Dodaj do ulubionych

Przepis na paste cukrowa???

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.04, 11:39
CZy ktos mogl by mi go podac wraz z instrukcja jak uzywac?
Z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • koteck Re: Przepis na paste cukrowa??? 07.06.04, 12:36
      Wklejam Ci kilka przepisów z forum na wizażu, może w czymś pomogą:
      "1) cukier karmelizowany,kilka kropli soku z cytryny i oliwy z oliwek
      2)cukier,sok z wyciśniętych cytryn i odrobina wody.
      W pierwszym przypadku pisze że należy podgrzewać i mieszać te składniki aż do
      uzyskania miękkiej masy z której po przestudzeniu formuje się kule,którą można
      przesuwać po owłosionej części ciała.
      W 2 przypadku składniki doprowadza się do wrzenia w aluminiowym garnku,a potem
      gotuje na małym ogniu,by uzyskać efekt karmelizacji.Gdy ta masa przestygnie
      mokrą reką bierze siękawałek i wyrabia jak ciasto,następnie rozprowadza się na
      owłosionej skórze rękami dociskając mase kciukiem do skóry i zastygły zrywamy
      energicznym ruchem .
      Na tym niestety moja wiedza się kończy a efektów nie ma, bo nie znam proporcji
      skłaników i nic mi z tego nie wychodzi.Jeżeli ktoś próbował zrobić
      tę "słodką"depilacje w domu to bardzo prosze o opinie."

"Ja na jednym z kobiecych forów:) natknęłam się na taki oto przepis (nie wiem
      czy dotyczy on tego o co pytasz, ale nie zaszkodzi spróbować:) Potrzeba do tego
      1/3 torebki cukru, sok z 2 cytryn; wlać sok do cukru by był dobrze zwilżony
      (nie za dużo, NIE DODAWAĆ WODY,gotować w rondelku na małym ogniu do
      zbrązowienia; zostawić do przestygnięcia, dodać łyżeczkę gliceryny ( z apteki).
      I należy to stosować tak jak wosk. Sama jeszcze tego nie próbowałam, ale mam
      zamiar. Pozdrawiam!!!:)"

" mozna sobie zrobic samemu w domu b. tanim kosztem
      szkl cukru, 1/4 szkl. miodu, sok z pol cytryny- zagotowac mieszajac na malym
      ogniu, masa powinna miec lejaca sie konsystencje, schlodzic, nast. nakladac jak
      cieply wosk na skore, uwazac aby masa nie byla za goraca , dalej - jak przy
      depilacji woskiem".
      To nie są moje przepisy i ich nie stosowałam ale ściągnęłam bo mam zamiar
      spróbować (jak skończy mi się aquasystem). Na pewno chodziło Ci o przepis 1 i
      2 bo ta pasta cukrowa to właśnie coś takiego, szkoda, że nie znają proporcji.
      Ale może metodą prób i błędów uda się taka "lepiącą kulę depilacyjną" zrobić.
      Jak trafisz w ilości składników to daj znać .pozdr.
      AHA! jeszcze gdzieś czytałam, że takie lepiące coś przykleja się inaczej niż
      plaster z woskiem: przykleja pod włos a zdejmuje z włosem, ale pewności nie
      mam, musiałabym gdzieś doczytać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka