Dodaj do ulubionych

tracę sporą ilośc włosów :|

09.10.12, 14:31
Od jakiegoś 1,5 miesiące zauważyłam,że tracę dużo włosów.Przy niemalże każdej okazji...przy myciu,przy czesaniu,nawet jak zdejmuję gumkę to jest na niej kłębek włosów...Małego tego bez przerwy znajduję po 5/6 włosów na ramionach i co chwila je ściągam.. Włosy są naprawdę bardzo słabe.. Mogę przełamac włosa bez najmniejszego problemu...jest strasznie,ale to strasznie słaby...nawet jak wzięłam całą garśc włosów razem to bez problemu się przełamały.Włosy mam teraz na prawdę rzadkie .
Jeśli chodzi o szampon to używam już dośc długi czas tego: wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=33659 i odżywkę z tej samej serii, z tego powodu iż jakoś co dwa dni w tygodniu trochę prostuję włosy... Używam też jedwabiu natura silk na końcówki.
Może ktoś wie jaka jest tego ewentualna przyczyna... ? I co z tym robic.. Bo nie sądzę,że to od prostowania,prostuję już dobre kika lat i zawsze włosy jako tako się trzymały,były zniszczone fakt faktem,ale nie tak słabe i łamliwe...
Obserwuj wątek
    • skrytapiromanka Re: tracę sporą ilośc włosów :| 09.10.12, 17:26
      1. niby można tracić do 100 włosów dziennie, ale kto by to liczył :) jeśli faktycznie zauważyłaś drastyczną różnicę między kiedyś a teraz, to znaczy, że coś się zadziało (niekoniecznie złego)
      2. mogłaś tak zareagować na okres przejściowy-jesienny, czasem się zdarza, albo np. latem zaszalałaś na słońcu, chlorowanym basenie itp.
      3. może byłaś ostatnio chora, przeziębiona lub stosowałaś jakąś dietę lub miałaś stresy?
      4. warto zbadać tarczycę, bo przy niedoczynności włosy często wypadają bardzo
      5. pewnie ktoś Ci napisze, że to przez silikony i chemię z odżywki, której używasz - być może, ale ja akurat jestem z tych, którym silikony stosowane z umiarem nie szkodzą, więc tu nie poradzę. ale faktycznie może być tak, że włosy są zbyt obciążone albo przyzwyczaiły się do tych konkretnych kosmetyków, warto je zmienić na coś delikatniejszego
      6. może włosy się po prostu zbuntowały od tego prostowania? wiesz, mają jakiś poziom wytrzymałości, do pewnego momentu może wydawać się, że wszystko ok, a potem nagle mamy na głowie sianko.
      7. warto się suplementowac, szczególnie jesienią.

jeśli nie zauważyłaś jakichś innych niepokojących zmian w organizmie, prawdopodobnie nie ma się czym martwić:) a jak się martwisz, to zawsze możesz zrobić podstawową morfologię, koszt 20 zł, a głowa spokojna.
      • skrytapiromanka Re: tracę sporą ilośc włosów :| 09.10.12, 17:28
        a, piszesz też o łamaniu - może po prostu potrzebujesz mocnego nawilżenia. po lecie, przy prostowaniu - to by się zgadzało:)
        • kostruszka Re: tracę sporą ilośc włosów :| 09.10.12, 18:08
          U mnie było to oznaką anemii.
          • skrytapiromanka Re: tracę sporą ilośc włosów :| 09.10.12, 18:27
            dobry trop. może więc faktycznie warto zrobić tę morfologią.
        • 0_dania Re: tracę sporą ilośc włosów :| 09.10.12, 23:19
          no właśnie o to chodzi,że włosy nie są suche ani nic z tych rzeczy dzięki tym kosmetykom....dziwne jest też to,że moja przyjaciołka ma identyczny problem jesli chodzi o wypadanie,bo same w sobie te swoje włosy ma silne.. nie łamliwe
    • czerwien35 Re: tracę sporą ilośc włosów :| 10.10.12, 11:40
      Radziłabym ci się przebadać na tarczycę. Ewentualnie wchodzi w grę pora roku, ale wątpię, żeby, aż tak bardzo wypadały włosy. Koniecznie się przebadaj. Mi znowu wypadały włosy jak byłam w ciąży. Ale ty chyba w ciąży nie jesteś :)
    • mojestylio Re: tracę sporą ilośc włosów :| 10.10.12, 15:48
      Polecam odżywkę do włosów Wax. Powinna ci pomóc.
    • ola_fatyga Re: tracę sporą ilośc włosów :| 10.10.12, 20:21
      Mogę przełamac włosa bez najm
      > niejszego problemu...jest strasznie,ale to strasznie słaby

grzybica?
      • 0_dania Re: tracę sporą ilośc włosów :| 10.10.12, 20:54
        ? :O
    • vomaypl Re: tracę sporą ilośc włosów :| 11.10.12, 12:14
      wlosy.vomay.pl/wlosy-wypadanie/wypadanie2 tutaj znajdziesz kilka porad, jak postępować z włosami wypadającymi wlosy.vomay.pl/wlosy-piekno a tutaj znajdują się domowe sposoby, na wzmocnienie zniszczonych włosów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka