi się z clinique był stop signs, zdaje się ze nawet składem jest dość sensowny, potem pokochałam antigravity, uzywam non stop kremu pod oczy, jesli szukasz intensywnej maseczki polecam ci anigravity mask właśnie - jedna z najlepszych jakie miałam w zyciu. Mnie Active C jak dotąd nei podrażnił, poszukaj w aptece próbek - powinny być. Reniu będąc w ciązy NIE MA żadnych przeciwskazań do stosowania delikatnych kremów złuszczających - nie powinno się tylko poddawać głębokiemu złuszczaniu u lekarza. Kwaski w kremach można spokojnie uzywać. Zakazane są zdaje się tylko preparaty wit A, a i tych nie jestem do końca pewna, bo ten retinol co jest zawarty w zwykłych kremach to i tak nigdzie głębiej nie przechodzi... a tak z ciekawości - który Total Turnoround jest dla ciebie za cięzki? Chyba w kremie? Bo jest jeszcze taki w lotionie, beztłuszczowy. Dla mnie ten w kremie był bardzo ok, choć mam niby mieszaną cerę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwasy Ainer1 IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 26.01.04, 16:35 W ciazy nie stosuj produktow z kwasem salicylowym, zwlaszcza tych o niskim pH i stezenim 2% BHA lub wiecej, chodzi o to ze kwas salicylowy to pochodna aspiryny a ta jest teratogenna, kwasy AHA mozesz stosowac ale nie wysokie stezenia przy niskim pH i najlepiej w formie kwasu mlekowego. Odpowiedz Link Zgłoś
ainer1 Re: Ainer1 26.01.04, 21:09 dlatego na arzie odkladam wszelkie kosmetyczne wynalazki na bazie kwasow, retinolu itp Balbina - z Clinique mam krem films dry skim - on-line call total turnaround Renia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Krem na zmarszczki mimiczne??? IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 24.01.04, 22:03 mam 25 lat czy moge stosowac krem z Dermiki, mam troche zmarszczek mimicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
marga_ret Re: Krem na zmarszczki mimiczne??? 27.01.04, 00:46 No niestety. Ja zainwestowalam w ten krem Dermiki (faktycznie ponad 100 zl) - stosuje od 1,5 miesiaca i nic. Nie zauwazylam zadnych rezultatow. Moja zmarszczka miedzy brwiami nie zmniejszyla sie. Osobiscie nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś