Gość: Ania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.04, 11:39 CZy ktos mogl by mi go podac wraz z instrukcja jak uzywac? Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koteck Re: Przepis na paste cukrowa??? 07.06.04, 12:36 Wklejam Ci kilka przepisów z forum na wizażu, może w czymś pomogą: "1) cukier karmelizowany,kilka kropli soku z cytryny i oliwy z oliwek 2)cukier,sok z wyciśniętych cytryn i odrobina wody. W pierwszym przypadku pisze że należy podgrzewać i mieszać te składniki aż do uzyskania miękkiej masy z której po przestudzeniu formuje się kule,którą można przesuwać po owłosionej części ciała. W 2 przypadku składniki doprowadza się do wrzenia w aluminiowym garnku,a potem gotuje na małym ogniu,by uzyskać efekt karmelizacji.Gdy ta masa przestygnie mokrą reką bierze siękawałek i wyrabia jak ciasto,następnie rozprowadza się na owłosionej skórze rękami dociskając mase kciukiem do skóry i zastygły zrywamy energicznym ruchem . Na tym niestety moja wiedza się kończy a efektów nie ma, bo nie znam proporcji skłaników i nic mi z tego nie wychodzi.Jeżeli ktoś próbował zrobić tę "słodką"depilacje w domu to bardzo prosze o opinie." "Ja na jednym z kobiecych forów:) natknęłam się na taki oto przepis (nie wiem czy dotyczy on tego o co pytasz, ale nie zaszkodzi spróbować:) Potrzeba do tego 1/3 torebki cukru, sok z 2 cytryn; wlać sok do cukru by był dobrze zwilżony (nie za dużo, NIE DODAWAĆ WODY,gotować w rondelku na małym ogniu do zbrązowienia; zostawić do przestygnięcia, dodać łyżeczkę gliceryny ( z apteki). I należy to stosować tak jak wosk. Sama jeszcze tego nie próbowałam, ale mam zamiar. Pozdrawiam!!!:)" " mozna sobie zrobic samemu w domu b. tanim kosztem szkl cukru, 1/4 szkl. miodu, sok z pol cytryny- zagotowac mieszajac na malym ogniu, masa powinna miec lejaca sie konsystencje, schlodzic, nast. nakladac jak cieply wosk na skore, uwazac aby masa nie byla za goraca , dalej - jak przy depilacji woskiem". To nie są moje przepisy i ich nie stosowałam ale ściągnęłam bo mam zamiar spróbować (jak skończy mi się aquasystem). Na pewno chodziło Ci o przepis 1 i 2 bo ta pasta cukrowa to właśnie coś takiego, szkoda, że nie znają proporcji. Ale może metodą prób i błędów uda się taka "lepiącą kulę depilacyjną" zrobić. Jak trafisz w ilości składników to daj znać .pozdr. AHA! jeszcze gdzieś czytałam, że takie lepiące coś przykleja się inaczej niż plaster z woskiem: przykleja pod włos a zdejmuje z włosem, ale pewności nie mam, musiałabym gdzieś doczytać. Odpowiedz Link Zgłoś