Dodaj do ulubionych

prostownica - kilka pytań

12.10.10, 22:24
jakie ma znaczenie szerokość prostownicy? Czy jest tak, że wąskie prostownice są lepsze do krótszych włosów?

Dlaczego niektóre prostownice powodują, że włosy są nabłyszczone? A może to kwestia odpowiedniego kosmetyku?

Obecnie popularne są prostownice ceramiczne i...? właśnie nie pamiętam jakie - pani w sklepie dziś mi prezentowała. Którą wybrać i czym one w praktyce się róznią?

Czy dobra prostownica to faktycznie wydatek powyżej 300zł

Może polecicie mi kosmetyk do stosowania przed prostowaniem - dla cienkich. przetłuszczających się włosów.
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: prostownica - kilka pytań 24.10.10, 00:34
      joana.mz napisała:

> jakie ma znaczenie szerokość prostownicy? Czy jest tak, że wąskie prostownice s
      > ą lepsze do krótszych włosów?

wąskie są zdecydowanie lepsze, poręczniejsze

> Dlaczego niektóre prostownice powodują, że włosy są nabłyszczone? A może to kwe
      > stia odpowiedniego kosmetyku?

To wina struktury włosów, jakości prostownicy, kosmetyków stosowanych przed, w trakcie i po

> Obecnie popularne są prostownice ceramiczne i...? właśnie nie pamiętam jakie -
      > pani w sklepie dziś mi prezentowała. Którą wybrać i czym one w praktyce się róz
      > nią?

jak dla mnie ceramiczne są w zupełności wystarczalne, są jeszcze nano tytanowe i turmalinowo-tytanowe

> Czy dobra prostownica to faktycznie wydatek powyżej 300zł

Myślę, że powyżej 100zł.

> Może polecicie mi kosmetyk do stosowania przed prostowaniem - dla cienkich. prz
      > etłuszczających się włosów.

CHI Farouk
      • zapasniczek Re: prostownica - kilka pytań 24.10.10, 22:22
        czy mozecie polecić mi sprawdzony model prostownicy ga.ma albo farouk?
        ew. inny dobry model do 400zł
        • anaiss Re: prostownica - kilka pytań 24.10.10, 22:30
          mam ga.mę /najprostszy model, pewnie już nawet nie produkują/ od wielu lat i jest niezniszczalna
          • dama.sama Re: prostownica - kilka pytań 25.10.10, 15:59
            Do 300zł to fajne są prostownice Ice Diamond. Ja taką dostałam na urodziny od rodziców i świetna jest, nie pali włosów no i fajnie wygląda. Nie chcieli co prawda powiedzieć gdzie mi kupili ale widziałam takie na stoiskach Beliso Shopu to pewnie na którymś z nich;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka