Dodaj do ulubionych

Jestem po zabiegach laserem IPL, służę poradą

27.06.10, 20:16
Witam,
używałam przez dłuzszy czas wosku na bikini i pachy. W koncu zdecydowałam sie na zabieg laserowy IPL. Jestem zadowolona bo pozbyłam sie nie tylko włosków ale i problemu wrastających włosów. Jeżeli ktoś zastanawia sie nad decyzją skorzystania z laseru to służę poradą. Laserem IPL można również zrobić sobie fotoodmładzanie- kuszące, po wakacjach muszę spróbować!
Obserwuj wątek
    • kiksem Re: Jestem po zabiegach laserem IPL, służę poradą 27.06.10, 20:30

Witam
      Na allegro wystawiono domowy laser IPL. Jeśli byłby skuteczny to
      chyba warto kupić, Co o tym sądzisz?
      www.allegro.pl/item1083485396_nie_laserowy_depilator_ipl_f_my_rio_nowosc.html

• ania1106 Re: Jestem po zabiegach laserem IPL, służę poradą 27.06.10, 20:50
        Jak stosowałam wosk u kosmetyczki, postanowiłam zaoszczędzić i kupiłam sobie domowy sprzęt. Myślałam, że to nic trudnego.Efekt tego był taki, że narobiłam sobie wylewów krwi, a były spowodowane tym, że plastry odrywałam za wolno. Oczywiście po jakimś czasie się one zagoiły. I tak zakończyłam z przygoda domowych zabiegów.
    • puterko00 Re: Jestem po zabiegach laserem IPL, służę poradą 30.06.10, 16:25
      ja sie zastanawiam ( ma wybrany gabinet u dr WIatroszaka)ale
      chciałam zapytac o to czy można podejsc do tej depilacji na opaloną
      skóre ?
      • carr-olla Re: Jestem po zabiegach laserem IPL, służę poradą 30.06.10, 22:02
        Ja też posłużę poradą.

Zrobiłam 15 zabiegów na bikini IPL i po pół roku wszytskie włsoy mi odrosły.
        Zmieniłam gabinet na taki w którym robili depiację laserem i po 5 zabiegach (tym
        razem jeszcze na pachy i nogi) nie mam wlosów od roku.

Skóra nie może byc oaploina, bo bedziesz poparzona, albo zrobia zabieg b niską i
        przez to nieskuteczną energią.
        • ania1106 Re: Jestem po zabiegach laserem IPL, służę poradą 01.07.10, 11:09
          Róznica między IPL i laserem to nie taka,że laser jest mocniejszy.
          Tak samo IPL moze być silniejszy od lasera, zależy od maszyny i
          gabinetu. IPL działa sie na mieszki włosowe - czyli wypalane są
          włoski natomiast laser wypala włoski i działa równiez na skóre
          ponieważ głowice trzyma się dotykając ciała. Profesjonalne salony
          nie zrobią zabiegu Pani, która jest opalona i nie dlatego że mogą
          poparzyć, a dlatego, że mogą powstać przebarwienia. Nikt nie robi
          niską energią zabiegu bo włosy się wtedy nie spalają.
          Wszystko zależy od salonu i obsługi- ja jestem zadowolona z IPL-u.

carr-olla napisała:

> Ja też posłużę poradą.
          >
          > Zrobiłam 15 zabiegów na bikini IPL i po pół roku wszytskie włsoy
          mi odrosły.
          > Zmieniłam gabinet na taki w którym robili depiację laserem i po 5
          zabiegach (ty
          > m
          > razem jeszcze na pachy i nogi) nie mam wlosów od roku.
          >
          > Skóra nie może byc oaploina, bo bedziesz poparzona, albo zrobia
          zabieg b niską
          > i
          > przez to nieskuteczną energią.
          • asteraki Re: Jestem po zabiegach laserem IPL, służę poradą 18.09.10, 22:53
            ja mialam wczoraj pierwszy zabieg na pachy laserem IPL RF (czy jakos tak). babka mi powiedziala ze bedzie ich 8. potem chce zrobic bikini. ile mialam zabiegow? po jakim czasie zaczely ci wypadac wloski?

jest tyle sprzecznych opini i informacji w necie ze nie wiem juz sama co myslec :(
            • kola.ela Re: Jestem po zabiegach laserem IPL, służę poradą 20.01.12, 13:23
              W salonie no+vello mówiono mi że ilość zabiegów to indywidualna kwestia zależna od wielu czynników i partii ciała. I faktycznie na pachach miałam 6 zabiegów ,a na bikini 8. Na razie mam spokój.
              Mam pytanie do założycielki wątku czy miała fotoodmładzanie IPL? Bo ja byłam na 1 też w no+vello i w sumie wydaje mi się, że ta skóra już jest troszkę jędrniejsza i rozjaśniona (głównie piegusy na nosie). W sumie chodzi mi głownie o likwidację zmarszczek na czole. Wiem, że potrzebna jest seria ale ciekawa jestem jak wyglądają Wasze doświadczenia....
    • wika22_0 Re: Jestem po zabiegach laserem IPL, służę poradą 13.09.11, 15:45
      czesc bardzo sie ciesze ze ten zabieg co u niektorych jest skuteczny...mam pare pytan.jestem z dolnegoslaska a konkretnie z pod kamiennej gory chcialabym poddac sie takiemu zabiegowi, poniewaz mam ciemne dosc grube wloski na nogach i nawet po goleniu mam spory problem, poniewaz szybko odrastaja ale najgorsze jest to,ze mi wrastaja, mam chrostki.Powiedz mi ile kosztuje taki zabieg i gdzie sa najblizsze gabinety w ktorych dokonuja takiego zabiegu.pozdrawiam czekam na odp.
    • mickey137 Re: Jestem po zabiegach laserem IPL, służę poradą 09.01.12, 19:14
      lepiej zrobic fotoodmładzanie przed wakacjami, po wakacjach zwykle jestesmy opaleni a to jest przeciwwskazaniem, zobacz tutaj: www.yasoda.pl/przeciwwskazania-do-ipl.php
      • aviteks Re: Jestem po zabiegach laserem IPL, służę poradą 07.10.12, 21:35
        w temacie IPL - teraz wprowadzono udoskonalenie tego laseru - I2PL Elipse (zwierciadlo.pl/2012/uroda/strefa-piekna/epilacja%E2%80%93estetyka-wygoda-a-moze-koniecznosc)
        miała, któraŚ okazję spróbować? ponoć mniej boli i jest skuteczniejszy :)
        • dorosis Re: Jestem po zabiegach laserem IPL, służę poradą 14.05.13, 13:13
          Witam ja mam za to całe nogi w naczynkach po tym jak od pięciu lat stosuje wosk Kosmetyczka namówiła mnie na depilacjie laserowe jestem zachwycona polecam p.Angelike ze studia Prestige na Mokotowie ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka