Dodaj do ulubionych

Olejki do wlosow

11.03.12, 00:09
Czy ktos z Was uzywa roznego rodzaju olejkow do wlosow w celu ich wzmocnienia, wygladzenia, zregenerowania, przyspieszenia wzrostu etc...?
Slyszalam, ze na skore glowy i wlosy fantastycznie dzialaja olejki kokosowy i jojoba (nie wspominajac o rycynowym, stosowanym jeszcze przez nasze prababki). Czy moze wiecie, gdzie moge kupic czyste olejki (najchetniej wyprobowalabym olej kokosowy)? Drogerie, sklepy z naturalnymi kosmetykami i zdrowa zywnoscia? Moze ktos poleci dobry sklep, jednakze najlepiej nie internetowy?
Z gory dziekuje!
Obserwuj wątek
    • lena.nocna Re: Olejki do wlosow 11.03.12, 13:08
      Halfy, mazidla, biochemia, nawet allegro - ja zamawiam na allegro, a odbieram osobiście w sklepie. Działają.
      • korculaa Re: Olejki do wlosow 11.03.12, 19:23
        ja wyczytałam na jakimś blogu i kupiłam w Rossmanie seria Alterra Olejek pielęgnacyjny -avokado i granat 13zł Włosy po nim piękne (mam b.gęste, nie idące na współpracę ,długie), co mi daje - gładkość, nawilżenie,miękkość, blask
        jak to robię - wsmarowuję we włosy (można i skórę głowy,ja mam akurat tendencję do przetł. więc tego nie robię)na noc (robię to średnio 1x na tydzień) i tak,tak śpię w tych tłustych ,,strąkach'',
        rano myję normalnie (nie sa tłuste potem) i gotowe
        • asdgjl Re: Olejki do wlosow 13.06.12, 20:29
          ja też używam tego olejku z Alterry i potwierdzam działa super! Czasami używam też oliwki z Rossmana Babydream, ale trudniej ją zmyć z włosów. Świetnym, aczkolwiek drogim olejkiem, który pomógł mi w czarnej godzinie (po ściągnięciu farby z włosów) jest olejek L'oreal Liss Ultime, który polecam każdej osobie ze zrujnowanymi włosami;)!

--
          twoja-cera.blogspot.com/ jeśli masz problem z trądzikiem, przebarwieniami czy pierwszymi zmarszczkami to tu dowiesz się jak ja sobie z nimi radzę:)
    • albertynaa Re: Olejki do wlosow 15.03.12, 17:43
      Jak dla mnie olejek Babydream z Rossmana dla niemowląt lub Babydream fur Mama do natłuszczania ciążowego brzuszka używane systematycznie do włosów działają cuda.
      Mają w składzie również jojobę.
      Re-we-la-cja.

Dodam, że możesz używać też oliwy z oliwek, oleju z orzechów włoskich, lnianego, sezamowego lub z pestek winogron.
      A i nie zmywaj szamponami zawierającymi SLS bo wypłuczesz z włosów to co najlepsze.
      • sznappi Re: Olejki do wlosow 15.03.12, 19:12
        Z tej serii rossmanowskiej dla dzieci jeszcze nie uzywalam-serio mozna?

Nie wiem dlaczego ale olej kokosowy jest tanszy od olejku kokosowego- stosuje go sama i patrzac na allegro zastanawia mnie czemu....
        Kto mi powie?
        • albertynaa Re: Olejki do wlosow 15.03.12, 19:31
          Co do oleju i olejku kokosowego nie mam pojęcia dlaczego różnią się cenowo.

A olejek dla dzieci i kobiet w ciąży z Rossmana jest rewelacyjny na włosy.
          Właśnie dziś sobie nasmarowałam na kilka godzin, ale szczerze powiedziawszy lepsze efekty daje nałożony na całą noc.
          Polecam
          • sznappi Re: Olejki do wlosow 15.03.12, 19:45
            Wyprobuje albertynko choc-kupilam olejek jasminowy do wlosow blond i bardzo podoba mi sie jego zapach.

Ale rossmanowski musze zobaczyc.

Co do szamponow bez silikonow-to bez olejku nie moglam ich uzywac ale z olejami-nie sa mi straszne-nawet super platacz rosmanowski z serii dla dzieci okazal sie niczego sobie-fajniutki szamponik :)-a swego czasu bardzo sie na niego obrazilam....
            • margonka Re: Olejki do wlosow 15.03.12, 19:49
              Dziekuje za rady! Do tej pory zastosowalam na zmiane olejek rycynowy i jojoba (nigdzie nie dostalam kokosowego), wlosy lsnia pieknie! Zobaczymy, jaki bedzie efekt po dluzszym stosowaniu. Kusza mnie rowniez oleje rosmanowskie..
              Pozdrawiam,
              m.
      • red_boots Re: Olejki do wlosow 15.03.12, 20:06
        w Rossmannie są też olejki Alterra, są to mieszanki różnych olejów, do wyboru, do koloru. ja na włosy używam olejku Granat i Awokado, ma olej rycynowy na 2 miejscu w składzie, na moje włosy działa b. dobrze :)
        • margotta77 Re: Olejki do wlosow 16.03.12, 22:52
          Czysty olej kokosowy znajdziesz w sklepach ze zdrową żywnościa, w sklepach arabskich (np. w Poznaniu) czy na necie. Ważne by nie był rafinowany.
          --
    • isab.elle Re: Olejki do wlosow 21.03.12, 11:47
      Ja uwielbiam Paul Mitchell Super Skinny serum!!!!
      • lowcatroli Matko, tnijcież tę spamerkę! n/t 21.03.12, 20:11
        ...
    • fioletek Re: Olejki do wlosow 22.03.12, 13:09
      Ja mam olejek kokosowy z Ecospa.pl i jestem bardzo zadowolona a w kolejce czeka śliwkowy z Mazideł. Ecospa.pl polecam ze względu na szybki czas dostawy. O ile dobrze pamiętam to Wawie można odbierac osobiście. Kuszą mnie olejki z Alterry:)
    • lonely.stoner Re: Olejki do wlosow 22.05.12, 11:24
      ja ostatnio uzywam mieszanke: rycynowy z olejem z pestek winogron- nalewam w filizanke i podgrzewam (wtedy rycynowy latwiej nalozyc), i nakladam taki cieply olejek na lekko wiglotne wlosy i przy okazji masaz skory glowy robie :) na noc, a rano zmywam.
    • zawrotglowy Re: Olejki do wlosow 22.05.12, 15:12
      Używałam różnego rodzaju olejków ponad rok i efektów nie było żadnych.
    • ula857 Re: Olejki do wlosow 23.05.12, 18:33
      ja stosuje rycynowy - można go dostac w każdej praktyczni aptece
      • margotta77 Re: Olejki do wlosow 02.06.12, 00:34
        Kupuję naturalne olejki w sklepach arabskich.
    • kosmeti Re: Olejki do wlosow 21.06.12, 20:47
      Polecam kosmetyki ekologiczne na bazie olejów i olejków np. WISE. To miks bardzo odżywczych składników.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka