Dodaj do ulubionych

SZAMPON z henną

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 09:32
czy któraś z was uzywała może szamponu z henną (do włosów brąz) timotei, mrs.
potters, yves rocher, wella, z avonu czy jeszcze akiegos innego :)?? Czy po
takim szamponie włosy faktycznie są bardziej brązowe i mają złociste
refleksy? A co z ich kondycją- czy są też wypielęgnowane?
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: SZAMPON z henną IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 09.06.04, 10:13
      ja stosowałam szampon Straubal, ale nie polecam- włosy po umyciu są szorstkie,
      a koloru praktycznie nie widać.
    • mankalita Re: SZAMPON z henną 09.06.04, 10:32
      Ja używałam Timotei z henną. Trudno mi powiedzieć czy włosy po jego uzyciu były
      bardziej brązowe, bo moje już bardziej chyba być nie mogą (moj kolor to
      baaardzo ciemny brąz). Nie wiem natomiast czy to autosugestia czy rzeczywiste
      efekty działania szamponu, ale moje włosy wydały mi się bardziej lśniące i
      faktycznie w świetle lub słońcu mieniły się bardziej niż zwykle na taki
      miedziano złoty odcień.
    • Gość: poziomka Re: SZAMPON z henną IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.04, 12:37
      Ja używam Timotei; rzeczywiście, widać po nim miedziane refleksy, zwłaszcza w
      słońcu, a włosy są miękkie i błyszczące. Teraz jednak jestem świeżo po
      farbowaniu włosów henną na bardzo ciemny brąz, więc nie wiem, jak będzie z tymi
      refleksami; wcześniej miałam jaśniejszy brąz, a na takich chyba jest lepszy
      efekt.
    • wojtow Re: SZAMPON z henną 09.06.04, 14:40
      Nie przepadam za brązem henny i tych szamponów chyba nie kupię, ale kupuję inne
      szampony ze składnikami, do włosów ciemnych - brązowych.
      • justa_79 Re: SZAMPON z henną 15.06.04, 12:35
        wojtow napisała:
        > Nie przepadam za brązem henny i tych szamponów chyba nie kupię, ale kupuję
        inne szampony ze składnikami, do włosów ciemnych - brązowych.

a możesz powiedzieć, jakich konkretnie używasz - nie zawierających henny?
        chodzi mi raczej o nadanie chłodnego odcienia, a nie rudego, jak po hennie.
    • Gość: poziommmka Re: SZAMPON z henną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 16:23
      hej! używam timotei,co do marki miałam opinie takiej sobie,ale szampon z henną
      jest DLA MNIE ok...wlosy mam podobnież kolor granatu a timotei nadał im nieco
      połysku..pozdrawiam
      • setif Re: SZAMPON z henną 09.06.04, 19:55
        W grudniu farbowałam włosy, potem używałam szamponu z makiem i henną, kolejny
        raz farbowałam włosy dopiero w kwietniu. Używam teraz szamponu timotei. Jeszcze
        na dłuuugo mogę odpuścić sobie kolejne farbowanie. Kolor po farbowaniu
        utrzymuje się dłużej. Więc chyba warto.
        • Gość: Ida Re: SZAMPON z henną IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 09.06.04, 22:46
          Myślałam o tym szamponie,ale mam włosy blond(właściwie ciemny bląd) i już długo
          ich nie farbowałam.Czy myślicie,że taki szampon nadaje się dla mnie???Czy nie
          zmieni mi koloru,tylko lekko go rozświetli???Jak sądzicie???
    • malwina1 Re: SZAMPON z henną 11.06.04, 15:07
      Ja używałam szamponu z henną Home Institut. Jest bardzo wydajny i ładnie
      pachnie. A włosy mają ładny złoty odcień i bardziej błyszczą.
      A poza tym raz w miesiącu nakładam chne z basmą na włosy (są mocniejsze i mają
      rudawy połysk).

pozdrawiam
      • naila Re: SZAMPON z henną 14.06.04, 11:49
        Możesz coś więcej napisać o chnie i basmie? Gdzie dostać, jakie firmy, cena,
        jak stosować i jak działa? Kiedyś słyszałam, że Turczynki coś takiego stosują i
        mają rewelacyjnie błyszczące i mocne włosy....
    • Gość: kragmel Re: SZAMPON z henną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 13:22
      miałam odżywkę timotei z henną i po niej zrudziałam. i wcale mi się to nie
      podoba :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka