Dodaj do ulubionych

zmiana blond na brąz

IP: *.gabo.pl 14.08.04, 00:46
naturalne włosy mam ciemny blond,od jakies 2 lat farbuje je na
blond,zazwyczaj b.jasny,popielaty,101 garnier nutrice bodajże

chciałabym sobie przefarbowac na brąz,widziała farbe lorealna brązową,ładny
kolor.
tylko..zapewne bede chciała wrocic do blondu.
i wiem ze jest to mozilwe (chociazby patrzac na gwiazdy,agilera.młoda
osbornówna)tylko jakich kosmetyków pozniej uzywac aby te włosy wyglądały
ładnie po powrocie na blond..wiem ze to ryzykowne..
i wiem ze moze sie nie opłacic
dziewczyny
czy ktorac z was przechodziła z farbowanego brazu na blond jasny?pewnie to
sie przechodzi stopniowo i powoli..
prosze o opinie sugestie..
Obserwuj wątek
    • Gość: virtuallady Re: zmiana blond na brąz IP: *.vline.pl 14.08.04, 10:34
      właśnie!
      Jestem naturalną blondynką, a obecnie noszę na głowie ciemną czekoladę. Nie
      powiem, efekt bardzo mi się podoba, świetnie się czuję jako szatynka.. ale..
      jeśli zechcę kiedyś wrócić do blond? Już się nad tym zastanawiałam i przyznam,
      że myślę o tym z trwogą..
      • babeczkaa Re: zmiana blond na brąz 14.08.04, 10:43

mam to samo, całe życie bloondynka, nawet bardzo jasna a tu od kilku tygodni brązowa szatynka, szoking w rodzinie, wszystkim sie podoba ale ja zaczynam myśleć jak wrócić do blondu za jakiś czas, jak to zrobić, czy pasemkami sobie rozjaśniac czy od razu całość?
        Kto ma jakieś doświadczenia?
        • Gość: kuuk Re: zmiana blond na brąz IP: *.gabo.pl 14.08.04, 12:31
          ja sobie pomyslalam ze moze zamiast farby to szampon na ileś myć uzyję
          tylko czy rzeczywiscie spiera sie ta farba po tych 6 czy 18 myciach/??nic nie
          zostanie na wlosach?
          • dora1 Re: zmiana blond na brąz 14.08.04, 13:21
            Niestety nawet po szamponie lub piance kolr będzie już inny niż
            wcześniej.Bardziej "brudny".Ja z blondu przefarbowałam szamponami i piankami na
            różne odcienie:rudy,oberżyna i czekolada.Niestety ciężko już było wrócić do
            stanu początkowego.Aktualnie chodzę do fryzjera ,który dalej farbuje mi włosy
            na piękną czekoladę ponieważ po farbowaniach samodzielnie zniszczyłam sobie
            włosy.Teraz jestem zadowolona.Włosy są zdrowe i ładne,ale za kilka lat jak będę
            się starzała chcę znowu niestety wrócić do blondu,chcociaż wiem że to będzie
            bardzo niekorzystne dla włosa bo trzeba będzie użyć odbarwiacza czy czegoś
            podobnego.
          • Gość: virtuallady Re: zmiana blond na brąz IP: *.vline.pl 14.08.04, 13:25
            no, niestety, kolor się zmywa błyskawicznie, pierwsza moja próba była z
            szmponem, efekt szałowy, ale do pierwszego mycia..potem( myję głowę codziennie)
            z każdym spłukaniem było gorzej :( po miesiącu nawet śladu nie było..
            Zdecydowałam się więc na farbę
            • Gość: kuku virtuallady IP: *.gabo.pl 14.08.04, 16:25
              no własnie mi sie moze sprac po miesiacu bo jak bede zle wygladac to jeszcze
              lepiej
              a otem i tak zafarbuje na nowy blond bo na tym mam juz odrosty.
              jakie szampony są dobre?
              • Gość: virtuallady Re: virtuallady IP: *.vline.pl 14.08.04, 18:11
                Kurka, zabij, a nie powiem :( Fryzjerka mi robiła, wiem tylko tyle, że to był
                szmpon welli
                Znajoma ( też blondynka zamieniona w szatynkę) używa palette i jest bardzo
                zadowolona
                • Gość: kuku Re: virtuallady IP: *.gabo.pl 14.08.04, 23:26
                  dzieki :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka