Dodaj do ulubionych

Po co wam te tipsy???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 07:01
Tak się zastanawiam po co dziewczyna zakładają tipsy.Jeśli ktoś ma obgryzone
pzanokcie a idzie na ważną uroczystość nap. ślub to rozumiem ale wiele
zakłada tak sobie dla mody.Czy nie żal wam dziewczyny waszej naturalnej
płytki paznokciowej?Nie lepiej popracować nad nią a nie zakładać sztuczne
pazurki?
Obserwuj wątek
    • oreganoboy Re: Po co wam te tipsy??? 16.06.04, 07:37
      Moim zdaniem, sama idea tipsów trąci troszke agro-modą. Obecnie możemy zaobserwować mocną emancypacje przaśności która swoje centrum ma chyba na warszawskiej pradze pólnoc. Można bowiem tam zaobserwowac całe rzesze młodych dziewcząt,które oprócz kokieteryjnych, jaskrawych ciuszków vide Barbie, mają także nałożone tipsy, lub wymyślnie pomalowane paznokcie. W moim odbiorze panie takie mają wielkie szanse na analizę socjologiczną bardziej, niż zainteresowanie w relacji meżczyzna - kobieta.
      Szanowne Panie, jesteście i tak atrakcyjne w swojej naturalnej postawie, nie upiekszajcie się na siłę czerpiąc wzorce z najtańszych komercyjnych źródeł.
      • Gość: Ewa Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 08:24
        Fakt, to tylko moda, lecz odpowiednio zrobione, niezbyt dlugie, z francuskim
        manicure wygladaja estetycznie, kobiece dlonie staja sie subtelniejsze. Zgadzam
        sie jednak ze stwierdzeniem, ze wieksza satysfakcja jest wychodowanie wlasnych,
        zdrowych paznokci, ktore czasem sie lamia i nie sa tak idealne, ale wlasne. A
        cala ta zabawa bo sciagnieciu tipsow, kiedy paznokcie sa jak z papieru to jakis
        koszmar. Straszne co kobiety robia ze soba na wlasne zyczenie za ciezkie
        pieniadze!!
        • 18lipiec Bzdury 16.06.04, 08:43
          Najlepiej jest wypowiadać się jak się nie ma o tym pojęcia.
          Ja swoje paznokcie może mam i ładne ale słabo rosną i łamia się. Marzyły mi się
          zawsze długie z białymi końcówkami i teraz dzięki metodzie akrylowej mam takie.
          Nie widzę w tym żadnej agromody, po prostu mam ładne zadbane paznokcie, nie
          muszę martwić się że mi się łamią albo są brzydkie.
          Moje wyglądają naturalnie, są dość krótkie,z białą końcówką, ładnie opiłowane i
          jeszcze nie spotkałam osoby z natralnymi paznokciami które by wyglądały raz że
          ładnie , dwa że tak ładnie jak moje.
          Nie mam żadnych chamskich wzorków ani kolorów - tylko bezbarwny.
          Poza tym ściągałam już dwa razy i wygląd moich paznokci się NIE ZMIENIAL nic a
          nic.

Proponuję skończyć pisanie bajek o tym że to niszczy paznokcie lub brzydko
          wygląda.
          • diastema Re: Bzdury 16.06.04, 10:04
            heh ja mam swoje naturalne pewnie dwa razy ladniejsze niz te twoje sztuczne
            czesto zreszta jak sobie framcuski manicure to sie ludzoe pytaja czy to moje
            czy sztuczne bo sa sliczne i mowia ze mi zazdroszcza ale mam je takie bo
            wlasnie nie niszcze ich tipsami masa jakis odzywek (ktore sa nic nie warte)i
            innymy dziwnymi zabiegami paznokci!!!
            • Gość: Młoda Re: Bzdury IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.06.04, 12:39
              mnie też wiele osób pyta, czy moje paznokcie są prawdziwe
              a niektórzy wprost nie mogą w to uwierzyć
              tym bardziej,że jestem nastolatką i niewiele moich koleżanek ma mocne
              paznokcie, które da się porządnie "wyhodować"
              a co do tipsów
              nie lubię tego
              w ogóle nie lubię zbyt sztucznego poprawiania urody...
              lalki powinny leżeć na półkach w sklepach z kiczowatymi zabawkami, anie chodzić
              po ulicach w kilkusetkrotnym powiększeniu!!
              • Gość: Myśląca logicznie Re: Bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:04
                dziewczyny jakie wy jesteście beznadziejne, takie zacofane i zazdrosne.
                mściwość, zazdrość, złośliwość tak przez was przemawia że mam wrażenie że mój
                komputer zaraz wybuchnie. jesteście beznadziejnie zacofane w swoich teoriach.
                Myślicie że połnełyści wszystkie rozumy świata. Co was obchodzi jakie ktoś ma
                paznokcie. ważne że są czyste, zadbane i estetycznie wyglądaja chyba że ktoś ma
                przesadnie dlugie. Zacznijcie krytykować siebie zamiast innych, to że wy
                jesteście beznadziejne i nic z tym nie robicie to nie znaczy że inne mają też
                nic nie robić użalać sie nad sobą i krytykować innych.
            • Gość: Calineczka Re: Bzdury IP: *.interplanet.pl / 195.117.203.* 08.07.04, 10:08
              Sorry a ile Ty masz lat bo po Twoich wypowiedziach wynika ze ok 15 to dziwne
              zebys se Tipsy robila...Pozdrawiam ;)
              • Gość: do gó..ar Re: Bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:07
                Gość portalu: Calineczka napisał(a):

> Sorry a ile Ty masz lat bo po Twoich wypowiedziach wynika ze ok 15 to dziwne
                > zebys se Tipsy robila...Pozdrawiam ;)

POPIERAM CIE! Jakaś gó..ara ktora uważa sie za mądrą zaczeła sie wypowiadać
                sama nie wiedząc co pisze.
            • Gość: Elżunia Re: Bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 14:59
              diastema napisała:

> heh ja mam swoje naturalne pewnie dwa razy ladniejsze niz te twoje sztuczne
              > czesto zreszta jak sobie framcuski manicure to sie ludzoe pytaja czy to moje
              > czy sztuczne bo sa sliczne i mowia ze mi zazdroszcza ale mam je takie bo
              > wlasnie nie niszcze ich tipsami masa jakis odzywek (ktore sa nic nie warte)i
              > innymy dziwnymi zabiegami paznokci!!!

Ja też mam naturalne piękne dlugie paznokcie i wiem jak to jest jak ludzie
              zwracaja na nie uwage zazdroszczą i myślą że są sztuczne. Ale to nie powód żeby
              wymądrzać sie. Jesteś jedną z tych osób które kompletnie nie mają pojęcia jak
              to jest mieć brzydkie krótki paznokcie. A wogóle to nie mam pewności jak
              wyglądają twoje paznokcie. Może ktoś po prostu chcial sie z ciebie ponabijać i
              jako żart lub objaw złośliwości zapytał sie czy to prawdziwe czy sztuczne bo
              nie wierez żeby dziewczyna ktora nie ma kompletneko pojęcia o paznokciach i tak
              gadająca miała rzeczywiście w 100% piekne paznokcie. Bo gdybyś cokolwiek
              wiedziała to byś miała tą świadomość że nie każdy może mieć piekne naturalne
              paznokcie nawet bardzo dbając o nie. Wiem to doskonale ponieważ jestem
              kosmetyczką.
          • oreganoboy Re: Bzdury 16.06.04, 12:51
            Przede wszyskim gratuluje skromności. Nie musisz się usprawiedliwiac publicznie, nie chciałem aby ten
            post tak bardzo Cię dotknął, tym bardziej, że był on subiektywnym spojrzeniem w przedmiocie mody.
            Głowa do góry
            Pozdrawiam
            • Gość: do oreganoboja Re: Bzdury IP: *.toya.net.pl 13.05.06, 16:41
              zaskakujaca jest twoja wypowiedz ja mimo wszystko sadze ze to co naturalne wcale
              nie jest piekne i bardzo dobrze ze mozemy poprawiac urode w dowolny sposob
              pracuje w salonie urody i czasami przychodza do nas 30 latki naturalne
              iszczycace sie swoja naturalnosca boze pomoz rozpacvz nigdy sie nie malowala
              wlosy koloru niekoloru o reszcie nie wspomne wstyd nie zal kobiety musza sobie
              pomagac uroda nie bierze sie z naturalnosci a sztuczne paznokcie sa bardzo seksy
              i ja chce taka byc na codzien a nie naturalna
          • Gość: layla Re: Bzdury IP: *.kom / *.man.kn.pl 20.06.04, 19:27
            Która z Was dziewczyny orientuje się w zakresie tipsów - chodzi mi o tworzywo,
            z którego są wykonane: akrylowe, jedwabne i żelowe (tak?). Chodzi mi o
            informację - które są najlepsze. Ja mam własne paznokcie tak bardzo
            rozdwajające sie, że od 3 lat nie mogę "zapuścić" dłuższych niż 2 mm.
            • Gość: moramslawno Re: Bzdury IP: 80.51.242.* 05.05.05, 19:02
              jak swoje są tragiczne to najlepszy jest tips akrylowe i ew.żelowe,bo jedwabne
              o ile są bardziej delikatne w wygladzie to i bardzo nietrwałe,bo jak ma się
              swoją płytke jako tako to jeszcze ujdzie,ja najlepiej sobie upatrzyłam akryl,bo
              najtrwalszy jest akurat dla mnie .Trzeba sobie wypróbować.No,a żel trochę
              cieńszy jak tips z akrylem.
            • 12-43-49mola Re: Bzdury 25.04.06, 21:20
              Robię różne paznociei uważam,że przyjazne dla własnej płytki są żelowe.Jeśli
              jednak jesteś osobą bardzo energiczną,to akrylowe są mocniejsze.Muszą tylko być
              bardzo dobrze zrobione z uwzględnieniem wszystkich potrzebnych produktów
              (odtłuszczacz i primer).pozdrawiam
          • Gość: patka81 Re: Bzdury IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.04, 09:10
            To ze niszczy paznokcie wie każdy głupi.Tak jak każda farba niszczy włosy
            choćby nie wiem ile miała składników odżywczych.Zakładanie tipsów to pójście na
            łatwiznę,lepiej poszukać problemu w braku sładników odżywczych itp.bo problemy
            z paznokciami to wierzchołek góry lodowej
            • Gość: tyczka Re: Bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:12
              Gość portalu: patka81 napisał(a):

> To ze niszczy paznokcie wie każdy głupi.Tak jak każda farba niszczy włosy
              > choćby nie wiem ile miała składników odżywczych.Zakładanie tipsów to pójście
              na
              >
              > łatwiznę,lepiej poszukać problemu w braku sładników odżywczych itp.bo
              problemy
              > z paznokciami to wierzchołek góry lodowej
              bla bla bla bla niech robi co chce przynajmniej będzie miala ładne i zadbane
              paznokcie a nie male i poszarpane. Przeszkadza ci to że chce tipsy bo mi nie.
              Palenie szkodzi, wychodzenie na dwor szkodzi (bo zanieczyszczenia0 kosmetyki
              szkodzą nawet żele pod prysznic, alkohol szkodzi,
              telewizor,komputer,mikrofalowka - wszystko szkodzi wiec przestań sie wypowiadac
              na temat który nie dotyczy tylko upiększania urody ale każdego z nas w każdym
              miejscu.
          • kobieta_na_pasach tipsy robia te kobiety, ktore 23.06.04, 08:59
            chca odwrocic uwage od innych mankamentow urody, np. krzywy nos, dziobata
            buzia, albo grube nogi. patrzący skupia sie wowczas na tym, co osoba oglądana
            ma najladniejszego, moga to byc wlasnie dlonie z tipsami. tak mysle, bo czemu
            innemu ma to sluzyc? silikon w cyckach moge zrozumiec - jest to atrybut
            kobiecosci i wazny element wspolzycia seksualnego, ale sztuczne pazury?!
            jako ciekawostke dodam, ze Dolly Parton od wielu lat walczy z grzybicą
            paznokci , wlasnie z powodu permanentnie noszonych tipsow. to tez swiadczy na
            niekorzysc sztucznych paznokci.
            • Gość: beatika10 Re: tipsy robia te kobiety, ktore IP: *.toya.net.pl 23.06.04, 20:45
              co za porownanie-silikon i tipsy-tipsy mozna w kazdej chwili zdjać a silikon kaleczy na całe życie(ale nie jestem ich wrogiem)kazdy ma prawo poczuć sie lepiej na swój sposób a swoją drogą ciekawe jak ty wyglądasz taka NATURALNA
              • Gość: Emilka Re: tipsy robia te kobiety, ktore IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 15.09.05, 07:19
                Piersi silikonowe to "tylko" operacja pod narkoza. A co tam mozna porownywac z
                paznokciami bo to nie jest wogule "niebezpieczne"
                Boze dziewczyno pomysl moze zanim cos napiszesz
            • Gość: monalisa Re: tipsy robia te kobiety, ktore IP: 81.210.100.* 27.06.04, 18:33
              jestem stylistka paznokci i śmiać mi sie chce jak czytam te Wasze amatorskie
              wypociny na temat sztucznych paznokci.Dobrze zrobione tipsy powinny wygladać
              naturalnie,a po ich ściagnięciu płytka powinna być delikatnie zmatowiona,ale
              nie jak pergamin,bo to własnie świadczy o niefachowym ich wykonaniu.Jeśl są
              założone prawidłowo NIGDY NIE BEDĄ PRZYCZYNĄ GRZYBICY!!!Sama znam osoby,kóte
              noszą sztuczne paznokcie od wielu lat i nie mają żadnych problemów z płytką
              paznokciową.Sztuczne cycki natomiast stanowią dla kobiety poważne zagrożenie
              zdrowotne,kiedy to silikon znajdujacy się wewnątrz wkładek zaczyna zmieniać
              swój skład chemiczny i doprowadza do zainfekowania gruczołów piersiowych oraz
              węzłów chłonnych .
              pozdrawiam
              • Gość: moramalawno Re: tipsy robia te kobiety, ktore IP: 80.51.242.* 05.05.05, 19:09
                Zgadzam się ja mam bardzo fachową kosmatyczkę też wykwalifikowaną w strone
                paznokci i już kiedyś pisałam na forum,że to jak wyglądają zrobine paznokcie
                (chodzi o naturalność i estetykę)i potem nasze po zdjęciu zalezy od 3
                rzeczy:1.osoba która to robi,2.i3.takrze.Pozdrawiam i gratuluję trafnego
                spostrzeżenia.
              • mis_endo Re: tipsy robia te kobiety, ktore 21.11.05, 20:55
                super kometarz:) popieram, ze sie ludzie nie znacie! przed grzybica chronia
                srodki do dezyfekcji, predzej w domu zarazimy sie grzybica malujac
                nieodtluszczone i niedezyfekowane paznocie niz u stlistki paz. ktora uzywa
                dezyfekcji i sterylizuje narzedzia!!! Klientak powienna dbac o by kontrolowac
                swoja manicurzystke jesli zalezy jej na doberej usludze gdyz mozna trafic na
                brak profesjonalizmu i nabawic sie nie tylko grzybicy, ale zarazic np. wirusem
                zoltaczki czy nawet hiv w momencie gdy narzedzia nie sa styrizowane !!! (nawet
                w domu powienny znajdowac sie srodki do sterylizacji).

www.estetyka-nails.pl
            • Gość: zainteresowana Re: tipsy robia te kobiety, ktore IP: *.chello.pl 27.10.04, 22:30
              Proponuję nie mierzyć wszystkich,względem swojej miary.Pozdrawiam
            • Gość: natural women Re: tipsy robia te kobiety, ktore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:20
              kobieta_na_pasach napisała:

> chca odwrocic uwage od innych mankamentow urody, np. krzywy nos, dziobata
              > buzia, albo grube nogi. patrzący skupia sie wowczas na tym, co osoba oglądana
              > ma najladniejszego, moga to byc wlasnie dlonie z tipsami. tak mysle, bo czemu
              > innemu ma to sluzyc? silikon w cyckach moge zrozumiec - jest to atrybut
              > kobiecosci i wazny element wspolzycia seksualnego, ale sztuczne pazury?!
              > jako ciekawostke dodam, ze Dolly Parton od wielu lat walczy z grzybicą
              > paznokci , wlasnie z powodu permanentnie noszonych tipsow. to tez swiadczy na
              > niekorzysc sztucznych paznokci.

sztuczne piersi akceptujesz pomimo tego że są strasznie szkodliwe i
              kilkadziesiąt kobiet już z tegopowodu umarło a kto umarl przez sztuczne
              paznokcie. Weź idź po rozum tam gdzie go zostawiłaś zanim coś powiesz. Jeszcz
              nigdy nie słyszalam nic tak głupiego. pewnie masz duże piersi wiec tak gadasz
              albo sobie powiekszyłaś
              > silikon w cyckach moge zrozumiec - jest to atrybut
              > kobiecosci i wazny element wspolzycia seksualnego,
              jaki atrybut kobiecości i ważny element współżycia seksualnego, jesteś
              śmieszna, zanm wiele osób ktore mają małe piersi (przynajmniej w porownaniu z
              niektorymi dużymi nie sa zwisami) i wielkie powodzenie u faceów. A wogóle to
              nie każda kobieta ma to szczęcie żeby mieć piękne paznokcie, prosty nos i nie
              dziobatą buzie. To że ty zwracasz uwage innych na piersi to świadczy tylko o
              tym czym ty możesz sie zajmować ja już wolałabym żeby każdy patrzył na moje
              dłonie niż na piersi. no ale ty tego nie zrozumiesz.
          • zielona_herbatka RANY!!!!!! 14.10.04, 18:28
            KOBIETO TO CHYBA JAKAS PARANOJA, WSZYSTKIE TE SZTUCZNE ZABIEGI UPIEKSZAJACE SA
            PO TO ABY COS Z DEFEKTEM ZBLIZYC DO NATURY! NIE ROZUMIEM TWOJEGO STWIERDZENIA ZE
            NATURALNE PAZNOKCIE NIE SA ŁADNE!!! TO WŁASNIE TE NATURALNE, ZADBANE POAZNOKCIE
            SA NAJPIEKNIEJSZE I NIE SADZE ZE TWOJE " ZADBANE " TIPSIORY SA ŁADNIEJSZE OD
            WYPILEGNOWANYCH ZADBANYCH PAZNI=OKCI!
            • zielona_herbatka TO MIAŁO BYC DO 18 LIPIEC OCZYWISCIE 14.10.04, 18:30
              • Gość: Radwel Re: TO MIAŁO BYC DO 18 LIPIEC OCZYWISCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:26
                uuuuuuuuuuuuuuu i zabrakło słów szkoda że mozgusztucznego niektóre z was nie
                mogą sobie wstawić takiego zaprogramowanego na tolerancje. ja nie mam nic
                przeciwko upiekszaniu urody jeżeli nam natura tego nie dała.
          • Gość: Elżunia Re: Bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 14:51
            18lipiec napisała:
            > Najlepiej jest wypowiadać się jak się nie ma o tym pojęcia.
            > Proponuję skończyć pisanie bajek o tym że to niszczy paznokcie lub brzydko
            > wygląda

zgadzam sie z Tobą co do tej kwestii. mnie też bardzo drażnia takie komentarze
            dziewczyn ktore już nie mają do czego sie przyczepić. Nie maja pojecia o tym co
            pisza a krytykuja jakby polknely wszystkie rozumy świata. One wolą mieć krótkie
            śmieszne i poobgryzane paznokcie a nie zadbane całe dlonie.
          • Gość: moramslawno Re: Bzdury IP: 80.51.242.* 05.05.05, 18:38
            Zgadzam się,bo ktos kto ma choć trochę paznokcie to nie zrozumie kogoś kto
            paznokcie ma krótkie cienkie i ogólnie całe zycie bylejakie.Ja robię regularnie
            mam opiłowane normalnie bo nie znoszę kwadratowych i z zasady jednokolorowe
            (kolory tradycyjne).Jak ich nie mam to zawsze gdzieś wsadzę i mam kłopoty,a jak
            są normalnej długości to są barzdzo pomocne.
      • Gość: kajka Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.telpol.net.pl 17.06.04, 22:11
        święta prawda. również nie potrafie zrozumieć idei tych kiczowatych pazurków
      • Gość: niunia88sdl Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 14:34
        wydje mi sie ze to przechodzi z wiekiem. 30 letnie kobiety rzadko kiedy robia
        sobie tipsy. szczegolnie mozna je zauwazyc w szkolach u nastolatek. owszem moim
        zdaniem wygląda to bardzo ładnie ale nie warto niszcyć sobie naturalnej płytki
        paznokcia. Ponadto sama cena tipsów (0k.100zł) zniechęca do ich robienia
        • Gość: moramslawno Re: Po co wam te tipsy??? IP: 80.51.242.* 05.05.05, 19:12
          Ja mam trzydzieści i nie rozumiem.
      • Gość: ellobob Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 14:46
        Jesteś po prostu śmieszna. To jest forum a nie rozmowa filozofów z Księżyca.
        Nie wiem co niektórym dziewczyna przeszkadza to że inne dbają o siebie w ten a
        nie w inny sposób. Co to zazdrość. Ja nie nosze tipsów ale nie rozumiem tej
        bulwersacji. Dla mnie to jest śmieszne. A wogóle co to za śmieszny temat forum?
        Po co wam te tipsy? To ma być temat? A co do ciuchów to każdy nosi takie jak mu
        sie podoba a nie takie jak wam sie podobają! A tak wogóle to zanim coś
        napiszesz oreganoboy to pomyśle choć przez chwilke. Lalki barbie nie tylko
        noszą kolorowe odblaskowe ciuchy ale także czarne, granatowe, borodowe. Choć
        nie wiem jaki to ma związk dla ciebie z tipsami. Jeżeli ktoś lubi ciemne ponure
        ciuchy to niech takie nosi a lubie ciuchy wesołe i to nie po to żeby zwracać
        uwage na siebie bo tego nie potrzebuje ponieważ nie ciuchy dają mi atrakcyjność
        tylko to co mam w glowie, naszczęscie znalazłam chłopaka ktory to rozumie i
        jest ze mną 6 lat. Wy szare myszki potraficie sie do wszystkiego przyczepić,
        zajmijcie sie lepiej poprawieniem swojego humoru i życia a nie krytykowania
        innych osób.
    • Gość: Ewa Wcale nie bzdury!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 08:52
      Przeczytaj sobie ten watek:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=13462830
      wcale to nie sa bzdury, mialam kiedys tipsy i to co zastalam po sciagnieciu ich
      przez kosmetyczke na ewno nie bylo zdrowymi paznokciami. Nikt Cie tu nie
      atakuje (bo chyba tak to odbierasz). Napisalam ze ladnie zrobione, krotkie z
      frenczem wygladaja estetycznie, tylko po prostu wedlug mnie majac w miare ladne
      zwlasne paznokcie nie warto jest je niszczyc, lepiej wydac pieniadze na odzywki
      niz na zel czy akryl. Fakt, jesli sie ma tragiczne to pozostaja tylko tipsy>
      jakis czas temu , za raz po tych nieszczesnych tipsach kupilam super odzywke i
      teraz mam piekne wlasne paznokcie, wszystkie dlugie na ok 8 mm poza palcem (nie
      wiem jak to ujac), sa biale i na prawde zdrowe.
      Nie bulwersuj sie tak od razu:)
      Pozdrawiam
      Ewa
      • Gość: kasiam Re: Wcale nie bzdury!! IP: 213.25.97.* 16.06.04, 09:03
        Ewa, a możesz zdradzić co to za odżywka?
        • Gość: Ewa Re: Wcale nie bzdury!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 09:58
          Odzywka od stylistki, wyciag z mirry. Teraz konczy mi sie niestety, pisalam do
          Helenki, ale ona na razie nie moze jej sprowadzic ze stanow. Odzywka regularnie
          stosowana daje super efekty, paznokiec odrasta grubszy i zdrowszy. Nigdy nie
          mialam jeszcze takich ladnych pazurkow:)
          Pozdawiam
          Ewa
          • Gość: kasiam ok. dzięki wielkie;-) IP: 213.25.97.* 16.06.04, 13:39
          • koala1985 Re EWA 22.12.04, 14:49
            lecąc od kciuka:
            kciuk
            wskazujący
            środkowy
            serdeczny
            i mały palec
            pozdrawiam!
          • Gość: Daria Re: Wcale nie bzdury!! IP: *.eu.org 15.09.05, 15:55
            Bardzo dziwne,ze Helenka niemoże jej sprowadzic ze Stanów,a jest ogólniedostępna
            m.in.w sklepiku EF
            eurofashion.com.pl/
            Musze cie zmarwtić bo helenka trochę drozej ją sprzedawała :/ a teraz jej nie ma
            bo nie pracuje dla EF :?
        • kraxa Re: Wcale nie bzdury!! 21.06.04, 17:12
          Gość portalu: kasiam napisał(a):

> Ewa, a możesz zdradzić co to za odżywka?

Ja polecam TALIKĘ chyba mozna kupić w perfumerii Marionnaud a w Gdańsku w
          perfumerii Matejko w Carrefourze. Ona właśnie jest z Mirry, droga, ale nic
          lepszego nie ma. 5 ml kosztuje okoł 30 zł a 15 ml 55zł. Ale jest wydajna jak
          nic innego, używam jej także do paznokci nóg-żadna nie wspomniała, że nie ma
          nic gorszego niż tipsy-szpony na nogach, fuj
          • Gość: nutka Re: Wcale nie bzdury!! IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 21.06.04, 17:43
            Tipsy na paznokciach u stóp?! To musi być dopiero straszne...
            • Gość: moramslawno Re: Wcale nie bzdury!! IP: 80.51.242.* 05.05.05, 19:16
              No nie do końca bo znajoma miała na duzym palcu u nogi tak śmiesznie szczątkowy
              paznokieć,że wstydziła się pokazywać stopy i kosmetyczka przy pedikirze tak jej
              założyła tips tylko na ten palec,że jak wyszła to była najszczęśliwsza
              naświecie io chyba mówi wszystko
      • dziuunia Re: Wcale nie bzdury!! 16.06.04, 09:08
        Zgadzam się całkowicie z tym co napisała 18lipiec.Dodam jeszcze od siebie że
        paznokcie akrylowe załozyłam sobie z czystej wygody,do manikiurzystki chodzę
        raz na miesiąc,maluję paznokcie raz na 7-10 dni.Nic nie odpada,lakier trzyma
        się jak nigdy,a paznokcie są mocne,czyli po prostu minimum wysiłku przy
        świetnym wyglądzie.Naturalne paznokcie są w bardzo dobrej kondycji,a to że
        niektóre dziewczyny mają problem z nimi po zdjęciu akryli wynika z tego że albo
        w ogóle miały słabe swoje paznokcie(więc nie ma co liczyć na poprawę ich
        wyglądu i tak)albo trafiły do słabej manikiurzystki,jak zresztą pewnie autorka
        wątku który przytoczyłaś jako przykład negatywny.Na wizażu napisała że już
        wcześniej jej się zaczęły akryle odklejać same,a nie powinny
        www.wizaz.pl/w-agora/download_thread.php?
        bn=ogloszenia_kosmetyczka&thread=1087331197
        Poza tym dobry akryl nie niszczy paznokcia,niszczą je złe stylistki które
        np.zamiast zmatowić tylko płytkę spiłowują ją do papierka.
        • dziuunia Re: Wcale nie bzdury!! 16.06.04, 09:20
          Link się nie zmieścił więc jeszcze raz podaję zmniejszony
          tinyurl.com/ystcy
          • Gość: ula Re: Wcale nie bzdury!! IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 22.06.04, 14:06
            up
        • diastema Re: Wcale nie bzdury!! 16.06.04, 10:06
          czesto sie odklejaja jak np pani ma luszcyce paznokcia i zamiast wydac na
          zabiegi u dermatologa chce zakryc te paznokcie tipsami a niestety na chorej
          plytce tipsy sie nie trzymaja i po 2dniach schodza!!!
        • charisma24 Re: Wcale nie bzdury!! 19.06.04, 13:49
          Zastanawiam się czy tipsy mozna zaliczyć do wygodnych? Nigdy ich nie miałam,
          ale dla mnie wizyta w ubikacji z taaakimi pazurami byłaby nielada wyzwaniem:)
          • Gość: beatika10 Re: Wcale nie bzdury!! IP: *.toya.net.pl 24.06.04, 23:47
            mozesz sie tak długo zastanawiać,raczej zastanów sie czy jakaś dziewczyna nosiłaby akryle przez rok lub dłuzej jezeli byłby to jakis dramat,oczywiście pierwszych kilka dni jest dyskomfort,dziwne uczucie,ale potem ....
          • Gość: Neutralna Re: Wcale nie bzdury!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 11:47
            Czy to wygoda? Oczywiście że tak, przynajmniej dla mnie. Akryle zawsze
            wyglądają estetycznie (oczywiście pod warunkiem że nie są zbyt długie),lakier
            trzyma sie bardzo długo, nie łamią się, po umalowaniu paznokci mogę szorowac
            zlew i nic się w ich wyglądzie nie zmienia. Dla kobiet, które mają sporo
            obowiązków domowych i zawodowych, które nie maja czasu by co 2 dni malować i
            paznokcie - nie ma nic lepszego. Naprawdę minimum czasu i wysiłku, a piękne
            dłonie. O wizytę w ubikacji się nie obawiaj, w końcu nie musisz zakładac
            długich akryli.
            Ja juz raz zdejmowałam akryle i przyznaję że naturalne paznokcie były trochę
            osłabione, ale nie tak bardzo jak niektórzy twierdzą. Jednak to jest moje
            zdanie i każdy ma prawo się z nim nie zgadzać.
            Pozdrawiam.
        • Gość: Tyczka Re: Wcale nie bzdury!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:36
          Dziunia ma racje. Brawo!!! nic dodać nic ująć. Ale i tak wątpie żebyście to
          zrozumiały.
      • Gość: anka Re: Wcale nie bzdury!! IP: *.agh.edu.pl 16.06.04, 12:55
        8 mm za palcem, to znaczy 8 mm wolnego paznokcia, poza opuszką? Jesteś w stanie
        normalnie posługiwać się takimi palcami?
        • Gość: nutka Re: Wcale nie bzdury!! IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 16.06.04, 13:28
          U mnie to raczej by nie zdało egzaminu bo bym wydłubała przyciski z
          klawiatury :) Niee, nie wyobrażam sobie zwykłych czynności życiowych z długimi
          paznokciami.
        • Gość: beatika10@wp.pl Re: Wcale nie bzdury!! IP: *.toya.net.pl 23.06.04, 20:53
          8mm to nic moja stylistka gdy pierwszy raz robiła mi paznokcie to byłam w szoku zastqanawiałam sie jak ona sie zabierze do pracy,to było przynajmniej 2,5cm od opuszka.
        • Gość: martuś a może by tak coś innego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 21:24
          Ja też nie byłabym w stanie posługiwać się takimi długimi paznokciami, u mnie
          byłoby to wręcz niemożliwe, bo gram na instrumencie. Rozumiem, że niektóre
          kobiety lubią dłuuugie paznokcie i w sumie jak im się tak podoba i tak im
          wygodnie, to proszę bardzo! Ja jednak uważam, że najbardziej estetyczne i
          najłatwiejsze do pielęgnacji są po prostu krótkie, normalne paznokcie. Ja mam
          takoweż właśnie i jestem bardzo z tego zadowolona. W życiu nie chciałbym mieć
          długich paznokci, ani swoich, ani sztucznych
      • Gość: mm Re: Wcale nie bzdury!! IP: *.acn.waw.pl 30.06.04, 10:57
        Piszecie o "profesjonalizmie" w kladzeniu akryli, ze sa kobiety, ktore nosza je
        latami i nic im sie nie dizeje... Super. Ekasta... Tez je nosilam wiele lat. I
        nagle zaczal sie koszmar. Akryl zaczal odlazic, a "profesjonalistki" zaczely
        twierdzic, ze mam grzyba. Przez rok prawie leczylam sie z tego "grzyba", po
        czym trafilam do innego lekarza i okazalao sie, ze to zadna grzybica, tylko
        calkowite zdniszczenie plytki paznikciowej. Sama pogrzebalam w internecie,
        przypadkiem obejrzalam w Holandii program o tysiacach kobiet w Stanach majacych
        ten sam problem. Okazalo sie, ze to tanie rozpuszczalniki stosowane do
        rozprowadzania masy akrylowej sa w stanie dokonac takich zniszczen. U nas nikt
        o tym nie mowi, kazda "profesjonalistka" zarzeka sie, ze uzywa najlepszych
        produktow. Gowno prawda... Wpiszcie sobie w wyszukiwarke "methylmethacrylate".
        Niby nic, ale wystarczy, zeby zniszczyc komus paznokcie.
        • Gość: Daria Re: Wcale nie bzdury!! IP: *.eu.org 15.09.05, 15:51
          Akryl MMa był w uzyciu jakieś 30 lat temu.Teraz do stylizacji paznokci używa się
          wyłacznie akrylu EMA-bezpiecznego dla paznokci.Czy wydaje ci się,że gdyby
          metaakryl był w środkach do przedłużania to nikt by się tym nie zainteresował??
          Nawet nasz Sanepid robił badania w tym kierunku oraz wiele innych instytucji
          ,mi.n.najbardziej prestiżowa amerykańska Komisja d/s Zdrowia.A wierz mi,że
          odszkodowania w Ameryce za oblanie sie goracą kawą są niebotycznie wysokie,a co
          dopiero gdyby składnik kosmetyku był trefny.
      • Gość: bzdury Re: Wcale nie bzdury!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:32
        Gość portalu: Ewa napisał(a):
        Nie bulwersuj sie tak od razu:)Nikt Cie tu nie
        > atakuje (bo chyba tak to odbierasz)

tylko wy atakujecie te ktore zroily sobie tipsy, wcale nie musicie na to
        patrzeć więc o co wam chodzi. jestem kosmetyczka i zgadzam sie z faktem że
        porządnie zrobione tipsy wcale tak nie niszczą płytki, niektóre panny mają
        gorzej zniszczone paznokcie i bez tipsow. Nie gadajcie bajek. A to że ty
        chciałaś zaoszczedzić albo nie potrafiłaś wybrać dobrej kosmtyczki to nie
        znaczy że wszystki tak niszczą paznokcie. Tobie zniszczyły fachowe nie niszczą.
    • Gość: nutka Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 16.06.04, 09:34
      Dla mnie nie ma nic brzydszego niż sztuczne paznokcie :) Nie wyobrażam sobie
      nosić takich pazurów. A już szczytem wszystkiego jest panna "w tipsach" +
      niechlujne ubranie. Drogie panie, sztuczne paznokcie same nie wystarczą, do
      nich trzeba jeszcze dobrać resztę a na co dzień większość tych z tipsami
      wygląda koszmarnie, bo ani nie pasuje to do ich urody ani do codziennego
      stroju!! :) Pewnie na mnie tu naskoczycie jakie to wy macie piękne, zadbane,
      praktyczne i estetyczne tipsy ale dla mnie to moda dla nastoletnich pudernic :)
      Paznokcie mam swoje i wolę je nawet jeśli kosztują mnie więcej wysiłku niż
      sztuczne. I tego wszystkim życzę :)
      • charade Re: Po co wam te tipsy??? 16.06.04, 09:42
        No własnie, kiedyś te tipsy trzeba ściągnąć, a pod nimi...

Tipsy kojarzą mi się niestety z dziewczyną typu "panna dresa". Przecież to od
        razu widać, że sztuczne pazury ma laska i jeszcze te wzorki i złotka, czy tam
        sreberka... wiochą wieje na kilometr. Z góry przepraszam dziewczyny, które mają
        świetnie zrobione tipsy bez wzorków i naturalnie wyglądające, ale ja wielu
        takich nie widziałam. Większość ma długie, kwadratowe paskudne szpony.
        • diastema Re: Po co wam te tipsy??? 16.06.04, 10:08
          no tak a najgorszy jest ten ksztalt co nie przypomina paznokcia tylko lopate!!!
        • Gość: beatika10@wp.pl Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.toya.net.pl 23.06.04, 20:58
          nie widziałaś bo nie zucają sie w oczy.zwracasz uwage tylko na bezguścia ktorym trafiło sie zrobic akrylki.zacznij patrzec na kobiety zadbane a napewno dostrzezesz ładne paznokcie.
        • Gość: karolinka Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 14.07.04, 13:46
          dobra zgadzam sie z toba, ze czasami sztuczne paznokcie nie pasuja do osby
          ktora je nosi.. ale ja osobiscie mam 16 lat i nosze s.p. i nie uwazam,zeby do
          mnie nie pasowaly... i jak dla mnie to jest wygoda nie musze codiznnie sie nimi
          zajmowac i oszczedzam duzo czasu.... i nawet jak je sciagam to moje paznokcie
          nie wygladaja koszmarnie... lekko sie niszcza ale tydzien z odzywka
          wystarcza...
        • Gość: Normalna Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:48
          a ja tam nie mam nic przeciwko bardzo ladnie wyglądającym i eleganckim wzorkom.
          Rzecz gustu. ja wiem że niektore z was to by najchętniej nadal chodziły w
          dlugich spodnicach i golfach przez całe życie.
      • Gość: beatika10@wp.pl Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.toya.net.pl 23.06.04, 20:38
        gratulacje-szczęśliwa posiadaczko naturalnych paznokci-tak jak ty myślą osoby nie będące do końca w temacie.paznokcie mogą buć tak samo brzydkie jak makijaz,fryzura,sztuczna opalenizna....wszystko musi mieć umiar.rozejzyj sie wokól siebie i poszukaj paznokci wygladających jak własne,będzie to trudne ,ale nie dlatego że jest mało, tylko są tak naturalne.pozdrawiam BEATIKA10
      • Gość: Nitka Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:44
        Gość portalu: nutka napisał(a):

> Dla mnie nie ma nic brzydszego niż sztuczne paznokcie :) Nie wyobrażam sobie
        > nosić takich pazurów. A już szczytem wszystkiego jest panna "w tipsach" +
        > niechlujne ubranie. Drogie panie, sztuczne paznokcie same nie wystarczą, do
        > nich trzeba jeszcze dobrać resztę a na co dzień większość tych z tipsami
        > wygląda koszmarnie, bo ani nie pasuje to do ich urody ani do codziennego
        > stroju!! :) Pewnie na mnie tu naskoczycie jakie to wy macie piękne, zadbane,
        > praktyczne i estetyczne tipsy ale dla mnie to moda dla nastoletnich
        pudernic :)
        >
        > Paznokcie mam swoje i wolę je nawet jeśli kosztują mnie więcej wysiłku niż
        > sztuczne. I tego wszystkim życzę :)
        to idź dalej je pielęgnuj i nie masz powodu zeby nazywać kogoś pudernicą
    • kasiunia62 nie lubię tipsów 16.06.04, 09:43
      nie umiałabym z nimi normalnie żyć, ciągle bym się martwiła że sobie połamię,
      zaczepię o cos....wolę bardziej naturalne paznokcie.
      • Gość: Aga Re: nie lubię tipsów IP: *.chrzastkowice.sdi.tpnet.pl 16.06.04, 10:21
        Dla mnie tragiczne są te kolorowe wzorki, obrazki, malowidła itp. I jak babki
        porównują, oglądają-który wzorek ładniejszy, bardziej pstrokaty :)
      • Gość: beatika10 Re: nie lubię tipsów IP: *.toya.net.pl 24.06.04, 23:52
        a prubowałas?wiele rzeczy wydaje nam sie dziwnych,a potem nie mozemy bez nich zyc
      • Gość: Lidka Re: nie lubię tipsów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:51
        kasiunia62 napisała:

> nie umiałabym z nimi normalnie żyć, ciągle bym się martwiła że sobie połamię,
        > zaczepię o cos....wolę bardziej naturalne paznokcie.

I uważasz ze naturalnych paznokci nie można połamać i zachaczyć o coś?
    • dziuunia Re: Po co wam te tipsy??? 16.06.04, 10:25
      Dziewczyny!Każdy ma oczywiście prawo do swojego zdania ale nie bądźcie w
      wyrażaniu tego zdania takie zapalczywe i napastliwe.Ja nie wyżywam się słownie
      na tych które nie mają sztucznych paznokci,nie pisze z obrzydzeniem o ich
      kształtach,chorobach,problemach z nimi itp.itd.Wyluzujcie trochę,nie każde
      akryle czy żele muszą być łopatami pomalowanymi na różowo ze słabymi
      łuszczącymi się paznokciami pod spodem.To tylko stereotyp.Poza tym IMO pytanie
      w tytule wątku jest zupełnie źle postawione,to tak jakby zapytać-po co Wam
      farba na włosach,albo samoopalacz,albo błyszczyk,itp. itd.
      A wszystkie zagorzałe przeciwniczki sztucznych paznokci zapraszam na forum,do
      którego link znajdziecie w mojej sygnaturce:)
      • Gość: nutka Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 16.06.04, 11:02
        Hej, ja się na nikim wyżywać nie chcę, takie jest po prostu moje zdanie i
        spostrzeżenia na ten temat. Zgodzę się, że są przypadki kiedy tipsy dziewczynie
        pasują (do okazji, stroju, urody itp.) ale to raczej rzadkość.
        Większość "tipsowych" dziewczyn, które spotykam nie zwraca uwagi na o wiele
        ważniejsze elementy wizerunku np. ubiór(przydeptane i brudne nogawki, dziura
        pod pachą w bluzce, kurtka, która aż prosi się o pranie), fryzura (podarta
        frotka na przetłuszczonych włosach, sypiący się łupież), koszmarna nadawga,
        zaniedbane, często pokaleczone obdrapane i niekiedy nawet brudne (!!!) dłonie
        ipt. I gdzie tu z długimi, błyszczącymi paznokciami z brokarowym wzorkiem??
        Paznokcie to ważny szczegół ale trzeba mieć do tego jakiś smak, gust,
        wyczucie...
        • Gość: Marta Re: Po co wam te tipsy??? IP: 195.136.30.* 16.06.04, 13:57
          Większość "tipsowych" dziewczyn, które spotykam nie zwraca uwagi na o wiele
          ważniejsze elementy wizerunku np. ubiór(przydeptane i brudne nogawki, dziura
          pod pachą w bluzce, kurtka, która aż prosi się o pranie), fryzura (podarta
          frotka na przetłuszczonych włosach, sypiący się łupież), koszmarna nadawga,
          zaniedbane, często pokaleczone obdrapane i niekiedy nawet brudne (!!!) dłonie
          ipt. I gdzie tu z długimi, błyszczącymi paznokciami z brokarowym wzorkiem??
          Paznokcie to ważny szczegół ale trzeba mieć do tego jakiś smak, gust,

Ja widuję takie laski - i wcale nie muszą mieć tipsów, nie generalizuj.
        • Gość: Marta Re: Po co wam te tipsy??? IP: 195.136.30.* 16.06.04, 13:59
          Poza tym jak ktoś ubiera sie z gustem, jest zadbany to ładnie zrobione
          akrylowe paznokcie tylko uroku dodają.

Coś ty taka napastliwa? Spotkałaś jakąś złą tipserkę czy moze nie stać Cie na
          akryl i dlatego tak jedziesz?
          • Gość: nutka Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 17.06.04, 00:00
            Martusiu, spokojnie, nie denerwuj się bo ci tipsy odpadną :)))
            Weź głęboki oddech i przeczytaj drugie zdanie z wypowiedzi, którą cytowałaś:
            Zgodzę się, że są przypadki kiedy tipsy dziewczynie
            pasują (do okazji, stroju, urody itp.) ale to raczej rzadkość.
            A co do "tipserek" to nie spotkałam do tej pory żadnej bo moje paznokcie są OK
            i nie widzę potrzeby wykonywania na nich tego zabiegu :) Jeśli zaś chodzi o
            ceny akrylu to nie bądź śmieszna... :)
            • Gość: Marta Re: Po co wam te tipsy??? IP: 195.136.30.* 17.06.04, 08:16
              Martusiu, spokojnie, nie denerwuj się bo ci tipsy odpadną :)))

Oh jej ,skąd ja wiedziałam że tak napiszesz???? Oh jej....

> Weź głęboki oddech i przeczytaj drugie zdanie z wypowiedzi, którą cytowałaś:
              > Zgodzę się, że są przypadki kiedy tipsy dziewczynie
              > pasują (do okazji, stroju, urody itp.) ale to raczej rzadkość.

Nadal twierdzę że masz jakiś kompleks.

> A co do "tipserek" to nie spotkałam do tej pory żadnej bo moje paznokcie są
              OK
              > i nie widzę potrzeby wykonywania na nich tego zabiegu :) Jeśli zaś chodzi o
              > ceny akrylu to nie bądź śmieszna... :)

Ale ja nic nie pisałam o cenach akrylu.......
              • Gość: nutka Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 17.06.04, 09:49
                Widocznie masz intuicję :) albo jakiś kompleks :)
                Poza tym czytaj uważnie chociaż to, co sama piszesz [cyt.: "Spotkałaś jakąś złą
                tipserkę czy moze nie stać Cie na akryl i dlatego tak jedziesz?" - to chyba
                jest wzmianka o cenach akrylu, które rzekomo są tak wysokie, że stać na niego
                tylko wybranych :))) ]

• Gość: Marta Re: Po co wam te tipsy??? IP: 195.136.30.* 17.06.04, 10:45
                  Ahaaa to o to Ci chodzi ?
                  No wiesz, mnie np. dwa lata temu nie stać było nawet na lakier do paznokci, a
                  co dopiero na akryl....
        • 18lipiec Re: Po co wam te tipsy??? 16.06.04, 14:00
          COś Ty sie tak uczepiła? Czyli mam rozumieć że jak ktoś ma akryle to
          równoznacznie ma nadwage łupież brudne spodnie i dziury pod pachami?????

Co za bzdury !
          • Gość: emi Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.acn.pl 16.06.04, 17:26
            czepliwe to jesteście wszystkie. owszem są dziewczyny które mają ślicznie
            zrobione tipsy, delikatne, nie przesadzone, że często nie widać że to tips. ale
            niestety jest cała masa dziewczyn, które mają w/w szpony z licznymi wzorkami.
            ja na uczelnie codziennie jeżdże autobusami i się naoglądałam pseudo elegantek.
            tipsy długaśne a do tego brudne włosy i ciuchy. i jest widok dość częsty w
            komunikacji miejskiej.
            • maya_rr hmm 17.06.04, 12:55
              a ja mam krotkie i pomalowane na naturalny kolor, nie cierpie dlugich paznokci,
              aczkolwiek jakbym miala mozliwosc zrobienia sobie tipsow- to tylko troszke
              dluzsze i z "frenczem" bron boze rozowych szponow, a fe! preferuje skromnosc i
              takie kobiety wygladaja "najsmaczniej" pozdrawiam all
            • maya_rr oreganoboy 17.06.04, 12:56
              aha pozdrowienia dla oreganoboy!!!;)))
          • Gość: nutka Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 16.06.04, 23:53
            Ha ha ha! Nie, to nie jest równoznaczne, nigdzie tak przecież nie napisałam.
            Chodzi mi o to aby zwrócić uwagę na całość wizerunku i jakoś to wszystko
            dopasować.
            eleganckie paznokcie + brak obiektywnego spojrzenia na siebie = koszmar
        • Gość: beatika10 Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.toya.net.pl 23.06.04, 21:06
          no sama widzisz to nie akryle cie odpychaja od tych dziewczyn tylko te dziewczyny daja zły wizerunek niejednokrotnie ładnym paznokciom.czy krytykowałabys ładna fryzure tylko dlatego ze nosi ją jakaś fleja.
        • Gość: beatika10 Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.toya.net.pl 25.06.04, 00:01
          dziewczyno gdie ty mieszkasz ze cos takiago na ulicy widujesz?????
          • Gość: nutka Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 25.06.04, 12:30
            Takie widoki można zaobserwować praktycznie w każdym mieście.
    • Gość: witaminka1 Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.pekao-fs.com.pl 17.06.04, 16:13
      najładniej moim zdaniem wyglądają zadbane, czyste, krótko obciete paznokcie
      pomalowane bezbarwnym lub delikatnym lakierem. z reszta brakuje mi czasu na
      przeczytanie ksiazki, nie mówiąc o siedzeniu całymi godzinami nad zdobieniem
      paznokci.
    • Gość: beatka Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.wroclaw.mm.pl 18.06.04, 11:09
      Ja mam od niedawna tipsy żelowe. Są krótkie i wyglądają naprawdę naturalnie i
      subtelnie. Moja koleżanka zrobiła sobie akrylem i są niestety grubsze przez co
      wydają się mało naturalne. Przy zakładaniu akrylu byłam razem z nią razem i
      zaskoczyła mnie jedna rzecz- okropny zapach tego akrylu. Czy to jest bezpieczne
      dla klientek no i dla stylistek? Mnie po 2 godzinach było niedobrze i chciałam
      jak najszybciej stamtąd wyjść.
    • sugarhoney Nie każda kobieta która nosi tipsy jest Barbie 18.06.04, 11:31
      Nie każde tipsy muszą wyglądać paskudnie i sztucznie. Ja mam paznokcie
      naturalne ale będę bronić akryli i żeli. dla wielu kobiet jest to jedyna szansa
      na to, by przy praniu i szorowaniu podłóg mieć piękne paznokcie, bo naturalna
      płytka od ciągłego namakania i rozsychania się kruszy, bo się łamie itd. albo
      pęka od stukania w klawiaturę (to ostatnie to zastraszająco powszechny
      problem). Nie każda kobieta MOŻE mieć piękne paznokcie naturalne. Wzorki? Nie
      każdy musi być wulgarny, pstrokaty. Mnie osobiście bardzo miło jest popatrzeć
      na french manicure ozdobiony delikatnym kwiatuszkiem - to bardzo estetyczne i
      kobiece.
      Nie należy generalizować. Brak gustu to inna sprawa niż próba dbania o swoj
      wygląd - obojętnie czy chodzi o ubior, higienę osobistą, fryzurę czy cokolwiek
      innego.
      • Gość: nutka Re: Nie każda kobieta która nosi tipsy jest Barbi IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 18.06.04, 12:17
        Cóż, rzeczywiście natura nie wszystkich obdarowała pięknymi paznokciami... A
        dla pań sprzątających, myjących podłogi itp. (czyli chyba dla większości ;) )
        mam sprawdzoną radę - zacznijcie używać rękawiczek - pozwalają uniknąć wielu
        problemów ze skórą dłoni i paznokci i naprawdę można się do nich
        przyzwyczaić.Zgadzam się, że kwiatuszki i inne duperelki mogą być kobiece ale
        nadal będę się upierać, że nie wszystkim to pasuje ;-)
        Ja akurat mam takią sytuację, że spędzam przy komputerze duużo czasu i nie
        wyobrażam sobie jak można pracować z długimi panznokciami. Zawsze mam raczej
        krótko opiłowane (bez przesady) + lakier (raczej naturalny kolor - taka praca,
        ale po godzinach lubię zaszaleć z czerwienią) i w klawiaturę stukam opuszkiem
        palca więc płytka się nie niszczy :-)
        A z tym gustem to jest tak, że NIEKTÓRE panny zaczynają dbać o wizerunek nie od
        tej strony co trzeba. Na początek polecam zająć się elementarnymi elementami
        wizerunku a nie detalami, jakim niewątpliwie jest upiększanie paznokci ;-) A
        kiedy osiągnie się podstawowy pułap to rzecz jasna warto dążyć do ulepszania,
        tylko bez przesady, błagam...
        • nineczkas rekawiczki i zapach gumy ..co z tym zrobic? 19.06.04, 00:04
          Wiem, ze rekawiczki to dobra sprawa jesli chce sie oszczedzic pazurki. ja ich uzywam, gdy myje
          podloge czy wanne ale zawsze po noszeniu takich rekawiczek moje rece smierdza guma i trudno
          jest ten zapach zmyc. Dlatego tez nie myje naczyc w rekawiczkach bo boje sie o ten zapach, ktory
          moze dostac sie na naczynia. Czy macie na to rade?
    • Gość: selena Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 13:56
      Ja Was( dziewczyny z tipsami) nadal nie rozumiem.
      Tipsy zakłada się najczęściej bo:
      a)ma się słabą lub zniszczoną własną płytkę
      b)ma się normalne paznokcie ale znudziły się, tipsy są modne itp.

Jeśli macie zniszczoną płytkę to po co Wam jeszcze na nią tipsy? Ok zrozumiem
      to gdy dziewczyna ma ważne wyjście itp ale tak? Czy warto ją jeszcze dodatkowo
      osłabiać? Nie lepiej się o nią zatroszczyć niż zakrywać niedoskonałości?

A jeśli macie w miarę dobre własne paznokcie to po co te tisy? Bo taka jest
      moda, bo lakier nie schodzi tak szybko, bo koleżanka ma ,bo...

Mnie natura obdarzyła ładnymi i mocnymi paznokciami i o nie dbam.
      Studiuję kosmetologię i tam nam zdecydowanie odradzają tispy. Zarówno
      wykładowcy techniczni jak i wykładowcy np. estetyki ponieważ takie długie
      szpony(nie mówię tu o normalnej długości tipsach) są po prostu nieestetyczne.
      A i jeszcze jedno. Wiecie jak patrzą na to faceci? Wcale nie jesteście dla nich
      cool jak wiele myśli ale sztucznymi lalami.
      Pozdrawiam i zastanówcie się nad tipsami.
      • e_wok Czekac? Jak dlugo - konkretnie? 18.06.04, 15:07
        Ja ostatnio czekalam trzy lata, moczac rece w oliwie i stosujac najrozniejsze
        odzywki. Nie zamierzam tak czekac do emerytury. Ktos tu pisal, ze dozwolone
        jest zakladanie na wazna uroczystosc. Tzn na jeden dzien, tak? A potem co?
        Zedrzec do miesa te tipsy i ten zel? A jak sie za dwa tygodnie trafi impreza
        rodzinna to znow zalozyc i znow zdzierac? Problemy z paznokciami z czegos
        wynikaja - moze z genow na przyklad. Jaka jest skuteczna odzywka na geny? A
        ten, kto ma slabsze paznokcie to niech trzyma rece w kieszeniach, bo taka jego
        karma? Analogicznie proponuje wszystkim krotkowidzom pozabierac oklulary - a
        niech sie, cholera, potykaja!
        • sarah75 Re: Czekac? Jak dlugo - konkretnie? 18.06.04, 16:51
          ach te stereotypy, syty głodnego nie zrozumie. Od kilku lat mam sztuczne
          paznokcie, najpierw był akryl potem przeszłam na żel. Panie mundralińskie które
          nigdy nie miały problemu paznokci o wytrzymałości pergaminu i kształcie niezbyt
          ciekawym w ogóle nie powinny brac udziału w dyskusji. Dobrze połozony żel
          ładnie i naturalnie wyglada. Dwa razy miałam zdejmowany i akryl i żel i nie
          zauważyłam róznicy jesli chodzi o moje własne paznokcie.
        • brudne-gacie Re: Czekac? Jak dlugo - konkretnie? 19.06.04, 16:25
          e_wok napisała:

> Ja ostatnio czekalam trzy lata, moczac rece w oliwie i stosujac najrozniejsze
          > odzywki. Nie zamierzam tak czekac do emerytury. Ktos tu pisal, ze dozwolone
          > jest zakladanie na wazna uroczystosc. Tzn na jeden dzien, tak? A potem co?
          > Zedrzec do miesa te tipsy i ten zel? A jak sie za dwa tygodnie trafi impreza
          > rodzinna to znow zalozyc i znow zdzierac? Problemy z paznokciami z czegos
          > wynikaja - moze z genow na przyklad. Jaka jest skuteczna odzywka na geny? A
          > ten, kto ma slabsze paznokcie to niech trzyma rece w kieszeniach, bo taka
          jego
          > karma? Analogicznie proponuje wszystkim krotkowidzom pozabierac oklulary - a
          > niech sie, cholera, potykaja!
          __----

No Ewok Ty to w ogóle musisz mieć masę kompleksów bo i tipsy i permanentny
          makijaż sobie walnęłaś, ale niestety jak kto się paszczurem urodził to i
          paszczurem umrze.

>
        • Gość: ELIZA DO SELENY I NUTKI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.04, 10:47
          SELENO,SAMA STUDIUJE KOSMETOLOGIE,ALE ROWNIEZ OD DLUGIEGO CZASU ZAJMUJE SIE
          STYLIZACJA PAZNOKCI.POWIEM CI JEDNO-TO WSTYD,ZE OSOBA STUDIUJACA KOSMETOLOGIE
          PISZE TAKIE RZECZY.OSMIESZASZ SIE W MOMENCIE,KIEDY PISZESZ,ZE TIPSY NISZCZA
          PAZNOKCIE,A JESLI POWIEDZIELI CI TAK W WSZKOLE,TO GODNE POZALOWANIA,MOZE LEPIEJ
          JA ZMIEN.KAZDY,KTO CHCIAZ TROCHE MA POJECIE O KOSMETOLOGI,CZYLI NAPEWNO NIE
          TY,WIE,ZE ZADNA MASA NIE JEST W STANIE ZNISZCZYC PAZNOKCIA,ALE NIEDOSZKOLONA
          STYLISTKA,KTORA ZBYT MOCNO WYPILOWYWUJE PLYTKE-STAD TE NEGATYWNE OPINIE.CO DO
          SZKODLISYCH ZWIAZKOW W NP.AKRYLU,TO USWIADOMIE CIE,BO SAMA NA TO NIE WPADNIESZ
          NIGDY,A W SZKOLE CI NIE POWIEDZA,ZE W MOMENCIE POLACZENIA PUDRU Z LIQUIDEM
          SZKODLIWE SUBST. ULATNIAJA SIE.I RADA NA PRZYSZLOSC DLA CIEBIE I WIELU OSOB
          WYPOWIADAJACYCH SIE W TEJ DYSKUSJI-NIE WYPOWIADAJCIE SIE NA TEMATY,O KTORYCH
          NIE MACIE POJECIA,BO OSOBY SIEDZACE Z BOKU I ORIENTUJACE SIE W TEMACIE SMIEJA
          SIE Z WAS.NIE OSMIESZAJCIE SIE.NIE WIEM JAK PANNA,KTORA NIGDY NIE NOSILA TIPSOW
          MOZE TWIERDZIC,ZE TIPSY NISZCZA PLYTKE-SKAD MOZE TO WIEDZIEC,OD KOLEZANEK,KTORE
          ROBILY TIPSY Z OFERT Z ALLEGRO ZA 30ZL"?GODNE POZALOWANIA.SELENO,RADZE CI SIE
          DOSZKOLIC-TO ZYCZLIWA RADA.
          NUTKO ZAPEWNIAM CIE,ZE NA DOBRA STYLISTKE NIE KAZDEGO STAC I JEST TO LUKSUS DLA
          WYBRANYCH,WIEC NIE GORACZKUJ SIE TAK,BO JAK PISALAM WYZEJ,NA TIPSY Z ALLEGRO ZA
          30ZL KAZDEGO STAC,NA DOBRA STYLISTKE ZA 200 LUB WIECEJ ZL NIE.
          • Gość: nutka Re: Do Elizy IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 21.06.04, 11:06
            Jestem oazą spokoju, Elizo. Nawet wątki pisane z caps lockiem nie są w stanie
            mnie rozgorączkować ;)
            Nie wiem, o co tak właściwie ci chodzi :) Komentujesz mój stan majątkowy? Znam
            ceny tych zabiegów i stwierdzam, że są dla mnie przystepne choć nie zamierzam z
            nich skorzystać :)
          • Gość: beatika10 podziekowania dla ELIZY IP: *.toya.net.pl 25.06.04, 00:30
            dzięki że ty jedna masz coś w głowie.to forum to jedna wielka dyskryminacja.
      • Gość: beatika10 Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.toya.net.pl 25.06.04, 00:20
        Selena ja mam bardzo miękki i łamliwe paznokcie,a mój mąz lubi u kobiety średniej długości francuzkie pazurki o akrylach wyrazał sie podobnie jak ty do czasu kiedy je sobie zafundowałam.Nie mógł uwierzyć ze to sztuczne,a teraz nawet sie nie martwie o ten dodatkowy wydatek bo mąż sam sie oferoje co 2-3tyg. zebym sobie odświezyła pazurki.
    • Gość: migotka Re: Po co wam te tipsy??? IP: 194.57.83.* 18.06.04, 17:40
      ja od poltora roku, z przerwami nosze zelowe. Niestety zawsze obgryzalam
      paznokcie i nie pomagaly zadne zlote porady ani zlote srodki. Sztucznego
      paznokcia po prostu nie chce mi sie gryzc. Zele sa faktycznie subtelniejsze od
      akryli i nie robi sie z nich lopat bo latwo moga odpasc. Pod spodem rosna mi
      moje wlasne, poki co coraz mocniejsze :))
      Paznokcie nosze dlugie i pomalowane zawsze na jeden kolor: burgund, fiolet,
      roz, zadnych wzorkow i naklejek, ani frencha, bo nie lubie. A do klawiatury sie
      przyzwyczailam, do wszystkiego sie mozna przywzwyczaic, do dlugich paznokci
      tez :)) pozdr
      • Gość: wowy Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.06.04, 19:20
        A mnie zawsze zastanawiało jak te panie z długimi paznokciami mogą normalnie
        funkcjonować. I nie mam na myśli sprzątania lub mycia garów, ale podmywanie
        się. Bo naczynia można myć w zmywarce, do mycia podłogi kogoś zatrudnić, ale
        zmywarki do intymnych części ciała nie wynaleziono (z tego co wiem).
        • charade Re: Po co wam te tipsy??? 18.06.04, 22:46
          Nie wspominając już o tym, jakie ryzyko takie szpony niosą podczas igraszek
          łóżkowych. Na miejscu faceta bałabym się...

Gość portalu: wowy napisał(a):

> A mnie zawsze zastanawiało jak te panie z długimi paznokciami mogą normalnie
          > funkcjonować. I nie mam na myśli sprzątania lub mycia garów, ale podmywanie
          > się. Bo naczynia można myć w zmywarce, do mycia podłogi kogoś zatrudnić, ale
          > zmywarki do intymnych części ciała nie wynaleziono (z tego co wiem).

• Gość: moramslawno Re: Po co wam te tipsy??? IP: 80.51.242.* 05.05.05, 19:28
            spróbój to zrozumiesz
    • balbina_alexandra Re: Po co wam te tipsy??? 18.06.04, 21:32
      NIe chcę się wypowiadać o tipsach źle - bo to bez sensu, sama mam bardzo
      mizerne paznokcie i przez ponad dwa lata ciurkiem robiłam pazurki - natrafiłam
      na superdziewczynę i robiła to super, paznokcie mi się nie osłabiły, wprost
      przeciwnie - były nawet silniejsze niż wcześniej, kiedy już przestałam je
      uzupełniać i dorobiłam się swoich. Ale ja mam bardzo ładny kształt paznokci,
      nosiłam je tez raczej króciutkie - wygladało ok.
      To było dawno i teraz tipsy mi się raczej źle kojarzą - z dziewczynami z
      różowych dresikach i ze złotymi pierścionkami na każdym palcu. Albo to co
      zaobserwowałam dziś w autobusie - obok mnie stała młoda kobieta, całkiem
      elegancko ubrana, umalowana, pazury tip top, wzorki z brokacikiem - cudo. A
      twarz okropnie zaniedbana... to bardzo razi, wydać pieniądze na tipserkę niż na
      dobrą kosmetyczkę...
      • Gość: beatika10 co za tipserki?????? IP: *.toya.net.pl 25.06.04, 00:37
        co to za nazwa ?? to są STYLSTKI
    • conena Re: Po co wam te tipsy??? 18.06.04, 23:29
      żeby mena za uchem drapać.
      • Gość: Daria Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.eu.org 14.09.05, 12:22
        Po pierwsze-błagam-przestańcie używac okreslenia tipserka bo mi słabo..(kojaży
        mi sie to z sekserką :P-dla "niewtajemniczonych",sekserka to kobieta
        sprawdzająca płeć kur-dla wyjaśnienia aby nikt mnie tu o perwersję nie posadził)
        Po drugie z paznokciami i tipsami sprawa ma się tak-tipsy,żele i akryle nie
        nieszcza naturalnej płytki,niszcza je tylko KIEPSKIEJ jakości
        stylistki.Naturalny paznokieć nie oddycha,nie pije i nie sika! zatem akryl czy
        żel na nich nie udusi ich i nie spowoduje innych wrednych chorób o
        ile(zaznaczam!) osoba zajmująca się przedłużaniem sama się do tego nie
        przyczyni.Częstym powodem pogorszenia się naturalnej płytki paznokcia jest
        fakt,iż kobieta która nie ma ochoty już nosić przedłuzenia po prostu sama je
        sobie zrywa(!),przy okazji zrywając sobie kawałek swojego paznokcia.
        Moja opinia jest taka-wszystko jest dla ludzi,a gust nie podlega dyskusji.
        Tym nie mniej jednak zdrowe i zadbane naturalne paznokcie nie są mniejszą ozdobą
        niż kolorowe,przedłużane paznokcie.
    • frogus_80 Re: Po co wam te tipsy??? 18.06.04, 23:39
      Noszę tipsy i wiem, że żel nie niszyczy płytki paznokcia, nie wiem skąd się
      wzieła taka opinia. Akryl owszem, ale żel...napewno nie.
      Moje tipsy wyglądaja jak naturalny paznokieć, są krótkie a zrobiłam je tylko
      dla wygody. Peenamentny french jest idelany dla kogoś kto ma mało czasu. A gdy
      pomaluje sie je lekierem to do 2 tygodni można chodzić z ładnymi paznokciami,
      przy normalnych czynnościach jak mycie naczyń, pranie itp.itd Więc skoro moje
      tipsy wygladaja jak naturalne paznkocie to po co mam się przemęczać.
      Pracuje, studiuje, a do tego dochodzi jeszcze wiele innych rzeczy, które trzeba
      zrobić, więc chociaż o ta jedną będę miała mniej :)
      I nie tylko dreski i barbie, brudasy itp.itd. noszą tipsy.

Pozdrawiam serdecznie zarówno przeciwników, jak i zwolenników tipsów.

• Gość: Kim Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.autocom.pl 19.06.04, 11:18
        Przez wikszosc wypowiedzi umieszczonych tutaj przechodzi fala stereotypów.
        Zero zrozumienia tylko same uprzedzenia... Kobiety często robia sobir tipy dla
        siebie, poniewaz "od zawsze" marzyly o pieknych paznokciach lecz natura ich im
        poskąpiła. Ja je rozumiem... Sama chcę sobie zrobić "kiedyś" żele... Długości
        lekko wystajacych za opuszek, ladnie pomalowanych... Bo piękne zadbane dłonie
        sa wizytówką kobiety!!

Pozdrawiam bardzo serdecznie :)
        • Gość: Aguś Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.04, 12:19
          j anakładam jakoś raz na rok, krótkie, bo mam etap, że obgryzam z nerwów i nic
          nie jset w stanie mi pomóc, jak odrosną, bez wypełniania, tyklo chodze do
          manikiurzystki, żebby ładnie opiłowywała je, żeby łądnei rozły i ne było tzw.
          uskoku bardzo widocznego, i mam swoje juz niedługo i jest to etap odzwyczajania
          mnie od obgryzania, mam krótkie, małe i wcale nie widać, ż są sztuczne, no może
          dziewczyny tylko widzą niektóre, które miały już do czynienia zz tipsami,

ogólnie tez nie lubię takeij sztuczności, węc jak tylko odrosną mi moje
          obiecuje sobie ze nigdy więcej, ale jak przychodzi etap, zę wracam do gryzinia,
          szybko orbię aby wygladac elegancko i schludnie,

tyle pozdrawiam
          • gosiabie Re: Po co wam te tipsy??? 19.06.04, 13:21
            Nikt mi nie wmówi, że coś nakładane , przyklejane na paznokieć, nie niszczy
            jego płytki. Przecież to chemia! Ale to jest tak jak z solarium....
            Nikt nie wmówi takim pannicom ,że solarium szkodzi. A zazwyczaj to idzie w
            parze, niezdrowa opalenizna i dłuuuuuuuugaśne pazury.
            Mi się tipsy nie podobają, są nienaturalne i nie nadają sie na codzień. Ale to
            kwestia indywidualnego smaku.
            Co do zaniedbanych (brudnych, otyłych, niechlujnych) kobiet. Zamiast robić tipsy
            (a to najłatwiej), weźcie się proszę za siebie. Poćwiczcie ciało...umysł też by
            nie zaszkodziło( jakś dobra książka, kono, taetr)
            Pozdrawiam
            • Gość: moramslawno Re: Po co wam te tipsy??? IP: 80.51.242.* 06.05.05, 08:03
              a dlaczego jak otyła to zaraz zaniedbana.To to już chyba uwaga nie na
              miejscu.JA MAM TO JUZ SKUTECZNIE ZA SOBĄ BO TEŻ BYŁAM OTYŁA,ALE ZADBANA.Ito nie
              jest takie proste wziąść się za siebie,a jak ktoś nie rozumie co to nałóg to
              nich się cieszy,ale to nie usprawiedliwia takiego płytkiego rozumowania.Jużwolę
              być otyła niż taka mądra inaczej,bo naprawdę łatwiej schudnąć niż zmądrzeć
    • Gość: didi Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 15:44
      hej. Ja osobiście uważam, że jest to nie tylko bardzo ładne ale i praktyczne.
      dlaczego? Obgryzam paznokcie i nic, absolutnie nic nie pomaga. A jak mam tipsy,
      wiem, ze nie mogę ich obgryźć. No i... niesamowicie kręcą mojego faceta takie
      długie, czerwone pazurki <spoko, na codzień mam pomalowane na kolor beżowy,
      żeby się nie rzucały w oczy>. Jeden minus: dość ciężko i zdecydowanie wolniej
      sie z tipsami pisze na klawiaturze :)
    • Gość: didi Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 15:47
      jednego nie znoszę u kobiet: tipsów długości 5 cm... wyglądają jak szpony. To
      już wygląda obrzydliwie i zalatuje panienkami w stylu Barbie.
    • Gość: ASKA Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.enformatic.pl 19.06.04, 16:39
      ja mam swoje naturalne paznokcie zdrowe i w ogole spoko ale ze bardziej
      podobają mi sie sztuczne to mam sztuczne :D :P
      • zarra Re: Po co wam te tipsy??? 19.06.04, 23:06
        Te straszne kwadraty,które nosza dziewczyny baaardzo mi się nie podobaja,są tak
        mało naturalne,że aż wogóle;) I ogólnie źle sie kojarzą,jak pisaliście powyżej.
        Ale...też miałam tipsy. Obgryzałam paznokcie,strasznie się wstydziłam swoich
        dłoni i był to mój kompleks,z którym nie mogłam sobie poradzić (gryzłam
        bezwiednie). Miałam wtedy 16 lat,byłam niezła laską ;) tylko te panokcie...a
        raczej ich brak. No i postanowiłam załozyc sobie tipsy.
        Miałam je (ale nie takie kiczowate jak teraz noszą) pół roku.W tym czasie
        urosły mi (wreszcie!) moje własne.Jak juz zdjęłam tipsy,zostały moje
        własne,długie,zdrowe.
        Od tamtej pory (minęło 12 lat) szczyce się super mocnymi paznokciami i wiele
        osób mi je sprawdzało czy aby napewno moje własne.
        Teraz mam krótsze niz zwykle,bo mam małe dziecko.

I to dzięki tipsom mam swoje paznokcie!

• Gość: Beata Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.01.05, 22:15
        Po co mi tipsy? przede wszystkim to wygoda, nie muszę zastanawiać się
        codziennie w jakim stanie są moje paznokcie, noszę paznokcie żelowe od ponad
        roku i nawet nie myślę o powrocie do naturalnych; nie wiem dlaczego wszystkim
        tipsy kojarzą sie ze szponami i to na dodatek ozdobionymi, ja mam może ponad 3
        mm za opuszek; spieranie się co jest ładniejsze nie ma sensu jedni zawsze będą
        preferować naturalne a inni tipsy. Pozadawiam.
    • Gość: patka81 Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.04, 09:06
      POPIERAM w 100% udalo mi sie wychodować piekne pazurki tak ze wszyscy mysla ze
      to tipsy.Z pomocą diety wiatamin i z odpowiednia pielęgnacja mozna zdziałać cuda
    • oldbay Pytanie do dziewczyn noszących tipsy 22.06.04, 09:25
      Jak wy się podmywacie? A w sporcie to nie przeszkadza (koszykówka, siatkówka,
      aerobik). Nie mam na myśli pływania bo wtedy tipsy mogą nawet pomóc ;-)
      -
      Oldbay
      • Gość: tipsiara Re: Pytanie do dziewczyn noszących tipsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 10:03
        Nie podmywamy się,przecież tylko paznokcie mamy zadbane,widać że nie czytałaś
        wszystkich postów.Sportów też żadnych nie uprawiamy bo po co skoro większość
        czasu zajmuje nam zachwycanie się naszymi paznokciami.Poza tym jesteśmy otyłe i
        nie chce nam się.W pływaniu to pomagają kiedy przypadkowo wpadniemy do wody,bo
        wody unikamy,jesteśmy nieumyte i mamy brudne ubrania.Zadowolona?
        ROTLF
        • oldbay Re: Pytanie do dziewczyn noszących tipsy 22.06.04, 11:55
          Zapoznałam się z treścią wszystkich postów i nigdzie nie było takich
          informacji. Nikt nie napisał ogólnie o wszystkich dziewczętach, mających tego
          typu naklejki na paznokciach, że się nie myją i mają nadwagę. Pisano jedynie o
          tym, że pewna ich część chce tipsami zatuszować całość. Wnioskuję więc, że
          twoją wypowiedź opierasz wyłącznie na swoim przykładzie i doświadczeniu. W
          związku z tym serdecznie współczuję osobom przebywającym w twoim
          towarzystwie... fuj!
          ps. nie wrzucaj wszystkich do jednego worka i odwiedź dermatologa i ginekologa,
          bo pewnie masz już muchomory między nogami ;-) LOL
          -
          Oldbay
    • ania_53 Re: Po co wam te tipsy??? 22.06.04, 16:43
      Miałam tylko raz tipsy i żałuję,że załóżyłam.To jest ładne jeden, dwa
      dni.Później w miarę odrastania paznokci tipsy wyglądają paskudnie.
      • Gość: obgryzaczka Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 22.06.04, 23:44
        A w Krakowie gdzie robią najlepiej te tipsy.Strasznie obgryzam paznokcie i
        koniecznie chociaz raz w życiu chciałabym mieć długie paznokcie.Pewnie na
        chwile bo ja napewno dam rade i tak je obgryze.Byłam w dwóch salonach ale
        powiedzieli mi ze mam za krótkie i się nie da założyc tzn jakie muszaą być
        paznokcie żeby dało się nałożyc tipsy.
        • kobieta_na_pasach lepiej sobie zafunduj wizyte u psychiatry 23.06.04, 09:01
          obgryzanie paznokci to sposob na rozladowanie napiecia.

Gość portalu: obgryzaczka napisał(a):

> A w Krakowie gdzie robią najlepiej te tipsy.Strasznie obgryzam paznokcie i
          > koniecznie chociaz raz w życiu chciałabym mieć długie paznokcie.Pewnie na
          > chwile bo ja napewno dam rade i tak je obgryze.Byłam w dwóch salonach ale
          > powiedzieli mi ze mam za krótkie i się nie da założyc tzn jakie muszaą być
          > paznokcie żeby dało się nałożyc tipsy.
        • Gość: moramslawno Re: Po co wam te tipsy??? IP: 80.51.242.* 06.05.05, 08:09
          jak zdołasz obgryżć to podziwiam.
        • Gość: Daria Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.eu.org 15.09.05, 16:04
          Przykre to bardzo,zatem w salonach w których byłas po prostu nie umieli tego
          zrobic:/
          Poza tym obgryzionych paznokci nie da się odbudować na tipsie tylko na formie.
    • astoreth13 Re: Po co wam te tipsy??? 23.06.04, 12:54
      ja nie założyłabym sobie tipsow bo szkoda mi kasy na takie cos, skoro wiem ze
      moge sie postarac i moje beda wygladac rownie pięknie. Chodze czaem na manicure
      zeby wzmocnic paznokcie i zeby byly jeszcze ladniejsze.
    • ann_mart Re: Po co wam te tipsy??? 23.06.04, 13:10
      To ja poproszę jeszcze wątki "Po co wam te farby?" I "Po co wam te fluidy/pudry?
      Mogłyby sie zaczynać np. tak:
      "Tak się zastanawiam po co dziewczyna farbuje włosy (uzywa podkładu). Jeśli
      ktoś brzydkie, rozdwojone (plamy , zaczerwienienia) a idzie na ważną
      uroczystość nap. ślub to rozumiem ale wiele robi tak sobie dla mody.Czy nie żal
      wam dziewczyny waszych naturalnych włosów (skóry)? Nie lepiej popracować nad
      nimi a nie farbować (malować się)?"

dodam, że jestem w stanie przytoczyć argumanty na rzecz tego, że farby niszczą
      włosy, zaś podkłady zatykają pory, powodują uczulenia. W końcu to tapeta...

Litości...

Pozdrawiam
      Anka
      • Gość: amberangel Re: Po co wam te tipsy??? IP: 65.113.199.* 23.06.04, 15:59
        Trudno mi zapuscic paznokcie, rosna do jakiegos stopnia a pozniej zaczynaja sie
        rozdwajac, mialam okres w swoim zyciu - ponad pol roku - kiedy kladlam
        paznokcie zelowe, chcialam miec dlugie i mialam bo usztywnione zelem rosly i
        nie pekaly. Przestalo mnie to bawic i mam krotkie pomalowane na bezbarwny albo
        z odrobina zlotych centkow. Mysle ze takie paznokcie robia te dziewczyny ktore
        nie moga ich zaposcic.
      • Gość: ania Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 22:14
        Od 4 lat mam żelowe paznokcie.Wczesniej strasznie obgryzalam, a ze pracuje z
        ludzmi i czesto pokazuje rece, stwierdzilam ze to dobre wyjscie. Gdy czytam
        informacje o tipsach, zelu, akrylu... czasem smiac sie chce, czasem
        potwierdzam. Moje paznokcie maja - 3-5 mm poza opuszek palca (nigdy nie sa
        dluzsze, bo uwazam ze taka dlugosc jest najwygodniejsza), pomalowane na jasny
        kolor, praktycznie tylko dla wtajemniczonych zauwazalne, ze sa sztuczne. Nie
        mam wiec problemow z utrzymaniem higieny miejsc intymnych :)
        Przyznam racje poprzednikom, ze owszem, tipsy moga byc okropne. Czesto w
        autobusach czy tramwajach widze dziewczyny z tipsami na okolo 2 cm, zle
        pomalowane, stan wzbudza zal, i wtedy owszem, skojarzenia sa niemile.
        Mysle ze wszystko to kwestia gustu i potrzeb. Ja wole krotkie paznokcie,
        potrzebne mi sa ze wzgledow estetycznych a nie mody, ladnie wygladaja tez
        dlugie, porzadnie zrobione i zadbane, choc... to nie dla mnie :)
        Wiec ... moze unikajmy stereotypow....
        • Gość: nutka Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 24.06.04, 10:55
          No to się zgadzamy :-) bo myślę podobnie.
      • Gość: M Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.chello.pl 09.07.04, 01:33
        A ja własnie chętnie się dowiem. Po co się malować codziennie?
    • extravirgin Re: Po co wam te tipsy??? 24.06.04, 12:01
      Tipsy noszą teraz już tylko tirówki i prowincja. A ja nawet paznokci nie maluję
      bo mi się nie chce!!! Szkoda mi na to czasu!!! A wymalowane pazury u nóg,
      owłosione,krzywe i grube paluchy pomarańczowe od samoopalacza, do tego szpile
      składające się ze sznureczków to dopiero jest sam seks!!!
      • Gość: beatika10 Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.toya.net.pl 24.06.04, 23:41
        no mam nadzieje że to tylko sarkazm.
      • Gość: gggg Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 17:43
        masz ciekawe znajomosci... ta dyskusja jest zalosna
        • Gość: tantrik Gdzie w Krakowie dobrze zrobią tipsy? IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 10.11.04, 15:49
          mam ważną uroczystość i chciałam sobie zafundować tipsy,czy któraś z Was
          mogłaby mi polecić zaufaną kosmetyczkę,która zrobi to profesjonalnie,tak że nie
          odpadną po tygodniu, no i oczywiście za przystępną cenę, wszelkie namiary mile
          widziane, z góry dziekuję
      • Gość: Daria Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.eu.org 15.09.05, 16:08
        Taak ,tirówki,bueehehe
        a z ciebie Extravirgin to taka Superdziewica? :P
    • Gość: Monika Re: Po co wam te tipsy??? IP: 5.3.1R* / 62.6.139.* 28.06.04, 11:22
      Latwo mowic, ja mam takie okropne te moje pazury ze chocbym nie wiem co robila
      to i tak nic mi nie rosna a jak juz urosna to sie lamia, nawet u nog. Bralam
      juz skrzyp teraz stosuje specjalna oliwke itd ale to i tak nie pomaga mialam
      tipys ale to i kosztowne i wcale nie daje swietnych efektow bo trzeba robic co
      2-3 tygodnie uzupelnienia, a czy niszcza paznokcie, strasznie. Moze ktos mi
      polecic cos dobrego zeby paznokcie sie wzmocnily. Nie musi byc to najtansze ale
      chcialabym zeby bylo skupteczne. Pozdrawiam
      • Gość: daga Re: Po co wam te tipsy??? IP: *.acn.waw.pl 14.10.04, 11:29
        tipsy-hm-mialam kiedys i nie zamierzam powrocic do nich-nie ma jak wlasne
        paznokcie-a zeby miec ladne polecam do lykania revalid a do sotosowania
        zewnetrznego odzywki firmy NAIL TEK-REWELACJA!!!!
    • Gość: Monika A co z tymi co maja problem z paznokciami IP: 5.3.1R* / 62.6.139.* 28.06.04, 11:23
      Latwo mowic, ja mam takie okropne te moje pazury ze chocbym nie wiem co robila
      to i tak nic mi nie rosna a jak juz urosna to sie lamia, nawet u nog. Bralam
      juz skrzyp teraz stosuje specjalna oliwke itd ale to i tak nie pomaga mialam
      tipys ale to i kosztowne i wcale nie daje swietnych efektow bo trzeba robic co
      2-3 tygodnie uzupelnienia, a czy niszcza paznokcie, strasznie. Moze ktos mi
      polecic cos dobrego zeby paznokcie sie wzmocnily. Nie musi byc to najtansze ale
      chcialabym zeby bylo skupteczne. Pozdrawiam
      • Gość: sabinka Re: A co z tymi co maja problem z paznokciami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:00
        Powiem krótko: tipsy na paznokciach rozpoznam tak, jak farbę na włosach:
        bezbłędnie.
        I nie ma znaczenia, czy to delikatny balejaż, który tak rozświetla, że go "nie
        widać".
        Widać.
        I to bardzo.
        I tak samo widać tipsy.
        Te przesadzne, z wzorkami, o kształcie łopaty są śmieszne.
        Te "naturalne" są żałosne.
        A i jedne, i drugie są sztuczne i TO WIDAĆ!!!!
        • Gość: nanana Re: A co z tymi co maja problem z paznokciami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 12:54
          Ja mam brzydkie pzanokcie -nie tylko dlatego,że sie łamią ale przede wszystkim
          dlatego,ze kiedyś miła koleżanka przycięła mi palce drzwiami -zeszły mi dwa
          paznokcie a to co urosło jest już zawsze krzywe z podłużną bruzda która pęka i
          dzieli paznokieć na pół.
          Mój mezczyzna zafundował mi tipsy -naprawdę byłam zachwycona.On też.Nie widzę
          powodu żeby nie mieć wzorków na paznokciu gdy mam na to ochotę -tak samo nie ma
          powodu ,zeby ubierać sie szaroburo i w stateczne kostiumy.Nie wydaje mi się
          zeby kolorowy strój i paznokieć miały świadczyć o ograniczeniu umysłowym
          właściciela,bezguściu i niechlujstwie.
          Niestety paznokieć ladnie wygląda 3 tygodnie,potem należałoby go uzupełniż za
          grubą kase.To minus pierwszy.
          W miedzyczasie zgadałam sie z kumpelą pracującą w firme farmaceutycznej
          prpdukującej leki p-grzybicze.Ona ma codziennie kontakt z dermatologami i z ich
          ust usłyszała nastepująca opinię -90% grzybic paznokci dłoni pojawai sie jako
          efekt noszenia tipsów.
          Przeraziło nie to,zdjelam po paru miesiącach moje ozdoby -i co widzę -paznokieć
          pergaminowy a na płytce typowe brunatne plamy na wolnym brzegu -na 90 % jest to
          grzybica:(
          W związku z tm więcej się w tipsy bawić nie będę
      • Gość: Klara Re: A co z tymi co maja problem z paznokciami IP: 62.233.181.* 14.10.04, 13:08
        Skrzyp trzeba brać specyficznie, o czym zdaje się wszyscy zapominają- jeśli
        pije się herbatę ze skrzypu, trzeba go podgotować 30 minut na wolnym ogniu-
        wtedy rozpuszcza się krzemionka, ktora w innej postaci nie jest przyswajana. Ot
        i cała filozofia tego, dlaczego skrzyp nie każdemu pomaga:) A co do tipsów, dla
        mnie to tak samo koszmarne jak sztuczne piersi, silikonowe usta i wycięcie
        żebra dla szczuplejszej talii. Zapędziliśmy się zdecydowanie za daleko w
        poprawianiu natury - niedłudo zafundujemy noworodkom makijaż permanentny...
        • Gość: nanana Re: A co z tymi co maja problem z paznokciami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 14:41
          Nie wiem co to za porównanie -silikon a tipsy?W ogóle ten argument o
          naturalności jest bezsensowny zważywszy na to,że wiekszość pań -zwolenniczek
          naturalności maluje rzesy (zamiast hodować sobie długie,gęste i kruczoczarne
          nacierajac rycynowym olejkiem),stosuje pudry i podkłady(zamiast doprowadzic
          cerę do idealnej gładkości i pięknego kolorytuu w naturalny sposób)- jak
          również nakłada na włosy chemiczne farby a nie barwi je w cebuli,rumianku bądź
          liściach orzecha.
          • Gość: klara Re: A co z tymi co maja problem z paznokciami IP: 62.233.181.* 14.10.04, 18:45
            To nie jest żaden argument o naturalnosci:)))))) Powiedziałabym raczej o
            pragmatyce.Nie założę nigdy butów na 10 cm obcasie, bo grozi mi to perspektywą
            połamania się i nie zamontuję 2,5 cm paznokci z plastiku, bo zapewni mi to
            pełną niemożność szorowania podłóg i pisania na komputerze:) Nie wytnę też
            sobie żebra, bo nie widzę potrzeby przenoszenia estetyki nad zdrowie.

Przychodzi mi do głowy jeszcze jedna rzecz, w której zbyt długie paznokcie
            przeszkadzają, ale nie będę wspominać jaka, wystarczy pomyśleć...:)

Ale jak ktoś ma ochotę, niech sobie nosi na zdrowie - mnie to nie przeszkadza
            kompletnie, podobnie jak wygląd Marylin Mansona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka