Dodaj do ulubionych

Pielegnacja 1.0

29.07.12, 18:07
Hallo, mam pewien problem, w te wakacje opiekuje sie moja siostrzenica (16 lat) i niestety zauwazylam ze dziewczyna wcale o siebie nie dba! I nie mam na mysli tutaj tego ze sie nie maluje, czy ze sie komicznie ubiera tylko po prostu... nie dba o siebie. No fleja i tyle...
Chcialabym z nia o tym porozmawiac, moze troche jej pomoc w ustaleniu tego co jest koniecznoscia a co moze zostawic na pozniej...
Moj podstawowy program wygladal by tak:
- oczyszczanie twarzy, krem nawilzajacy/matujacy
- odzywka na wlosy (bardzo sie pusza...)
- depilacja - goli nogi i tak juz...
- manicure i pedicure - im wczesniej sie nauczy na swoich bledach tym lepiej :)
- cos ladnie pachnacego, ale mysle ze w tym wieku wystarczy dezodorant...

A wy co myslicie? I przede wszystkim jak jej tego nauczyc??
Obserwuj wątek
    • nessie-jp Re: Pielegnacja 1.0 29.07.12, 19:15
      Kup sobie lepiej lalkę i nią się baw.
      • may-li Re: Pielegnacja 1.0 29.07.12, 23:14
        Dlaczego lalke? Co jest zlego w tym ze chce dziewczynie totalnie ignorowanej przez swoja matke wbic do glowy ze pielegnacja jest wazna?
        Oczywiscie ze moze dalej chodzic spac bez zmywania makijazu (ktorym to probuje przykrywac pryszcze..) i wygladac jak z miotla na glowie, mi chodzi raczej po glowie, ze jesli sie teraz tego nie nauczy, ze o swoje cialo trzeba dbac i je szanowac to potem bedzie ciezko...
        • nessie-jp Re: Pielegnacja 1.0 30.07.12, 00:06
          O, to już się zrobiła z zaniedbanej jeszcze ignorowana przez matkę?

Zostaw ją w spokoju. Nie twoja sprawa. Przyjdzie czas, to się nauczy, nie potrzebuje starej cioci, żeby jej robiła uwagi.
          • rikol Re: Pielegnacja 1.0 30.07.12, 01:03
            Fleja to jest brudas, a nie osoba, ktora nie uzywa kremu matujacego.

A od leczenia tradziku jest dermatolog.
    • nuova Re: Pielegnacja 1.0 30.07.12, 12:08
      co to znaczy "1.0" ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka