Dodaj do ulubionych

chcę sobie kupić fajny krem

29.12.13, 17:49
sprawa wygląda tak- mam 39 lat,żadnych zmarszczek ale cera dość szara, bezbarwna, skóra zaczyna tracić jędrność i trochę opadać. cera mieszana z tendencją do wysychania.
maluję się od niedawna
od zawsze stosuję na dzień krem nawilżający- najczęściej ziaja albo coś z tej półki cenowej
z doskoku maseczka, peeling jak mi się przypomni
chcę sobie coś zmienić,zacząć stosować coś innego, stosownego do wieku i potrzeb skóry, coś co odżywi,odświeży skórę.
wiem,że cudów nie ma,zwłaszcza wśród kremów do powiedzmy 25 zł ale może możecie polecić mi coś fajnego?
z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • kasha77 Re: chcę sobie kupić fajny krem 29.12.13, 19:49
      krem z kwasami na noc,na dzień krem z filtrem.u mnie najlepiej działa GlycoA,jeden minus-nie kosztuje do 25zł. nie znam dobrego kremu z kwasami do 25zł,a nawilżające przy 39letniej cerze to moim zdaniem już trochę za mało.kwasy w Twoim przypadku ("peeling jak mi się przypomni")dodatkowo złuszczą stary naskórek.
      • king_of_rats Re: chcę sobie kupić fajny krem 29.12.13, 20:49
        a możesz coś więcej o tych kwasach? dzięki :)
        • kasha77 Re: chcę sobie kupić fajny krem 29.12.13, 21:07
          to stały temat na forum.wystarczy wpisać w wyszukiwarce. ...ciężko w kilku słowach.
      • jut-ra Re: chcę sobie kupić fajny krem 30.12.13, 00:07
        > krem z kwasami na noc,na dzień krem z filtrem.u mnie najlepiej działa GlycoA

Kasha, gdzie kupujesz GlycoA, ja nie mogę go od jakiegoś czasu nigdzie dostać, choć zawsze był w Superpharm.
        • b-b1 Re: chcę sobie kupić fajny krem 30.12.13, 08:26
          jut-ra napisała:

> > krem z kwasami na noc,na dzień krem z filtrem.u mnie najlepiej działa Gly
          > coA
          >
          > Kasha, gdzie kupujesz GlycoA, ja nie mogę go od jakiegoś czasu nigdzie dostać,
          > choć zawsze był w Superpharm.

Na Allegro dostaniesz w różnym stężeniu.
        • kasha77 Re: chcę sobie kupić fajny krem 30.12.13, 09:14
          na allegro,własnie musiałam szukać po tym jak zniknął z SuperPharmu;/
    • jarka63 Re: chcę sobie kupić fajny krem 29.12.13, 21:04
      A znasz te kremy: Ziaja Med Kuracja dermatologiczna z witaminą c i kwasem hialuronowym? Polecam, za tę cenę to prawdziwa rewelacja.Na dzień dobre efekty daje stosowanie kremu+esencji rewitalizującej.
    • jut-ra Re: chcę sobie kupić fajny krem 30.12.13, 00:14
      Nie zawracaj sobie głowy drogeryjnymi, pachnącymi kremikami. Tak jak dziewczyny napisały - kwasy, nawilżanie i witamina C, poczytaj forum. Jako początkowy krem polecam Triacneal - na noc. Na dzień jakieś serum z witaminą C (dość fajna z tańszych jest esencja rewitalizująca z witaminą C Ziai, właśnie testuję).
    • king_of_rats Re: chcę sobie kupić fajny krem 30.12.13, 09:03
      jeszcze raz dziękuję-pochodzę za ziają,mam sentyment do tej firmy :))
      • kasha77 Re: chcę sobie kupić fajny krem 30.12.13, 09:30
        sama Ziaja bez kwasów moim zdaniem niewiele da.
        • leebanka Re: chcę sobie kupić fajny krem 30.12.13, 13:28
          Kasha ma rację,na szarą,tracącą jędrność skórę Ziaja NIC nie pomoże.Nic.Tylko kwasy i retinoidy.
          Żeby zobaczyć prawdziwe efekty musisz zainwestować trochę więcej niż te 25 zł.
          Spróbuj na początek krem złuszczający na noc firmy Bandi.To 5% kwasy AHA,wydaje mi się ze na pierwszy rzut będą odpowiednie.
          • jut-ra Re: chcę sobie kupić fajny krem 30.12.13, 15:41
            Oczywiście, że Ziaja to za mało, ja pisałam o emulsji Ziai jako dodatku z witaminą C zakładając, że jest tania, tańsza niż np. serum Aurigi.
            Jednak moim zdaniem kremy Bandi z kwasami słabiutkie są, lepszy od razu Triacneal - ma w składzie retinol i rozsądnie stosowany może być na początek bardzo dobry.
            • leebanka Re: chcę sobie kupić fajny krem 30.12.13, 17:19
              Może i tak , ale nauczona doświadczeniem wiem że z kremami różnie bywa.
              Ja Triacnealu nie lubię,jest dla mnie za tępy,efektów też za bardzo nie zauważyłam.
              Natomiast po Bandi, już po pierwszej aplikacji twarz odzyskała kolor i była dobrze nawilżona,serio.I nie tylko ja to widziałam :)

Sprawdziłam skład tej esencji Ziai i niczego szczególnego tam nie widzę.Podają że witaminy C jest 1%,a to bardzo mało,działa chyba na zasadzie placebo:),do tego nie widzę żeby była to witamina lewoskrętna,a tylko taka postać jest aktywna. Dla mnie ten krem to lipa.
              • jarka63 Re: chcę sobie kupić fajny krem 31.12.13, 22:12
                Używam tej serii Ziai co jakiś czas, robię sobie przerwy, bo tak najlepiej działa, widać różnicę. Stosuję różne kremy, także i takie z górnej półki, Ziaja z wit.C daje radę, zapewniam. A do innych kosmetyków tej marki nie mam zaufania.
                Kwasy nie każdemu służą, wydaje mi się że są bardziej odpowiednie dla młodszej skóry. Mnie bardzo wysuszają i marszczą ;) , nawet taki Pharmaceris z kwasem migdałowym 5%.
                • leebanka Re: chcę sobie kupić fajny krem 01.01.14, 17:15
                  Kwasy wysuszają i marszczą owszem, ale to tylko okres przejściowy i niestety wiele kobiet rezygnuje z ich stosowania zupełnie nie dając im szansy.
                  Moja skóra młoda to była całe wieki temu, ale kwasy i retinoidy okazały się dla niej najlepsze, a stosowałam sporo,wysokopółkowych także ( które oprócz drenażu portfela i mojego dobrego samopoczucia ;) nie robiły nic).
                  • jarka63 Re: chcę sobie kupić fajny krem 01.01.14, 18:28
                    Cóż, aby wytrzymać ten okres przejściowy, musiałabym wziąć urlop i zamknąć się w domu czy spa albo wyjechać na bezludną wyspę. Poza tym mam wrażenie, że nie wszystkie zmarszczki powstałe w wyniku działania kwasów zniknęły.
                    • leebanka Re: chcę sobie kupić fajny krem 06.01.14, 22:20
                      jarka63 napisała:

> Cóż, aby wytrzymać ten okres przejściowy, musiałabym wziąć urlop i zamknąć się
                      > w domu czy spa albo wyjechać na bezludną wyspę.

e tam,pewnie przesadzasz:)
                      łuszcząca i sucha skóra nie powinna być az takim problemem żeby się w szafie przed ludźmi chować.

• paulina262 Re: chcę sobie kupić fajny krem 04.01.14, 22:51
      Może kup sobie krem na dzien/na noc, w zależności od tego czego potrzebujesz, Dermika Biogeniq 35+. Kremik bardzo dobry, odżywia, ujędrnia skórę twarzy, do tego świetnie nawilża i nieco odmładza cerę :) jak dla mnie jest to krem idealny, wiec mogę go polecić.
    • issey_miyake Re: chcę sobie kupić fajny krem 07.01.14, 15:15
      king_of_rats napisała:

> sprawa wygląda tak- mam 39 lat,żadnych zmarszczek ale cera dość szara, bezbarwn
      > a, skóra zaczyna tracić jędrność i trochę opadać. cera mieszana z tendencją do
      > wysychania.
      > maluję się od niedawna
      > od zawsze stosuję na dzień krem nawilżający- najczęściej ziaja albo coś z tej
      > półki cenowej
      > z doskoku maseczka, peeling jak mi się przypomni
      > chcę sobie coś zmienić,zacząć stosować coś innego, stosownego do wieku i potrze
      > b skóry, coś co odżywi,odświeży skórę.
      > wiem,że cudów nie ma,zwłaszcza wśród kremów do powiedzmy 25 zł ale może możecie
      > polecić mi coś fajnego?
      > z góry dzięki

W tym wieku warto zainwestować w coś z wyższej półki cenowej. Pamiętaj, że te produkty zawsze mają ok. 50ml, więc przy oszczędnym stosowaniu wystarczają na długo.

Fajnym i oszczędnym rozwiązaniem jest stosowanie np. Neostrata Bionic Lotion 100ml (ok. 95zł), można stosować go do skóry twarzy, taka pojemność, stosowany raz dziennie na noc, wystarczyć może nawet na 7 miesięcy i więcej.
    • kasia_casada Re: chcę sobie kupić fajny krem 08.01.14, 21:23
      Polecam Triple Effect lub kurację Anti Age z Deepcode.
      Osobiście stosuję, jestem w podobnym wieku, dla mnie te produkty są idealne.

kasia.casada@interia.pl
    • king_of_rats Re: chcę sobie kupić fajny krem 09.01.14, 22:08
      bardzo wszystkim dziękuję.
      mam o czym myśleć :D
    • jaxa5 Re: chcę sobie kupić fajny krem 10.01.14, 17:50
      Widzę że sporo różnych propozycji już padło, ale ja dodam jeszcze swoją opinię:) Furorę w ostatnim czasie robią kosmetyki z olejkiem arganowym, sprawdziłam na własnej skórze i naprawdę polecam. Moim zdaniem najporządniejsze są te ze szwedzkiej firmy Cece, a do zniszczonej, suchej cery poleciłabym Ci Argan body butter, masło z tym właśnie olejkiem, z dużą zawartością witaminy E i kwasów Omega jakiś tam. Masło działa też przeciwstarzeniowo i nie jest wcale drogie :)
      • kasha77 do jaxa5 10.01.14, 19:15
        o widzę ,że kolejna firma uważa,że spamowanie na forum to najlepsza forma reklamy...
        • kasia_casada Re: do jaxa5 10.01.14, 21:53
          W takim razie jak bez używania nazw produktów odpowiedzieć na pytanie, jaki jest fajny krem?
          • kasha77 Re: do jaxa5 11.01.14, 11:20
            nie napisałam żeby nie podawać nazw kremów...napisalam tylko,że kolejny spam.nie wiem co te agencje reklamowe mają z tym stylem"...sama kiedyś miałam ten problem,ale od kiedy używam kremu...problem zniknął.."dziewczyny które są na forum od dłuższego czasu też potrafią od razu wychwycić tego typu posty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka