Dodaj do ulubionych

Figura! Naprawdę schudłam

IP: 81.210.16.* 24.09.04, 10:14
Witam!
Czy któraś z Was miała problemy po dłuższym okresie przyjmowania Figurki lub
innych ziółek na przeczyszczenie?
Ja ja piję regularnie od 8 miesięcy,pomijajac czas kiedy mam okres.
Nic mi nie jest ale nie wiem czy te zioła na mnie jeszcze działają tak jak na
początku
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: Figura! Naprawdę schudłam 24.09.04, 10:33
      8 miesięcy? uuu... to pewnie jelita masz rozleniwione na maxa. w ogóle odradzam
      wszelkie środki przeczyszczające. a na figurę tylko coś poprawiającego
      przemianę materii, np. Pu-erh.
      • Gość: Kate Re: Figura! Naprawdę schudłam IP: *.motor.taninet.pl / *.motor.taninet.pl 24.09.04, 10:44
        Justa_79 ma racje, jesli bedziesz dalej pic herbatki przeczyszczajace to twoj
        organizm przestanie normalnie funkcjonowac, bedziesz pic ich coraz wiecej a i
        tak nie beda dzialac, zreszta przyjmowanie w duzych ilosciach srodkow na
        przeczyszczenie jest niebezpieczne, wiec lepiej z nich zrezygnuj bo potem
        bardzo ciezko bedzie ci przywrocic normalne funkcjonowanie jelit.
        • Gość: monika Re: Figura! Naprawdę schudłam IP: 81.210.16.* 24.09.04, 10:54
          dzieki
          czy ta herba ta pu-er?? faktycznie działa na zbedne kg?
          I jak to pić?
          • Gość: Ness Re: Figura! Naprawdę schudłam IP: *.acn.waw.pl 24.09.04, 11:37
            Herbatę Pu-Erh piję tak jak zwykłą herbatę, zresztą w sklepie znajdziesz ją w
            dziale z herbatami właśnie. Ja lubię niearomatyzowaną i brzoskwiniową.

Nie wiem, czy 'spala' za nas zbędne kg, ale wydaje mi się, że normalizuje apetyt
            (nie mam strasznych jazd na słodycze ani nagłych napadów głodu w nocy).

Ja w ramach "zdrowego przeczyszczania" - bo nigdy nie stosowałam Figury - jem po
            prostu dużo rzeczy takich jak otręby, płatki owsiane błyskawiczne, jabłka, soja.

• justa_79 Re: Figura! Naprawdę schudłam 24.09.04, 13:11
            zaleca się ją pić 5 razy dziennie zamiast zwykłej herbaty, po posiłkach. innych
            napojów należy unikać, oprócz mineralnej. mnie udało się zgubić kilka
            kilogramów, piłam chyba ze 2 miesiące. nie każdemu pasuje jej smak, ale różne
            firmy robią smakowe. Bio-Active robi samą Pu-erh i kilka z dodatkami, Herbapol -
            np. z miętą, ananasem.
      • mostena Re: Figura! Naprawdę schudłam 24.09.04, 13:27
        Ale Figura to herbatka ziolowa, nie nazwalabym jej srodkiem przeczyszczajacym,
        raczej regulujacym trawienie. Wiadomo, na diecie, zwlaszcza na poczatku, moga
        sie zdarzyc klopoty z wyproznieniem, normalna sprawa. Takie herbatki moga
        wtedy pomoc. Nie mowie o wypiciu calego opakowania na raz, ale jedna dziennie?
        Na kazdego dziala co innego, Figura jest np. z senesem (1) i z kruszyna (2),
        jest jeszcze Regulavit w roznych odmianach. Ja bym tego nie porownywala nawet
        do Xenny, a co dopiero do tabletek chemicznych.
        • justa_79 Re: Figura! Naprawdę schudłam 24.09.04, 13:54
          owszem, Figura jest ziołowa, ale senes czy hibiskus mają działanie
          przeczyszczające. a to, że coś jest ziołowe, nie znaczy, że gorzej działa.
          wystarczy, by rozregulować sobie pracę jelit. uważam, że takie środki powinno
          się stosować jedynie przy zaparciach, a nie codziennie.
          • Gość: reggie Re: Figura! Naprawdę schudłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 14:03
            Ja podam przykład,moja mama pije ja od lat i nie dlatego ,ze tak jej smakuje
            tylko dlatego,ze musi!!! Na wszystkich tego typu herbatkach jest chyba wyraznie
            napisane,ze mozna ja stosowac tylko przez jakiestam okres czasu.Radze Ci
            przestac,bo naprawde rozpieprzysz sobie organizm :) Twoj wybor :) pozdrawiam
        • Gość: Kate Re: Figura! Naprawdę schudłam IP: *.motor.taninet.pl / *.motor.taninet.pl 24.09.04, 14:11
          Senes i kruszyna znajduja sie w skladzie wiekszosci ziolowych srodkow
          przeczyszczajacych, moim zdaniem herbatka Figura jest wlasnie takim srodkiem.

Podaje link do artykulu gdzie opisane jest dokladnie dzialanie takich herbatek:

www.resmedica.pl/zdart5016.html
          • Gość: Kate Re: Figura! Naprawdę schudłam IP: *.motor.taninet.pl / *.motor.taninet.pl 24.09.04, 14:13
            reggie & justa_79 Popieram i pozdrawiam!!
        • Gość: justy Re: Figura! Naprawdę schudłam IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 26.09.04, 09:59
          > Ale Figura to herbatka ziolowa, nie nazwalabym jej srodkiem
          przeczyszczajacym,
          > Ja bym tego nie porownywala nawet
          > do Xenny

a to czemu? figura(1) zawiera senes, Xenna też zawiera senes...

zioła to najbardziej niebezpieczne środki przeczyszczające bez recepty. szbyko
          uzależniają jelita.
          a argument, że to "tylko zioła" i że to środki naturalne jest nic nie warty-
          strychnina też jest naturala... doprawdy- nie brakuje "naturalnych" trucizn.
    • ta_milena Re: Figura! Naprawdę schudłam 24.09.04, 14:19
      Wydaje mi sie, ze Figura1 nie jest srodkiem stricte przeczyszczajacy, a raczej
      poprawiajacym przemiane materii. Ja np. pilam przez jakis czas i w ogole nie
      wywolywala u mnie... no, wiadomo czego ;)))
      A moze na opakowaniu jest jakas informacja jak dlugo mozna to pic? Wiem, ze
      Figura2 zawiera senes, wiec pewnie dzialanie przeczyszczajace jest silniejsze.
    • Gość: monika Re: Figura! Naprawdę schudłam IP: 81.210.16.* 25.09.04, 13:01
      Kupilam te herbatę Pu-Ehr!
      Orginalna chinską w takich kosteczkach.Jest obrzydliwa ale jak mówicie,że dobra
      to bedziemy pić.W ogóle to nie wiem czy to odchudzanie to u mnie nie jest
      problem z głowa.Wciąż wydaje mi się,że ja jestem taka ociężała i gruba jak
      słoń.Nie znaczy to,że dyskryminuję puszyste panie,u innych to mi się nawet
      podoba.Mam kilka znajomych tak zwanych puszystych i uwazam ,że to są bardzo
      atrakcyjne babeczki,zawsze we wszystkim im dobrze i maja w sobie cos takiego
      kobiecego.Ale jesli chodzi o mnie to przy wzroscie 157cm waze 51 kg wydaje mi
      się,że to za dużo.Ideałem byłaby waga 48kg
      • Gość: reggie Re: Figura! Naprawdę schudłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 15:07
        ja mam 165 waze, 52 kg i lekarz powiedzialze za mało.wiec wydaje mi sie,ze
        wazysz akurat:) Nie odchudzaj sie nie ma sensu :) pozdrawiam
        • Gość: monika Re: Figura! Naprawdę schudłam IP: 81.210.16.* 25.09.04, 19:21
          no to masz wzrost-marzenie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka