myszmusia
30.08.11, 05:55
KIlka razy juz było na temat farbowania proszkami chnowymi firmy ELD ale nie udało mi sie znalesc tego o co pytam
Jest chna tej firmu i Basma tej firmy na jednym i drugim w składzie jest TYLKO ziele lawsonii. Lawsonia to przeciez chna - ona barwi jesli bez dodatków w uproszczeniu mówiac na jakis odcien rudosci. A na basmie , na której jako skład jest tez TYLKO ziele lawsonii jest napisane ze barwi na brazowo/czarno.
Mam ciemne włosy zalezy mi na przyciemnieniu ale nie kompletnie na czarno z opisu na torebce wynika,że miałabym ciemny braz - ale .. no własnie z samej Lawsonii - ciemny braz? czy oni czegos nie podaja na opakowaniu i jest tam jakis barwnik? (co byłoby dziwne bo na innych opakowaniach z innymi kolorami barwnik jest podany maja rubine, burgund i inne) czy to nie jest lawsonia?
Ktos farbowal ta basma włosy? co to jest tak naprawde i jaki da efekt na głowie (kruczo czarne?)?
Acha i na chnie i na basmie jest - rozrabiac woda o temp 70 st itd... ta sama instrukcja tu i tu. Bo nawet myslalm ze w basmie jest indygo a w chnie własnie lawsonia - ale to i to sie przeceiz (z tego co doczytałam o ziołowym farbowaniu) inaczej rozrabia przed uzyciem