Dodaj do ulubionych

krem nawilżający

IP: *.cu.com.pl / 193.24.24.* 02.09.04, 12:10
Dziewczyny pracuję w klimatyzowanym pomieszczeniu, wokoła działa masa
komputerów i jarzeniówki. Mam problemy z zachowaniem świeżości cery przez
cały dzień. Mam 26 lat i ciągle odwodnioną cerę. Podpowiedzcie mi jaki krem
nawilżajacy wybrać - najlepiej ze średniej półki, dobrze nawilżajacy i może z
filtrem.
Obserwuj wątek
    • vitalia Re: krem nawilżający 02.09.04, 12:49
      To nie tylko kwestia kremu,który nakładasz przecież rano i 8 godzin jesteś w
      tym niesprzyjającym cerze środowisku.Proponuję Ci abyś się rozejrzała za dobrym
      nawilżaczem w sprayu,którym można spryskiwać twarz kilka razy dziennie,nawet na
      makijaż.Pamiętaj jednak aby w składzie miał kwas hialurynowy który zatrzymuje
      wilgoć w skórze..
    • Gość: Dejsanda Re: krem nawilżający IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 12:52
      Ja niestety też muszę radzić sobie z podobnymi warunkami w pracy. Codziennie
      rano pod fluid używam kremu Hydraphase XL LRP, regularnie w weekend nakładam
      maseczkę z tej serii. Na noc najczęściej Nutrissime L'oreala. Ten 1. jednak
      trochę kosztuje-około 64 zł, maseczkę dostałam w promocji przy zakupie kremu (
      w tych mniej uczęszczanych aptekach promocyjne zestawy jeszcze są osiągalne), a
      Nutrissime coś ponad 30 zl.
    • Gość: Dejsanda Re: krem nawilżający IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 12:55
      Dobre nawilżacze w sprayu mają Avene i LRP, przynajmniej koleżanki je sobie
      chwalą, mnie jednak nie zawsze służą.
      • vitalia Re: krem nawilżający 02.09.04, 13:36
        To może spróbój inny ,bo to naprawdę jest ważne.Przez tyle godzin w pracy ,czy
        przy komputerze cera naprawdę potrzebuje odrobinę wilgoci/
    • mandalay00 Re: krem nawilżający 02.09.04, 15:23
      Uzywam kremu intensywnie nawilzajacego Iwostin z filtrami UVA i UVB, tj.SPF 20,
      UVA:IPD25/PPD14 Preregen (spisalam to z pudelka;) Jest napisane, ze
      przeznaczony dla skory wrazliwej, alergicznej i odwodnionej. Trudno mi
      powiedziec czy sprawdza sie dla odwodnionej skory, bo ja mam cere mieszana, ale
      z tego kremu jestem zadowolona. Cena ok. 29 zl w aptekach.
    • Gość: Zuzka Re: krem nawilżający IP: *.cu.com.pl / 193.24.24.* 09.09.04, 10:33
      Dziekuje za odpowiedzi. Pytałam w aptece o nawilżacze w sprayu i wszystkie
      ekspedientki polecały mi wodę termalną czy to jest to samo co polecacie?
      • ta_milena Re: krem nawilżający 09.09.04, 11:05
        Gość portalu: Zuzka napisał(a):

> Dziekuje za odpowiedzi. Pytałam w aptece o nawilżacze w sprayu i wszystkie
        > ekspedientki polecały mi wodę termalną czy to jest to samo co polecacie?

Ja szczerze móiąc nie polecałabym wody termalnej, zwłaszcza jesienią i zimą, bo
        ona często raczej wysusza skórę niż ją nawilża. Najlepiej zaopatrz się w dobry
        nawilżający krem o przedłużonym działaniu: Hydrain2 Dermedic (cięższy krem lub
        lżejszy żel) lub coś z Vichy (Thermal S lub Fix).
    • Gość: kaloo Re: krem nawilżający IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 10:45
      Ja polecam moje ostatnie odkrycie-krem hydrain2 Dermedic.Rany,coś cudownego jak
      dla mnie!!!Odkryłam to zupełnie niechcący,bo było napisane,że nawilżający
      również dla cery ze skłonnością do trądziku i mi się to bardzo spodobało
      i...REWELACJA!!!Dziewczynki,nigdy w życiu nie byłam tak zadowolona z kremu
      nawilżającego!!!Ja stosuję go co prawda na noc-i z rana-buźka aż napompowana
      wodą,dogłębnie nawilżona,no istne cudo!!!Tak ze 2h po aplikacji jak dotknęłaam
      ręką twarzy,to aż czułam jak skóra chłonie go,aż napęczniała jakby;)!!!Nawet
      Primordiale i Vinefit tak nie nawilża,no REWELACJA!!!Jestem zachwycona!
      pzdr!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka