Dodaj do ulubionych

Przekłuć pępek :)

25.05.04, 14:49
Chcę sobie przekłuć pępek , ale mam pytanie do właścicielel kolczyków w tym
miejscu , czy to boli i czy długo sie goi . Czy w związku z gojeniem odczówa
się jakiś dyskomfort.
Obserwuj wątek
    • bzdura24 Re: Przekłuć pępek :) 25.05.04, 15:15
      wlasnie idzie drugi tydzien mojej znajomosci z kolczykiem w pepku. samo
      przeklucie troche boli, mimo miejscowego znieczulenia (moze znieczulenie
      ferelne). Polecam nie dotykac brudnymi lapkami, przemywac woda utleniona,
      amolem i smarowac tribiotykiem.
      • sylwii_br Re: Przekłuć pępek :) 25.05.04, 15:51
        CZY DLUGO SIE GOI? I JAK WYGLADA PODCZAS GOJENIA ?
        • bzdura24 Re: Przekłuć pępek :) 25.05.04, 15:55
          wyglada dobrze, choć sama sie balam, że bede musiala z zakrytym brzuchem latac.
          Troszke zaczerwienione, czasem minimalna wydzielina, ale teraz jest juz ok. Ale
          kosmetyczka, u której bylam, powiedziala, że babrac sie moze nawet trzy
          miesiace. Wiec nie wiem od czego to zalezy.
    • Gość: kk Re: Przekłuć pępek :) IP: *.jci.com 25.05.04, 17:34
      im czysciej, tym szybciej sie zagoi

przez pierwsze 2-3 dni nie mozna moczyc i troche sie czuje jak napinasz miesnie
      brzucha (nie jestem pewna dlazcego, przeciez to tylko skora) - ale minimalnie

potem sie goi jak kazda mala ranka, moze tydzien czy dwa? zalezy od osoby

jesli sie babrze to doszlo do zakazenia! nie ma sie babrac. mi robil chirurg
      ktory 'dorabial' piercingami, i trzeba przyznac zabieg 1 klasa i zero powiklan.
      z kosmetyczka to nie wiem jak bedzie.

mialam tez przekluwany nos (juz ne u chirurga) i tez zero - ZERO - babrania i
      tak ma byc!
    • Gość: myszz Re: Przekłuć pępek :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 18:51
      mialam przekłuwany pępek dwa razy
      1 w tamtym roku kosmetyczka zebrala mi za dużo skóry i sie nie chcialo wogóle
      goić. Pół roku się męczyłam i w końcu wyjęłąm kolczyk.
      samo przekłuwanie też bolało. Pozmarowała jakąś maścią znieczulającą ale w
      trakcie nakręcania kulki kolczyk wyleciał jej i potem wierciła nim aby
      przepchać go przez dziurkę
      2 jakiś miesiąc temu byłam jeszcze raz u tej samej kosmetyczki /reklamacja
      hehe/ i znieczulila mi lodem w sprey'u . nic nie czulam, wszystko bylo super
      szybko . zagoił mi się też prawie natychmiast. nie czuje że go mam

trzeba jakiś czas przemywać np. rivanolem
    • Gość: kakaka Re: Przekłuć pępek :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 19:10
      huehh:P ja mialam przekluwany chyba z 5 lat temu (glupia 14latka:P) u
      kosmetyczki UWAGA: pistoletem do ucha !! :) to bylo cos! (nie bylo u mnie
      salonu aby profesjnalnie przekluc:( teraz tak nawet nie probujcie!!) heh nawet
      nie bolalo:)) co go gojenia to nie bolalo nic a nic ale leciala jakas ropka
      wiec smarowalam woda utleniana i alantanem (teraz tribiotic najlepszy) zagoilo
      sie po ok 3 tyg.. ale tak naprawde super. nie masz sie co bac, tylko uwazaj
      zeby na poczatku nie nosic ciuszkow o ktore mozesz zachaczyc kolczykiem! (HMM a
      moze ktos chce cos wiedziec na temat kolczyka w jezyku?? :P:P tez swietna
      rzecz:P ) pozdrawiam!
      • bzdura24 Re: Przekłuć pępek :) 25.05.04, 20:35
        z checia dowiedzialabym sie czegos wiecej o kolczyku w jezyku. chce sobie
        przekluc, czaimy sie z moim chlopakiem, ale troche sie boje.. nie wiem..
        powiklan, napuchnietego jesyka, oddzialywania na szkliwo. Nie znam sie na tym,
        ale zrobic mam ochote.
        • Gość: studentin Re: Przekłuć pępek :) IP: *.alfa / *.alfa-system.pl 25.05.04, 21:17
          Ja ponad rok temu zrobilam sobie kolczyk w pepku. Szybko sie zagoilo, ale
          pozniej juz mi sie "znudzil" a moj facet niezbyt byl zadowolony z tego
          kolczyka, zawsze musial uwazac jak sie wyglupialismy itd. Wyciagnelam go,
          niestety dziura pozostala i jakos nie chce zarosnac..
          • Gość: *** 5 lat temu to jeszcze bylo cos IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.05.04, 22:44
            ale tera zo kolczyk w pepku ma kazda dresiara
            • Gość: gogo Re: 5 lat temu to jeszcze bylo cos IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 25.05.04, 23:19
              ja przebilam 3 lata temu! mam do dzis ale goil sie strasznie dlugo ! ponad pol
              roku! a woda utleniona nie przemywaj bo strasznie wysysza i tylko okropnie
              swedzi ! lepiej kupowac roztwory wody fizjologocznej i przemywac!
        • Gość: kakaka Re: Przekłuć JEZYK :] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 08:55
          ok bzdura24 referacik dla ciebie:)
          przebilam jezyk ok 3 miesiecy temu...
          AHA!przed wyjsciem na przeklucie najlepiej zamrozic wode z dodatkiem szalwii!!
          i sie najesc przed przebiciem :):)
          najpierw wypelniasz ankiete czy nie jestes chora (wzw itp) trzeba byc
          oczywiscie pelnoletnim! zapisuje pesel,i podpisujesz sie pod tym wszystkim
          (niektore kosmetyczki chca jescze zaswadczenie od dentysty ze nie masz dziur w
          zebach.)
          samo przebicie boli najmniej z przekluwanych miejsc! SERIO! jest to troche
          glupie uczucie - centralnie czujesz jak przebijaja mieso heuh:P ale
          spoooookojnie na luzie da sie przezyc! o bol nie ma sie co martwic! wyciagaja
          ci jezyk specjalnymi klaeszczami i po 10 sek masz pieknego kolca!
          nasptepnie powinnas dostac cos do przeplukania buzi, oczywiscie jak kazde
          przeklute miejsce jezyk krwawi (to tez nic strasznego..chwila i przestaje:)
          Na pewno bedzie Ci bardzo nieswojo z tym zelastwem na poczatku (heh ja nawet
          musialam nauczyc sie polykac sline hehe:) )
          od razu idz do apteki i kup sobie CORSODYL lub inny plyn do przeplukiwania
          buzi. w domu zacznij ssac kostki lodu (moga byc z dodatkiem szalwii.. choc ja
          ssalam bez niej bo mi niepasowal jej smak i wszystko bylo ok = to na opuchlizne
          oczywiscie)

TO CO OPISZE PONIZEJ JEST SPRAWA INDYWIDUALNA KAZDEJ OSOBY

JEDZENIE : przez 2 dni lecialam na papce dla dzieciakow (nie zaleca sie
          jedzienia z dodatkiem mleka - sa tam bakterie) po chyba 6 dniach jadlam
          wszystko normalnie:)
          OPUCHLIZNA (MOWIENIE): o to sie najbardziej balam.. myslalam ze ledwo co bede
          mogla mowic a tu... niespodzianka! co prawda seplenilam ale nikt nie mial
          zadnych problemow ze zrozumieniem mnie (znajomi prawie nie zauwazyli:)
          opuchlizna zeszla mi po 2 tyg a calkowicie to chyba po ok 18-20 dniach.
          na poczatku dostajesz kolczyk ok 3 cm i przez pierwszy tydzien taki masz jezyk:)
          ale to oczywiscie w niczym nie przeszkadza (mi sie zdawalo ze mi jezyk nie
          napuchl:P) hehe dopiero po 2,3 tyg zauwazylam ze jest on jedak duzo mniejszy
          niz na poczatku:):) teraz mam koczyka 1.7cm i tez juz jest za dlugi - obija sie
          o tylnie zeby:)
          aha co do szkliwa to wiadomo jesli masz za dlugi kolczyk to obija ci sie o
          zeby , co z kolei nie dziala zbyt dobrze na szkliwo. wiec kiedy opuchlizna
          zejdzie dobierz sobie koolczyk o odpowiedniej dlugosci:)

nie wiem, moze cos pominelam jak cos to chetnie odp na pytania. pozdrawiam ! i
          nie ma sie co bac:) naprawde:) bedziesz bardzo zadowolona:) chlopak tez:> hehe:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka