Dodaj do ulubionych

!!! Przyspieszenie wzrostu włosów !!!

13.08.04, 09:40
Czy ktoś zna jakieś szampony, odżywki lub cokolwiek, co przyspiesza wzrost
włosów? Przyszłam od fryzjera - obciął mnie zupełnie nie tak jak mówiłam i
wyglądam OKROPNIE !!! Nie mogę czekać, aż włosy naturalnie mi odrosną -
błagam !!! Pomocy !!! Chcę mieć z powrotem moje długie włosy !!! :(
Obserwuj wątek
    • pinia82 Re: !!! Przyspieszenie wzrostu włosów !!! 13.08.04, 12:50
      czesc, miesiac temu tez obcielam moje wlosy do tylka i mam teraz takie ledwo do
      ramion, tesknie za tymi dlugimi ale zauwazylam ze te krotkie zaczely szybko
      rosnac, poniewaz powiedzialam sobie:zadnych suszarek, zadnych pianek ani
      lakierow i zadnego slonca (tu korzystam ale wlosy przykrywam) dodatkowo
      pamietam ze jak mialam jeszcze dlugiw wlosy to szybko rosly jak bralam skrzyp -
      takie tabsy, acha i codzien albo co drugi robie masazyk glowy no i non stop
      odzywki i maski!!!acha a mialas WAX? taka odzywke z apteki??stosuje sie ja po
      chemioterapi to tak mysle ze powinna wplynac na porost wlosow?!
      pozdrawiam!
      • baskao1990 Re: !!! Przyspieszenie wzrostu włosów !!! 13.08.04, 14:48
        A ja miałam sobie zapuszczać - poszłam do fryzjera tylko ściąć końcówki -
        pokazałam nawet zdjęcie jak... A babka obcięła tak jak chciała... Wyglądam
        całkiem inaczej niż miałam wyglądać... A ten skrzyp jest drogi? I jest bez
        recepty i ograniczeń wiekowych? Jeśli chodzi o masażyk głowy to jak go robisz?
        A jakie masz odżywki i maski? Z góry Ci za wszystko dziękuję :) Aha - i jak
        dużo Ci rosną włosy? Powiedzmy w ciągu miesiąca? 2cm? A może więcej?

Pozdrawiam i thx :*
        • pinia82 Re: !!! Przyspieszenie wzrostu włosów !!! 18.08.04, 13:44
          skrzyp nie jest stosunkowo drogi, zależy jakiej firmy, jest bez ograniczeń
          wiekowych i na mnie naprawde działa, a teraz odkryłam jeszcze kelp czyli jod
          firmy walmark za 11 zl (ok.) i naprawde co mi wlosy zaczely rosnąć i paznokcie
          ktore zawsze mi sie łamały.... a co do odżywek to ja zawsze jak miałam długie
          włosy używałam FRUCTIS, ale teraz stosuje DOVE ale te skoncentrowane maski w
          pojedynczych saszetkach, a masaż to albo opuszkami palców całą skórę głowy albo
          mam też taką szczotkę do włosów która po drugiej stronie ma wypustki masujące i
          jest na baterie ale te baterie szybko sie koncza wiec..wole sama ręcznie ten
          masaż robić! a włosy od końca czerwca urosły mi jakieś 4,5 cm widze bo mam
          pasemka blond i dlatego mam taka miarke hehe, no ale to chyba i tak dobrze bo
          średnio rosną 1 cm na miesiąc!
          pozdrawiam
    • mila25 NIE MARTW SIE-JEST OK :) 13.08.04, 13:20
      Ok. Napar z szyszek chmielu ja wcieram 2x dziennie rano i wieczorem. Napar
      nalezy przygotowywac tak jak pisze producent na opakowaniu. Polecam
      przygotowywać codziennie nową porcję ponieważ napar przetrzymany
      może "zatęchnąć". Najlepiej
      3/4 szklanki na dzień ta porcja starcza na posmarowanie głowy 2 razy dzienie:
      rano i wieczorem. pOKRZYWA MA PODOBNE WŁAŚCIWOŚCI.
      Jeśli chodzi o to czy chmiel czy pokrzywa to jeżeli jesteś blondynką to
      radzę stosować chmiel ponieważ napar z pokrzywy stosowany systematycznie lubi
      przyciemniać włosy.
      Ponadto duzo specyfików m.in. na porost włosow ma firma Farmona (Radical,
      Saponincs, Seboravit)odwiedz sobie stronę: www.farmona.pl
      Jest jeszcze taki ziołowy tonik SEBOREN (Herbapolu) z czarną rzodkwią która też
      wpływa na poprawienie ukrwienia skóry głowy a zarazem na "porost włosów".
      Jeżeli obserwujesz u siebie nadmierne wypadanie włosów polecam Ci LOxon
      % do nabycia w aptece (ok. 27zł) taka buteleczka starcza na miesiąc a stężenie
      2% nie powinno powodować jakichś reakcji ubocznych. Loxon jest lekiem!!!
      Minoxidil (aktywny składnik zawarty w Loxonie)mozesz kupic jeszce pod nazwą
      Piloxidil, Regaine.
      Wejdź sobie na www.piloxidil.com.pl
      lub www.regaine.com.pl tam znajdziesz bardzo cenne informacje o tych środkach,
      Pa,pa
      Monia
      • dominnika Re: Odżywki na porost włosków 15.08.04, 10:52
        Po długich poszukiwaniach w Internecie znalqazłam kilka specyfików na ,,porost
        włosów'':
        -SEBORADIN NIGER (firmy Inter-Fragrances)
        -WAX(możesz go kupić w aptece)
        -Odżywka intensywnie wzmacniająca włosy w amopułkach,firmy Inter-Fragnances
        Możesz tez wejśc na stronę:
        www.wizaz.pl/kurs_fryzury_wypadanie_wlosow.php
        znajdziesz tam więcej produktów z opisem i cenami, jest to strona dla osób co
        prawda łysiejących ale te produkty powodują właśnie porost włosów w szybszym
        tempie a przecież o to ci chodzi. Pozdrawiam i powodzenia ci życzę. Mam
        nadzieję że będziemy mogły powimieniac się opiniami na ten temat,bo tez mam
        zamiar popróbowaćtych produktów.BYE,BYE
        • baskao1990 Re: Odżywki na porost włosków 15.08.04, 11:38
          "dominnika" - a co bys powiedziala na ten skrzyp? Sprawdzalas juz go?:] Bo moje
          fundusze niestety nie sa zbyt wielkie wiec mysle ze na taki skrzyp by mi
          starczylo. Pozdrowionka!:*
    • oksana.zarewicz Re: !!! Przyspieszenie wzrostu włosów !!! 22.08.04, 15:05
      Witam
      Przykro mi, że cię rozczaruję, ale jak na razie nie ma skutecznych szamponów
      ani odżywek, przyspieszających porost włosów. Rosną one tak, jak to jest
      zapisane w naszych genach (ok. 1 cm na miesiąc). Możesz teraz zafundować sobie
      kurację ok. 3 mies. preparatem witaminy + skrzyp polny (niedrogie, dostępne w
      aptece). Staraj się bardzo delikatnie traktować swoje włosy, stosując kosmetyki
      pielęgnacyjne odpowiednie do ich stanu, przy każdym myciu staraj się wykonać
      przez ok. 3 min. masaż skóry głowy. Godna polecenia w takim przypadku jest
      również metoda mezoterapii (podanie przez lekarza za pomocą zastrzyków
      substancji odżywczych bezpośrednio w skórę głowy). Jest to metoda stosunkowo
      bolesna i nie tania, ale nawet i jej efekty są widoczne dopiero po min.
      miesiącu, a nie po kilku dniach.
      Pozdrawiam
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka