Dodaj do ulubionych

Neostrata + General Topics/Pharmaceris - ok?

02.01.12, 12:03
Witam,

Obecnie używam Bandi anti-aging na dzień i na noc (2 kremy z tej samej serii). Twarz zmywam Biodermą Sensibio H20 (tą czerwoną).
Bardzo kuszą mnie kremy Neostraty, bo mam cerę lekko poszarzałą, rozszerzone pory, cienie pod oczami, lekkie przebarwienia, zmarszczki kurze łapki małe pod oczami. Do tego moja skóra potrzebuje ujędrnienia. Jestem w wieku 30+
Pomyślałam sobie o kremie na noc General Topics Terproline Body Cream - to dałoby mi ujędrnienie. Ewentualnie Pharmaceris T Sebo Almond Peel 5%. Pytanie który wybrać na noc?
Do tego na dzień jako silne nawilżenie Neostratę, tylko też którą?

Ewentualnie mogę zacząć od Pharmaceris T Sebo na noc, a Terproline Body Cream na dzień, tylko czy on oprócz ujędrniania nawilży również cerę? Wtedy tymczasowo pomijam Neostratę. A jak skończę z T Sebo, wtedy przerzucę Terproline na noc, a włączę na dzień Neostratę - tylko właśnie którą?

Mam nadzieję, ze jest to dość jasno napisane. Po prostu nie wiem który wariant wybrać.

Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: Neostrata + General Topics/Pharmaceris - ok? 03.01.12, 00:29
      forumowiczka.to.ja napisała:

> Jestem w wieku 30+
      > Pomyślałam sobie o kremie na noc General Topics Terproline Body Cream - to dało

a skórę masz wrażliwą? i jaki masz budżet?
      • forumowiczka.to.ja Re: Neostrata + General Topics/Pharmaceris - ok? 03.01.12, 09:30
        issey_miyake napisała:

> a skórę masz wrażliwą? i jaki masz budżet?
        >
        W sumie to nie wiem, czy mam wrażliwą. Do tej pory uczulaly mi się oczy, dlatego używam tej Biodermy. Reszta twarzy ok, nie reagowała dotychczas alergicznie. Cerę mam mieszaną, tak jak pisałam rozszerzone pory głównie wokół ust i nosa, plamki i przebarwienia, cienie pod oczami. No i te kurze łapki pod oczami.

Budżet, maksymalny 200 zł, chociaż chciałabym mniej. Ale liczę się z tym, że Neostrata kosztuje ponad 100 zł, General Topics ok. 50 zł, więc tak 170 zł na to liczę +/-.
    • issey_miyake Re: Neostrata + General Topics/Pharmaceris - ok? 03.01.12, 13:16

> Witam,

Zaczęłabym od NeoStrata Krem ultra nawilżający AHA 10% (jeśli nie masz wskazań na wrażliwość - nie ma sensu stosować migdałowych i lekkich środków, które przynoszą niewielką poprawę).

Do tego zdobądź dobry nawilżacz + General Topics Terproline Body Cream (jak najbardziej do stosowania na twarz).
      • forumowiczka.to.ja Re: Neostrata + General Topics/Pharmaceris - ok? 03.01.12, 13:41
        issey_miyake napisała:

> Zaczęłabym od NeoStrata Krem ultra nawilżający AHA 10%

znalazłam NeoStrata krem ultra wygładzający AHA 10% - czy to to samo? Rozumiem, że ten krem na dzień?

> Do tego zdobądź dobry nawilżacz

Jakies propozycje?
        Po co kolejny nawilżacz skoro jest ta neostrata jako dobry nawilżacz? Kiedy mam tego używać? Też na dzień?

+ General Topics Terproline Body Cream (jak naj
        > bardziej do stosowania na twarz).

I to na noc?

• issey_miyake Re: Neostrata + General Topics/Pharmaceris - ok? 03.01.12, 14:40

> znalazłam NeoStrata krem ultra wygładzający AHA 10% - czy to to samo? Rozumiem,
          > że ten krem na dzień?

Nazywać się ma Ultra Smoothing Cream. To krem na noc.

> Jakies propozycje?
          > Po co kolejny nawilżacz skoro jest ta neostrata jako dobry nawilżacz? Kiedy mam
          > tego używać? Też na dzień?

Może być na dzień, dowolnie. Kiedy Ci pasuje. Neostrata w efekcie będzie nawilżała, ale nie na początku. Może wysuszyć. Możesz nie kupować nawilżacza. Jak będziesz miała potrzebę dokupisz ewentualnie.

> I to na noc?

Albo na noc naprzemiennie z N., albo w inne pory dnia - te które Tobie odpowiadają najbardziej.
    • issey_miyake Re: Neostrata + General Topics/Pharmaceris - ok? 03.01.12, 15:05

> issey_miyake napisała:
      >
      > > Nazywać się ma Ultra Smoothing Cream. To krem na noc.

Kobieto, nie widzisz, że to co linkujesz ma dodatek spf, a ja nie podaje z tym dodatkiem? Nie musisz znać nawet języka angielskiego by widzieć różnicę. Wybierz sobie z podanych niżej, ten który podałam.

Są dwa produkty:

a) NeoStrata Ultra Smoothing Cream

b) NeoStrata Ultra Daytime Smoothing Cream SPF 15

Naprawdę precyzuję swoje wypowiedzi i oczekuję tego od drugiej strony.
    • issey_miyake Re: Neostrata + General Topics/Pharmaceris - ok? 03.01.12, 15:24

> jak byk jest napisane, że to krem na dzień. Bez SPF, taki jak piszesz.

To co linkowałaś wcześniej, to było coś innego - i zawierało "spf". Teraz zalinkowałaś prawidłowy.

Ale nie rozumiem pytania. Interesuje Ciebie moja porada, czy porada sklepu, który zalinkowałaś? Jeśli sklepu, to po co pytasz na forum?
      • forumowiczka.to.ja Re: Neostrata + General Topics/Pharmaceris - ok? 03.01.12, 15:32
        issey_miyake napisała:

> Ale nie rozumiem pytania. Interesuje Ciebie moja porada, czy porada sklepu, któ
        > ry zalinkowałaś? Jeśli sklepu, to po co pytasz na forum?
        >
        Interesuje mnie porada na forum. Zarzucasz, że nie precyzuję pytań. Własnie je sprecyzowałam: w kremie opisują jako na dzień, Ty zalecasz na noc. Wystarczyło dopisać "opis jest na dzień, ale stosuj go na noc".

Czy możesz polecić jakiś dobry niedrogi nawilżacz?

Zamierzam stosować to tak:
        na dzień nawilżacz zamiennie z General Topics
        na noc TA Neostrata.

Czy może tak być? Czy muszę stosować krem z filtrem na dzień na okoliczność kwasów w Neostracie?

• issey_miyake Re: Neostrata + General Topics/Pharmaceris - ok? 03.01.12, 16:56

> Interesuje mnie porada na forum. Zarzucasz, że nie precyzuję pytań. Własnie je
          > sprecyzowałam: w kremie opisują jako na dzień, Ty zalecasz na noc. Wystarczyło
          > dopisać "opis jest na dzień, ale stosuj go na noc".

Opis jest nieodpowiedni. Producent NeoStrata zaleca stosować go na noc. Nie odpowiadam za to co zalecają inne punkty w sieci.

> Czy możesz polecić jakiś dobry niedrogi nawilżacz?

Chiroxy Auriga

> Zamierzam stosować to tak:
          > na dzień nawilżacz zamiennie z General Topics
          > na noc TA Neostrata.

Tak

> Czy może tak być? Czy muszę stosować krem z filtrem na dzień na okoliczność kwa
          > sów w Neostracie?

Nie musisz stosować filtrów, ale warto byłoby je kiedyś wziąć pod uwagę w profilaktyce starzenia.
          • forumowiczka.to.ja Re: Neostrata + General Topics/Pharmaceris - ok? 04.01.12, 09:26
            issey_miyake napisała:

>> > Czy możesz polecić jakiś dobry niedrogi nawilżacz?
            > Chiroxy Auriga

A może być Iwostin Rehydrin? Jest o połowę tańszy.
            • mirka69 Re: Neostrata + General Topics/Pharmaceris - ok? 04.01.12, 11:03
              witam;po przeczytaniu waszej dyskusji nabrałam "ochoty" na produkty neostraty.Ponieważ jestem w tym temacie zupełnie "zielona', bardzo proszę o wyjaśnienie pewnych kwestii i odpowiedź na kilka pytań (proszę się na mnie nie denerwować, zwłaszcza issey, ale wolę pytać Was niż nie zawsze szczerze odowiadających sprzedawców).
              Mam 43 lata, w zasadzie cera bez większych jak na ten wiek problemów, ale ... mam nadzieję, że produkty neoastraty pomogą mi trochę odmłodzić skórę , zniwelować zmarchy i ogólnie poprawić jej stan. Z kwasów do tej pory miałam jedynie do czynienia z tonikiem z Biochemii Urody z kwasem PHA 8% i nie miałam żadnych problemów.
              Zgodnie z sugestiami Issey chcę kupić na dzieńkrem ultra nawilżający AHA % a na noc ultra smoothing cream. I teraz kilka pytań:
              1. czy polecacie również krem do powiek PHA 4%?
              2. czy, biorąc pod uwagę mój wiek, któryś z wymienionych wewcześniejszym wywodzie krem
              wymienić na high protency cream 20 % AHA (chyba jest on bardzo mocny)?
              3. czy konieczne/wskazane jest używanie lotionów lub mleczek do czyszczenia/demakijażu
              również tej firmy czy mogę to robić dalej zwykłymi drogeryjnymi preparatami?
              4. czy stosując te kremy na dzień i noc jest sens kupić jeszcze serum z retinolem (od BU) ?

i moje najważniejsze wątpliwości:
              5. czy taka ilość kwasów stosowana codziennie (demakijaż, krem na noc i dzień) jest dla skóry
              bezpieczna?
              6. czy te preparaty (ze względu na obecność AHA) faktycznie nie mogą być stosowane w
              okresie wiosna/ lato?
              z góry dziękuję za odpowiedzi oraz wykazaną anielską cierpliwość!
            • issey_miyake Re: Neostrata + General Topics/Pharmaceris - ok? 04.01.12, 12:58

> A może być Iwostin Rehydrin? Jest o połowę tańszy.

ja kupuję rehydrin za 24,99, a chiroxy za 39zł. Może być Iwostin.
          • forumowiczka.to.ja Neostrata - jeszcze jedno pytanie 04.01.12, 11:18
            Issey, a czy mogę jednak używać tego pierwszego kremu, o którym wspomniałam, tj krem ultrawygładzający AHA10% SPF 15 (ultra daytime smoothing cream AHA 10% SPF15)?
            Ten bez filtra, o którym piszesz jest bardzo ciężko dostępny, dzwoniłam do kilku aptek i lipa.
            Czy mogę ewentualnie tego z spf15 używać na noc?
            • mirka69 [...] 04.01.12, 12:52
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • issey_miyake Re: Neostrata - jeszcze jedno pytanie 04.01.12, 13:12

> Issey, a czy mogę jednak używać tego pierwszego kremu, o którym wspomniałam, tj
              > krem ultrawygładzający AHA10% SPF 15 (ultra daytime smoothing cream AHA 10% SP
              > F15)?

możesz ale tylko w sytuacji, gdy w proporcji przebywasz 20% na powietrzu a resztę w zamkniętych pomieszczeniach. To nie jest krem na dzień dla osób, które dużo spędzają czasu na zewnątrz. Tamten dostępny jest.

> Czy mogę ewentualnie tego z spf15 używać na noc?

Postaraj się kupić w BM.
              • forumowiczka.to.ja Re: Neostrata - jeszcze jedno pytanie 05.01.12, 09:21
                issey_miyake napisała:
                >
                > Postaraj się kupić w BM.

Dziewczyny, co to jest BM?
              • forumowiczka.to.ja Re: Neostrata - jeszcze jedno pytanie 05.01.12, 09:21
                DZIĘKUJĘ Issey.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka