m00nlight Moja recepta: 02.01.11, 17:59 W miesiąc spektakularnych efektow nie osiągniesz, przynajmniej jesli chodzi o poprawe sylwetki :( Polecam basen + ew jakieś hydromasaże- ja chodzę reglarnie w ciąży i nic sie nie dzieje- a hydromasaż dobrze poprawia ukrwienie i ulatwia walke z cellulitem. Drenaż limfatyczny na cellulit, ew guam i owinąć się folią, gruby dres i pod koc. W miesiac zdazysz zrobic 4 zabiegi cotygodniowe- skora powinna widocznie bardziej się 'napiąć'. Pilingi kawą: ja używam normalnych fusów z ekspresu, 100% naturalne, fajnie wygładzają no i kofeina na cellulit :) Na brzuch najlepszy hula- hoop (sprawdzone! swego czasu zgubilam 14 cm z brzucha) warunek: min 30 minut dziennie w obie strony. Możesz zainwestowac w pas wyszczuplający po porodzie w stylu belly bandit. Co do skory, dieta w tak krotkim czasie nie da widocznych efektow (dopiero po paru miesiącach) ale zawsze jest dobry moment by zacząć- ogranicz sól, syfiaste żarcie i smażenie. Jedz gotowane na parze, pieczone, grillowane- tyle wystarczy by zrzucic co nieco nie trzeba sie glodzic. Na 'godzine zero' polecam: twarz- maska błyskawicznie liftingująca (np z serii 'przed randką' wiele firm oferuje takie) dziala tylko chwilowo ale za to skutecznie ;), rozświetlacz, dobry korektor. Tylko maske sprawdz wczesniej czy nie dostaniesz uczulenia Na cialo: bielizna wyszczuplajco-korygująca, np 'kolarki' z wysokim stanem splaszczającym brzuch albo body. Fajna sprawa, może nie wyszczupli ale wyrówna proporcje i ukryje fałdki nierównosci. Dobrze dobrany stanik (czyni cuda!), balsam rozświetlająco- brązujący- poprawi koloryt i rozproszy światło. Jesli chodzi o stroj: no to klasyka- wysoki obcas, prosty krój, raczej ciemne, stonowane barwy (poszalec można z dodatkami), dekolt w 'szpic', pionowe cięcia... wszystko co optycznie wydłuża. Ufff tyle. No, zapomnialabym, szczegoly są najważniejsze! perfekcyjny manicure! Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Moja recepta: 03.01.11, 15:44 dobrze dobrany stanik ( bo pisalas ze biust masz spory) tez duzo da, wejdz na forum biusciastych - tam jest duzo informacji. Ja kupilam swoj w Bravissimo, mozna przez internet, ale lepiej jednak przymiezyc, firmy dokladnie nie pamietam- chyba Freya?? aha, pisalas ze twoj ideal to zwiewna eteryczna postac kobieca z malym biustem- ale z twojego opisu wynika ze nigdy taka nie bedziesz, masz taki typ budowy ze nawet jakbys skonczyla jako anorektyczka to pewnie i tak bys byla bardziej okragla niz eteryczna. Lepiej po prostu zaakceptuj to co masz i sie z tego ciesz, podkresl kobieca sylwetke i atuty. Nad nadprogramowym tluszczem - jak pisalas - uda, brzuch- popracuj, od razu sie lepiej poczujesz:) ale kobieca figure bedziesz miec cale zycie wiec to polub po prostu, bo to jestes Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.esmeralda Re: Moja recepta: 03.01.11, 20:59 Stanik dobrany mam dobrze. Nosze rozmiar 65 G (przed ciaza i karmieniem mniejszy). Problemem jest to, że przy takim biuscie ciezko znalezc stroj, ktory bedzie lezal idealnie, czyli byl dobry (nie luzny) w biuscie, a dopasowany (nie workowaty) w talii. W bluzkach wiekszych wygladam na potezniejsza i grubsza niz jestem, w tych sprzed ciazy tez zle, bo splaszczaja mi biust, podnosza sie i wyglada jak we wdzianku z mlodszej siostry. Nad ubraniem musze jeszcze wiec pomyslec. Moze na forum moda cos doradza:) Moze odwaze sie wkleic zdjecie swojej figury, albo po prostu dobrze ja opisze. Odnosnie sylwetki jeszcze, bo chyba mnie troche zle zrozumiano. to nie jest tak, ze ja sie sobie tak bardzo nie podobam - owszem, lubie siebie. Akceptuje. Ale gdyby dano mi mozliwosc wyboru sylwetki, wybralabym raczej chlopieca, bardzo smukla, wysoka...Co nie znaczy, ze wtedy bylabym szczesliwsza, bo generalnie nigdy na powodzenie u plci przeciwnej nie narzekalam:) Gdy dobieram ubrania dla siebie, tez wybieram te, w ktorych wygladam szczuplo i smuklo, nie przepadam za epatowaniem swoja kobiecoscia (duze dekolty, krotkie spodniczki). Co do ubrania na moje spotkanie - na co byscie stawialy? Odpowiedz Link Zgłoś
wasil_ka Re: Moja recepta - cera 03.01.11, 22:54 Jeśli chcesz poprawić sobie wygląd cery to polecam ci maske-krem ORIENTANA. Jest to kosmetyk w 100% naturalny o konsystencji żelowej świetnie się wchłania jak krem i jest intesywny jak maska. Można sprawdzić na www.orientana.pl Dziala bo stosuje ja i moja przyjaciółka a także jej siostrzenica i mam. Wszystkie chwalimy sobie Orientane - a chyba każda z nas ma inną cere. Ale skóra jest na prawde gładka, nawilżona, jędrniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
lili76 Re: Moja recepta: 03.01.11, 23:52 na wyjscie polecam mala czarna, za kolano, cos w tym stylu www.frenchconnection.com/product/Woman+Collections+Dresses/71ZC4/Sasha+Stretch+Dress.htm www.frenchconnection.com/product/Woman+Collections+Dresses/71YO4/Ava+Jersey+Sleeveless+Dress.htm www.frenchconnection.com/product/Woman+Collections+Dresses/71NG4/Smooth+Manoeuvre+Dress.htm www.frenchconnection.com/product/Woman+Collections+Dresses/71YL4/Luxe+Crepe+Crossover%C2%A0Dress.htm sama mam bardzo podobna figure do Twojej (duzy biust) i nosze wlasnie tego typu kiecki Odpowiedz Link Zgłoś
dalenne Re: Moja recepta: 04.01.11, 11:41 > y). Problemem jest to, że przy takim biuscie ciezko znalezc stroj, ktory bedzie > lezal idealnie, czyli byl dobry (nie luzny) w biuscie, a dopasowany (nie worko > waty) w talii. W bluzkach wiekszych wygladam na potezniejsza i grubsza niz jest > em, Taki problem bardzo łatwo można rozwiązać wizytą u krawcowej, która za góra kilkanaście złotych dopasuje i bluzkę i koszulę, i sukienkę, i spodnie. Na pewno masz gdzieś w mieście zakład typu "igiełka" gdzie wykonują przeróbki krawieckie. Polecam taką opcję, ja często z niej korzystam i bardzo sobie chwalę :) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.esmeralda Re: Mam miesiąc na poprawę wyglądu 09.01.11, 12:55 Dziewczyny tydzien minal, dzis na wadze - 1,5 kg mniej!!! Jestem bardzo zadowolona z efektu, bo czuje sie juz duzo lepiej (lzej przede wszystkim). Planowalam serie masazy, ale nie wiem, czy mi sie uda, bo rozchorowalo mi sie dziecko , ja sama tez od wczoraj czuje sie fatalnie, wiec nie mam kiedy sie udac na te zabiegi. Zobaczyy, co uda mi sie zrealizowac przez miesiac z zalozonych postanowien. Poki co pije wiecej plynow (w tym swiezo wyciskane soki), nie jem po 19.00, odstawilam cukier i slodycze, nie jem ziemniakow, gotuje zdrowo, nie smaze, duzo warzyw i sorowek. Poki co jest OK:) Jesli chcecie dam znac w lutym co mi sie udalo osiagnac:P Odpowiedz Link Zgłoś
iwu Re: Mam miesiąc na poprawę wyglądu 10.01.11, 14:13 No właśnie, daj znać co osiągnęłaś i jak. I jak zareagował ten facet. :) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.esmeralda Re: Mam miesiąc na poprawę wyglądu 10.01.11, 22:28 Ok, dam znać:) Obecnie myślę nad włosami i ciuchem. Włosy chcę jakoś ożywić, zaczęłam nowy wątek, moze dziewczyny coś podpowiedzą, a co do ubioru...jest kilka opcji. Myślicie, że postawić na sukienkę? Mimo nie najlepszych nóg? Zwykle chadzam w spodniach, mam sporo eleganckich i sprawdzonych, ale w tym wypadku się zastanawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kokoszanel.1 Re: Mam miesiąc na poprawę wyglądu 05.02.11, 20:06 Bohaterko tego wątku - jak po spotkaniu??? facet oczarowany? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
me-mistress Re: Mam miesiąc na poprawę wyglądu 07.02.11, 01:04 Z ciekawości mnie skręca... I jak?!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.esmeralda Re: Mam miesiąc na poprawę wyglądu 08.02.11, 13:08 Tak jak obiecalam zdaje relacje:) Dziewczyny moje drogie, juz po spotkaniu (a nawet dwoch!), czyli wszystko poszlo zgodnie z planem. Facet NA PEWNO oczarowany, a ja z siebie bylam stuprocentowo zadowolona, na spotkaniu czulam sie w swoim ciele swietnie:) Z Waszych rad wybralam to, co uznalam za stosowne i efekty przez miesiac sa ogromne. Naprawde miesiac to duzo na poprawe wygladu, polecam każdemu! Co sie udalo zrobic: 1. najwazniejsze : 4,5 kg mniej, ciuchy leza tysiackrotnie lepiej, nogi sie wygladzily, choc cellulit nie znikl - zmniejszyl sie jednak sporo 2. cera promienna, wlosy zadbane, podciete i odzywione 3. manicure byl of course 4. dobry, rozswietlajacy makijaz Sport: codzienny spacer z wozkiem, masaże w gabinecie 2 razy w tyg., pilates raz w tyg., brzuszki codziennie wieczorem Dieta: uwazam ze zrobila tu najwiecej: jedzenie lekkostrawne, rano robione przez siebie musli z jogurtem nat., obiad warzywa plus kasze, ryz, ryby, drob, kolacja lekka, duzo blonnika, owoce tylko rano, zero slodyczy, b. duzo wody, zielonej herbaty i sokow - codziennie sok z buraka, selera, kapusty kiszonej, wielowarzywne i z zurawiny, granata i marchewki dla ladniejszej cery. Poczatkowo pilam cytrusowe (grejpfrut), ale dziecko zle reagowalo. Uroda: nawilzanie, nawilzanie i jeszcze raz nawilzanie, 2 razy w tyg pilingi i maseczki na cialo i twarz, na cialo dodatkowo masaze pod prysznicem plus prysznic zakonczony zimna woda dla ujerdnienia, balsam codziennie. Fryzjer - zabieg na wlosy plus dobre strzyzenie, zaiwestowalam tez w dobra odzywke. Manicure i pedicure przed spotkaniem. Bardzo pomogly mi tez polecane przez Was maseczki typu przed wyjsciem i przed randka - b. b. fajne:) Oczywiscie efekt tylko dorazny... Stroj: Perfumy i ciuszki (udalo mi sie wyrwac na zakupy), ale to chyba na forum moda:) chyba, ze kogos interesuje w czym bylam - to napisze:) Ogolnie - czulam sie piekna i to bylo najwazniejsze. Ponadto dzieki wdrozeniu programu odchudzeniowo - urodowego teraz czuje sie o niebo lepiej, mam bardziej promienna cere, weicej sie usmiecham, no i wykupilam karnet na fitness i do salonu urody:))) Dzieki Wam wszystkim za rady i wsparcie! Odpowiedz Link Zgłoś
ongoing Re: Mam miesiąc na poprawę wyglądu 08.02.11, 18:57 suuuper!:) śledziłam Twój wątek z zainteresowaniem, bo ja tez wdrożyłam w życie plan polepszenia wyglądu, choć nie tak ekspresowy jak Twój:) fajnie jest przeczytać, że tak świetnie się wszystko udało!:) gratuluję!:) Odpowiedz Link Zgłoś