Dodaj do ulubionych

Co zrobic z takimi oczami? zdjecia

23.09.12, 18:09
moja zmora to - sama nie wiem, okreslcie po zdjeciach - cienie, worki po oczami. Postarzaja, nadaja zmeczony wyraz twarzy. Bylam z tym u lekarza med. estetycznej ale stwierdzil, ze wypelniacze odpadaja, moze jakas mezot terapia... buuuu co sadzicie? kremy to raczej bujda na resorach, a nie chcialabym tych oczu jedynie ukrywac pod makeupem. Ponadto chyba od spania/poduszki nabawilam sie zmarszczek az do zewnegtrznego kacika oka (podkowy)

imageshack.us/photo/my-images/194/dsc00780ne.jpg/
imageshack.us/photo/my-images/811/dsc00778gj.jpg/
Obserwuj wątek
    • lady-z-gaga Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 23.09.12, 18:18
      Masz urojenia :) chyba naoglądałas się za dużo wyfotoszopowanych zdjęć.
      • kulawa_wodzirejka Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 23.09.12, 18:42
        biorac pod uwage, ze zdjecia byly robione komorka wydaje mi sie, ze podkrazone oczy sa na nich dosc wyrazne :] pozatym naprawde wiem, jak wygladam patrzac w lustro, szczegolnie zaraz po przebudzeniu :/
        • horpyna4 Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 23.09.12, 18:51
          Worki pod oczami mogą być oznaką jakiejś choroby. Przebadaj w pierwszej kolejności wątrobę i nerki, może być to też alergia.
      • venus22 Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 24.09.12, 02:31
        [il]ady-z-gaga napisała:

> Masz urojenia :) chyba naoglądałas się za dużo wyfotoszopowanych zdjęć.[/i]

calkowicie cie popieram!

Minnie
    • nessie-jp Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 23.09.12, 19:27
      Jeśli masz te podpuchnięcia konsekwentnie, dzień w dzień, to zbadaj hormony
      • butterfly_girl Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 24.09.12, 09:19
        Dokładnie, jeżeli podpuchnięte oczy masz dopiero od jakiegoś czasu to najpierw udaj się lekarza. Zabiegów medycyny estetycznej czy nawet kosmetyczne nie doradzałabym. Ze zdjęć nie wynika, żeby była taka konieczność (opuchliznę masz w normie, jak 80% społeczeństwa), a to że rano obrzęk jest większy to nic nadzwyczajnego. Sama mam podobnie...
    • lonely.stoner Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 23.09.12, 20:58
      tak doraznie to kup sobie taki roll-on pod oczy (ja mialam zielony Garnier). Ta kuleczka swietnie chlodzi i masuje ta okolice pod oczami. Ja nosilam swoj do pracy i sobie nie rollowalam pod oczami w wolnym czasie (praca przed moniotrem bardzo oczy meczy), to i krople do oczu i mialam od razu odswiezone spojrzenie. No ale zamiast maskowania to bym wyeliminowala glowna przyczyne- niedotlenienie, woda w organizmie, jakies zaburzenia gospodarki elektrolitowej??
      • kulawa_wodzirejka Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 23.09.12, 21:01
        niedawno bylam w szpitalu z powodu tradziku gdzie hormony zbadano mi od gory do dolu, wyszla jedynie hiperprolaktynemia (zaczelam brac bromergon), ale rzeczywiscie jestem alergikiem. Mialam taki roll-onik tylko z firmy eveline, nic to nie dawalo... co byloby najlepsze ogolnie pod oczy? Nie oczekuje cudow, ale czegos bym pouzywala. Generalnie pod oczy nie stosuje nic, wiec uczulenie odpada
        • magnuna Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 23.09.12, 21:45
          Rzeczywiscie masz worki spore, u mnie pojawiły się w wieku 34 lat ale były znacznie gorsze niż Twoje. Przebadalam się na wszystkie strony- wszystko ok, stosowalam kremy, zele, drenaze- efektu zero. Mezoterapia- nic nie dała, szkoda pieniędzy. Pomógł dopiero wypelniacz, chodzę raz do roku i jest ok. Może pójdz do innego lekarza. Jednak nie oszukujmy się, zabiegi u sprawdzonych lekarzy są drogie i co jakiś czas trzeba je powtarzać.
          • venus22 Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 24.09.12, 02:34
            magnuna napisała:
            > Rzeczywiscie masz worki spore,

Ona ma "spore worki"??
            gdzie?? chyba w szafie....

Minnie
            • nessie-jp Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 24.09.12, 15:01
              > Ona ma "spore worki"??
              > gdzie?? chyba w szafie....

Kwiiik! :D

Też jestem zdania, że oczy bardzo ładne, a miniworeczkami martwiłabym się tylko wtedy, jeśli rzeczywiście utrzymują się cały dzień i codziennie. A i to raczej po to, żeby wykluczyć jakieś choroby i uczulenia, bo urodowo to nie jest sprawa, która by wymagała jakiejś reakcji. Założę się, że 99% osób tego w ogóle nie zauważa...
          • xtrinn Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 30.09.12, 13:42
            Następnym razem przed robieniem zdjęć telefonem przetrzyj szkiełko obiektywu z tłustych paluchów , będzie widać wyraźniej :P Mimo że zdjęcie jest rozmyte to i tak widać worki, więc nie zgodzę się z przedmówczyniami, że przesadzasz. Worki nawet niewielkie bardzo postarzają, nadają twarzy zmęczony wygląd i ogólnie robią nawet większe szkody w wyglądzie niż zmarszczki. Ja też się z tym męczę i co rano robię sobie zabieg, który trwa ok 10-15 minut, jest upierdliwy bo rano każda minuta się liczy, ale pomaga i w ciągu dnia oczy wyglądają lepiej. Po przebudzeniu przemywam oczy lodowatą wodą, potem wyciągam z zamrażalki żelowe okulary i kładę na oczy na kilka minut. Po tym czasie wklepuję jakiś lekki krem nawilżający (nie ma większego znaczenia jaki, bo służy tylko do "poślizgu" i masuję i uklepuję okolice oczu, łącznie ze skroniami, bo chodzi o odprowadzenie limfy i pobudzenie krążenia. Ważne jest też spanie w dobrze wywietrzonym, nie za gorącym pomieszczeniu, dokładne zmywanie makijażu przed snem i unikanie alergenów. BTW - nie zmieniałaś ostatnio pościeli, kołdry na taką z innym wypełnieniem? nie masz nowego zapachu w kontakcie itp?
            To wszystko dotyczy worków, które pojawiają się w nocy i którym towarzyszy uczucie ciężkich, opuchniętych powiek. Na takie "kieszonki" pod oczami które robią się na stałe to to raczej nie pomoże, raczej jakiś konkretny zabieg, ale jaki to musisz pytać Ibisza ;)
            img.interia.pl/pomponik/nimg/2/o/Ibisz_mial_operacje_3220516.jpg
        • nessie-jp Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 23.09.12, 22:03
          A na jakim tle ta hiperprolaktynemia? Stwierdzili? Z jajników, z przysadki?

Prolaktyna i hormony tarczycowe oraz kortyzol są ze sobą w ogromnym stopniu powiązane, więc to w sumie może być i to.
          • venus22 Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 24.09.12, 02:29
            a nie sa to waleczki tluszczu po prostu? niektorzy tak maja. wtedy nie ma innej rady jak tylko chirurgicznie je usunac.
            mozna chyba bez sladu, naciecia sie wtedy robi wewnatrz powieki.

z gory zaznaczam ze zdjecie nie jest wystarczajaco wyrazne aby jednoznacznie stwierdzic
            co ci wlasciwie jest, a ja do tego jestem pol- slepa.

tak w ogole to uwazam ze masz calkiem ladne, mile, uwodzicielskie oczy i nie widze zdanego problemu !!!!

Minnie
            • venus22 Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 24.09.12, 02:40
              TAK wygladaja worki pod oczami:
              www.kak-kak.info/wp-content/uploads/bags-under-your-eyes-3.jpg
              i1.allaboutvision.com/i/puffy-eyes-300x222.jpg
              makeupvideos4u.com/wp-content/uploads/mvbthumbs/img_158796_how-to-visually-take-away-the-under-eye-bags.jpg
              jeszcze dziecinki pare ladnych lat musicie poczekac na WORKI pod oczami - nawet te najmniejsze.

Minnie
        • horpyna4 Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 24.09.12, 08:07
          Uczulenie nie musi być na kosmetyki. Jeżeli śpisz na poduszce wypełnionej pierzem, a masz na nie uczulenie, to też może być taki efekt. Można też być uczulonym na coś, w czym bielizna pościelowa była prana. Możliwości jest bardzo dużo, niestety.
          • lady-z-gaga Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 24.09.12, 08:29
            Nawet bez alergii, wystarczy samo przyzwyczajenie do spania na brzuchu (ja tak mam), aby rano budzić się z lekko podpuchniętymi oczami.
    • lonely.stoner Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 24.09.12, 10:38
      ewentualnie - tak mysle- moze zacznij jakis sport na swiezym powietrzu uprawiac, kup rower i jezdzij do pracy rowerem, to chyba najlepiej.
      • kulawa_wodzirejka Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 24.09.12, 11:39
        to pewnie bylby dobry pomysl. A wy czego uzywacie pod oczy?? Te moje dolne powieki nie sa wypukle jak typowe worki, powiedzialabym ze nawet raczej wklesle, zapadniete ;] nie wiem czemu mam tak zarysowana podkowe pod oczami - mam wrazenie, ze to zmarszczki od spania tyle, ze juz permanentne :(
        • rikol Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 25.09.12, 02:13
          Jedni maja worki pod oczami, drudzy wklesly dolek (te mankamenty urody pojawiaja sie z wiekiem). Worki sie wycina, natomiast w dolek mozna cos wstrzyknac. Dlatego wlasnie gwiazdy nie maja dolka pod oczami, bo maja tam wypelniacze. Watpie, zeby kosmetykami dalo sie cos z tym zrobic.

Jesli martwisz sie opuchlizna, idz do lekarza - ale gdyby to byla jakas choroba, to cala bys puchla. Alergia moze powodowac tez opuchlizne, ale ja na zdjeciu nie widze opuchlizn.
          • venus22 Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 26.09.12, 02:04
            rikol napisała:

Dlatego wlasnie gwiazdy nie maja dolka pod oczami, bo maja tam wypelniacze.
            no szpikuja sie, fakt ale gwiazdy to maja przede wszystkim fotoszop :)

Minnie
    • maggi9 Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 26.09.12, 06:28
      Też mam coś podobnego.Tylko to nie są worki tylko taka budowa twarzy, że pod oczami mam takie wklęsłe podkówki.Dodatkowo same oczy mam duże i wypukłe co daje własnie podobny efekt.

Co zrobić?Uzywac dobrego korektora i wsio.Żadne kremy, roll-ony itepe mi nie pomogły.Tak mam i już.Ale korektor pomaga.
    • mojestylio Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 26.09.12, 16:01
      Polecam krem redukujący cienie i worki pod oczami Pharmaceris N Eris.Pomógł mojemu mężowi. Może tobie też pomoże
      • kulawa_wodzirejka Re: lepsze zdjecia 28.09.12, 12:53
        co prawda tez komorka, ale wyszlo wyrazniej. Chodzi mi przede wszystkim o to, ze po przebudzeniu sie moje oczy wygladaja fatalnie. Tej nocy posmarowalam dolna powieke gruba warstwa kremu i probowalam nie spac na policzkach/na boku ale nie udalo sie ;] pod wplywem kremu zrobila sie jeszcze wieksza zmarszczka az do samego kacika oka, co widac wyraznie. W ciagu dnia to nieco mija, ale nie chce kazdego ranka tak paskudnie wygladac (nie przesadzam). Mam 27 lat. Zaczelam myslec nawet nad botoksem... Zdjecia zrobione zaraz po wstaniu z lozka. Biorac pod uwage fakt, ze robione sa komorka, te poranne podkowy sa baaardzo widoczne imageshack.us/photo/my-images/26/dsc00795og.jpg/
        imageshack.us/photo/my-images/542/dsc00796na.jpg/
        • magnuna Re: lepsze zdjecia 28.09.12, 14:20
          Hmm, rzeczywiście nie tyle masz wory ile zapadnieta dolinę łez. Ale wiesz rano większość osób wyglada gorzej. Czy pózniej trochę wygląd skory się poprawia i wraca do normy czy jest bez zmian? Poza tym, przyglądając sie tym zdjęciem mam wrażenie ze może dobre korektory czy podklad ,moglyby to zakamuflowac? Ja stosuje wypelniacze ale u mnie były i worki i doły, naprawde straszne,zreszta jestem dużo starsza. Wiem, ze może Cię to bardzo wkurzac i pewnie patrząc w lustro nie dostrzegasz w twarzy tego co ładne a jedynie podkowki pod oczami. A może wrzuć zdjęcie zrobione z większej odległości i wtedy będzie można ocenić czy rzeczywiście jest tak zle?
        • rikol Re: lepsze zdjecia 29.09.12, 00:22
          Mam to samo. To nie sa worki pod oczami. Masz tam zapadnieta skore - tak jest u osob szczuplych. Botoks na to nie pomoze. JEsli juz to wypelniacze. a szczerze, radze ci pogodzic sie z tym , bo z wiekiem bedzie coraz gorzej. Jesli to jest dla ciebie takie straszne, to co bedzie za 20 lat? Uplywu czasu nie zatrzymasz, no chyba ze chcesz wygladac jak pani Kulczyk...

Ja nie widze, zeby na to kremy pomagaly. Od strony zewnetrznej robi sie zmarszczka z wygniecenia, bo na tym spisz. Natomiast przy nosie nie masz po prostu tluszczu pod skora, stad ten dolek.

Poranny obrzek maja niektore osoby. W dzien to schodzi, bo glowa jest wysoko. Dlatego wieczorem nogi sa obrzekniete, a rano twarz. Jesli nie jestes na cos chora, to lekka opuchlizna to twoja 'uroda'.
          • kulawa_wodzirejka Re: lepsze zdjecia 29.09.12, 12:09
            rikol, to zaglebienie kolo nosa niechby sobie bylo, chodzi mi o te naprawde okropne poranne zmarszczki z wygniecenia od zewnetrznego kacika oka. Tej nocy spalam troche inaczej i zmarche mam nie az do kacika, ale tez widoczna. Nie da sie z tym nic zrobic? Z rana wyglada to naprawde paskudnie, no i wiadomo ze z czasem sie to moze utrwalic (?) Botoksu sie boje bo czytalam rozne opinie, ze np. komus opadla od niego powieka albo jeszcze inne cuda. Ale ta zmarszczka jest naprawde fatalna, nie przesadzam... powinnam nawilzac lepiej skore czy co? Albo spac w kasku ;]]]
            • rikol Re: lepsze zdjecia 01.10.12, 16:58
              botoks nie pomoze, bo to nie jest zmarszczka mimiczna. Tylko wypelniacz. ewentualnie mocny piling kwasowy u dermatologa (wyzera wierzchnia warstwe skory, scina ja)
        • basiulek5 Re: lepsze zdjecia 30.09.12, 21:07
          Na poprawę nastroju przeslę Ci moje zdjęcia z komórki/terapia szokowa/.Może wiecie,takprzy okazji,czy gdzieś mozna się w ogóle zmienić?Ja bym chciała na przykład na m.Belluci.ale to do uzgodnienia.
          Będe wdzieczna za szczere doradzenie
          • rikol Re: lepsze zdjecia 01.10.12, 22:05
            Zeby wygladac jak bellucci, trzeba miec jej kosci, jej grubosc skory, jej poziom hormonow - czyli jej DNA. Zamist sie zmieniac w kogos innego, popracuj nad soba. zacznij uprawiac sport, zdrowo sie odzywiac. Ubierz sie stosownie do figury, zrob sobie ladna fryzure i makijaz.
    • wredny-typek Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 28.09.12, 15:37
      nie pij tyle
      • agas301 Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 28.09.12, 15:58
        wredny-typek napisał:

> nie pij tyle

wredny-typek napisał:

> nie pij tyle

i tu świetnie sprawdza sie powiedzenie "każdy sądzi własną miarą" bleee

>>> oczy masz naprawdę bardzo ładne - na tych zdjęciach z aparatu widać co prawda te "podkówki" - wygląda to na załamania czyt. zmarszczki ale jeśli zrobiły ci się niedwno lepiej zacznij od dobrego nawilżania: krem i maseczka 2 x w tyg. zrób sobie piling.
        • kulawa_wodzirejka Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 28.09.12, 16:20
          chyba wlasnie masz racje - to sa zalamania/zmarszczki. Mam jakas taka budowe twarzy ze podczas spania policzek ugniata taka podkowe. Wyglada to fatalnie... w ciagu dnia troche schodzi, ale jeszcze troche takich nocy i sie wezmie to utrwali ;/ botoks w wieku 27 lat?? i to pod oczy?
          • agas301 Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 28.09.12, 17:18
            nie wydaje mi się że botoks to właśnie to czego ci najb. potzreba:)

doraźnie spróbuj z serii AA wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=29814
            wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=21150
            uwielbiam te saszetki, jak do tej pory nie znalazłam lepszej serii
            • magnuna Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 28.09.12, 18:58
              Skoro w ciągu dnia trochę schodzi to może próbuj jakieś okłady, żele,maseczki,masaże limfatyczne (które możesz sobie robić sama) itp. Botoks pod oczy to chyba slaby pomysł. A inne "specyfiki" medycyny estetycznej są przydatne kiedy nie da się w mniej inwazyjny i tańszy sposób nic zrobić, na to masz czas:)
        • wredny-typek Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 29.09.12, 08:42
          jak zwykle młodzież nie che słuchać doświadczonych przez życie starców
          no to masz
          szokblog.pl/FotoWideo.jsp?idblg=239
          • malwina79 Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 30.09.12, 11:52
            wredny typku, to co pokazałeś, to nie jest wpływa alkoholu na życie człowieka tylko wpływ człowieka manipulującego PS'em ;)

Uwierzyłabym w to co pokazałeś gdyby to była ta sama kobieta, ale zdjęcie byłoby zrobione po kilku latach. Takie przeróbki na mnie nie działają. Równie dobrze można zatytułować to zdjęcie wpłym PS'a na życie człowieka .
            • wredny-typek Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 02.10.12, 09:59
              Sądząc po nicku nie jesteś już młódką. I nadal taka naiwna?
    • natalii80 Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 29.09.12, 18:35
      nie widzę ...
    • malwina79 Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 30.09.12, 11:43
      Dziewczyny gdzie u autorki posta widzicie worki??????????? Albo ja jestem ślepa, albo widze po prostu podkowy, lekkie zasinienia. Ja tak mam całe życie i taka moja uroda pogodziłam się z tym, że nic nie da się tego zakamuflować :/
      • nas-daq Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 01.10.12, 17:55
        Ja tam widzę worki. Zbadaj tarczycę i nerki (THS i przede wszystkim ogólne badanie moczu), możesz mieć niedoczynność tarczycy lub kłębuszkowe zapalenie nerek. Wredny typek tez ma rację- worki powstają przy długotrwałym piciu akoholu. Nie rozumiem tego świętego oburzenia wśród Pań. Nie znam Ciebie i nie wiem czy dużo pijesz, ale żyjemy w kraju, gdzie alkoholizm wśród kobiet jest tematem tabu, a jest baaardzo częsty. Kobietę nadużywająca alkoholu można rozpoznać od razu po wyglądzie , dla wtajemniczonego i wprawnego oka to jest bardzo łatwe. I nie piszę tu o Tobie.
        • wredny-typek Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 02.10.12, 10:03
          Wreszcie głos rozsądku. Ale częścią uzależnienia jest zaprzeczanie. Iluzje i zaprzeczanie. A koleżanki tak bronią wątkotwórczyni, jakby ją blisko znały!
    • czerwien35 Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 02.10.12, 10:57
      Idź sobie raz w tygodniu na zabieg do kosmetyczki. Ja chodzę na "diamentowe spojrzenie" mam taki swój ulubiony salon w gdańsku plus dla urody. Odprężysz się, oczy się rozświetlą i od razu docenisz siebie. poza tym masz piękne oczy, a ten mały mankament w postaci cieni pod oczami da się łatwo zniwelować. Powodzenia
      • magnuna Re: Co zrobic z takimi oczami? zdjecia 02.10.12, 16:34
        Kulawa wodzirejko... ja uważam, że codygodniowa wizyta u kosmetyczki doprowadzi do szybkiej ruiny Twój portfel a nie sądzę, żeby owe worki, podkowy czy inaczej zwany mankament usunęła.
        Zacznij od zdrowia- zrob badania i sprawdz czy jest ok, jesli tak sprobuj z okładami, może kremy, rób masaż limfatyczny i jeśli to nie poskutkuje to dopiero wtedy szukaj innej czyli niestety droższej drogi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka