Dodaj do ulubionych

najlepszy krem do SUCHYCH rąk????!!!!

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.05.04, 23:00
probowalm juz wszytkiego neutrogeny vaseline intensive care ziaja kolastyna
eris kamil chyba wszytko co jest w sklepach! moze macie jakeis sprawdzone
kremy?Albo sposob aby skora rak nie byla sucha?Po kazdym umyciu smaruje
dlonie kremem i nic dalej sucha jak pieprz!!
Obserwuj wątek
    • sylwia.lub Re: najlepszy krem do SUCHYCH rąk????!!!! 22.05.04, 23:09
      aneczko!ja od kilku lat urzywam jednego kremu i wszystkim go polecam!nazywa sie
      GLICEA.najlepszy do suchej skory jest ten cytrynowy,jest jeszcze aloesowy i
      jakis,ale ten jest najlepszy i kosztuje cos kolo 3zl!!sprobuj,ja uzywalam
      roznych kremow i uwazam ze ten jest najlepszy a kosztuje naprawde
      niewiele.pozdrawiam!:)))
      • vitalia Re: najlepszy krem do SUCHYCH rąk????!!!! 22.05.04, 23:33
        Możesz jeszcze spróbować krem z arniką YR...
        • Gość: katinka Re: najlepszy krem do SUCHYCH rąk????!!!! IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 22.05.04, 23:37
          tak, dokladnie, najlepiej ten zielony, jest swietny :)
          Vitalia, Tobie tez slodkich cieplutkich snow :)*
      • Gość: aneczka Re: najlepszy krem do SUCHYCH rąk????!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.05.04, 23:38
        sproboje waszych rad:)wielkie dzieki a moze jakies domowe sposoby?boozka
        • Gość: katinka domowe sposoby ;) IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 22.05.04, 23:42
          moja kolezanka o alabastrowych dloniach, raz na tydzien gotuje lupinki od
          ziemniakow i w takim wywarze, maksymalnie goracym (do granicy wytrzymalosci,
          rzecz jasna) trzyma cale dlonie pare minut... dla mnie dosc szokujace, ale jak
          widze jej dlonie, niczym nie smarowane, to... wiec moze sprobujesz? ;)
          • Gość: aneczka Re: domowe sposoby ;) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.05.04, 23:59
            czy mam sie zdobyc na odwage zeby sprobowac?ona na peno nic nie dodaje do tych
            lupin??
            • Gość: katinka Re: domowe sposoby ;) IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 23.05.04, 00:02
              nic a nic, sama to widzialam, robilysmy sobie obiad, a ona do mnie : zostaw,
              nie wyrzucaj. zagotowala lupinki i jak wyzej, haha, ale dlonie ma piekne, bez
              jednej skazy...
              • vitalia Re: domowe sposoby ;) 23.05.04, 00:06
                Można też smarować dłonie cytryną,,pięknie rozjaśnia i zakwasza ,co jest ważne,
                bo przez częste mycie Ph jest zasadowe...
                • Gość: aneczka Re: domowe sposoby ;) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.04, 00:22
                  co prawda nie jadam ziemniakow ale az sobie obiore kilka zeby sprobowac!tylko
                  teraz w sklepach sam mlode:(z tego to malo skorek!
    • Gość: achus Re: najlepszy krem do SUCHYCH rąk????!!!! IP: 62.233.189.* 23.05.04, 00:48
      heja
      moze sprobuj krem Kamill lub balsam tej firmy dla mnie jest ok.
    • Gość: len Re: najlepszy krem do SUCHYCH rąk????!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.04, 01:44
      Polecam krem Neutrogeny ale do nóg :)) W ogóle dla zniszczonych rąk, bardzo
      suchych, sponiewieranych pracami domowymi, polecam zastosować krem do stóp -
      działa silniej, niż ten do rąk. Jeśli nie będziesz z niego zadowolona, przykro
      mi, zużyjesz do stóp. Stosowałam również inny krem tej firmy (poza tymi do rąk,
      oczywiście)- Comfort Balm/ Kremowy balsam do twarzy i ciała/ Neutrogena - tak
      brzmi pełna nazwa na etykiecie. Polecam go gorąco, jeszcze goręcej, niż ten do
      stóp. Mnie on wyleczył ręce ze strasznego stanu spękania, wysuszenia i
      zalergizowania :) Nie jest drogi, kosztuje około 17 zł. a słoiczek ma pojemność
      200ml. Jest bardzo leciutki, szybko się wchłania, pozostawia na skórze gładki
      film, który prawdopodobnie przeciwdziała dalszemu wysuszaniu. Sprzedawany jest
      w dość nietypowym dla tej firmy pojemniku - plastykowym słoiczku. Jeśli nie
      pomoże Twoim dłoniom, w co aż trudno byłoby mi uwierzyć, będziesz z niego i tak
      miała pożytek - wysmarujesz nim sobie inne partie ciała :)

Pozdrawiam!
      • Gość: len Re: najlepszy krem do SUCHYCH rąk????!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.04, 01:54
        Acha, używałam jeszcze kiedyś kremu do stóp Eris, bardzo nieładnie pachniał,
        ale uważam, że był skuteczny. Jeśli nie przekonałam Cię do tych, o których
        pisałam, możesz jeszcze spróbować jakiejś aptecznej maści. Niedrogą maść
        produkuje polska firma, krem nazywa się Cutibaza, jest półtłusty, kosztuje ok.7
        zł. Yamanouchi produkuje bardzo podobny krem - Lipobase, tłusty, nie pamiętam,
        ile kosztuje, ale powyżej 10 zł. Najlepiej stosować je tuż po myciu rąk, wtedy
        ładnie się wchłaniają i ich tłustość nie jest aż tak uciążliwa.
        • Gość: dalloway Re: najlepszy krem do SUCHYCH rąk????!!!! IP: *.chello.pl 23.05.04, 07:58
          1.cytryna
          2.nawilzanie czymkolwiek po kazdym zamoczeniu - ja lubie glicee, arnike YR,
          ziaje kozie mleko, balsam loreala nutrilift (to najabardziej, ale malo
          ekonomiczna wersja)
          3. na noc bawelniane rekawiczki a pod rekawiczki krem zmiekczajacy - ja uzywam
          kermuren 10, to tanszy odpowiednik xerial 10 SVR, to kremy z mocznikiem,
          usuwaja zrogowaciala warstwe i silnie nawilzaja, jesli stwierdzisz ze po 10
          liniejesz to kup 5

pakowania lap do goracej wody jednak nie polecam, bo nawet jeslli to doraznie
          nawilza i wygladza, to nir uwierze, ze skora sie szybciej nie starzeje od
          takich zabiegow

oprocz tego co powyzej parafina u kosmetyczki
          • Gość: aneczka Re: najlepszy krem do SUCHYCH rąk????!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.04, 12:22
            prawde powiedziawszy to krem nutrogeny do stop posiadam i wiekszosc specyfikow
            do kupieni w sklepie i w zasadzie nic! Ale sprobuje tego z rekawiczkami na noc
            i dam znac jak mi idzie dzieki za rady boozka!
    • Gość: Anka Re: najlepszy krem do SUCHYCH rąk????!!!! IP: *.agh.edu.pl 23.05.04, 12:41
      Mam bardzo suche dłonie i przez długi czas stosowałam kremy glicerynowe różnych
      firm, aż w pewnym momencie coś w nich mnie uczuliło, żałuję, bo nawilżały
      bardzo fajnie. A niedawno kupiłam w promocji z balsamem krem do rąk Garnier.
      Mam do suchej i bardzo suchej skóry. One też są z gliceryną, nic mi po nich na
      rękach nie wyskakuje, a nawilżają super. Polecam. I balsamy do ciała też.
      • Gość: lolka Re: najlepszy krem do SUCHYCH rąk????!!!! IP: *.acn.waw.pl 23.05.04, 19:52
        a ja raz na jakis czas robie tak: porzadna warstwa kremu nivea na rece (tzn
        tyle ze az sa biale) na to rekawiczki foliowe, na nie rekawiczki zimowe, zeby w
        nocy tych foliowych nie zgubic i dodatkowo lepiej sie krem wchlania w skore gdy
        jest im cieplutko i tak spie, ale te rekawiczki zaczely mnie denerwowac i
        zakladalam na noc tylko foliowe i tez nie bylo zle. zamiast kremu nivea, albo
        pod krem nivea dobrze jest tez nalozyc jakis krem czy masc witaminowa, zeby nie
        tylko nawilzyc ale tez odzywic. polecam!!! a w lato robie tez tak ze stopami
        gdy moje piety nie chca ladnie wygladac, krem, folia, i skarpetki
        pzdr
    • Gość: aneczka Re: najlepszy krem do SUCHYCH rąk????!!!! IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 23.05.04, 22:46
      wielkie dzieki!:)
    • ladyt Re: najlepszy krem do SUCHYCH rąk????!!!! 24.05.04, 00:14
      avon migdalowy
    • misia777 Re: najlepszy krem do SUCHYCH rąk????!!!! 24.05.04, 13:13
      polecam ci EPIKREM. kupisz go w aptece za ok 7 zl. najlepiej stosowac na noc
      bo jest dosc tlusty ale moje suche rece i tak szybko go wchlaniaja. jak go
      otwarlam to bylam zla bo przypominal wazeline, ale nie ma z wazelina nic
      wspolnego i jest naprawde fajny.
      • Gość: aneczka Re: najlepszy krem do SUCHYCH rąk????!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.05.04, 16:39
        wiekie dzieki wyprobuje na pewno
      • kasias35 Re: najlepszy krem do SUCHYCH rąk????!!!! 24.05.04, 18:30
        Dermesa - nie tłusty, bez sztucznych konserwantów, zagęszczaczy, szybko się
        wchłania. Działa bardzo szybko- efekt widac po pierwszym zastosowaniu. Poza tym
        niezbędny przy pracach domowych (obieranie warzyw, owoców- nie barwią dłonie) i
        przy pracach w ogródku( często wyjeżdżam z mężem na działke i mam tam sporo
        pracy - często nie można było domyć rąk -potem cytryna, chemia itp- a od
        jakiegoś czasu -15 min. przed taką pracą dobrze nawilżam i każdy brud się zmywa
        nawet przy skórkach przy paznokciach bez problemu)Rewelacja.
    • Gość: Syl Re: najlepszy krem do SUCHYCH rąk????!!!! IP: 80.50.197.* 24.05.04, 21:48
      Aneczko ja stosuje maść z witaminą A (HascoLek) - kupisz w aptece za 3 zł
      Pozdrawiam
    • Gość: Asia Re: najlepszy krem do SUCHYCH rąk????!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.04, 23:32
      Gorąco polecam kremy do rąk GLICEA.Fajnie nawilżają,ładnie pachną no i są
      niedrogie(ostatnio kupiłam za 2,30!)Ja także miałam strasznie przesususzoną
      skórę rąk i kremy GLICEA bardzo mi pomogły,jestem w pełni zadowolona z efektów
      (obecnie używam rumiankowego,są jeszcze cytrynowy i aloesowy)
      • Gość: justa Re: najlepszy krem do SUCHYCH rąk????!!!! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 25.05.04, 10:47
        uwaga na cytrynową Gliceę, może podrażniać. o wiele lepszy jest od nich Avon
        glicerynowy.
      • violla36 Re: najlepszy krem do SUCHYCH rąk????!!!! 25.05.04, 10:50
        Ja także używam Dermesy- przewaga nad innymi? Większość kremów daje chwilowy
        efekt- nawilży, umyjesz ręce - znowu suche i tak dzień w dzień. Dermesa
        zregenerowała mi skórę- miałam suchą, często pękała skóra na palcach. Po
        niecałych 2 tyg używania- skóra się odnowiła- przestała się wysuszać nie mówiąc
        już o pękaniu. Poza tym jak już ktoś wcześniej wspominał- bez sztucznych
        konserwantów itp. Jestem nią naprawde zachwycona- a przetestowałam już bardzo
        dużo kremów, żeby pozbyć się tego problemu. Szczególnie przy mojej pracy- gdzie
        codziennie kontaktuje się z ludźmi- i musze mieć ładne, zdrowe, zadbane
        dłonie.
        • Gość: katinka cena Dermesy IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 25.05.04, 12:53
          ile kosztuje ten krem i gdzie go mozna kupic?
        • Gość: aneczka Re: do Violi36 IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.05.04, 16:23
          gdzie kupie ta dermese??
          • violla36 Re: do Violi36 25.05.04, 20:08
            Hejka. Dostaniesz w aptekach lub sklepach zielarskich. Ale jakbyś miała kłopot
            z dostaniem to proponuje skontaktować się z producentem, bo z tego co mówiły
            dziewczyny na forum to nie wszędzie Dermesa jeszcze dotarła. Cena to około 14 zł
    • Gość: ela Re: najlepszy krem do SUCHYCH rąk????!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.04, 12:05
      Radzę odwiedzić sklep zielarski lub z artykułami dla pszczelarzy i kupić krem z
      woskiem pszczelim (ew.z dodatkiem propolisu).Świetnie nawilża, goi oraz
      pozostawia zabezpieczający-nie tłusty(!!!) film.Pozdrawiam i życzę powodzenia
      • Gość: justa Re: najlepszy krem do SUCHYCH rąk????!!!! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 25.05.04, 12:27
        uwaga - propolis może uczulać.
    • mantha Re: najlepszy krem do SUCHYCH rąk????!!!! 25.05.04, 12:31
      Generalnie nalezy unikac kremow z gliceryna - daja dobry efekt tuz po
      aplikacji, ale na dluzsza mete wysuszaja jeszcze bardziej (wyjatek, przynajmnie
      dla mnie stanowia kremy garniera w pomaranczowych tubkach do skory bardzo
      suchej i zniszczonej, czy jakos tak).
    • agnesp76 Re: najlepszy krem do SUCHYCH rąk????!!!! 25.05.04, 12:41
      Dla mnie najlepszy okazał się Krem nawilżająco - ochronny Oriflame - Hand Cream
      (dry skin). Jedyny, który zostawia warstwę, którą się czuje, ale która nie jest
      tłusta, ciężka i nie paprze się.
      • violla36 www.dermesa.pl 27.05.04, 21:43
        podsyłam adres www.dermesa.pl bo widzę, że wiele osób szuka tego kosmetyku a ma
        problemy z jego dostaniem. Pozdrawiam
    • Gość: Anez Re: najlepszy krem do SUCHYCH rąk????!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 10:02
      Najlepszy jest z gliceryną !!! staraj się po każdym umyciu je nawilżać i nie
      żałuj sobie kremu, możesz też posmarować sobie grubą warstwą kremu
      glicerynowego i opleść folią i zawinąć w ręcznik i poczekać przez jakiś czas -
      do 15 minut. Unikać środków chemicznych itp. Nie wymyślaj sobie używania jakiś
      drogich kremów bo te głównie z gliceryną są najlepsze ,jeśli one ci nie
      pomagają to musisz się zgłosić do kosmetyczki albo do dermatologa. pozdrawiam A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka