Dodaj do ulubionych

trwała a okres...

21.08.04, 17:57
Pomóżcie dziewczyny! Dziś kupiłam płyn do trwałej, i mam zamiar zrobić loki
(średnio - lekki skręt), jestem w trakcie okresu i nie wiem czy robić trwałą
czy nie, moja mama mówi że nie wyjdzie...Więc jak to jest? Z góry dziękuję za
odp. o pozdr. serdecznie.
Roksana
Obserwuj wątek
    • roksana11 Re: trwała a okres... 21.08.04, 18:32
      up up up
    • Gość: Emi Re: trwała a okres... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 22:35
      Poczekaj kilka dni az miesiaczka sie skonczy i wszystko wrócu do normy, włosy
      podczas miesiaczki nie skrecaja sie, nie wiem jaki to ma zwiazek, ale tak jest,
      bardzo dobrze ze zapytałas.
      • Gość: Kicia Re: trwała a okres... IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 22.08.04, 13:38
        Nie wiem, kto to wymyslił i nigdy tego nie sprawdzałam, ale nie znam żadnych
        fizjologicznych podstaw takiego związku i cos średnio wierze ,że taki istnieje.
        To chyba raczej przesąd kobietek :-). Włosy skręcaja sie po trwałej ondulacji,
        ponieważ płyn do trwałej zmienia strukturę białka we włosie... nie bardzo widze
        związek z okresem....
    • roksana11 Re: trwała a okres... 22.08.04, 10:00
      Wiecie co dziewczyny, zrobiłam wczoraj trwałą, jestem uparta i nie mogłam się
      powstrzymać oraz czekać 3 dni aż skończy mi się okres. Loczki wyszły ok,
      robiłam na średnich wałkach (mam włosy do ramion), kupiłam płyn do trwałej -
      ziołowy, więc myślę, że nie zniszczy mi włosów, tym bardziej że robiłam
      pierwszy raz. Teraz czuję że o niebo lepiej niż w prostych lecz trochę
      falowanych włosach, mam upragnione loczki:-) Pozdr.
      • Gość: Kicia Re: trwała a okres... IP: *.ols.vectranet.pl / 213.76.143.* 22.08.04, 13:39
        No własnie, tak tez mi sie zdawało, że wyjdzię :-)...
        • Gość: Ness Re: trwała a okres... IP: *.acn.waw.pl 22.08.04, 16:36
          Wyjść to wychodzi, tylko jakoś krócej się trzyma. Ja też nie wierzę w związek
          między trwałą a okresem, a jednak kiedy zrobiłam sobie loki podczas okresu, to
          świnki się rozprostowały dużo szybciej niż zwyczajnie... Cóż, autosugestia
          prostuje loki, ot co! ;)

PS. Czy robił ktoś kiedyś trwałą na bardzo krótkich włosach?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka