Gość: renka IP: *.tpnets.com 07.05.04, 11:14 u waszego dentysty??? Wybralam sie wczoraj z bolaca osemka do stomatologa w poblizu mojej pracy i zapłacicłam 120 zł. uwazam ze to przesada! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kinga Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.tpnets.com 07.05.04, 11:23 70 zl. od lat sie lecze u mojej dentystki i czyszczenie mam damo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.aster.pl 07.05.04, 11:34 a skąd jesteś? :) może mogłabyś dać namiary na tę swoją dentystkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.tpnets.com 07.05.04, 11:38 jestem z lodzi, jak Ty tez to podam tel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.aster.pl 07.05.04, 11:52 łoj.. niestety nie jestem z łodzi :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stomanik Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.04, 20:44 hej ! ja Wam mogę powiedzieć ile ja biorę od 60 do 100 zależy od rozległości i głębokości , powodzenia w szukaniu jakby co to ja przyjmuje we Wrocku Odpowiedz Link Zgłoś
soffica Re: Ile srednio płacicie za plombe 07.05.04, 11:31 120 zł to normalne-zwłaszcza jak się jest pierwszy raz u danego dentysty, za wszystko liczą :(. Potem jak się "zaprzyjaźnicie" i będziesz u niego bywac regularnie (życzę Ci tylko przeglądów) pewnie będzie taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verena Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.tuwien.ac.at 07.05.04, 11:56 U mojej dentystki place od 80-150 za plabe.Ale jako ze juz dlugo do niej cala rodzinka chodzimy , duzo rzeczy robi nam gratis, np. za wizyte kontrolna nigdy nie place no i moge placic na raty jak akurat nie jestem przy kasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agda Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: 212.244.249.* 07.05.04, 13:16 60zł (Łódź) Odpowiedz Link Zgłoś
k.ama Re: Ile srednio płacicie za plombe 08.05.04, 10:13 a ja płacę 90, też Łódź. Chyba będę się targować ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iweta Re: do dziewczyn z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 11:45 Dziewczyny, podajcie proszę namiary na swoich stomtologów, jeżeli jesteście zadowolone. Szukam i szukam dobrego dentysty i jakoś mam kłopoty ze znalezieniem. Najlepszy dla mnie byłby taki, który podszedłby do moich zębów kompleksowo (leczenie + wygląd) Większość niestety założy plombę, a o czyszczeniu czy wybieleniu nie chce rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
k.ama Re: do dziewczyn z Łodzi 10.05.04, 10:58 iweto, mój dentysta przyjmuje na Kamińskiego (róg Pomorskiej),leczę się u niego od 7 lat i nie narzekam, chociaż o wybielanie itp. się nigdy nie pytałam. Dość dużo płacę, ale teraz wizyta u stomatologa to dla mnie odprężenie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
agnesp76 Re: do dziewczyn z Łodzi 13.05.04, 09:21 ANEDENT - od wielu lat leczę się u nich (i moja rodzina) i jesteśmy bardzo zadowoleni. Niestety nie pamiętam ile kosztuje plomba - dawno nie miałam, (wydaje mi się ok. 80 zł), ale pamiętam, że jeśli mniejsza - to cena była niższa, albo jak były dwie nieduże, to płaciliśmy za jedną. O wybielanie nie pytałam, ale mąż miał kiedyś czyszczenie. Dziecko było kilka razy - 2 razy leczenie "hurtem" w narkozie (to jest oczywiście już duży wydatek). Pani doktor jest bardza miła i dokładnie tłumaczy co się dzieje, dlaczego leczymy tak a nie inaczej. Ostatnia moja wizyta (2 miesiące temu - bolący ząb - wyczyszczenie i założenie lekarstwa) - 30 zł. Miesiąc temu byłam, bo mi się zdawało, że coś się z tym zębem dzieje, ale okazało się w porządku - nic nie płaciłam. Za miesiąc idę na wyjęcie lekarstwa i w zależności od sytuacji - będzie plomba albo kanałowe. To napiszę jak było. Aha, i awaryjnie mam telefon do pani doktor i mogę dzwonić w dzień i w nocy jakby coś się działo. Odpukać :)) Gabinet mieści się przy ul. 6-go Sierpnia 50 m. 5, tel (42)630 09 41 iwetko - jakbyś miała jakieś pytania to chętnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
zuzzka1 Re: Ile srednio płacicie za plombe 07.05.04, 14:18 130- Kielce ..ale wiem ze jest bardzo dobrze zrobiony zabek i przyznam ze bol przy wizycie tez duzo duzo mniejszy niz w duzo tanszym gabinecie.. Takie ceny..niestety:( a usmiech chcemy miec ladny wiec stomatolodzy wykorzystuja to: ( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dentysta Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 16:28 koszty wykonania dobrej plomby to ok 80-100 zł. w tym jest cena materiałów, sterylizacji, czynszu, zus,u, prądu itd. wszystko co powyżej to zysk dentysty. plomba za 60 zł robiona jest na kiepskich materiałach , wiele jednorazowych narzędzi wykorzystywanych jest powielokroć. (pędzelki, formówki, kliny, itd). nikt z was nie kupi mięsa na bazarze z gazety gdzie latają muchy, a dentysty, którego odwiedza się raz w roku będziecie szukać taniego. Wasz wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.attu.pl / *.waw.cdp.pl 07.05.04, 16:42 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska z krakowa Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.net 12.05.04, 19:39 ja płace a raczej moi rodzice płaca 70 zł za plomby i mi sie juz to wydaje o wiele za duzo?! a Wy to o 120 zł mowicie?! w zyciu bym tyle nie dała!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.crowley.pl 15.05.04, 22:35 to se wyrwij fujaro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 20:04 wlasnie to jest wkurzajace w polskim spoleczenstwie!!! jak pojdziecie do np. dermatologa to on popatrzy na was zza biurka i wezmie 50 zl (w najtanszym przypadku) i wam wydaje sie ze to tanio... kiedy idziecie do fryzjera i placicie za np. trwala 180zl (najtansza wersja) to mowicie tanio - no bo przeciez musze ladnie wygladac... na ciuchy jestescie w stanie wydac kase np. 250 zl za spodnie marki Levis ale jak macie zaplacic 120zl za plombe, ktora bedziecie nosic przez np. 15 lat (jak macie dobrego dentyste - takiego jak np. moj ) to juz wam szkoda kasy... Powiem jedno jestescie beznadziejni ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dentysta Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 17:06 ile płacicie za fryzjera? 40zł? 80? 200? a jakie ma koszty materiałowe fryzjer? praktycznie żadne! strzyżecie się u dobrego, bo jak źle zetnie to dramat. jakoś wątków szukam taniego i dorego fryzjera nie widzę! ale dentysty taniego każda będzie szukać! powtarzam, plomba za 60 zł to lipa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.aster.pl 07.05.04, 17:07 to ja trochę z innej beczki, choć nie całkiem :) w zeszłym roku mając dość ponad miesięcznego czekania na wizytę w państwowej przychodni, zdecydowałam się pójść prywatnie. wybrałam przychodnię blisko domu, tj. w bloku przy ulicy wałbrzyskiej w warszawie (nazwy przychodni nie pamiętam, ale jest tam tylko jedna). pani dr młoda, baaardzo miła, bardzo dobrze nam sie rozmawiało, słuchała wszystkich moich 'ale' itd. znalazła kilka ubytków. poszłam więc do niej chyba trzy razy na robienie kolejnych ząbków. miałam przyjść na następną wizytę ratować ząb, w którym, jak twierdziła pani dr, próchnica była już baaardzo zaawansowana i dr straszyła mnie leczeniem kanałowym. na tę wizytę nie poszłam, bo musiałam wyjechać. dwa miesiące poźniej udało mi się dostać na wizytę do przychodni pańswowej. pani dr obejrzała ząbki i orzekła: nie ma nic do robienia! - zgłupiałam! jak to nie ma nic, skoro dwa miesiące temu było i to dużo?? na moją prośbę obejrzała dokładnie jeszcze raz, ale 'niestety' znów powiedziała to samo (mam do niej zaufanie, bo bywam u niej od paru lat). wkurzyłam się strasznie!!!!! jak pomyślę, że tamta dr mogła wstawiać mi plomby, które wcale nie były potrzebne ....... :( nie twierdzę, że wszędzie tak jest, ale radzę uważac.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.jci.com 07.05.04, 17:23 no jakos nie wierze ze wstawiala plomby ktore nie byly potrzebne. standard leczenia w panstwowych przychodniach jest duzo nizszy. jesli masz np. odwapnienie z ktorego z czasem zrobi sie ubytek, albo podejrzewasz ze plomba jest nieszczelna, czy tam cos sie dzieje na brzegach wypelnienia, to skrupulatny stomatolog sie tym zajmie, a inny - ktory nie ma motywacji, funduszy lub czasu - machnie reka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dentysta Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 17:29 mogło się tak zdarzyć ale nie jest to dowód noa nic poza tym, że pani dr prywatna była nieuczciwa, lub też pani dr w przychodni państwowej, która widzi dziury na pół zęba bo takie tam przychodzą jest niewrażliwa na takie wielkości łepka od zapałki, które też się leczy. fundusz płaci za wypełnienie ok 30 zł więc siłą rzeczy trzeba na czymś zaoszczędzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dentysta Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 17:45 wydając na plombę 150zł macie dużą szansę, że będzie dobrze zrobiona, wydając 50zł szanse są mniejsze. pewności nie ma nigdy, to kwestia zaufania do i uczciwości lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: 5.2.* / *.chello.pl 07.05.04, 21:32 Drogi dentysto!Ja za plombe pące 50 zł inie sadze, zebym miała je źle robione.Mj dentysta po prostu nie zdziera ze swoich pacjentów.150 z z aplombę to gruba przesada, raczej niewiele osób na to w Polsce stać. i nie krzycz tak o kosztach materiałów, ZUS, sterylizacji itp, bo nie wydaje mi sie żeby dentysctom prywatnym ich zarobki ledwo wystarczały na przezycie. Z moich obserwacji wynika wręcz cos przeciwnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 20:08 za granica plomba kosztuje w przeliczeniu ok.400zl (dokladnie to 100euro - Wlochy) w Polsce wyglada to tak, ze ceny sa coraz mniejsze bo ludzie (tacy jak ty) nie rozumieja ze zeby masz tylko jedne i nie powinno sie na nich oszczedzac i po prostu stomatolodzy musza obnizac ceny zeby przezyc na rynku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka do kaji (i innych tez) IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 20.05.04, 21:11 droga Kaju... tylko tak sie sklada, ze w takich Wloszech czy Holandii do pewnego wieku (doroslego) pacjenta sluzba zdrowia sama wysyla zawiadomienia o przegladach i wizytach, sa one za darmo w standardzie, ktory u nas jest w kilku gabinetach w miescie... a dopiero potem placi sie samemu. profilaktyka sie oplaca i maja tzw zdrowe spoleczenstwo. w Polsce jest to, poki co, nie do pomyslenia, w wiosce pod gdanskiem np. lekarze nie dbaja nawet o obowiazkowe szczepienia u malenkich dzieci, a co ich to obchodzi, prawda?! aha. zapomnialas dodac, ze dla Wlocha czy Holendra wydanie 100 EUR to nie to samo, co dla Polaka. i nie pisz farmazonow, ze stomatolodzy obizaja ceny ze wzgledu na pacjentow, ktorzy wola wydac 180 zl na fryzjera, wiekszej bzdury nie czytalam na tym watku! ceniacy sie stomatolog nie obnizy ceny, chocby dlatego, ze ma renome a jego fachowe podejscie do sprawy na dlugo pozostaja w pamieci i... roznosza sie dalej. dziadowal nigdy nie bedzie. wszystkim proponuje mniej obrazliwe pisanie i troche szacunku do siebie nawzajem, czasami naprawde przykro was czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowy Re: do kaji (i innych tez) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 20:41 Własnie wrocilem od dentysty. jestem z BP. Gosc bierze od plomby 70 zł. gdy trzeba cos wiecej to "niesety" bierze wiecej. Ale wlasnie o kasie chce powiedziec. Placiszi otrzymujesz - profesjonalna robota, pewnosc i zadowolenie. Za leczenie kanałowe i odbudowanie sporego ubystku zapalcilem 200 zl. Uwazam ze te pieniadze to nie kolejny wydatek ale inwestycja, bo w przychodni to od razu by mi go wyrwali i pewnie jeszcze klika zebow!!!! AHA JAK MI ROBIL ZASTRZYK TO NIC NIE POCZULEM A W PRZYCHODNI TO OD SAMEGO ZASTRZYKU O MALO IE UMARLEM!!! Ludzie placcie i wymagajcie np. plomby swiatloutwardzalne!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja place 120 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 12:21 Place 120 i nie mam reklamacji, ale to spory wydatek, zwlaszcza jak sie znajda dwa naraz do zrobienia. A za fruzjera prosze pana place ok 50-ciu, to gora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.05.04, 10:36 A ja wam powiem, że moja koleżanka stomatolog zarabia mies.15-20tyś. Gabinet prywatny w dużym miescie, dobra lokalizacja, ceny od 100zł wzwyż, zapisy z wyprzedzeniem 2tyg.,pracuje 4dni w tyg. na dwie zmiany. Czy nie może tych cen obniżyć? Oczywiście że może, ale wtedy będzie zarabiać mniej a tego nie chce. Droga p.Stomatolog to do Ciebie, cen nie może obniżyć lekarz który ma 5 pacjentek na krzyż, bo nie zarobi na chleb, ale nie taka dziewczyna jak moja znajoma. Kasuje najwyżej jak można i cieszy sie bo ludze i tak przychodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dentysta Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 11:04 no to policzmy: czynsz za wynajem 70m2 3000zł + zus lekarza i asystentki 1400zł + woda, prąd, ogrzewanie 400zł+ wywóz śmieci, sanepid, i inne drobne wydatki 200zł =5000zł to podzielmy przez 20 dni roboczych w mcu =250złna dzień. dziennie można zrobić porządnie 8 wypełnień (jedne pacjent na godzinę, potem się nic nie widzi i nie słyszy, ustać ciężko zgarbionym przy fotelu) czyli wychodzi 30 zł kosztów w/w na osobę. do tego koszty materiałów, sterylizacji, kursów itd. ,co najmniej 50zł. + amortyzacja sprzętu, który powinno się wymieniać co 5 lat ( tani fotel + autoklaw = 70.000 / 5 lat/12mcy/20dni roboczych/ 8 godzin = 10 zł). wychodzi 90 zł kosztów. do tego zysk = 120do 150 zł koszt wypełnienia. porządną plombę za 50 zł ciężko sobie wyorazić. chyba,że robiona na starym sprzęcie we własnej piwnicy, tanimi materiałami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agda Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: 212.244.249.* 10.05.04, 10:57 A jeśli dentysta ma podpisana umowę z NFZ i robi wszystko w ramach funduszu a ja dopłacam "tylko" za lepszą plombę?. Mnie kosztuje to 60zł (niby mało) a dentysta ma zarobek równy albo większy niż jakby robił całkowicie prywatnie. A co powiesz na to, kiedy za wizytę u ortodonty z dzieckiem płacę 40zł - ŻADNE MATERIAŁY NIE ZOSTAJĄ UŻYTE, TYLKO LUSTERKO. Wizyta trwa 15 min. Niezła przebitka. Na wizytę w ramach NFZ nie mogę się dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.mtvk.pl 08.05.04, 19:45 Ok. 100zl, oczywiscie to tez zalezy od ubytku, czasem jest 80zl, czasem 130zl. Dosyc drogo, ale przynajmniej mam za ta cene najlepszych specjalistow, nowoczesny sprzet, 100% higieny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola & kasia Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.rob.gdynia.sint.pl 08.05.04, 20:09 ostatnio bylam u dentysty i za leczenie 7 i 6 bardzo dokladne w znieczuleniu "zaplacilam" plyta CD "smooth jazz cafe" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 11:19 hm ja chodze do luxmedu do mojej ulubionej pani doktor i placilam od 50 zl do 70 zl za plombe. co za bzdura o tych za 150 zl? chyba jakies z dodatkiem specjalnym za ta cene hehehe mam tak pieknie zrobione plomby ze wygladaja jak moj wlasny zab, tu moge podac przyklad ze kiedy poszlam na wizyte do przychodni uczelnianej, bo nam kazano na 1wsym roku zrobic przeglad, pani doktor tamtejsza byla o tyle nie douczona ze wziela moja plmbe za moj wlasny zab, sorry ale kazdy normalny lekarz jst w stanie to zobaczyc przeciez to nie jakis laik co nie wie. nie chodze do panstwowych z zebami, tam wszystko maja bylejakie wlacznie z obsluga. ale 150 zl za plombe to przesada, nawet przy kanalowym leczeniu to nie kosztuje tyle. moze w wawie sa takie ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 10.05.04, 12:51 dokladnie BleBle, tez uwazam, ze plomba za ok.70 zl moze byc idealna i ta cena wcale nie musi byc okupiona bylejakim materialem czy wielorazowym uzywaniem narzedzi stomatologicznych. pozdrawiam Lublinianke ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dentysta Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 14:57 GRATULACJE!czy któraś z was kupiłaby 1kg szynki za 10 zł?albo przeterminowany krem pod oczy? nie bo bałybyście się o zdrowie i urodę. a dentysty co tnie po kosztach i oszczędza jak może będziecie szukać nawet po omacku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agda Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: 212.244.249.* 11.05.04, 09:04 Na szczęście wszystko reguluje rynek. Bo chyba coś w tym jest, że w Warszawie jest o wiele drożej niż w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: 212.106.158.* 10.05.04, 17:02 Heh tez mi sie to zdarzyło..stomatolog uczelniany wpisał mi w karcie 2 wypełnienia(gdy tak naparwde jest ich 6)i jeden zab w trakcie leczenia.Nie wiem jak on patrzył.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.topole.waw.pl 11.05.04, 00:19 Triodent centrum damiana: wypełnienie od 120 do 180... Nie byłam ale się chyba zdecyduję,bo próchnica na przodzie, a dziurka spora:(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.agh.edu.pl 13.05.04, 08:53 Ciekawe jak sprawdzasz tę "najlepszość" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SANDRA Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 09:22 Ja w poniedzialek wybieram sie do dentysty na leczenie kanalowe zeba, za caly kpl. czyli 2-3 kanaly, i plombe swiatloutwardzalna, zaplace 150 zl. Pytalam w wielu miejscach, w paru ceny oscylowaly wokol 350!! Jestem z Gdańska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 09:26 Dodam ze gabinet jest super nowoczesnie urzadzony i lekarz ma zawsze kpl pacjentow. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_de Re: Ile srednio płacicie za plombe 16.05.04, 08:01 w Warszawie leczenie kanalowe zęba kosztowało mnie 420 zł !!!!!!!!!!!! To woła o pomstę do nieba, a w dodatku właśnie zauważyłam, że plomba (zalożona w listopadzie) się trochę wykrusza. Już nie chodzę do tego gabinetu. I co, cena ma być gwarancją jakości??? A przy okazji, czy jest jakaś gwarancja na plomby? i jak długa? Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika - Bydgoszcz Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.bsb.com.pl 11.05.04, 09:40 Jestem z Bydgoszczy. Płacę średnio 70 zł, jak dziurka większa to 90 zł. Gabinet pięknie urządzony, sprzęt raczej nowy, plomby światłoutwardzalne, barwą nieodbiegające od moich zębów, wszystko wyjmowane z nowych opakowań, dentysta przesympatyczny, zapisy najszybciej na za 2 tygodnie. Nie wierzę żeby wsadzał mi do zębów jakiś szajs. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 09:55 o dokladnie :) i ja wcale szajsu w zebach nie mam, w luxmedzie u nas zatrudniaja najlepszych lekarzy i pracuja w dobrych warunkach na swietnym sprzecie. ja chodze super stomatolg (teraz nie chodze bo juz mam zabki piekne) ceny chyba niektorych porabaly, to nie implanty ze az tyle placic - ciekawe ile w wawie biora za impanty w takim razie? 1000 zl?. troche rozsadku bo konkurencja was zje. po prostu zdzierstwo i tyle, lekarze tacy pazerni w tej polsce, niektorzy to ida na takie studia zeby tylko kasy sie nachapac.a nie z powolania, potem mamy takich lekarzy od siedmiu bolesci co dobrze nawet zdiagnozowac nie potrafia ale kase biora. przy egzaminach wstepnych nauczelnie medyczne powinny obowiazywac testy psychologiczne o predyspozycjach do tego zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
klara-klara Ktoś tu wympisuje ciężkie bzdury. 11.05.04, 10:21 Leczę się u dentyski, która w naszej miejscowości (właściwie wsi podpoznańskiej:) prowadzi działalność od x lat. Leczenie u niej jest za darmo( NFZ), trzeba dopłacać za dodatki, czyli np. na plombę światłoutwardzalną = 40 zł. Nie odczuwałam żadnego bólu, jakieś androny pisze osoba, która twierdzi, że jak wiecej zapłaci, to ją mneij boli...chyba ta ogromna cenha deziała na nią uśmierzająco... Mam zęby wyleczone, nic sie z nimi nie dzieje, gabinet zadbany, nowoczesny, wszytsko sterylne, jednorazowe, bardzo miła amosfera. Nie wierzę, aby materiały, na których pracuje były kiepskiej jakości, gdyż wówczas taka dentystka sama sobie szkodzi, klienci by od niej odchodzili. Ma swój gabinet, więc myślę, że przyjmuje też prywatnie, tych, którzy np. nie są ubezpieczeni. Wydaje mi się, że niektórzy mają wrażenie, że im wiecej zapłacą, tym lepszą usługę otrzymają...niestety, ale nie jest to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: 195.94.222.* 13.05.04, 09:20 W Wawie płace 50 zł u znakomitego dentysty. Wcześniej miałam też bardzo dobrą dentystke, ale jak wjechała na 150 za wypełnienie to odpadłam...Do dr. Kołciuka chodzimy od dwóch lat całą rodziną i mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że jest świetny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.topole.waw.pl 15.05.04, 00:32 A można prosić o bliższe namiary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 13.05.04, 12:18 wczoraj zapłaciłam 50 zł, chodzę do przychodni, więc nie płacę za usługę, a jedynie za utwardzalną plombę. ale cena zależy od miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtow Re: Ile srednio płacicie za plombe 15.05.04, 09:57 ja nie płacę nic, służbę zdrowia pokrywa firma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp trzeba dbac o zeby to nie bedzie trzeba plomb IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.05.04, 17:13 ja nie mm zadnej dziury i zadnejj plomby uwielbiam myc zeby a na przeglad chodze co 3 miesiace jedyne zabiegi jakim sie poddalam to usowanie kamienia i wyrywanie osemek bo musialam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dentysta krem za 10 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 11:57 "Czym się kierować przy wyborze i zakupie kremu do cery dojrzałej? Pytać dermatologa lub zaufaną kosmetyczkę, czytać etykiety, prosić o próbki. Na kremie przeciwzmarszczkowym nie powinno się oszczędzać, co nie znaczy, że musi być horrendalnie drogi. Trzeba jednak się liczyć z tym, że dobry krem przeciwzmarszczkowy nie może kosztować 10 zł, ale minimum 30-50 zł." www2.gazeta.pl/obcasy/1,25364,2069598.html to cytat z "wysokich obcasów" nie podejrzewacie chyba firmę co robi trzykrotnie droższy krem o oszustwo?i taki pewnie kupujecie? plomba za 50 zł jest jak ten krem za 10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: plomba prywatnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 13:02 W warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: krem za 10 zł IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 17.05.04, 17:22 Jeśli jest Pan stomatologiem to proszę o poradę w sprawie plomby. Jak jest najlepsza? Czy światłoutwardzalna? Czy są jakieś lepsze? Na marginesie: wiem, że nie można zrobić sobie dobrej plomby za mniej niż 100 zł. magdalena_amelia@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wojtusia Re: trzeba dbac o zeby to nie bedzie trzeba plomb 17.05.04, 15:19 na dobrze mytych zębach kamień nie ma szans się odkładać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: trzeba dbac o zeby to nie bedzie trzeba plomb IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 17.05.04, 15:58 hahaha, dobre :)) thx wojtusia ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: trzeba dbac o zeby to nie bedzie trzeba plomb IP: *.lubin.dialog.net.pl 17.05.04, 20:24 Uwielbiasz myć zęby? To skąd wziął się ten kamień, który trzeba było usuwać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka do lekarza Dentysty IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 17.05.04, 13:22 hmmm... nie rozumiem za bardzo Twojego zajadlego nastawienia, Dentysto. drogie wcale nie musi oznaczac doskonale, czy nawet dobre. jestem tego przykladem, a mam na mysli leczenie ortodontyczne (w super klinice...). mysle, ze tu i tu zdarzaja sie wyjatki, a jesli zab leczony za 50-70 zl jest zdrowy i wyglada tak, jak opisala to BleBle, to coz wiecej chciec... Twoje wyliczenie kosztow jest dosc precyzyjne, choc skad inad znam szczegolowy miesieczny rachunek prywatnego dentysty i troche uwag bym znalazla ;) na wszystko sklada sie wiele czynnikow, a swoja droga na nadmiar pacjentow chyba nie narzekasz, skoro masz czas na pisanie postow? <- Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: Ile srednio płacicie za plombe 17.05.04, 17:28 nic - mówię mu tylko "dzięki, tato", jak schodze z fotela. I coraz bardziej to doceniam... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dentysta Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 17:46 najlepsza plomba to wkład porcelanowy. koszt 600-1000zł. oczywiście,że nie oznacza to, ze jak drogo to na 100% dobrze, o czym katinka prostując zeby się przekonała, ale szanse że za 50zł będzie dobrze w 100% są mniejsze, choćby z tego powodu,że trzeba ciąć koszty kupując np najtańszy kompozyt. jak zakładam wyp.za 150zł to z choćby z sanej wygody nie chcę stosować najtańszych glutowatych materiałów. pacjentów mam dość, umawiam co godzinę, półtora, płacą 150zł, są zadowoleni, w międzyczasie piszę sobie do was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 17.05.04, 18:19 nie chcialam Cie urazic, naprawde. tylko niepotrzebnie "atakujesz" innych dentystow, zakladajacych plomby ponizej 100 zl, moze maja dojscie do tanszych materialow? ja juz sama nie wiem... na pewno to, co drogie i renomowane wcale nie musi byc super-hiper. zycze wielu zadowolonych pacjentow i serdzecznie pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.05.04, 21:47 Drogi Dentysto, troch mnie juz wkurzasz swoja nachalnoscia. Mam znajomego dentyste, do ktorego (na szczescie) chodze tylko na przeglady, bo zeby mam zdrowiutenkie, ale wiem jak tam sytuacja wyglada. Facet ma kasy jak lodu, nowoczesny sprzet, swietne materialy. Tylko, ze on nie zalatywia jednego pacjenta tak jak Ty, Drogi (cokolwiek mialoby to znaczyc) Dentysto, w godzine, tylko w czasie, gdy jednemu pacjetnowi utwardza sie plomba, ten dlubie w zebach drugiemu za parawanem. Tym oto sposobem 20-osobowa kolejka u tego faceta to norma, czaso czekiwania w takiej kolejce nie przekracza 3 godzin. Ten dentysta nie zatrudnia zadnej pielegniarki ani asystenta - jak sam o sobie mowi, szybciej sam cos zrobi niz wytlumaczylby komus innemu co ma zrobic. Nie wynajmuje lokalu - przyjmuje we wlasnym domu ok. 10 km od granicy administracyjnej jednego z wiekszych miast w Polsce, a jednak na brak pacjentow nie narzeka. Oczywiscie jakosc uslug jest na najwyzszym poziomie, lekarz ten byl niejednokrotnie polecany na forach GW, nie znam osoby, ktora bylaby niezadowolona, za to znam ludzi, ktorzy jada do niego na wizyte 300 km. Koszt plomby na komponentach najwyzszej jakosci - 80 zl. Jak widac mozna oszczedzac na czym innym niz material. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dentysta Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 12:10 Utwardzanie plomby trwa 40s, ciekawe co ten dentysta jest w stanie przez ten czas zrobić innemu pacjentowi? oczywiście, oszczędza na rękawiczkach maseczkach, dezynfekcji stanowiska, asystentce, sterylizacji i t d. , bo kiedy miałby to robić, jak kupa ludzi czeka w poczekalni i dusi się w swoim smrodzie. Kolejka w poczekalni i kilkugodzinne oczekiwanie, to brak szacunku dla pacjenta i jego czasu, brak organizacji pracy. Ten dentysta przyciąga jedynie niską ceną. Nie da się zrobić porządnego kilkupowierzchniowego wypełnienia w czasie krótszym niż 45 min. Szczególnie po kilku godzinach pracy, gdzie zmysły już nie te i trzeba bardzo się kontrolować. Nie rzecz do końca w tym jak wygląda wypełnienie, ale czy ząb jest należycie oczyszczony. Żeby to zrobić z maksymalną oczszędnością tkanek zęba to trzeba naprawdę dużo czasu poświęcić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: 62.233.184.* 18.05.04, 12:13 Ja wam moge wyplacić ploombe za darmo!!! ale tylko facetom. kobiet nie bije:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.05.04, 12:54 nie wiem, co on robi jak drugiemu czlowiekowi utwardza sie plomba, moze podalam nie najlepszy przyklad, bo jak juz pisalam, chodze tam tylko na przeglady (za darmo, bo wie, ze jak bede miala dziure to i tak do niego przyjde). to, ze w kolejce czeka 20 osob nie jest oznaka braku szacunku do pacjenta. lekarz ten przyjmyje generalnie "na godzine" i bez kolejki, ale na termin trzeba sobie poczekac. a dla pilniejszych przypadkow ma 2 dni w tygodniu, kiedy przyjmuje bez zapisow. Nie zauwazylam (ani tez nie slyszalam) zeby byl zmeczony, zreszta pracuje tylko 4-6 godzin na dzien. I nie przyciaga ludzi niska cena. Jest jednym z najlepszych specjalistow w okolicy. Stac go na najnowoczesniejszy sprzet i dzieki temu m.in. zabiegi u niego sa zdecydowanie mniej bolesne (wiem, bo moi znajomi do niego chodza). To, ze Ty, Drogi Dentysto, zdzierasz z ludzi, bo nie umiesz sie porzadnie zogranizowac, wcale nie oznacza, ze jezeli ktos robi plombe taniej to robi ja gorzej. Przyjmij do wiadomosci, ze sa ludzie od Ciebie lepsi, ktorzy moga oferowac taka sama (lub lepsza biorac pod uwage stres zwiazany z godzinnym przebywaniem w gabinecie) jakosc za nizsza cene. Tanszych dentystow w okolicy jest na peczki. Cena u tego dentysty nie odbiega od standardow. Jakosc za to owszem (na +). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dent 2 Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.crowley.pl 20.05.04, 10:53 ja-nie umiesz chyba czytać !!! i piszesz BZDURY.-jak pracuje max 6 godzin dziennie to daje 13,5 minuty na jednego pacjenta z tej 20 osobowej kolejki! -no to JAKOŚĆ rzeczywiście na + (hahaha) -całość Twoich postów świadczy jedynie o Twoim kompletnym braku pojęcia na temat zagadnienia, o którym piszesz. -atakujesz dentystę bez sensu i bez argumentów. -jakim cudem laiku oceniasz, że sprzęt jest najnowocześniejszy (ludzie mówili :) -bez asystentki to wyobrażam sobie czystość narzędzi i sterylność tego gabinetu :( -przechodzenia od jednego pacjenta do drugiego podczas utwardzania plomby (światłem słonecznym je utwardza :)-nie komentuję bo to bzdura. -co to znaczy "mniej bolesne"??-dzisiaj standard to BEZBOLEŚNIE-jeżeli tak nie macie to zmieniajcie gabinety ! -I PROSZĘ ZROZUMIEĆ, ŻE W DZISIEJSZYM ŚWIECIE NIE MA JAKOŚCI ZA NISKĄ CENĘ !!! -NIE MA RZECZY DOBRYCH I TANICH !!! (jakie dojście do tańszych materiałów z Ukrainy albo z Chin Ludowych a może z Marsa ??) -nie można czegoś robić dobrze i TANIO !!! i tyle narazie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 20.05.04, 11:12 "-I PROSZĘ ZROZUMIEĆ, ŻE W DZISIEJSZYM ŚWIECIE NIE MA JAKOŚCI ZA NISKĄ CENĘ !!! -NIE MA RZECZY DOBRYCH I TANICH !!! -nie można czegoś robić dobrze i TANIO !!!" hmmm, z tym to sie jednak nie zgodze... no chyba, ze zawezimy jakosc do tematyki stomatologicznej, choc i tu uparcie powtarzam: drogie wcale nie musi oznaczac WYSOKIEJ jakosci, o! ceniaca sie profesjonalistka w swojej dziedzinie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dentysta Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 11:19 brawo dent2! stomatologia jest albo dobra albo tania!zresztą medycyna też. jasne, że samochód za 30 tyś będzie ileś tam razy gorszy od tego za 90 tyś. to samo jest z usługami stomatologicznymi. nie ma dobrej plomby za 50 zł. Ona może być poprawnie wykoana ale na czymś trzeba oszczędzać. oczywiście plomby za 50zł są potrzebne, tak jakniefirmowe majonezy, makarony i ubrania. są ludzie ,których nie stać. paradoksem jest jednak, to że dziewczyny,które wydają setki zł na balejaż, tipsy,perfumy i ciuchy dentysty będąszukaćza 50zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dent 2 Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.crowley.pl 20.05.04, 11:37 taak...to nie paradoks tylko Polska właśnie-mentalność... -kosmetyki i ciuch, samochody i domy, -tym kładzie się znajomych na kolana a ząbki tylko z przodu widać troszeczkę...i nie chce mi się rozwijać wątku w kierunku ile się na co wydaje i ile się cenią FACHOFCY typu mechanik sam. kafelkarz, hydraulik...-jaka ich fachowość wykształcenie i inwestycja w wykonywaną pracę ... A MEDYCYNA, DROGIE PANIE TO NAJDROŻSZA DZISIAJ GAŁĄŹ PRZEMYSŁOWO USŁUGOWA (stomatologia w szczególności) -i w niej NIE MOŻNA ROBIĆ CZEGOŚ DOBRZE I TANIO !!! -oby to też zrozumieli nowy i kolejni ministrowie... pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 20.05.04, 12:30 a jednak odpisze.... skad taka w Was, Panowie Dentysto i Dent2, zgorzknialosc i zlosc? nie znam nikogo, kto kosmetykiem, ciuchem, samochodem czy domem kladzie znajomych na kolana, moze to nie to pokolenie? ;) i co w tym zlego, ze dziewczyna chce ladnie i nietandetnie wygladac, jak najdluzej mlodo i swiezo, wiec kupuje lepsze kosmetyki i korzysta z uslug profesjonalnych gabinetow urody?? nie zauwazylam tez, by moje forumowe kolezanki szukaly na sile TANICH i ZLYCH stomatologow, one TYLKO dzielily sie cenami swoich lekarzy, a te - jak zauwazylam - sa w wielkiej rozpietosci... i mimo wszystko uwazam, ze wypelnienie za 200 zl to lekka przesada, tak samo jak koronka czy inlay za 1800 zl. oczywiscie, jesli kogos stac, to czemu nie, ale wydaje mi sie, ze kazdy powinien miec dostep do DOBRYCH i WYSOKIEJ JAKOSCI produktow medycznych, nie tylko bogacze. kazdy fachoWiec zna swoja wartosc, wazne by byc przy tym uczciwym i miec tzw. przyzwoitosc. nie raz i nie dwa spotkalam sie ze zjawiskiem u znajomych, ze po kilku miesiacach cos sie z leczonym zebem dzialo, a lekarz NIECHETNIE poprawial, czesto biorac za to dodatkowa oplate! i zupelnie nie zgadzam sie ze stwierdzeniem, ze stomatologia jest W SZCZEGOLNOSCI najdrozsza galezia przemyslowo-uslugowa... nakrecacie sie, Panowie, nawzajem :( na zakonczenie pytanie do Panow Dentystow: jak to mozliwe, ze dwa rozne centra stomatologiczne, zaopatrujace sie u tego samego producenta w materialy i narzedzia, identycznie wyposazone (tzw centra firmowe) roznia sie cenami o... 40%?? a jednak... rozna lokalizacja, godziny otwarcia gabinetow, a wiec i poziom zatrudnienia, to i nie tylko to ma swoj wplyw na ostateczna cene uslugi. tak sie sklada, ze mam wglad w ksiegi prywatnego gabinetu stomatologicznego. dziewczyna ma bzika na punkcie nowowosci, wiec pracuje na bardzo dobrych materialach uzywajac dobrych narzedzi, jest estetka, jesli chodzi o wykonczenie, jej wypelnienie kosztuje mniej niz 100 zl. radzi sobie doskonale, a samotnie wychowuje dwojke dzieci. pozdrawiam Obu Panow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusia Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: 141.46.230.* 21.05.04, 18:19 Jelenia Gora- BALDENT ul.Dluga. Polecam. Wypelnienie chyba od 50 do 100zl zalezy od wielkosci. Nie zdarzylo mi sie jeszcze zeby cos bylo zle zrobione. Materialy dobre, pod kolor; Pani doktor bardzo mila. Przewaznie moja jedna wizyta to wydatek okolo 200 zl, ale zjawiam sie raz na jakis czas i mam robiony porzadek w 2-3 zebach. I czesto tez cos jest gratis :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaga1234 Re: Ile srednio płacicie za plombe IP: *.escom.net.pl 21.05.04, 19:12 150zł. Odpowiedz Link Zgłoś
female Re: Ile srednio płacicie za plombe 21.05.04, 23:16 Miasto Jelenia Góra. Miejsce - najnowocześniejszy gabinet w mieście. Koszt wypełnienia to 100 zł, leczenie za pomocą abrazji powietrznej to koszt 150 zł. Znieczulenie w cenie, znieczulenie za pomocą aparatu Wand 30 zł dodatkowo. Leczenie endo 250 i 300 (trzonowce), leczenie reendo 350 i 400 (trzonowce)- wszystko w obrębie korzenia + zaproponowane wypełnienie(100 zł lub wypeł. typu inlay lub onlay 390 zł) + najczęściej 4 zdjęcia (radiowizjografia) po 15 zł za szt. Ekstrakcja to koszt 70 zł, ekstrakcja ósemki to 100 zł. Scaling i APS to koszt po 80 zł. Wybielanie nakładkowe nocne (w cenie scaling i APS) to koszt 600, wybielanie za pomocą aparatu BRITE SMILE (w godzinę)- 1900 zł. Chyba tyle cen wystarczy? Rejestracja odbywa się z wyprzedzeniem 2 tygodniowym. Zatrudnionych tu jest 6 stomatologów, rejestracja w zależności od lekarza co 0,5 h, co 1h lub co 1,5h. Gabinet czynny od 8:00 do 23:00. W niedziele i święta dyżur ma jeden ze stomatologów. Cena wtedy 100 % wyższa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dentysta ale plomb za 50zł nie macie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 18:08 no, bo z a nowoczesność się płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ag Re: ale plomb za 50zł nie macie? IP: *.3vnet.pl 22.05.04, 18:47 A ja mam jedno pytanie: po czym poznac, ze plomba jest dobra? Bo ja zawsze place 60 pln ze znieczuleniem, zadna plomba sie nie wykruszyla, zadna nie szczerniala, kazda ma kolor zeba... to niech mi ktos wytlumaczy co dostane za 150? Bedzie migac swiatelkami? Po co mam placic wiecej za wypelnienie? Nie rozumiem... zapewne sa lepsze materialy na plomby niz te, ktore wstawia mi moj stomatolog, ale czy na prawde musze je stosowac, skoro te, ktore mam sa wystarczajaco dobre? Czasem mam wrazenie, ze przesadzacie. Drogi dentysto, czy cheb w domu tez kroisz laserem o duzej mocy, bo zwykly noz nie da rownie idealnej krawedzi? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dentysta Re: ale plomb za 50zł nie macie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.04, 11:34 laserem chleba nie kroję, bo nie ma takiej potrzeby, ale opracowywując zęba najwyższej klasy wiertarkami, najdroższymi wiertłami robię to z minimalnąstratą dla tkanek własnych zęba. im większa plomba tym "słabsza". częściej trzeba ją wymieniać, szybciej dojdzie do całkowitego zniszczenia korony zęba w wynku próchnicy wtórnej i działań dentysty. a wtedy pozostaje drogie leczenie kanałowe iodbudowa protetyczna, średnio 1000-1500zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axa dłutowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.04, 12:15 Czy ktoś z Was miał dłutowany ząb (w prywatnym gabinecie)? Ile płaciliście? Ja właśnie jestem po ekstrakcji ósemki przez dłutowanie i dałam 350zł w Gdańsku. To chyba dużo? Ale z drugiej strony wszystko kosztuje, bo przecież musi być dodatkowo pielęgniarka do pomocy, super sterylne narzędzia, dobre znieczulenie, szwy itd. Napiszcie coś, bo nie mam porównania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaga1234 Re: dłutowanie IP: *.escom.net.pl 23.05.04, 16:46 Czy tylko w Wawie płaci się takie horrendalne ceny u dentysty?Ja nie chcę! Pojadę nawet dalej, ale więcej nie zapłacę 150 zł za plombę.Czuję się jak idiotka tyle płaCĄC.pODAJCIE JAKIEŚ NAMIARY w okolicach Wawy, tylko ,żeby nie robić z siebie wała. Odpowiedz Link Zgłoś
sheila25 Pytanie do P.dentysty.... 23.05.04, 16:20 Mam strasznie slabe zeby :( chyba odwapnione....Ograniczam slodkosci, nie pale papierosow, nie pije alkoholu....co wylecze znow sie jakis popsuje i tak w kolko :( nie mam juz sil...poza tym jestem strasznie przewrazliwiona. Tak bardzo boje sie wizyty, prawie ze umieram ze strachu :( Moze sa jakies zabiegi na odwapnienie? Czy pasty wybielajace szkodza moim zebom? Prosze o odpowiedz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k ja mam sprytnego dentystę IP: *.arkonskie.v.pl 23.05.04, 19:55 płacę koło 50 zł za plombę z najlepszych materiałów, bo dentysta ma kontrakt z funduszem zdrowia - dopłaca się tylko różnicę. Wilk syty i owca cała. Szukajcie takich gabinetów, bo po coś przecież tą składke zdrowotną płacimy, nie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka A ja płacę..... 30 zł!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 16:07 No to chyba Was zdenerwuję/ zszokuję: u swojej dentystki w Bochni (k. Krakowa) płacę za plombę…. 30 zł!!! Dziwię się, że do tej pory miejscowi stomatolodzy jej nie ukatrupili!) -wszyscy biorą po 60-70 zł. Kobieta jest super,gabinet (prywatny, nie żadna ta umowa umowa z NFZ itp.) bardzo dobrze i ładnie wyposażony, zapisy dość długie (nawet 10-14 dni), ale nie ma żadnych opóźnień w godzinach przyjęcia, na dodatek gwarancja wynosi 3 lata!!!! Pani jest bardzo cierpliwa, pomocna- męczyłam ją długo w sprawie wybielania, radziła, oglądała, dawała próbki odcieni plomb do sprawdzenia. W przypadku, jeśli ząb jest duży i są np. dwie jak ona to nazywa „powierzchnie” liczy za 2 plomby, czyli 60 zł. Skaning kosztuje u niej 60 zł, licówka 50 zł. Dodam, że leczę u niej zęby od ponad roku, z plombami nic się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: A ja płacę..... 30 zł!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 16:08 Mogę jeszcze dodać, że w czasie pierwszej wizyty dostałam gratisy, tzn. pastę i płyn Elmex - na zachętę. Oczywiście przeglądy są darmowe, ale to wszędzie standard. Zneczulenie też nic nie kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś