Dodaj do ulubionych

Kto używał kosmetyków So Blonde do włosów?

IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.02.04, 22:18
Kto używał kosmetyków So Blonde do włosów i z jakim efektem? Będę bardzo
wdzięczna za opdpowiedzi! Wczoraj kupiłam odżywkę do włosów-jasnych,
platynowych i popielatych odcieni,a kusił mnie niesamowicie żel rozjaśniający
i spray rozjaśniający, ale ekspedientka nie miała pojęcia jak działają te
kosmetykach.
Strasznie jestem ciekawa czy któraś z Was używała tego żelu i z jakim
efektem. Napiszcie proszę! Pozdrawiam serdecznie!
Obserwuj wątek
    • kasiek_1 Re: Kto używał kosmetyków So Blonde do włosów? 16.02.04, 09:52
      Mam szampon i odżywkę. Obydwa platynowy blond. Od kilku lat robię pasemka,
      które po jakiś 3 tygodniach ciemniały. A teraz są jasne. Polecam. No i do tego
      nie mam włosów oklapniętych, układają się.
      Przymierzam się jeszcze to tego sprayu rozjaśniającego. Podobno fajnie działa
      tylko nieco wysusza włosy.
      A o tym nabłyszczającym czytałam gdzieś nienajlepsze opinie.
      • Gość: asia Re: Kto używał kosmetyków So Blonde do włosów? IP: *.neonet.gliwice.pl / *.neonet.gliwice.pl 16.02.04, 10:09
        No jakiej zasadzie działa spray rozjaśniający?
        Naprawdę rozjaśnia, czy tylko optycznie? Czy nadaje się do rozjaśnienia włosów
        o kilka tonów?
        No i jakie są ceny tych kosm.?
        Mało osób używa, stąd mam tyle pytań.
        • kasiek_1 Re: Kto używał kosmetyków So Blonde do włosów? 16.02.04, 11:27
          szampon i odżywka po 29 zł.
          do do sprayu to nie wiem bo dopiero przymierzam się do zakupu. To czy będzie
          widać jakieś efekty pewnie zależy od tego jaki masz kolor włosów i strukturę.
          Podejrzewam, że moje złapie. Mam tzw mysi ciemny blond i odkąd pamiętam każdy
          szampon koloryzujący, każda pianka trzymały się na moich włosach długo.
          Szampon i odżywkę kupowałam w Domach Centrum. Trafiłam tam na kobietę, która
          potrafiła odpowiedzieć na każde pytanie, które jej w tym temacie zadałam.
          Uprzedziła mnie też, że ten spray może zabrudzić ubranie dlatego warto narzucić
          na siebie ręcznik.
          • Gość: detoxy Re: Kto używał kosmetyków So Blonde do włosów? IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.02.04, 21:52
            Skandal! Odżywkę kupiłam w "Daglasie" w Warszawie, w Galerii Mokotów, a dziś ,
            kiedy stwierdziłam,że zaryzykuję i spróbuję tego żelu rozjaśniającego i
            chciałam go kupić u mnie w "Daglasie" w Gdańsku- okazało sie ,że tam nie ma
            tych kosmetyków!!! :( Mam blond balejaż, tydzień temu robiłam odrosty i pani
            zrobiła mije na żółto- myslałam,że ją uduszę!!! No i miałam nadzieję,że jak je
            potraktuje tym żelem to mi się rozjaśnią!!! Tak to jest jak człowiek za długo
            myśli!!! Pozdrawiam i proszę o wiadomości jak kupicie żel lub spray i
            wypróbujecie!!
            • Gość: Detoxy Re: Kto używał kosmetyków So Blonde do włosów? IP: *.chello.pl 07.03.04, 22:15
              Witam wszystkizh serdecznie! Jakieś dwa tygodnie temu kupiłam żel rozjaśniający
              SO BLOND w prfumerii EMPIK przerobionej na SEPHORA w City Forum w Gdańsku!
              Pytałam panią w slepie jak działa ten żel, ale powiedziała,że przyszły w nocy (
              te kosmetyki)i nie wie.Kupiłam >ktoś to musi przeciez wypróbować- hihi. Na
              opakowaniu nie jest napisane jak tego używać. Nakładam więc na pasma około 30-
              40 minut przed umyciem głowy. Żel rozjaśnia włosy o ok 1 odcień, farby
              rozjaśniające o od 4 do 7-chyba , w zależności od marki. Reasumując z żelu
              jestem bardzo zadowolona gdyż powoli doprowadza moje żółciutkie pasma do
              platyny.Użyłam go już chyba z 5 razy.Dużą jego zaletą jest to,że mnozna go
              używać wiele razy,a nie tak ja farbę raz, a reszta do kosza- kiedy np. chce
              sie rozjasnic tylko pasma i to ok 3-4 centymetrowej długości-zużywa się jej
              malutko. Polecam go! Natomiast odżywka potwornie wysusza włosy, a miała ona być
              specjalistycznym kosmetykiem od włosów blond! Wiadomo,że takie włosy
              rozjaśniane potrzebuję gigantycznego odżywienia, bo nic nie niszczy bardziej
              niż rozjaśnianie, a tu takie rozczarowanie. To tyle- chciałam po prostu
              podzielić się doświadczeniami! Pozdrawiam
    • Gość: detoxy Re: Kto używał kosmetyków So Blonde do włosów? IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.02.04, 17:05
      up :)
      • kasiek_1 Re: Kto używał kosmetyków So Blonde do włosów? 19.02.04, 10:43
        No więc jestem już szczęśliwą posiadaczką sprayu rozjaśniającego. I dzisiaj po
        raz pierwszy go użyłam. Efektów jak narazie nie widzę. Poczekamy zobaczymy.
        Czy ktoś może mi doradzić jak go stosować żeby efekt był w miarę równomierny?
        No i w jakiej ilości? Gdzieś na forum zetknęłam się z określeniem 4
        psiknięcia... Jak dla mnie to chyba mało. Mam wycieniowane włosy coś pomiędzy
        krótkimi a półdługimi.

:)
    • Gość: felinka Re: Kto używał kosmetyków So Blonde do włosów? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.04, 19:35
      Ja proponuje spróbować sprayu do rozjasniania włosów Rossmann...kosztuje ok 9zl
      po 1 zastosowaniu już widzę efekt,a włosy są mięciutkie i
      lśniace...pozdrawiam:DDD
      • Gość: aska Re: Kto używał kosmetyków So Blonde do włosów? IP: *.neonet.gliwice.pl / *.neonet.gliwice.pl 23.02.04, 18:12
        poszłam dziś do rossmanna i co?? okazało się, że u nas nie ma tego sprayu, bo w
        różnych miastach jest różny asortyment:(
        Kupcie więcej tych spray'ów i wystawcie na allegro, plis
      • badajarka Rossman 26.02.04, 23:22
        Witajcie :) Ten spray do rozjaśniania włosów blond Rossman'a tak się po prostu
        nazywa? "spray do rozjaśniania włosów blond" ?? i jest on firmy Rossman? Pytam,
        bo panie sprzedające często nie wiedzą, co mają w sklepie, niestety :))
        • Gość: * Re: Rossman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.04, 11:46
          up
      • sympatyczna7 Re: Kto używał kosmetyków So Blonde do włosów? 12.03.04, 08:58
        Bylam w Rossmanie i z ciekawości wzięłam do ręki ten spray. Poczytałam o nim,
        powąchałam i wg mnie to jakby sama woda utleniona przelana do rossmanowskiego
        opakowania. No i nie odważyłam sie kupić. Troche szkoda mi zniszczyć wodą
        utlenioną moich blond włosków :)
        • ruda.tola Re: Kto używał kosmetyków So Blonde do włosów? 19.03.04, 15:58
          używam maski intensywnie regenerującej i zadowolona jestem bardzo, też
          przymierzam sie do innych kosmetyków z tej serii
          do żółtych odcieni polecam szampon silver rossmanna (do siwych białych i jasno
          blond), eliminuje żółtawe pasma ale nie można go używać bez przerwy bo wtedy
          wysusza (trzeba uważac bo może pobrudzić ubranie- trzeba go trzymać na głowie 5
          minut)
    • june.miller Re: Kto używał kosmetyków So Blonde do włosów? 19.03.04, 16:55
      Jakiej firmy są kosmetyki So Blonde?
      • Gość: primcia Re: Kto używał kosmetyków So Blonde do włosów? IP: *.chello.pl 19.03.04, 21:13
        got2b
      • sympatyczna7 Re: Kto używał kosmetyków So Blonde do włosów? 20.03.04, 07:40
        So Blonde są firmy So Blonde, tak mi sie wydaje :) Mozna je dostac w lepszych
        drogeriach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka