Dodaj do ulubionych

Peeling cukrowy - pomoże zwalczyć cellulit

01.04.14, 13:50
Bardzo prostym do przygotowania jest peeling cukrowy, który jest skutecznym sposobem na walkę z cellulitem. Wykonuje się go następująco mieszając w proporcjach 2 do 1 cukier i olejek arganowy. Olejek arganowy działa na skórę nawilżająco, ujędrniająco ma działanie antyzmarszczowe i spowalniające proces starzenia się skóry. Więcej na: www.topdrogeria.pl/olej_arganowy.html
Obserwuj wątek
    • dusze-k Re: Peeling cukrowy - pomoże zwalczyć cellulit 24.06.14, 13:34
      Muszę kiedyś spróbować tego pilingu , jak na razie używam pilingu kawowego ;)

• wariola78 Re: Peeling cukrowy - pomoże zwalczyć cellulit 07.07.14, 09:53
        Ja również używam peelingu kawowego, jest niesamowity. Mieszam fusy z zaparzonej kawy, dodaję oliwę z oliwek i trochę żelu pod prysznic. Super jędrniejsza skóra, i cellulit się zmniejsza. Polecam:)
        • bozenkaannusia Re: Peeling cukrowy - pomoże zwalczyć cellulit 18.07.14, 14:52
          Ja także używam pilingu z kawy domowej roboty, ale nie używałam jeszcze z oliwą z oliwek. Czy ty używasz takiej kuchennej? I czy spłukuje się dobrze? I jeszcze jedno pytanie czy lepiej robić go na noc?
    • mmmo-nika Re: Peeling cukrowy - pomoże zwalczyć cellulit 16.07.14, 12:26
      Ale wiecie, że cellulit to nie jest żadna skaza, tylko normalny sposób odkładania tłuszczu u kobiet? A jeżeli chodzi o olej arganowy, to bardzo polecam. Ja kupuję tu:
      olejek arganowy

A jeszcze polecam Wam fajny artykuł na temat olejków: artykuł o olejach
    • ooklahoma Re: Peeling cukrowy - pomoże zwalczyć cellulit 01.09.14, 22:49
      Ja wykonuję peeling bardzo podobnie, dodaję olejek arganowy, ale do kawy - działanie zbliżone :)
    • dorotadermiblog Re: Peeling cukrowy - pomoże zwalczyć cellulit 06.10.14, 14:05
      może być cukrowy, zgadzam się, że systematycznie nakładamy działa.
    • mag88da Re: Peeling cukrowy - pomoże zwalczyć cellulit 02.02.15, 11:52
      a do tego ta seria bielendy pieknie pachnie, wcześniej używałam home expert professional, ale lubię zmieniać i zobaczymy, czy ta seria jest równie skuteczna:)
    • blondyna888 Re: Peeling cukrowy - pomoże zwalczyć cellulit 11.02.15, 17:56
      najważniejszy jest ruch a kosmetyki tylko wspomagająco. Ale faktycznie np peeling kawowy delikatnie ujędrnia i wygładza ciało. A jaki zapach ma ten peeling z bielendy? Bo z chęcią bym wypróbowała jakiś dobry.
    • blondyna888 Re: Peeling cukrowy - pomoże zwalczyć cellulit 14.02.15, 22:35
      chyba zdecyduje się na ten peeling, a jak starczy mi pieniążków to i olejek
      • gregortoja Re: Peeling cukrowy - pomoże zwalczyć cellulit 30.11.15, 14:08
        Peeling cukrowy naprawdę pomaga zwalczać cellulit, pod warunkiem, że peeling będziemy stosować przynajmniej dwa razy w tygodniu:) Polecam zrobienie domowego peelingu cukrowego z dodatkiem oliwki, olejku z trawy cytrynowej i soku z cytryny:) Skóra po zastosowaniu takiego peelingu jest odświeżona i lepiej wchłania balsam i wszelkie preparaty na cellulit:) Jeżeli chodzi o kosmetyki antycellulitowe to nie musi to być profesjonalny kosmetyk, ważne jest, by wcierać go regularnie i codziennie rano i wieczorem:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka