Dodaj do ulubionych

Jaki krem z kwasami/retinoidami pod oczy - Issey?

02.03.11, 08:29
Mam już takie linie poprzeczne od śmiechu pod oczami, hmm zawsze chciałam mieć kurze łapki czyli taki układ zmarszczek mimicznych w kącikach oczu, no ale niestety.
Mam prośbę do Issey jak również do Pań które znają skuteczne kremy - podajcie proszę jakieś konkretne nazwy kremów, które mogą jeszcze jakoś rozprostować te zmarszczki.
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: Jaki krem z kwasami/retinoidami pod oczy - Is 02.03.11, 09:39
      kluska0 napisała:

> Mam już takie linie poprzeczne od śmiechu pod oczami, hmm zawsze chciałam mieć
      > kurze łapki czyli taki układ zmarszczek mimicznych w kącikach oczu, no ale nies
      > tety.
      > Mam prośbę do Issey jak również do Pań które znają skuteczne kremy - podajcie
      > proszę jakieś konkretne nazwy kremów, które mogą jeszcze jakoś rozprostować te
      > zmarszczki.

Na zmarszczki od uśmiechu i innych (mimiczne) - nie ma kremów, są tylko wypełniacze.
      • kluska0 Re: Jaki krem z kwasami/retinoidami pod oczy - Is 02.03.11, 11:36
        No tak ale zapobiegawczo stosować coś trzeba tym bardziej, że na razie to są ledwie widoczne kreski.
        Zastanawiam się nad takimi propozycjami - co najlepiej z tego wybrać?
        *Orlane, Anagenese, Contour Des Yeux Soin Total Anti-Temps ,
        *Guerlain, Issima, Success Eye Tech ,
        *Juvena, Rejuven, Vital Eye,
        *Yves Rocher, Serum Végétal aux Polyosides Bio-vegetaux, Intervention Corrective Soin Retexturant ,
        *Clinique All about eyes rich,
        *Estee Lauder, Time Zone Anti - Line
        *Pharmaceris A, Opti-Sensilium Cream, Duoaktywny krem przeciwzmarszczkowy pod oczy

Skórę pod oczami mam cienką, prześwitują żyłki, nawilżam Iwostin hydratia (strasznie się wałkuje), stosuję też na nią avene diroseal i antirougeurs. Polećcie coś proszę.
        • ha_nuta Re: Jaki krem z kwasami/retinoidami pod oczy - Is 02.03.11, 13:35
          Wiele dobrego słyszałam o Eucerin Hyal Urea, z kwasem hialuronowym. ALe sama nie próbowałam (mam zamiar), więc 100% pewności nie mam.
          Będę śledzić ten wątek, bo mam ten problem co Ty i również szukam czegoś dobrego pod oczy :)
          • kluska0 Re: Jaki krem z kwasami/retinoidami pod oczy - Is 02.03.11, 13:48
            Eucerin to chyba tylko nawilża a ja myślałam jeszcze o retinolu lub witaminie E w jakimś większym stężeniu. Ale zbyt dużo tego jest by było łatwo wybrać :(
        • issey_miyake Re: Jaki krem z kwasami/retinoidami pod oczy - Is 02.03.11, 21:46
          kluska0 napisała:

> No tak ale zapobiegawczo stosować coś trzeba tym bardziej, że na razie to są le
          > dwie widoczne kreski.
          > Zastanawiam się nad takimi propozycjami - co najlepiej z tego wybrać?
          > *Orlane, Anagenese, Contour Des Yeux Soin Total Anti-Temps ,
          > *Guerlain, Issima, Success Eye Tech ,
          > *Juvena, Rejuven, Vital Eye,
          > *Yves Rocher, Serum Végétal aux Polyosides Bio-vegetaux, Intervention Correctiv
          > e Soin Retexturant ,
          > *Clinique All about eyes rich,
          > *Estee Lauder, Time Zone Anti - Line
          > *Pharmaceris A, Opti-Sensilium Cream, Duoaktywny krem przeciwzmarszczkowy pod o
          > czy

te kremy nic nie dadzą

> Skórę pod oczami mam cienką, prześwitują żyłki, nawilżam Iwostin hydratia (stra
          > sznie się wałkuje), stosuję też na nią avene diroseal i antirougeurs. Polećcie
          > coś proszę.

jedynie kremy z kwasami (neostrata) lub retinoidy
          • kluska0 Re: Jaki krem z kwasami/retinoidami pod oczy - Is 16.03.11, 00:20
            Issey dzięki za odpowiedź, a jaki Neostraty byś poleciła pod oczy, bo te retinoidy to już w ogóle dla mnie kosmos.
            Jak ja żałuję, że nie mam sprawdzonej kosmetyczki we Wrocławiu:(
      • brooke.logan Issey... 03.03.11, 07:39
        wypełniacze czyli igłowe mezoterapie? A mezoterapie bezigłowe pomogą? Czy to jest to samo co koktaile z kwasem hialuronowym? Przepraszam jesli coś pomieszałam :) A jakie możesz polecić kremy z kwasami (neostrata) lub retinoidy pod oczy dla 42-latki? Do tej pory miałam tylko kurze łapki a od roku zaczęłam zauważać mocne zmarszczki pod oczami, szczególnie po wykonaniu makijażu (pod oczami tylko krem i lekki korektor). Aha, i czy mezoterapię igłową powtarza się co jakiś czas tak jak botoks? Dziękuję

• issey_miyake Re: Issey... 03.03.11, 10:09
          brooke.logan napisała:

> wypełniacze czyli igłowe mezoterapie? A mezoterapie bezigłowe pomogą?

wypełniacze zdecydowanie, dają lepsze efekty. Mezoterapię igłową również możesz robić, jeśli obawiasz się wypełniaczy.

> Czy to je
          > st to samo co koktaile z kwasem hialuronowym?

koktajle do mezoterapii zawierają m.in. kwas hialuronowy, glukozaminę, koenzymy biologiczne, dwuwęglan sodu, karnitynę, fosfatydylocholinę, kwas deoksycholowy, dmae, etc.

Do wstrzykiwań stosuje się zdecydowanie większe stężenia, mają podobny mechanizm działania, ale odróżniają się budową chemiczną, siłą działania, migracją poza miejsce podania, skutecznością i profilem działań niepożądanych.

> A jakie możesz polecić kremy z kwasami (neostrata) lub retinoidy pod oczy d
          > la 42-latki?

Rozmawiajmy może w jednym wątku :). Najpierw by cokolwiek polecić muszę ustalić co się dla Ciebie nadaje :).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka