krolowamrozu 17.05.11, 10:47 ciekawa jestem jak inwestujecie w siebie! co robicie żeby wyglądać i czuć się dobrze? gdzie i kiedy to robicie! piszcie wszystkie pomysły, a może i inni będą mogli z tego skorzystać i poczuć się lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ktoztowie Re: zainwestuj w siebie 18.05.11, 10:57 super temat!:)chętnie poczytam, co robią inne dziewczyny żeby czuć się pięknie! ja osobiście jak mam kiepski humor to staram się gdzieś wyjechać poza miasto, chwilę odpocząć zrelaksować się. staram się wyjeżdżać pod warszawę, jakaś wieś. jak mam więcej czasu to góry, mazury, morze:) Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: zainwestuj w siebie 18.05.11, 18:31 Poczawszy od malych drobnych przyjemnosci: czasem pomoze vaniliowa odtluszczona latte :-) Czesto jakis maly kosmetyczny drobiazg - lakier do paznokci, pomadka, fajny zel pod prysznic. Czasem jakis maly ciuch, czasem wiekszy - albo akcesoria. Fryzjer - kosmetyczka - tez mnie odpreza - i wiadomo, pomaga. Masaz, fantastyczna sprawa, ale trzeba trafic w dobre miejsce. Raz trafilam na masazystke, ktora wiecznie mowila - zaden relaks. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_1981 Re: zainwestuj w siebie 18.05.11, 19:50 Ja uwielbiam spacery, w Warszawie chętnie w Parku Skaryszewskim albo w Morskim Oku. W tygodniu świetne są Łazienki. Takie spacery wśród zieleni zawsze nastrajają mnie bardzo pozytywnie. Mam świetny humor i odzyskuję równowagę. Sposób prosty, tani i dla wszystkich dostępny:) Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: zainwestuj w siebie 18.05.11, 20:19 potwierdzam ze nie ma to jak powloczyc sie chwile po jakims milym zielonym zakatku. Poza tym mi zawsze podkrecaja samopoczucie wyjscia na imprezy albo do restauracji, kiedy to podkrecam na maxa urode, wskakuje w sukienke, szpile, robie extra makijaz i wygladam jak milion dolarow, raz na jakis czas taka totalna przemiana w super gwiazde bardzo podnosi samopoczucie i pewnosc siebie. Po drugie - fryzjer. Ja mam taka fryzjerke ktora robi cuda, i po kazdej wizycie czuje sie jak milion dolarow heh. Po trzecie- konkurencja :) ja sobie wyszukuje w necie zdjecia jakis super ladnych kobiet, moga byc celebrities, albo po prostu jakies tam zwykle kobiety - i staram sie podnosic moje standardy, w tym sensie ze szukam w taki sposob inspiracji na fajne ciuchy, makijaze, jakies metamorfozy... i potem aplikuje to we wlasne zycie i wyglad. Po czwarte- najwazniejsze w sumie, zdrowa dieta. Zamiast masla- oliwa, zamiast miesa- ryby, owoce morze (poza tym i tak nie jjem miesa zwierzakow), owoce, warzywa, rozne salatki, nasiona, tofu, jogurt, herbaty ziolowe. Jedzenie raczej proste, i malo przetwozone. Pizza- tylko home made:) ewentualnie z prawdziwej wloskiej knajpy, zaden syf typu pizza hut. Wiadmo ze tez czasem zjem jakis syf, ale mimo wszystko wole jesc produkty wartosciowe, wiec ze slodyczy wybiore np. nalesniki ktore sobie sama usmaze i zjem z dzemem/miodem. Odpowiedz Link Zgłoś
bonze Re: zainwestuj w siebie 18.05.11, 20:42 > Po czwarte- najwazniejsze w sumie, zdrowa dieta. Zamiast masla- oliwa, zamiast > miesa- ryby, owoce morze (poza tym i tak nie jjem miesa zwierzakow), owoce, war > zywa, rozne salatki, nasiona, tofu, jogurt, herbaty ziolowe. Jedzenie raczej pr > oste, i malo przetwozone. Pizza- tylko home made:) ewentualnie z prawdziwej wl > oskiej knajpy, zaden syf typu pizza hut. Wiadmo ze tez czasem zjem jakis syf, a > le mimo wszystko wole jesc produkty wartosciowe, wiec ze slodyczy wybiore np. n > alesniki ktore sobie sama usmaze i zjem z dzemem/miodem. To sa swieta slowa. Zadnego junk foodu, zakupy prawie tylko w sklepach bio i eko i na wszystko mam energie, latam jak sprezynka (nie zawsze tak bylo). Naprawde to jest najlepsza z najlepszych inwestycji. Ponadto sprawdzony sposob na meczace upaly to... owoce (glownie w postaci przepysznych, bardzo urozmaiconych smoothies). Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: zainwestuj w siebie 18.05.11, 23:19 smoothies sa extra!!! bomba witaminowa!! ja wlasciwie smoothie to robie ze wszystkiego, z warzyw tez (nie wszystkie sie da), ale awokado (kore wlasciwie nie wiem czy jest warzywem?) ulubione. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: zainwestuj w siebie 19.05.11, 00:38 Na smoothies czekam z utęsknieniem Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: zainwestuj w siebie 19.05.11, 00:48 nessie-jp napisała: > A naleśniki z mąki razowej ze świeżymi truskawkami i delikatnym białym serkiem. Oooo Nessie! Daj przepis :) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: zainwestuj w siebie 19.05.11, 12:06 nessie-jp napisała: > Muszę poszukać Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: zainwestuj w siebie 26.05.11, 16:00 A probowalyscie nalesnikow ze zmielonych platkow owsianych? Pyyyyycha :) Gofry tez tak mozna robic ale jeszcze nie probowalam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: zainwestuj w siebie 27.05.11, 14:27 Nie! A jak się dodaje te płatki? Zamiast czy oprócz mąki? Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: zainwestuj w siebie 30.05.11, 00:23 Zamiast. Mieli sie platki mlynkiem do kawy. W niektorych przepisach namacza sie na noc zeby zmiekly. Wpisz w goole nalesniki/gofry owsiane i wypluje mnostwo przepisow :) Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: zainwestuj w siebie 26.05.11, 16:06 > To sa swieta slowa. Zadnego junk foodu, zakupy prawie tylko w sklepach bio i ek > o i na wszystko mam energie, latam jak sprezynka (nie zawsze tak bylo). Naprawd > e to jest najlepsza z najlepszych inwestycji. Ponadto sprawdzony sposob na mecz > ace upaly to... owoce (glownie w postaci przepysznych, bardzo urozmaiconych smo > othies). Mam tak samo :)) dochodze do wniosku ze ja jestem zaprogramowana na zdrowe jedzenie. Uwielbiam szpinak, ciemny chleb, fasole, groch, orzechy, ryby i owoce morza, miod, platki owsiane. generalnie nie wierze w jedzenie light ani odtluszczone rzeczy ale ostatnio odkrylam skyr z islandii - bije moj ukochany dotad jogurt grecki - juz zacieram rece na sezon truskawkowy i kanapki ze "skyrem" truskawkami i miodem :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: zainwestuj w siebie 27.05.11, 00:18 > Mam tak samo :)) dochodze do wniosku ze ja jestem zaprogramowana na zdrowe jedz > enie. Uwielbiam szpinak, ciemny chleb, fasole, groch, orzechy, ryby i owoce mor > za, miod, platki owsiane. A z rybami to niestety trzeba bardzo ostrożnie. Ryby morskie to istne kumulatory toksyn i zanieczyszczeń, biedne stworzenia zbierają wszystkie syfy ze wszystkich kontynentów :/ Nie wiem, jak się ma rzecz z owocami morza, bo ich serdecznie nie cierpię, ale rybki najzdrowsze ponoć jednak słodkowodne. Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: zainwestuj w siebie 27.05.11, 14:11 prawda, owoce morza i morskie,zwlaszcza duze (tunczyk, rekin itp.) zbieraja caly syf:). Teraz jestem szczegolnie (ciazowo) przeczulona na to...mozna, ale nie w nadmiarze (moje ukochane sushi odpada:() Odpowiedz Link Zgłoś
clk wlasnie - zdrowe odzywianie 19.05.11, 01:44 Zapomnialam dodac - z pol roku temu zmienilam caly system mojego zywienia :-) Procz ogromnego spadku wagi, przyrost energi, poprawa cery itd. Odpowiedz Link Zgłoś
esceven Re: wlasnie - zdrowe odzywianie 19.05.11, 09:28 CLK - napisz coś więcej o tej diecie, proooooooooooszę:) Staram się nie dać zwariować, ale też zwracam uwagę na to co jem. Wykluczyłam śmieciowe jedzenie, unikam chleba, słodyczy. Za to owoce i warzywa. Ale przyznaję, że nie zawsze się udaje:( Co robię dla siebie: kolejność przypadkowa 1. kosmetyki pielęgnacyjne - uwielbiam:) I dzięki Issey - wreszcie są skuteczne:) 2. dieta - przez ostatnie miesiące redukcyjna:) Schudłam 7 kilo, jeszcze 5 i będzie super :) 3. filmy:) Komedie Allena - zawsze poprawiają mi humor, mam jakieś takie lepsze nastawienie do świata:) 4. rower:) Samopoczucie + milion:) 5. kosmetyki kolorowe - szminka, cienie, róże - uwielbiam:D Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: wlasnie - zdrowe odzywianie 19.05.11, 10:49 Po pierwsze-nic na to nie poradzę,ale makijaż nic tak nie poprawia mi humoru:)Potem za radą naukowców,szczerzę się sama do siebie(oczywiście jak nikt nie widzi) i taki może głupkowaty ruch mięśni naprawdę poprawia nastrój!Po drugie-ruch.Jako osoba z pewnymi skłonnościami depresyjnymi,dobrą formę psychiczną (i urodową)zachowuję dzięki aktywności fizycznej.Jakiejkolwiek-od wiosny chodzę,robię kilkadziesiąt km dziennie,tańczę,skaczę na skakance itp.Wszystko proste i tanie. Dalej-kąpiel.Pachnąca,kojąca nerwy.Z kosmetyków-sprawdzone perfumy,złoty olejek Nuxe i mocno ścierający ,cytrusowy peeling Joanna.Ahai i ulubiona szminka L'oreala(w odcieniu brudnego różu) Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: wlasnie - zdrowe odzywianie 19.05.11, 12:22 Tak skrotowo - jesli bedziesz miala pytania, pisz smialo. 1. Do diet sie nie nadaje. Dukana mnie odrzucila po tygodniu heh, na rybki nie moglam patrzec przed dlugi okres czasu. 2. Przeczytalam kilka ksiazek n/t odzywiania sie, typu jestes tym co jesz i nie tylko . Poza tym internet to kopalnia wiedzy, poogladalam youtube szukajac 'inspiracji'. 3. Pod koniec stycznia wstalam i stwierdzilam - jest ten dzien. Do dzisiaj zrzucilam 15kg (chociaz narzucilam sobie ostre restrykcje): -brak chleba itd - na poczatku niewykonalne dla mnie, natomiast teraz bezproblemowo. -sniadanko jogurt (fat free, teraz dodaje kilka truskawek rano) -wszystko, co sie dalo zamienialam na fat-free; brak sokow (ewentualne wyciskane) - zawsze wydawaly mi sie zdrowe - a maja sporo cukrow. -Przeprosilam sie z woda mineralna (pierwsze 3tygodnie pilam jak szalona - organizm sie odwadnial). Pilam w trakcie jedzenia (lekarka moja powiedziala, ze to brdura, ze sie nie powinno pic w trakcie). -brak slodkich rzeczy - nic nic nic. JEdyne slodkie to od czasu do czasu cola light/ czekolada na goraco z serii 40kalorii -Jeden glowny posilek dziennie (do 4-5) potem nic - na poczatku tak ustalilam, ze wzgledu na godziny pracy/studiow itd. Do dzisiaj tak zostalo, czasem zjem pozniej, ale to w ramach wyjatku. -Cwiczenia: 5-10 min dziennie max - brzuszki i takie podobne -brak smieciowego jedzenia. -Brak alkoholu (ciezko bylo) natomiast fakt, sztuczne kalorie, teraz mam problem, bo kieliszek wina mnie odrzuca -No i w glowie najwazniejsze: male porcje, cieszysz sie jedzeniem - bierzesz kes na widelec, patrzysz, odkladasz, jesz. Male pierdoly, ale wszystkie daly rade razem :) Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
esceven Re: wlasnie - zdrowe odzywianie 19.05.11, 12:44 To w skrócie też stosuję podobne zasady:) I mnie również ciężko było z chlebem i alkoholem (drink, piwo:/). Muszę jeszcze dołożyć te wizualizacje jedzenia:) Ale to już jak zmienię mieszkanie i kuchnię:) Trzymam kciuki, żebyś wytrwała w tych zasadach. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
clk Tobie tez zycze powodzenia :)) 19.05.11, 13:12 Poza tym, uwazam, ze kazdy ma inne potrzeby i inaczej pod siebie swoje odzywianie podpasowuje - dlatego, moim zdaniem patrzac na znajomych, rodzine, duzo ludzi polega na dietach mowiacych wprost nie - nie - nie :-) alkohol na poaczatku fakt, koszmar, wyjscie wieczorne bylo nudne i tez w sumie na poczatku sporo odpuszczalam wyjsc - aby sie po prostu nie kusic :) Trzymaj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
esceven Re: Tobie tez zycze powodzenia :)) 19.05.11, 13:34 Zgadzam się :) Ja nie znoszę diet, nigdy nie udało mi się wytrwać choćby dnia:( Poza tym uwielbiam towarzystwo, imprezy, wyjścia, a wszędzie jest jedzenie plus alkohol. Niestety - ja musiałam zrezygnować z części takich okazji (ok, nie części, ale olbrzymiej części). Niestety praca nad zmianą stylu życia to ciężka robota. Ale opłaca się:D Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: zainwestuj w siebie 19.05.11, 10:42 lonely.stoner napisała: > > Poza tym mi zawsze podkrecaja samopoczucie wyjscia na imprezy albo do restaurac > ji, kiedy to podkrecam na maxa urode, wskakuje w sukienke, szpile, robie extra > makijaz i wygladam jak milion dolarow, raz na jakis czas taka totalna przemiana > w super gwiazde bardzo podnosi samopoczucie i pewnosc siebie. Też to uwielbiam!!Na co dzień mam niezobowiązujący styl,ale jak wychodzę na jakąś imprezę,czy potańczyć...Mina mojego"Dumnego"bezcenna:) Odpowiedz Link Zgłoś
fangora Re: zainwestuj w siebie 19.05.11, 14:13 Jakiś czas temu, po urodzeniu dziecka postanowiłam zrobic cos dla siebie. Facet został z dzieckiem,a ja poszłam w miasto: okulista, zamiana okularów na soczewki kosmetyczka: wosk na nogach i bikini fryzjer: farba fitness: zapisać się i co? po kilku dniach okazało się, że soczewki bardzo podrażniają mi oczy wosk, nie wiem, źle zrobiony, włosy zaczęły odrastać dosłownie po kilku dniach fryzjer? farba nie ta co chciałam, odcień czerwonawy, który nie pomaga mojej naczynkowej cerze. fitness? zajęcia, które mnie interesowały tylko w ciagu dnia, a wtedy jestem sama z dzieckiem... Cholera :) Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: zainwestuj w siebie 19.05.11, 20:18 To faktycznie zle trafilas. Nosze soczewki od 10 lat i nigdy nic sie nie dzialo :) Odpowiedz Link Zgłoś
bonze Re: zainwestuj w siebie 19.05.11, 13:07 no wlasnie nie.. niby americana to mala czarna, a flat white to kawa z mlekiem... Niby.. Polskie koktaile sa najczesciej mleczne (smietana, jogurt, jeden owoc), a smoothie sa czesto na.. wodzie i sa bardziej finezyjne.. Odpowiedz Link Zgłoś
sophie_ann Re: zainwestuj w siebie 19.05.11, 18:08 ja staram się inwestowac w siebie tak, że ide do kosmetyczki, manicure, pedicure:) ostatnio zainwestowałam troche wiecej w siebie - zagescilam sobie rzesy w super saloniku, ladnie, czysto i sterylnie. no i poprawilam sobie humor na chyba miesiąc, a wyglad chyba na zawsze:) jakby ktos pytał to nastroj poprawiła mi firma xtreme lashes:) Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: zainwestuj w siebie 19.05.11, 22:23 eh, dziewczyny a ja uwazam ze to ograniczenie chleba, ziemniakow, makaranow i jedzenie wszystkiego fat free wcale nie jest takie zdrowe. JA uwielbiam ziemniaki- :) ziemniaki sa zdrowe, maja duzo wit C i PP, tylko trzeba uwazac zeby ich nie jesc zbyt wiele smazonych. Moja ulubiona przekaska w ciagu dnia to taki wloski chleb maczany w olivie (virgin), ten wloski chleb to taka jakby ciabatta (pewnie calosc ma z miliard kalori, ale jest zdrowa i pyszna!), z jogurtow i mleka- tylko full fat, zadne cuda fat free i inny syf. Makarony- uwielbiam :) mniam, tak samo ryz i kasze. W ogole to sobie uswiadomilam ostatnio ze pewnie w ciagu dnia to wypijam tak z kubek oliwy (do smazenia, salatek, tego chlebka itd). Nie jjem miesa (ale to ze wzgledu na swiatopoglad a nie diete), nie jem masla (tylko do jajecznicy- wielka lyzka ), nie pije slodzonych gazowanych syfow typu coca cola (raz na ruski rok), nie pije sokow z kartonow (chyba ze to naprawde jest SOK), nie jem chrupek, czipsow, jakis snickersow itp syfow. Jem za to lody (do tych moich smoothie je dodaje:), czekolade, sery zolte, zelki...no ale wszystko w sumie w jakis tam ilosciach rozsadnych. A, no i nie pije kawy, wole zamiast tego goraca czekolade albo herbate :) Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: zainwestuj w siebie 20.05.11, 08:27 Jem dużo warzyw i owoców, ograniczam wielkość posiłków, robię dość regularnie badania, bo jestem z grupy podwyższonego ryzyka, doleczam infekcje, staram się zawsze wyglądać schludnie, nie chodzę rozmemłana, ani w dresach bo tego nie cierpię, zapisałam się na gimnastykę i chodzę już cztery lata, w domu też staram się ćwiczyć, pozwalam sobie od czasu do czasu na przyjemności typu ciacho z kremem, ciuch czy kosmetyk, jak mam dołek idę i kupuję nowe buty, dużo spaceruję, wakacje spędzam na świeżym powietrzu, staram się nie przemęczać i odpuszczam to czego nie muszę robić. Myślę, że dość dobrze dbam o siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: zainwestuj w siebie 20.05.11, 15:59 Produkty fat-free to dramat, pełna zgoda Odpowiedz Link Zgłoś
a.lupak Re: zainwestuj w siebie - rzęsy 20.05.11, 10:34 jak mi jest źle to nic tak nie pomoga jak…. dobry sex z moim mezczyzna:) Ale przyznam, że też zagęszczalam sobie rzesy na poprawe samopoczucie, ale to już powazna sprawa, trzeba pamietac, że pracownicy, którzy przyklejaja rzesy powinni mieć certyfikaty, żeby było czysto i profesjonalnie itp itd No a spędzić czas ze swoim mezczyzna można w każdej chwili i nie trzeba szukac profesjonalisty:) Odpowiedz Link Zgłoś
brasilka2 Re: zainwestuj w siebie 20.05.11, 11:56 Dla mnie podstawa to porządne wakacje, minimum raz w roku 2-3 tygodnie. Kilka miesięcy przed wyjazdem planuję, nakręcam się, a po powrocie żyję wspomnieniami, zdjęciami. Staram się nie rzadziej niż raz na 2 lata wyjeżdżać do mojej ukochanej Brazylii i to jest najlepsza inwestycja jak dla mnie. Działa na wszystko: - samopoczucie, - wygląd (lekka opalenizna pomimo filtra 50), - figurę (rybki, owoce morza, świeżutkie soki, woda kokosowa), - totalne wyluzowanie, które utrzymuje się jeszcze długi czas po powrocie. A wracając na ziemię i do codziennych inwestycji: - piekę chleb na zakwasie, pyszny i zdrowy - używam przez cały rok kremu z filtrem 50 - chodzę regularnie do kosmetyczki - najlepsze efekty u mnie daje mikro+kwasy (dzięki, Issey :) - staram się trzymać wagę Mam jeszcze postanowienie, żeby zacząć biegać albo ćwiczyć, ale do tej pory nie udało mi się zebrać. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: zainwestuj w siebie 20.05.11, 20:12 no tak, zapomnialam , wakacje!!!! wyjazd gdzies zawsze podkreca sprezynke :) najlepiej na jak najdluzej w jakies przyjemne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.esmeralda Re: zainwestuj w siebie 21.05.11, 23:31 Dziewczyny to zarzuccie jeszcze jakieś przyklady Waszych ULUBIONYCH przepisów na smoothie:) Szczerze - właśnie przed chwilą od Was dowiedzialam się, że takowe coś istnieje i że dobre dla zdrowia:) Zaciekawiło mnie! Albo podajcie stronki online, gdzie watro o tym poczytać. Od siebie do tematu wątku: -sport jakikolwiek, oby systematyczny (w grupie, typu aerobik, bo inaczej nie mam mobilizacji do ćwiczeń). Zawsze poprawia samopoczucie: cialo bardziej jędrne i spręzysty krok -duzo wody i ziolowych herbat - kuracje oczyszczające typu picie pokrzywy w maju - dobre kosmetyki, dające faktyczne efekty (dzięki Issey) - po 19.00 niejedzenie - wysypianie się - zdrowa dieta - na wyjścia ekstra majikaż, jakiś czas poświęcony tylko dla siebie, na zadbanie o swą urodę itd. (wykrzesanie tego czasu przy małym dziecku jest trudne, ale poprawia naprawde bardzo samopoczucie) Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: zainwestuj w siebie 22.05.11, 15:26 przepisy na smoothie np tu: Tekst linka ja w piatek kupilam flakon ulubionych perfum :) to tez wpisuje w inwestowanie w siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
bonze Re: zainwestuj w siebie 22.05.11, 19:14 Nie stresuj sie.. Wykorzystuj to co masz pod reka i na lokalnym bazarku. Mieszaj ulubione owoce , warzywa i tyle. Osobiscie najbardziej lubie smoothies lekkie na wodzie (szronie lodowym) z owocow lesnych, truskawek malin, granatow, fajnie kiwi pestki strzelaja miedzy zebami. Jak owoce, ktore mam pod reka sa jeszcze twardawe (np. gruszki, kiwi), to dodaje odrobine miodu, owoce cytrysuwe dobrze dodawac potraktowane wyciskarka, w postaci soku. Lonely Stoner wkleila Ci duzo przepisow, ja to lubie sama kombinowac.. Jak uda Ci sie kupic swieza zurawine, to bardzo polecam smoothie z tej zurawiny i ze swiezych truskawek (pol na pol) na szronie lodowym. Pychotka! Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: zainwestuj w siebie 22.05.11, 21:17 ja lubie dodawac tez jogurt naturalny (albo jakis tam smakowy), mleko, lody, no i owoce- wlasciwie kazde sa ok, mozna kombinowac rozne smaki, teraz w sezonie to truskawki, wisnie, czeresnie, moga byc banany do tego (zageszczaja), jablka, gruszki, jagody...wszystko sie nadaje wlasciwie, i mozna kombinowac do woli. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: zainwestuj w siebie 23.05.11, 00:04 to.ja.esmeralda napisała: > Dziewczyny to zarzuccie jeszcze jakieś przyklady Waszych ULUBIONYCH przepisów > na smoothie:) Szczerze - właśnie przed chwilą od Was dowiedzialam się, że takow > e coś istnieje i że dobre dla zdrowia:) Zaciekawiło mnie! Rzecz absolutnie najprostsza i o każdej porze roku Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.esmeralda Re: zainwestuj w siebie 23.05.11, 13:49 Dzięki:) dzis zatem robimy smoothie:)Pójdzie coś na azie avokado i banana, bo mam w domu:) ale czym to się różni od własnie polskiego koktajlu to nie wiem. Smoothies też są z jogurtem, mlekiem... Odpowiedz Link Zgłoś
bonze Re: zainwestuj w siebie 23.05.11, 14:49 naprawde chcesz awokado z bananem polaczyc? awokado jest tluste i mdle, banan tylko... mdly 2 hity , ktore kazdemy smakuja to moim skromnym zdaniem np. mango lassi (hinduski napoj orzezwiajacy, ktory mozna kupic... nawet w szwajcarskim supemarkecie) i bezalkoholowa pinacolada. Awokado z bananem.. rozbawilas mnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: zainwestuj w siebie 24.05.11, 21:15 bonze napisała: > naprawde chcesz awokado z bananem polaczyc? awokado jest tluste i mdle, banan t > ylko... mdly a to jest wlasnie 1 z moich ulubionych smoothie:) kazdy ma inny smak, zeby nie bylo takie mega geste dodaje troche jogurtu/mleka albo lodow smietankowych (albo wszystkiego naraz). Pyszne jest:) ja nigdy moich smoothie nie slodze. Hm, wlasciwie to zeby byc uczciwa to przyznam ze nie mam w domu nawet cukru, hahaha, tylko miod, ktory uzywam do kawy, herbaty, jogurtu...itd. A dzis na sniadanie moj man zrobil smoothie z jogurtu, mleka, truskawek, banana, awokado i jagod :) Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: zainwestuj w siebie 25.05.11, 14:43 Ostatnio kolega mi opowiadał, że pił coś takiego w Dubaju - podobno pyszne, choć brzmi strasznie;)... Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: zainwestuj w siebie 25.05.11, 16:46 bonze napisała: > 2 hity , ktore kazdemy smakuja to moim skromnym zdaniem np. mango lassi (hindus > ki napoj orzezwiajacy, ktory mozna kupic... nawet w szwajcarskim supemarkecie) > i bezalkoholowa pinacolada Dobrze, że to Twoje skromne zdanie. Pinacolada czy w ogóle ananasy i kokosy to mdłe i zbyt slodkie połączenie jak dla mnie. Zresztą jem mało owoców, za to przepadam za warzywami jedzonymi hurtowo. Mango jest zdecydowanie za słodkie dla mnie. W sezonie cytrusowym zimą, kiedy wyciskam z nich sok nawet czasem rezygnuję z pomarańczy (bo wydaja mi się za słodkie) na rzecz grejpfrutów. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: zainwestuj w siebie 23.05.11, 17:31 > ale czym to się różni od własnie polskiego koktajlu to nie wiem. Smoothies też > są z jogurtem, mlekiem... Przede wszystkim to należy się zapytać, dlaczego koktajl (cocktail) miałby być akurat polski... :D Podstawą smoothie są rozdrobnione na gładką papkę owoce, taki mus z surowych owoców. Do tego różne dodatki. Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: zainwestuj w siebie 28.05.11, 16:37 prosto i łatwo;) -papaja i malina yummy Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: zainwestuj w siebie 23.05.11, 15:03 Inwestycją 10 lat temu było wyedukowanie w sprawach pielęgnacji skóry oraz zrezygnowanie z przetworzonego jedzenia. Kosmetycznie to coś, co teraz propaguje tu Issey: kwasy, retinoidy, filtry. Ostatnio olejki. Myślę, że podstawą dobrego samopoczucia jest jednak odżywianie. Dla mnie produkty 0% tłuszczu to syf. Piję tylko wodę, zieloną herbatę,kefir, wino, kawę (bardzo mało, rano i czasem 'na smak' po południu- espresso lub macchiato). Z mięs wieprzowina, wołowina i cielęcina albo królik. W ostatnich miesiącach bardzo rzadko kurczak (takim wiejskim nie pogardzę, ale to pędzone hormonami ograniczyłam) za to bardzo często ryby. Głównie flądra i dorsz. I mnóstwo sezonowych warzyw. Do fryzjera nie lubię chodzić, ale po wyjściu od niego czuję się świetnie. Nie mam problemu ze stopami, ale też czuję się świetnie jeśli to pedicurzystka zajmie się nimi. Mimo, że mój sposób spędzania wakacji jest aktywny (dla niektórych to męczące) wypoczywam znakomicie, poznając nowe kultury, kuchnie, ludzi. Uczę się języków głównie w tym celu. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia55 Re: zainwestuj w siebie 28.05.11, 17:46 mimo bardzo zajetych dni od switu do nocy staram sie wysypiac, a po przebudzeniu nie narzekac, ze juz rano ;) jem bardzo duzo warzyw i owocow, niewiele miesa, sama gotuje i przewazaja geste zupy, potrawy z ryzem, kasza, makaronami i kluskami, ziemniaki tylko pieczone, - w postaci dania z jednego garnka lub zapiekanek, generalnie duzo dan "na cieplo". uwielbiam slodycze i dobra kawe i staram sie delektowac tymi specjalami z roznych zakatkow swiata. mloda urode i szczupla sylwetke odziedziczylam po rodzicach i nie musze sie na razie niczym martwic, co niezwykle doceniam w ogromie obowiazkow w moim zyciu. prace mam dosc stresujaca, wiec otaczam sie pozytywna aura innych ludzi, do ktorych mam na szczescie szczescie :) nie uprawiam zadnego sportu, oprocz jazdy na rowerze i dlugich spacerow (las, morze, pola), ale tez kilka razy w tygodniu woze dzieci na zajecia pozaszkolne koszykowki i mocno dopinguje w zawodach i to prawie tak, jakbym sama grala mecz :) dbam o wlosy, chodze do ulubionej sprawdzonej fryzjerki, bo juz wiem, ze wlasne eksperymenty potrafia byc smutne, uwielbiam tez wedrowki po sklepach i w gorszych momentach poprawiam sobie nastroj nowym, oryginalnym w kroju ciuszkiem lub milym kosmetykiem (kosmetykow mam niewiele, ale za to starannie dobrane do mojej cery i tez staram sie nie eksperymentowac za czesto). moja pasja sa pisanie bajek dla dzieci oraz malowanie w kazdej formie, i ciesze sie, gdy udaje mi sie wygospodarowac na nie jakas chwile... lubie siebie, lubie sie usmiechac i jest mi bardzo milo i cieplo, gdy inni to dostrzegaja, bo mam wtedy wrazenie, ze wszystko jest jakies takie... piekniejsze :) pozdrawiam Autorke watku :) Odpowiedz Link Zgłoś
marrciia Re: zainwestuj w siebie 30.05.11, 06:46 krolowamrozu napisała: > ciekawa jestem jak inwestujecie w siebie! co robicie żeby wyglądać i czuć się d > obrze? gdzie i kiedy to robicie! piszcie wszystkie pomysły, a może i inni będą > mogli z tego skorzystać i poczuć się lepiej! Zasada 3 razy RAZ: Raz w miesiacu chodze na masaż. Raz w tygodniu basen. Raz dziennie używam kremiku nawilżającego Siquens. Odpowiedz Link Zgłoś
skorpion666 Re: zainwestuj w siebie 22.07.11, 20:25 a ja w tym miesiacu zainwestowałam w siebie a konkretnie w moje… rzesy! kupilam im zestaw kosmetykow :) Odpowiedz Link Zgłoś
kruchabenia Re: kosmetyki - zainwestuj w siebie 23.07.11, 10:55 a co tamw tym zestawie masz i gdzie kupiłaś takie cacko dla rzęs? :) Odpowiedz Link Zgłoś
skorpion666 Re: kosmetyki - zainwestuj w siebie 24.07.11, 19:49 a w zestawiku mam tusz wydłużający, plyn do demakijażu, eyeliner w postaci zelowej kredki i temperowke. rzesy z prezentu bardzo się ucieszyly i w podziece bardzo ladnie wyglądają:D kupilam w xtreme lashes. jakbys czegos takiego szukala to poooolecam! Odpowiedz Link Zgłoś