Dodaj do ulubionych

Samodzielny manicure hybrydowy

14.05.11, 11:43
Czy któraś z was robi sobie samodzielnie taki manicure? Ja właśnie zrobiłam i mam trzy pytania.
1. Czy to normalne, że dwie warstwy kolorowego lakieru mimo utwardzania pod lampą nadal były lepkie? Po nałożenie pierwszej warstwy koloru i utwardzeniu przemyłam paznokcie cleanerem i okazało się, że praktycznie połowa żelu zeszła. Czy to znaczy, że kolorowego lakieru się nie powinno się przemywać cleanerem?
2. Czy jeśli te dwie warstwy były lepkie (a właściwie ta druga, bo przecież połowę pierwszej niechcący zmyłam :), to czy mam gwarancję, że top coat, który rzeczywiście wygląda na wystarczająco twardy, zapewnia nienaruszalność manicure?
3. Ile czasu trzeba utwardzać paznokcie? Ja chciałam być bardzo dokładna, więc mało sobie łap nie spaliłam :), a prawdopodobnie nie trzeba było aż tyle czasu ich trzymać pod lampą. A więc - jak długo?
Dzięki za pomoc!
Obserwuj wątek
    • kwiatufek Re: Samodzielny manicure hybrydowy 14.05.11, 17:22
      qw994 napisała:

> Czy któraś z was robi sobie samodzielnie taki manicure? Ja właśnie zrobiłam i m
      > am trzy pytania.
      > 1. Czy to normalne, że dwie warstwy kolorowego lakieru mimo utwardzania pod lam
      > pą nadal były lepkie? Po nałożenie pierwszej warstwy koloru i utwardzeniu przem
      > yłam paznokcie cleanerem i okazało się, że praktycznie połowa żelu zeszła. Czy
      > to znaczy, że kolorowego lakieru się nie powinno się przemywać cleanerem?

Nie przepywa sie, zel zawsze jest lepki przed przemyciem, ale przemywasz dopiero po nalozeniu top - coat

> 2. Czy jeśli te dwie warstwy były lepkie (a właściwie ta druga, bo przecież poł
      > owę pierwszej niechcący zmyłam :), to czy mam gwarancję, że top coat, który rze
      > czywiście wygląda na wystarczająco twardy, zapewnia nienaruszalność manicure?

Nie wiem co sie bedzie dziac bo przemylas...a nie robi sie tego ;)

> 3. Ile czasu trzeba utwardzać paznokcie? Ja chciałam być bardzo dokładna, więc
      > mało sobie łap nie spaliłam :), a prawdopodobnie nie trzeba było aż tyle czasu
      > ich trzymać pod lampą. A więc - jak długo?

2 min, 1 nawet wystarczy - zobacz jak zaleca producent produktow ktorych uzywasz
      > Dzięki za pomoc!
      • qw994 Re: Samodzielny manicure hybrydowy 15.05.11, 18:23
        Dziękuję za wskazówki :) Na razie żel trzyma się bez zastrzeżeń. Następnym razem na pewno wyjdzie mi lepiej, kwestia wprawy :)
    • sandycandy Re: Samodzielny manicure hybrydowy 16.05.11, 19:48
      Miałam kilkakrotnie manicure hybrydowy - to rzeczywiście fajna sprawa oprócz ceny. Chciałaby spróbować zrobić sobie sama, ale nie wiem jaką firmę wybrać. W salonie miałam OPI (chyba), ale na Allegro są również inne, znacznie tańsze zamienniki. Czy są one coś warte, czy efekt jest porównywalny do OPI? Jakiej firmy masz lakier?
      • qw994 [...] 16.05.11, 20:42
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • qw994 Re: Samodzielny manicure hybrydowy 16.05.11, 20:45
          Aha, moim następnym krokiem po pierwszym usunięciu lakieru (nałożonego przez panią manikurzystkę) był zakup litra acetonu :)
          • nessie-jp Re: Samodzielny manicure hybrydowy 16.05.11, 21:05
            Przypominam, że na forum nie należy wklejać odsyłaczy do aukcji Allegro ani do sklepów.
      • qw994 Re: Samodzielny manicure hybrydowy 22.05.11, 10:46
        W tej chwili lakier trzyma się ponad tydzień i praktycznie wygląda tak samo, jak na początku. Piszę "praktycznie", bo na dwóch paznokciach są "urazy mechaniczne" powstałe wyłącznie z mojej winy (przytarcie o ścianę basenu). Aha, właśnie, lakier wytrzymał również dwukrotny pobyt na basenie.
        To był jeden z najtańszych zestawów na Allegro, więc faktycznie trwałość chyba zależy od położenia. Cieszę się zatem, że za pierwszym razem wyszło mi tak dobrze :) Po raz pierwszy mam zmartwienie, że paznokcie odrastają, a nie że lakier odpryskuje :)
        Koszt zakupu zestawu zwraca się chyba już po pierwszym własnoręcznym nałożeniu i zdjęciu, z tego, co sobie obliczyłam.
      • kwiatufek Re: Samodzielny manicure hybrydowy 04.06.11, 18:33
        Wszystkie klientki - kolezanki jakie znam mowia ze opi jest fatalne jesli chodzi o zele hybrydowe. Ja pierwszym razem miaalm robione opi... i sie nawet nei chcial zel zwiazac... w efekccie 2 paznokcie mi pociagnela kosmetyczka czerwonym lakierem zamais zeslem ( bo 3 razy poprawiala) oraz zapalcilam tlko 1/3 ceny

Uzywam teraz Gelish firmy Harmony - bulteleczka 75 zl, czyli inwestujesz okolo 300 zl na wjsciu (zakiladajac ze masz lampe) i starcza ci tego na rok no moze korcej :-)
        • kwiatufek Re: Samodzielny manicure hybrydowy 04.06.11, 18:36
          qw994 jak ty to policzylas? lub ilez na boga placisz za ten manicure hybrydowy z po pierwszym razie sie zwraca:-)

odtluszczacz, zel podkladowy, kolorowy, nawierzchniowy, aceton to zakup ok 300zl, zabieg manicuru ok 90 zl ( moze i mniej, nie mowie wiecej)
          • qw994 Re: Samodzielny manicure hybrydowy 04.06.11, 19:41
            Aceton za 300 zł???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka