Dodaj do ulubionych

Reklama salonu kosmetycznego

22.10.10, 11:40
Chciałabym podjąć temat reklamy i promocji w waszysch salonach... Myślę ze warto podzielić się swoimi pomysłami i spostrzeżeniami na ten temat... Dzisiaj dostalam wycene szyldu reklamowego do salonu- 750 zl za zrobienie szyldu na już istniejącym stelażu masakra... poszłam do innej agencji... babka miała super podejście... zrobi mi ulotki, wizytówki, szyld reklamowy i takie specjalne naklejki na szybe z takiej dziórkowanej folii, że na zewnątrz będzie widać kolorową reklamę a w środku będzie widać normalnie jak przez nieoklejone okno w czwartek powinnam dostać wycenę... a jak wy reklamujecie swoje salony??
Obserwuj wątek
    • marta-ruda Re: Reklama salonu kosmetycznego 26.10.10, 11:31
      Dziękuję za rady. część z nich już w życie wprowadzam mam nadzieję że poprawią moją sytuację :) Żeby zarejestrować się na stronach typu grupon trzeba mieć niestety stronę www a ja w chwili obecnej nie mam ale może w przyszłośći ale co do oferia i gabinety-kosmetyczne.net to już tam dodałam ofertę, jest tam taka promocja że przy dodaniu wpisu dostajesz biżuterię. pozdrawiam
    • sezamk0wa Re: Reklama salonu kosmetycznego 14.01.11, 11:28
      możesz zgłosić też swój gabinet tutaj www.ekosmetyczki.pl
      dodatkowo w portalu wiele ciekawych informacji dla gabinetów, szkoleń, konferencji, itd...

działaj również na facebooku,
      jeśli chcesz mogę podesłać ci info na @, jak założyć konto gabinetu na facebooku i jak się tam promować
      • sezamk0wa Re: Reklama salonu kosmetycznego 14.01.11, 11:36
        krótką instrukcję dot. facebooka w pdf. mogę podesłać zainteresowanym, wystarczy napisać maila biuro@aquatonale.pl...
    • katarzyna69172 Re: Reklama salonu kosmetycznego 03.02.11, 20:03
      marta-ruda napisała:

> Chciałabym podjąć temat reklamy i promocji w waszysch salonach... Myślę ze wart
      Ja zareklamowałam swój salon w portalu www.kosmetyczka24.com i bardzo sobie chwale bo to portal branżowy tylko z salonami kosmetycznymi

> o podzielić się swoimi pomysłami i spostrzeżeniami na ten temat... Dzisiaj dost
      > alam wycene szyldu reklamowego do salonu- 750 zl za zrobienie szyldu na już ist
      > niejącym stelażu masakra... poszłam do innej agencji... babka miała super pode
      > jście... zrobi mi ulotki, wizytówki, szyld reklamowy i takie specjalne naklejki
      > na szybe z takiej dziórkowanej folii, że na zewnątrz będzie widać kolorową rek
      > lamę a w środku będzie widać normalnie jak przez nieoklejone okno w czwartek p
      > owinnam dostać wycenę... a jak wy reklamujecie swoje salony??
      • supercera Re: Reklama salonu kosmetycznego 03.06.13, 10:41
        Witam,

Dostałam ofertę na reklamę na tym portalu... Czy może Pani napisać mi, jaki był efekt zainwestowanych w to pieniędzy?

Pozdrawiam i będę wdzięczną za info.
        Beata
        beata@supercera.pl
    • 5marko Re: Reklama salonu kosmetycznego 26.09.12, 14:42
      Promocję swojego salonu w internecie możesz rozpocząć np. od założenia bezpłatnie strony internetowej przez branżowy serwis dlaurody24.pl
    • natalia.kos Re: Reklama salonu kosmetycznego 21.12.12, 11:15
      Ja polecam Tobie reklamę w Google. Swój salon reklamuję w wyszukiwarce już od 2 lat. Na początku miałam obawy dotyczące kosztów, ale jest tam dostępna fajna opcja płatności tylko za kliknięcia. Miesięcznie wydaję na reklamę kilkaset złotych, a zdobyci klienci wydają u mnie wielokrotnie więcej :). Sama się zdziwiłam, że tyle osób poszukuje informacji w sieci. Pamiętaj tylko o dobrej stronie internetowej z aktualnymi informacjami, promocjami itp, a klienci sami będą się do Ciebie zgłaszać :)
      • kingabg Re: Reklama salonu kosmetycznego 20.05.13, 17:20
        Myślę, że reklama w google tzw PPC (pay per click czyli płać za to, że "potencjalny" klient klika w link do danej www) może się sprawdzić jeśli strona nie jest w ogóle pozycjonowana. Jeśli strona jest cały czas pozycjonowana i pojawia się w pierwszych wynikach to PPC może okazać się zbytecznym kosztem. Wszystko zależy od indywidualnej sytuacji.
        Natomiast ważne jest jak strona prezentuje swoją ofertę i czy strona jest wykonana profesjonalnie. Odsyłam do przykładu ciekawej strony salonu: www.centrumzdrowiaiurody.net
      • beacia1972 Re: Reklama salonu kosmetycznego 07.08.13, 17:42
        Tak a w reklamy klika Ci konkurencja i nic z tego nie masz. Budżet na reklamy leci w dół, a klientów brak. Raczej polecam pozycjonowanie stron. Pewniejsze i z lepszym skutkiem.
    • an088 Re: Reklama salonu kosmetycznego 03.04.15, 13:23
      Reklama zewnętrzna jest dobra tylko w małym %, dobrze jest oznaczyć (podpisać, żeby klient z ulicy wiedział gdzie trafił) nasz salon/gabinet, zrobić wizytówki reklamowe, ale wszystko inne powinno znajdować się w internecie. Ja stawiam na dobrze pozycjonowaną stronę i miejsca, do których trafia najwięcej potencjalnych klientek, czyli [url=http://mojsalon.eu]mojsalon.eu[/url] Zadowolone klientki chętnie zostawiają tam swoje opinie, dzięki, którym nowi klienci wybierają mój salon, a nie konkurencji.
    • urodaispa Re: Reklama salonu kosmetycznego 12.04.15, 21:24
      Jest to już wpomniane kilka razy - internet to potężne pole do popisu. Coraz więcej klientek szuka informacji o ofertach czy nowych kosmetyczkach, własnie w internecie. Jesli ktoś nie posiada strony, wówczas powinien zainwestowac w takie rozwiązanie. Troszkę trzeba powęszyć w dużej ofercie firm czy osób, które tworzą strony www. Dziwne jest jednak to, że bardzo niewiele zakładów czy kosmetyczek może faktycznie pochwalić się fajną wizulanie stroną. Można również skorzystac z gotowych wzorców stron z zakresu kosmetyki (np. tutaj www.creator.webege.com/wzory.html) i wybrać coś odpowiedniego. Powodzenia
    • berni_88 Re: Reklama salonu kosmetycznego 11.08.15, 22:37
      Dziewczyny polecam Wam nowy konkurs, gdzie do wygrania są kosmetyki z Rimmela. Ja zgarnęłam cienie i są świetne,na pewno będę ich używać jeszcze przez długi czas. Same spróbujcie, kosmetyki-rimmel(kropka)pl/?uid=687 Berni :)
    • deltaedukacja Re: Reklama salonu kosmetycznego 19.01.16, 13:46
      Zapraszam do Szkoły Delta Edukacja na kierunek Technik Usług Kosmetycznych!
      Na zajęciach praktycznych można nauczyć się wielu zabiegów i wykonywać je w domu całkowicie za darmo! W szkole Delta Edukacja nie ma żadnych ukrytych kosztów i nie podpisuje się umowy!- Zapraszam wszystkie chętne Panie. Szkoła mieści się na ul. Szewskiej 17/1 , numer telefonu 794005304. Pozdrawiamy- Delta Edukacja
    • cherry.pie92 Re: Reklama salonu kosmetycznego 10.05.16, 08:37
      W moim przypadku, bardzo skuteczne okazało się dodanie adresu salonu do wyszukiwarki salonów kosmetycznych. Dzięki temu trafiło do mnie sporo nowych klientek, które wracają :) Wystarczy zalogować się tutaj: mojsalon.eu/ Jeśli dodasz swój adres do końca miesiąca, dodatkowo można otrzymać naprawdę wartościowy magazyn pełen ciekawostek z branży i wielu inspiracji :D
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka