Dodaj do ulubionych

poradze...pracuje w "tym":)

• Gość: Arunia Puder sypki Gentle Light? IP: *.ols.vectranet.pl 06.10.04, 12:33
    • Gość: Wyidealizowana Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 15:21
      Ewelo!!! Z tego co przeczytałam to naprawdę masz ogromną wiedzę na temat
      kosmetyków i to sprawia, że na pewnoe jesteś świetna w tym co robisz. Do tego z
      takim oddaniem odpowiadasz na każde postawione pytanie:-)Gratuluję i podziwiam.
      Jakoś nie miałam szczęścia aby np. w Sephorze wpaść na tak sympatyczną i
      obeznanaą osóbkę, zawsze trafiam na jakieś nadęte lale, dla których problemem
      jest porada czego użyć, a co dopiero mówić o pomocy w doborze koloru i
      zrobienia próbki podkładu. Ostatnio chciałam przetestować tak zachwalany Double
      Wear Estee Lauder, miałam problem z doborem koloru dla siebie, ale Pani nie
      była zbyt zachwycona tym, że musi mi pomóc, a jak poprosiłam o próbkę to
      zrobiła to z ogromną łaską...
      A więc do rzeczy... własciwie chciałam cię zapytać co poleciłabys mi jako taki
      zestaw jako coś pod makijaż(niekoniecznie musi to być krem) i jakiś matujący
      podkład. Tzn chodzi mi o uzyskanie niebłyszczącej się satynowej buzi przez
      jakiś czas. Do tej pory używam podkładu z niższej półki Maybelline EverFresh-
      040Fawn, odpowiada mi ona bardzo pod względem koloru, jęsli chodzi o
      konsystencję też jest ok. Jednak nie ma takiego efektu matowienia jaki bym
      chciała. Próbowałam kilku innych z niższej półki, ale nie moge sobie dobrac
      koloru, a ostatnio własnie Double Wear nr06, ale jest dla mnie zbyt mało
      kryjący no i kolor też nie ten-za pomarańczowy.
      Bardzo proszę o poradę odnośnie pięlęgnacji skóry błyszczącej, młodej, czegoś
      co nadawałoby się pod makijaż, a także jakiś dobry podkład. Mam serię PureZone
      L'oreala, ale też mi nie odpowiada, kiedyś miałam Avene, ale skóra mi się
      łuszczyła po tym.
      Kosmetyki mogą być też te z wyżesz półki jeśli są godne uwagi.
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.10.04, 18:15
        :)
        Mialam okazje pracowac w Sephorze:))).
        Ale przechodzac do sedna to mysle ze najlepszy bedzie dla Ciebie taki oto
        zestaw kosmetyczny:
        -do mycia wyproboj koniecznie zel garnier czysta skora-naprawde super
        oczyszcza,normalizuje i redukuje wypryski.
        -Jako krem-baza pod makijaz Total tournoroun(oil skin)-delikatna emulsja ktory
        na dlugo matuje,nie zatyka porow a dzieki delikatnym kwas(bynajmniej nie AHA)
        zluszca matwy naskórek.Jesli wolisz cos z innej marki to godny polecenia jest
        tez fluid z serii Clear Lancastera.
        -Efekt-o jakikm wspominasz-aksamitnej buzi uzyskasz stosujac podklad niezby
        ciezki ale jednoczesnie kryjacy i absolutnie beztluszczowy.Powinnas sprobowac
        Color Clone HR(odcien chyba 30 lyb 35),Superfit Cliniqua(odcien neutral lub
        troszke ciemniejszy) albo adaptive lancome(normalizujacy do skory miesanej).Z
        nizszej polki godny polecenia jest Ideal balanced L'oreala(odcienie albo 16
        albo 21).Mam nadzieje ze uda Ci sie cos dla siebie znalesc.I pamietaj -jesli
        nie jestes do konca pewena zawsze wez probke:)

pzdr.:)
        • Gość: eviolini Pytanie z innej beczki IP: *.fbx.proxad.net 06.10.04, 18:18
          Ewela,
          nie dostalam od ciebie info, a niezmiernie mi na tym zalezy.
          widze ze teraz dzialasz na Necie...
          przeslij mi maila, please...
          eviloini
          • Gość: ewela Re: Pytanie z innej beczki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.10.04, 18:26
            poszedl:)
        • Gość: Wyidealizowana Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 19:18
          Ewela a co sądzisz o Biopurze? Jest ok?
          A z tego co mi poleciłaś się na pewno zaopatrzę. Jutro pędzę do perfumerii na
          zwiady:) po jakieś próbeczki, testuję i działam:-)
          • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.10.04, 19:24
            Osobisci euwarzam ze poprzednia wersja byla lepsza ale tej tez nic nie brakuje-
            fluid jak matowil tak matuje.a do ktorej perfumerii smigasz?Moze wpadniemy na
            siebie;)
            • Gość: Wyidealizowana Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 20:06
              Aha... to zostane przy tym total turnaroundzie:-)
              Hm... a może podpowiesz mi w którym kierunku mam podążać żebym miała
              przyjemność wpaść na Ciebie-bardzo bym tego chciała-przynajmniej otrzymałabym
              fachową poradę... Aha, najprawdopodobniej dotrę do Sephory na Marszałkowskiej.
              Ciepło...?:)
              • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.10.04, 20:12
                Raczej zimniej niz zimno:).Niestety w zadnej perfumerii mnie juz nie
                znajdziesz..raczej:(.Ale poradzic Ci zawsze moge:).Zawsze mozemy sie umowic
                na "osobista konsultacje":)

pzdr.
                • Gość: Wyidealizowana Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 20:18
                  Ja bardzo chętnie Ewela...:). Poważnie nic nie mogę sobie dobrać i nareszcie
                  uzyskać taki efekt jaki bym chciała:( no i przerzucic sie na kosmetyki z
                  wyższej półki i wreszcie się nie błyszczeć. A to przede wszystkim dlatego, że
                  nie ma mnie kto pokierować.
                  A tak swoją drogą można by było zorganizowac jakieś spotkanie forumowiczek,
                  każda wymieniłaby swoje uwagi, spostrzeżenia. Zrobiłybyśmy sobie taki rajd po
                  perfumeriach w poszukiwaniu hitów dla każdej i nowości:)
                  Co wy na to dziewczyny?:)
                  • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.10.04, 20:22
                    ja jak najbardziej:).Ale sie obsluga zdziwi jak zobaczy taka
                    ekipe "wyglodniala" nowinek kosmetycznych:)

pzdr.
                    • Gość: Wyidealizowana Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 20:39
                      no to zbieramy ekipę i ruszamy w miasto atakować perfumerie!!!
                      ja jestem stosunkowo początkująca na forum, raczej mało popularna, więc raczej
                      cięzko będzie mi kogoś przekonać.
                      Ty natomiast zyskałaś spore uznanie pośród kobietek więc siej propagande jak
                      szeroko się da i organizujemy zlot:)
                      w razie czego mój mail to: wyidealizowana@yahoo.com
                      staram się na bierząco śledzić ten wątek, ale momentalnie się rozrasta, jutro
                      wieczorem wyjezdzam, nie będzie mnie przez kilka dni na necie, więc po powrocie
                      pewnie nie będę mogła się odnaleźć w tym Ewelowym wątku, więc w razie jakichś
                      bliższych informacji, chętnych i terminów bardzo prosze o jakieś info na maila
                      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.10.04, 20:44
                        dziewczyny!?Co Wy na to?
                        pozdrowionka dla WSZYSTKICH

ewela/
    • fanka_grzeskow_czekoladowych LIFE ESPRIT 06.10.04, 18:55
      Mam jeszcze jedno pytanko :)
      Czy zapach "Life Esprit" jest trwały ?
      Te prefumy są dla mnie wręcz idealne, ale zastanawiam sie, czy opłaca sie wydac
      60 zl za 15 ml :/

• Gość: ewela Re: LIFE ESPRIT IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.10.04, 19:05
        Na temat trwalosci perfum juz byla mowa...:).Ale jesli chcesz znac moje zdanie -
        tak sa trwale(przynajmniej na mnie:).ale nie oplaca sie kupowac 15ml-kup lepiej
        30.A i pytaj bo powinny byc do niej jeszcze gratisowe torebeczki(urocze:))

pzdr.
    • Gość: ewela FCUK IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.10.04, 19:26
      Hej dziewczyny:)
      To co widzicie w tytule to bynajmniej zadno brzydkie slowo.Chcialam Wam tylko
      powiedziec ze odkrylam zupelnie nowy zapach-zabojczy!(pod kazdym
      wzgledem..nawet cenowym).Nie wiem czy znacie French Connection ale towlasnie iz
      zapach-tak czy inaczej polecam:).Do nabycia niestety tylko w Sephorach....
    • guarana77 kosmetyki na Allegro 06.10.04, 19:32
      Witaj Ewelko:)

Z przyjemnoscia czyta sie taki post jak Twoj.
      I z rownie duza przyjemnoscia rozmawialoby sie
      z tak obeznana i zyczliwa osobka jak Ty
      bedac w jakimkolwiek salonie i kupujac kosmetyki.

Zdecydowanie brakuje takich osob w salonach.
      I niestety musialam sie do tego juz przyzwyczaic,
      sama sobie wszystko wybieram.

Ale do rzeczy - chcialabym poznac Twoja opinie na temat
      zakupow kosmetykow na Allegro. Czy mozna rzeczywiscie wierzyc, ze
      kupuje sie kosmetyk oryginanlny?
      Moja dobra znajoma kupuje od jakiegos czasu i jest zadowolona.
      Mnie brakuje przekonania. Czy slusznie?

A moze wiesz na co zwrocic uwage przy zakupie kosmetykow na aukcji,
      by bylo to pewne?

Pozdrawiam serdecznie:)
      • Gość: ewela Re: kosmetyki na Allegro IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.10.04, 19:50
        Witaj:)
        Co do kosmetykow na allegro trudno jest do konca stwierdzic czy dany kosmetyk
        jest w 100%oryginalne.Napewno mozesz bez obaw kupowac testery perfum-je trudno
        podrobic:).Byla bym jednak ostrozna przy zakupie-nie znanych na rynku kosmetykow
        (ostatnio na allegro widzialam tusz Hugo Bossa:))))))).Tak wiec kierowac sie
        musisz zdrowym rozsadkiem i upewniaj sie czy dany kosmetyk jest dostepny wogole
        na rynku(bardzo wile jest odtatnio podrobek Lancome i Shiseido)
        pzdr.

• Gość: ewela zestaw clinique IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.10.04, 22:41
      Dziewczyny!
      Wszystkie zainteresowane:pojawily sie promocyjne zestawy Clinique z kremem
      repeirewar i Total tournaround(gratis miniatury 5 produktow+kosmetyczka)

pzdr/
      • Gość: Wyidealizowana Re: zestaw clinique IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 22:44
        w sephorze? tak orentacyjnie to ile taka przyjemność?:)
        • Gość: ewela Re: zestaw clinique IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.10.04, 22:52
          tak w sephorze-krem 50ml.masz gg?
          • Gość: Wyidealizowana Re: zestaw clinique IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 23:24
            jasne, że mam 1667948
            zapraszam
            • Gość: ewela Re: zestaw clinique IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.10.04, 23:38
              Odezwe sie napewno:)
              pzdr.
    • Gość: Magda Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 23:27
      Ewelko, jaki znasz najlepszy do cery mieszanej puder w pędzlu? Najlepiej poradź
      taki by nie był za bardzo matowy tylko lekko satynowy - ale z tą satyną to bez
      przesady bo mam sklonności do świecenia się. Ewelko, jutro wybieram się na
      zakupy i czekam na dobrą radę!
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.10.04, 23:39
        Mysle ze zadowolona bedziesz z Bourjoise(masz do wybory az 3 kolory a puder sam
        w sobie jest dokladnie taki o jaki Ci chodzilo).Mozesz tez zobaczyc puder
        Sephory w pedzlu ale on jest dosyc jasny i nie kazdemu pasuje.

pzdr.
    • Gość: Arunia puder sypki Gentle Light IP: *.ols.vectranet.pl 07.10.04, 11:21
      Czy jest jeszcze w sprzedaży?Szukałam w moim mieście i panie sprzedawczyni
      powiedziały ,że jest on już wycofany.Widze za to ,że dosyć często go
      polecasz,czy jest on u was w sklepie jeszcze dostępny?
      • Gość: derika Re: puder sypki Gentle Light IP: *.petrus.com.pl 07.10.04, 11:36
        Dlaczego wycofuje się ze sprzedaży tak dobre rzeczy? Czy clinique wprowadzi go
        tylko pod inną nazwa czy w innym opakowaniu? Wiesz coś o tym?
        Aruniu, spróbuj może poszukać tego pudru w mniejszych perfumeriach,
        niesieciowych, im pewnie gorzej schodził.
        pa
        • Gość: monika Co teraz zrobić? IP: *.anon-online.org 07.10.04, 15:24
          Wczoraj wkurzyłam na maxa, bo chciałam sobie kupić jakiś dobry podkład i
          babka namówiła mnie na chanel teint fluide universel.
          A mam 31 lat, mieszaną cerę i prosiłam o coś co zmatowi, ale tez ukryje
          rozszerzone pory:(
          Kupowalam jeszcze parę innych rzeczy i dopiero w domu zauważylam że to
          podkład satynowy, rozświetlający:( Na dodatek średnio kryje i to bardziej
          letni podkład niż zimowy:(
          Najchętniej wymienilabym go na coś innego, bo wydała kupe kasy a zadowolona
          nie jestem.
          Czy coś takiego jest możliwe w perfumeriach sephora, a może to podkład dla
          m,nie jednak?
          Proszę o radę bo chodzę wściekła na siebie:(
          Pozdrawiam
          • Gość: ewela Re: Co teraz zrobić? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 18:47
            jak najbardzie.jesli masz paragon i nie byl uzywany to napewno Ci wymienia
            (MUSZA!).A jesli chodzi o zakup,to chyba razcej nie bedziesz zadowolona z tego
            podkladu.Powinnas wyprobowac np.Adaptive Lancome(matujacy,do cery mieszanej)
            albo So Ingeniuse Lauder(dostosowuje sie do potrzeb skory,nawilza,matuja
            niweluje efekt "plaskiej twarzy")

pzdr.
    • Gość: Kasia po zakupach :) IP: *.naenxx9.adsl-dhcp.tele.dk 07.10.04, 15:34
      Dzien dobry Ewelko!

Melduje sie po zakupach :)) Nie byly one jakos szczegolnie wielkie, ale
      dostalam nieco probek wiec mam troche czasu aby potestowac i zorientowac sie co
      bym wkrotce chciala :)

Nowy zapach Diora ani troche mi "nie lezy" - przede wszystkim juz tester okazal
      sie niesamowicie nietrwaly, ale przynajmniej wiem co i jak :)
      Kupilam Lift Minceur Visage sobie i podklad Dior Lift Mamie (juz pod choinke,
      to jej sprawdzony). Chcialam sie nawet skusic na Expressionist HR dla siebie,
      ale pani mi powiedziala, ze to za wczesnie, zas probek Happylogy Eyes nigdzie
      nie bylo, a testowanie w sklepie na rece mija sie z celem.
      Dwie ostatnie rzeczy, ktore kupilam to Roz w platkach z wiosennej kolekcji
      Estee Lauder (mamie albo przyjeciolce pod choinke) i potrojne cienie Clarinsa
      (siostrze) - zeby nikt nie czul sie pokrzywdziony :))

Z tego co zrozumialam z Twojego postu to Aqua Fusion nie jest jeszcze dostepny
      w PL. Ja testowalam wariant dla cery mieszanej i jest super, moze sie skusze
      jak zuzyje Melting Moisturizing Matifing Fluid Biothermu...

Oj, rozpisalam sie, moze to nie miejsce na takie "pisanki", moze masz ochote
      pogadugadac? Jesli tak to zapraszam - 1335077, z checeia poplotkuje o
      kosmetykach (i nie tylko)

Pozdrawiam z Danii
      Kasia

• Gość: ewela Re: po zakupach :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 18:55
        Kasiu.
        Gratuluje udanych zakupow:).Widze ze juz "swiateczna goraczka" Cie
        dopadla:).Jesli cos fajnego zwroci Twoja uwage to koniecznie daj znac:).
        Do "zobaczenia" na gg:)
    • hratli lashqueen???? 07.10.04, 18:25
      bylam u siebie w miescie w perfumerii - o lashqueen nie slyszeli. jak to
      mozliwe? nie moge tez znalezc w necie.... daj znak drogie guru co i jak. chyba
      sie zdecyduje na spectaculor HR -na razie nie ma reakcji uczuleniowej. tak
      ogolnie pani w perfumerii powiedziala, ze mi trzeba tylko wydluzyc. niby spoko -
      tylko co z lashqueen????
      • pipi11 Dwa pytanka do eksperta 07.10.04, 18:52
        Drogi ekspercie :)
        W jakieś babskiej gazecie widziałam zdjęcie fluidu Diorskin Ultra Matt, pytałam
        o niego w perfumerii(Sephora Wrocław), ale o takim nie słyszeli... Może Ty coś
        wiesz na jego temat? To jakaś nowość?
        Drugie pytanie dotyczy perfum- szukam czegoś o lekkim, "kwaśnym", kwiatowym
        zapachu. Może mi coś podpowiesz? Dawno, dawno temu miałam wodę toaletową Nina
        Ricci Fleur de fleurs, może coś w tym stylu?
        Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
        • Gość: ewela Re: Dwa pytanka do eksperta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 19:00
          Diorskin mat to nowosc i wejdzie dopiero za ajkeis dwa tygodnie do perfumerii
          (spokojnie:)).Ale z tego co wiem jest naprawde fajny(szeroka gama kolorow).
          Jesli chodzi o zapach to powinnas sprobowac cos z n/w:
          -Kenzo le mond est boue
          -Auqa allegoria-pampeluna,lemon fresca,anisia bella-Guerlaina
          -Angel Schlesser-Femme
          -In Love again YSL.

pzdr.
          • pipi11 Re: Dwa pytanka do eksperta 07.10.04, 19:13
            Dziękuję, jesteś kochana!!!
      • Gość: ewela Re: lashqueen???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 18:57
        jak to mozliwe????To nowosc wiec powinna byc juz w perfumeriach(miala wejsc
        razem z imowym lookiem HR-niewykluczone ze dostepna tylko w sephorze).Sprobuj
        jej poszukac,jesli sie jednak nie uda to bardziej niz spectacular polecam
        extravagance HR.
        pzdr.
        • hratli Re: lashqueen???? 07.10.04, 19:09
          serdeczne dzieki za odpowiedz - mialam te dwa tusze = jden na 1 oku - drugi na
          2. spectacular bardziej przypadl moim facetom i mi chyba tez :))) jednak jesli
          powiesz ze lashqueen jest najlepszy - to poczekam i kupie jak bede w warszawie.
          sciskam cie mocno
          • hratli Re: lashqueen???? 07.10.04, 19:28
            dodam ze nigdzie w necie nie moge tego znalezc
            • hratli Re: lashqueen???? 07.10.04, 19:43
              jest long lash
              • Gość: ewela Re: lashqueen???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 21:59
                Uwierz:)taki tusz naprawde istnieje-miałam go w reku:).Mial byc w perfumeriach
                razem z lookiem zimowym HR.Trzeba widocznie poczekac...
              • Gość: ewela Re: lashqueen???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 22:00
                wpisz w wyszukiwarke lash queen+helena rubinstein:)
                • hratli Re: lashqueen???? 07.10.04, 22:08
                  nie wiem jakim cudem to przeoczylam ;/ jednak poczekam na wyjazd do warszawy -
                  wtedy odwiedze sephor-e i popatrze czy ten wlasnie tusz wreszcie uwydatni moje
                  rzesy. dzieki wielkie za poswiecony czas! pozdrawiam serdecznie :))))))))))))
    • inne Max Azzaria BCBGirls Sexy 07.10.04, 19:53
      szukam tego wszędzie ale mam wrażenie że nie jest sprowadzany na rynek Polski.
      Może się oriętujesz czy gdzieś to można dostać? pozdro
      • Gość: ewela Re: Max Azzaria BCBGirls Sexy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 21:47
        Masz racje,nie jest sprowadzony...
    • Gość: monika Dziękuję Ewelo, jeszcze pytanko.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 21:12
      Dziękuję za porade, jutro pójdę oddać Chanela, ale zastnawiam się nad podkładem
      Double Wear EL (adaptive lancome miałam ale był za mało kryjący i uwidaczniał
      pory) A DW na wizazu ma znakomite opinie, co o Tym myślisz????
      pozdrawiam gorąco
      Monika
      • Gość: ewela Re: Dziękuję Ewelo, jeszcze pytanko.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 21:51
        Co do DW mam mieszane uczucia-jest to owszem ladnie kryjacy podklad ,naprawde
        trwaly..ale musisz troszke sie "nachodzic" za kolorem bo on utlenia sie dosc
        powoli na skorze i efekt koncowy moze cie hmm..troszke zaskoczyc.Jesli jednak
        lubisz mocne krycie i trwalosc przez caly dzien i nie bedziesz go nakladac
        w "hurtowych" ilosciach to jak najbardziej polecam.
        Zycze powodzenia.
        pzdr.
        • Gość: monika Re: Dziękuję Ewelo, jeszcze pytanko.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 22:53
          Dziękuję bardzo, jutro napisze co udało mi się zwojować w sephorze:)
          pozdrawiam
          Acha, kiedyś pytałam o pryzme givenchy czy shiseido, kupiłam jak polecałas ten
          drugi i ..naprawdę jestem zachwycona!!!Dziękuję jeszcze raz i żałuję że nie
          pracujesz w Katowicach.Pa pa
          • Gość: ewela Re: Dziękuję Ewelo, jeszcze pytanko.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 23:18
            Twardo zadzialaj-jesli beda jakies "miny" nie daj sie:).A co do pryzmy Shiseido
            posluzy dlugo(no chyba ze Ci sie pokruszy jak spadnie:))-dobry zakup.

pozdrowionka:)
            • Gość: ewela Re: Dziękuję Ewelo, jeszcze pytanko.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.10.04, 17:11
              I ajk poszlo w Sephorze?:)
              • Gość: lea pytanko do ekspertki:) IP: *.autocom.pl 08.10.04, 22:06
                Ewela mam takie pytanko. Mam 26 lat , cere mieszna , przesuszona i bardzo wrazliwa, troche zanieczyszczona i czasem cos wyskoczy grubszego. Jaki krem bys mi polecila .Pytam o jakis na noc poltlusty i na dzien nawilazjacy. Dziekuje z gory za odpowiedz. Moze jeszcze jakis podkladzik:).Pozdrawiam serdecznie.
                • Gość: ewela Re: pytanko do ekspertki:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.10.04, 09:53
                  Witaj.Jesli Twoia skora jest tak zanieszcyszczona jak piszesz to absolutnie
                  odstawiamy krem poltlusty badz tlusty.W przypadku Twoje skory ona niepotrzebuje
                  wiecej "natluszczacza" bo...sama go wytwarza-potrzebuje za to duzo nawilzenia i
                  odzywienia(co bynajmnije nie wiaze sie z kremami poltlustymi:).Mysle ze pol;ece
                  Ci cos z gornej i nizszej polki(bo nie powiedzialas jakie Cie interersuja).Krem
                  do twarzy na dzien nawilzajacy-Visible Results(wygladza,nawilza,rozswietla dla
                  cery mieszanej-odwodnionej-ok60zl) albo Hydro urgency HR-cream-gel(super
                  nawilzacz,koi i lagodzi-ok250zl).Na noc najbardziej poleecalabym Ci cos z
                  Clinique(zeby niepotzerbnie nie zapychac porow) np.Repeirwear albo Misture on
                  call.Z podkladow najlepsy bedzie dla Ciebie ColorClone HR albo Drioskin Diora-z
                  tanszej polki zdecydowanie Ideal Balanced-Loreala.

pozdrawiam
    • hratli podziekowanie 09.10.04, 07:48
      witaj ewelo!
      kupilam polecony przez ciebie tusz HR Spectacular. jestem bardzo zadowolona. po
      przeczytaniu wszystkich twoich info na temat tuszu - zakasowalam wiedza pani w
      perfumerii :))) bedac w warszawie pojde obejzec lash queen - naciagne meza ;)))
      jeszcze raz bardzo dziekuje i przesylam ogromne dowody uznania
      • Gość: ewela Re: podziekowanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.10.04, 09:55
        Bardzo sie ciesze ze moglam Ci pomoc-jesli bedziesz jeszcze miala kiedys jakis
        problem(kosmetyczny) to ja chetnie Ci pomoge.Pozdrawiam serdecznie.
    • Gość: Anula Jaki podkład? IP: *.ols.vectranet.pl 09.10.04, 10:15
      Wiem ,że powtarzam się z pytaniem,ale czy mogłabyś dorodzić mi jakiś dobry
      podkład.Mam 25 lat,cerę mieszaną ze skłonnością do wyprysków :( ,a do tego
      jeszcze naczynkową.Zależy mi oczywiście na dobrym kryciu,ale żeby podkład nie
      tworzył maski.Obecnie używam Colorstay Revlona,i to jest mój najdroższy
      podkład ,którego do tej pory używałam.Mam ochote na coś z wyższej półki,ale
      zupełnie nie jestem w tym obeznana,może Ewelko mi coś doradzisz?Zaznacze
      jeszcze ,że lubie ciepłe odcienie kolorków,nawet lekko żółtawe.Pozdrawiam.Pa
      • Gość: ewela Re: Jaki podkład? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.10.04, 10:52
        Mozesz wyprobowac np.so Ingenius Lauder(ladnie kryje,nie daj eefektu "plaskiej
        twarzy" no i nie zatyka porów).Ladnie wyglada na twarzy takze Photogenic
        ultranaturel Lancome(to idealny podklad dla skory mieszanej-nawilza,matuje i
        ladnie rozswietla-ma bardzo ladn agame kolorow-najladnijeszy jest 03-zlocisty
        bardzo naturalny).No i oczywisci enowosc Diora Diorskin Ultramat(ale dopiero za
        jakis tydzien dostepny w sprzedazy).

pzdr.
    • Gość: Angel Samoopalacze? IP: *.ols.vectranet.pl 09.10.04, 10:25
      Cześć Ewela!

Jaki polecasz dobry samoopalacz?Używam Clinique do ciała,ale nie jestem z niego
      zadowolona,kiedyś używałam Clarinsa w mleczku(tego z faktorem 6 UV) był ok,w
      każdym bądz razie lepszy od Clinique.A Ty jaki polecasz?
      • Gość: ewela Re: Samoopalacze? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.10.04, 10:54
        Do ciala zdecydowanie najlepszy jest Guerlain Terracota w mleczku(nadaje sie
        tez do twarzy) ale moim absolutnym faworytem jest Shiseido z nowej "slonecznej
        linii".Jesli uda Cis ie gdzies jeszcze dostac to smialo mozesz kupic
        samoopalacz Biothermu(tak,tak!) byl jeszcze jakis czas temu dostepny ale w
        niewielu perfumeriach mozna go dostac.

pzdr.
        • pompea Double Agent -czy jest trwały? 09.10.04, 11:14
          Przymierzam się do kupna tego podkładu. Jaka jest Twoja opinia na jego temat?
          Czy jest trwały, ładnie matuje? A może masz jakiegoś faworyta wśród podkładów
          dla cery mieszanej zw skłonnością do wyprysków?
          Pozdrawiam
          • Gość: monika Po reklamacji w sephorze IP: *.anon-online.org 09.10.04, 13:55
            Ku mojeju zdumieniu ( byłam przygotowana na pewną pyskówkę) zgodzili się na
            oddanie chanela bez mrugnięcia okiem:)

Co prawda miałam watpiliwości co do wyboru konkretnego podkładu ale w koncu
            zdecydowałam się za Double Wear EL 04(wiem, wiem, przestrzegałaś:)
            Po prostu juz bylam kompletnie oszołomiona i mialam mętlik w głowie, babeczka
            proponowała mi jeszcze nowego YSL, ale już nie chciałam kombinować z nowościami.

Wczoraj po powrocie bałam się że może on za ciemny i faktycznie trochę tworzy
            maskę na twarzy, ale dziś rano zmieszałam go z emulsją mat-nawil 25+ Eris, i po
            tej operacji wygląda na twarzy fantastycznie, a na nosek nałożyłam punktowo
            niezmiaszany, buźka wygląda bardzo naturalnie i świetliście (po szlifie z
            shiseido)

Dlatego ostatecznie jestem zadowolona, chociaż za krótko aby stwierdzić czy to
            jest mój wymarzony podkład..pożyjemy zobaczymy:)

Wiem tylko że muszę użyć odrobinę samoopalacza (mam próbkę z Gurleina), bo ten
            kolor pebble jest jednak ciemny, choć nie tworzy mi się granica na linii broda
            szyja
            pozdrawiam,
            dziękuje za porady jeszcze mam pytanka ale to może później ....
            • mijka co dla mnie 09.10.04, 16:17
              Ewela,
              co mogłabyś dobrać do mnie z zapachów..

Od dawna jestem wierna Eternity, J'adore, 5th avenue czy Ardenbeauty..

Zapachy te świetnie komponują się z moją skórą, czego odwierciedleniem może być
              to, że zawsze słyszę, że ślicznie pachnę..

Jak myślisz, czego mogłabym jeszcze spróbować a co byłoby w podobnej nucie, ale
              jednak inne.. :-))
              • kalooo jeszcze 1 pytanie 09.10.04, 16:30
                Mam prośbę-jest jakiś może zapach czystego,soczystego arbuza...?
                pzdr!
                • kalooo Re: jeszcze 1 pytanie 14.10.04, 13:38
                  kalooo napisała:

> Mam prośbę-jest jakiś może zapach czystego,soczystego arbuza...?
                  > pzdr!

up!!!;)

ps.Witaj ewelko!;)Jak zdrówko...?;)
                  ;*
                  • Gość: ewela Re: jeszcze 1 pytanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.04, 13:45
                    Kalooo:)
                    Witam Cie i sciskam serdecznie pod samego rana:)
                    Czuje sie dobrze..he,he tylko zimno jakos :)
                    Jesli chodzi o twoje pyt. to chyba najbardziej "arbuzowym" zapachem jaki znam
                    jest Sergio tacchini Woman,albo Trussatdi Skin-ale to wszystko kwestia gustu:)

sciskam,sciskam:*
                    • kalooo Re: jeszcze 1 pytanie 14.10.04, 13:52
                      Dzięki dzięki!!!;)
                      A poza tym to chyba jednak jakoś się umówimy na jakąś poradę...;)
                      Buziaki i miłego,ciepłego dzionka!;*
            • Gość: monika Re: Po reklamacji w sephorze IP: *.anon-online.org 09.10.04, 17:16
              No to jeszcze wcześniej zapowiedziane pytanie.

Otóż mój ukochany małżonek jest ogromnym zwolennikiem zapachów kenzo tzn.l'eau
              par kenzo, czy kenzo pour homme Szanuję jego gusty, ale przyznam szczerze mam
              już dość tych zapachów, kupowanych od kilku lat, czy mogłabyś polecić coś
              pokrewnego, może coś z nowych zapachów"???
              Koniecznie żeby miało świeże nuty cytrusowe, żadne tam piżmo, czy ciężkie
              korzenne.

Dziękuję z góry, pozdrawiam Monika

Acha(może masz jakąś koleżankę w Katowicach czy okolicy która byłaby równie
              miła i kompetentna jak Ty, z którą można byłoby osobiście porozmawiać i prosić
              o doradzenie?)
              • Gość: Kasia Re: Po reklamacji w sephorze IP: *.naenxx9.adsl-dhcp.tele.dk 09.10.04, 20:23
                Albo w Danii???
                ;)))

Buziaki!
                Kasia
              • Gość: ewela Re: Po reklamacji w sephorze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 19:18
                Najlepszy bedzie nowy Kenzo Air(spelnia wszystkie wymaganai),zobacz rowniez Sun
                men'a Jila Sandera oraz Allure Homme Sport.
    • Gość: fiołek Jaki zapach???? IP: 80.51.240.* 09.10.04, 23:34
      Cześć Ewelko!
      Wiem ze to kolejne męczace pytanie. Mam 30 lat,jestem, brunetka i lubię raczej
      zapachy kwiatowe- moje popzrednie zapachy to - 24 Fabourg Hermes,Envy Gucci,
      Romance Lauren. I od jakiegoś czasu nie mam zupełnie pomysłu co dalej? Jest
      taki tłok na rynku, co tydzien jakies nowościi to mnie zaczyna przytłaczac.
      Bardzo prosze o pomocną dłoń
    • hratli Re: poradze...pracuje w "tym":) 10.10.04, 09:58
      Ewelko to ja mam kolejne pytanie. co zrobic z podkrazonymi oczami - jak wstaje
      to mam straszne since. brrrrrr. ten moj jasko daje mi ostro popalic w nocy ;//
      musze cos z tym zrobic bo wygladam nieciekawie - mam dosc osob, ktore sie nade
      mna lituja :)) pozdrawiam cie i zycze udanej niedzieli :000
      • Gość: meteorytka Ewelko,ktory puder brazujacy? IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 11.10.04, 10:36
        Ewelko,jak znajdziesz chwileczke czasu bardzo prosilabym abys podpowiedziala
        jaki wzgledem Ciebie jest najlepszy puder brazujacy?Mam cere mieszana,stosuje
        fluid Guerlaina divinora oil-free(jednak zdecydowalam sie na zakup,jestem
        zachwycona),potem lekko opruszam twarz meteorytkami Guerlaina(kuleczki).Jednak
        przy mojej wyjatkowo jasnej cerze wygladam blado i chetnie bym zdecydowala sie
        na zakup pudru brazujacego.Czy Chanel,Guerlain moze jakis inny?Z utesknieniem
        czekam na odpowiedz.
        Pozdrawiam cieplutko zyczac wszystkiego dobrego:))
        • Gość: ewela Re: Ewelko,ktory puder brazujacy? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 18:58
          Zdecydowanie polecam Ci Chanel(odcien Toundra lub Sahara),godny polecenia jest
          tez....Max factor(odcien nr.1) sama uzywam i ..nie ma zadnych wad(no chyba poza
          tym ze nie ma lusterka:)
          • Gość: inez Re: Ewelko,ktory puder brazujacy? IP: 82.197.48.* 13.10.04, 19:49
            witaj,mam prosbę-napisz prosze czy to prawda,ze wycofują ze sprzedazy podklad
            diora Diorlight?byl boski...mam mieszaną cere a ten byl
            idealny..lekki,beztłuszczowy,delikatny..czy to prawda,ze wprowadzaja za to cos
            innego?bardzo mi zalezy na tym,z gory dziekuje za odpowiedz:)
            • Gość: ewela Re: Ewelko,ktory puder brazujacy? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 19:52
              Tak-jest wycofywany.Zastepuje go Dior Pure-Light moim zdaniem duzy lopsze od
              poprzednika-efekt ba buzi cudowny(stosujac odcien ciemniejszy) mozna uzyskac
              efekt delikatnej opalenizny.Diorlight bedzie najprawdopodobniej przeceniony
              wiec kupuj:)
              pzdr.
    • Gość: czarek11 Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.uz.zgora.pl 11.10.04, 10:59
      chciałabym zapytać czy warto kupić perfumy w dionecie. znalazłam tam
      swoje ulubione i są tańsze od tych w douglasie o 40 złotych. Czy to są
      oryginały? Chodzi mi o wodę perfumowaną Lanvin Eclat d'Arpege. Jeszcze jedno
      czy długo się ten zapach trzyma? A czy może znasz podróbkę tej wody. Będę
      wdzięczna za odpowiedź
      • Gość: Pipi mam piegi:( IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 11.10.04, 13:27
        Ewelko ogromna prosba o pomoc, mam 31 lat skore raczej sucha nigdy w zyciu nie
        uzywalam podkaladow pudrow ani korektorow nawet nie wiem w jakiej kolejnosci sie
        to kladzie na twarz:( .Teraz jest juz pora aby zaczac tego wszystkiego uzywac bo
        mam wrazenie ze skora juz nie jest taka idealna zeby nie potrzebowala korekcji.
        Musze dodac ze mam piegi nie wygladam moze jaki Pipi ale na nosie ich troche
        mam, na szczescie nie sa mega widoczne. Doradz prosze co kupic i jak to sie
        kladzie , ostatnoi bylam w Sephorze ale Pai nie wykazala checi dluzszej rozmowy
        ze mna, pokazala mi tylko z Chanela vitalumier.... cos tam cos tam(niestety nie
        znam tych nazw za dobrze) polozylam to na twarz i z jednej strony mialam
        wrazenie ze sie swiece a z drugiej ze mi skore sciaga.Takie oto bylo moje
        pierwszwe doswiadczenie z podkladem.Uratuj mi zycie i poradz , podaj mi nazwy i
        ceny produktow z tej wyzszej polki i z tej sredniej a takze doradz z czym moge
        isc na kompromis (bo kupilam samochod i musze chwilowo z kasa uwazac:)ale i tak
        bardzo chce wygladac pieknie w mojej rav4:)
        • Gość: madzi1 Re: ideal balance IP: *.acn.waw.pl 11.10.04, 14:08
          ewelko powiedz mi prosze czy dostane gdzies ciemniejszy kolor niz 23 golden
          honey z ideal balance. to dla mnie idealny podklad, ale kolory za jasne i przy
          23 strasznie blada jestem. szukam i szukam ciemniejszego ale nigdzie nie ma,
          czy wogole produkuja idal balance w jeszcze ciemniejszym kolorze niz 23??
          • Gość: ewela Re: ideal balance IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 18:59
            A porownywalas go z nr...22?Moim zdaniem jest ciemnijeszy.Dostepne odcienie to
            15,16,22,23
    • Gość: monikajustyna kredka do brwi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.10.04, 15:08
      Witam, Potrzebuje bardzo dobrej kredki do brwi, bo chyba nie ma innego
      kosmetyku na te czesc twarzy. Prosze o rade!!! Jaka firma???
    • Gość: derika double perfection creme poudre Chanel IP: *.petrus.com.pl 11.10.04, 16:07
      to chyba jakaś nowość chanel, prosze powiedz jaki on jest w porównaniu z DP
      fluide Chanel, czy nie jest zbyt suchy i pudrowy po nałożeniu i czy nie widac
      linii mimicznych? czy nie będzie za ciężki?
      (fluid bardzo mi pasował bo dobrze odbijał światło i wglądał naturalnie na mojej
      mieszanej cerze, chciałam bym teraz zobaczyc ten creme poudre ale nie chcę się
      "naciąć")

wiek - 28
      cera - mieszana
    • Gość: Aga Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.wl.e-wro.net 12.10.04, 12:17
      Witaj znowu, Evelko. Za Twoją namową kupiłam mojemu mężczyznie - Eseenze di
      Zegna. Dzieki! Ostatnio pojawił się taki problem: moja przyjaciólka od
      dluższego czasu używala Mademoiselle Chanel i narzekała, że nic nie czuje. Ja
      się zdziwiłam, bo te perfumy też mam, znam świetnie, a od niej nic nie czulam.
      Postanowila sie wypryskać moimi i zapach utrzymywał się cały dzień !!!
      Porównałyśmy buteleczki (obie 50 ml)i o dziwo: mój korek jest matowy, jej
      bardziej przejrzysty, moja naklejka wokół szyjki jest szersza, dno butelki
      grubsze, a co istotne moje są bardziej łososiowe, a jej różowe. ja kupowalam
      moje perfumy w strefie, a ona w sklepie (nie pamięta w jakim). Czy te różnice
      są normalne, czy może jej zapach podróbka (beznadziejna trwałość) i czy może
      się zdarzyć, aby w sklepie kupić takie coś. Prosze Cie o opinię. pozdrawiam
      serdecznie Aga
    • Gość: Loona Puder sypki Sisley? IP: *.ols.vectranet.pl 12.10.04, 13:36
      Ostatnio szukałam pudru sypkiego Clinique Gentle Light,niestety nigdzie go nie
      znalazłam,w jednym sklepie pani poleciła mi Sisleya ,podobno też ma drobinki
      rozświetlające,ale uparłam się Clinique i nawet nie zerknęłam na Sisleya.Możesz
      mi powiedzieć coś więcej na jego temat,oraz polecić pudry sypkie właśnie z
      drobinkami.Chciałam zaznaczyć ,że używam na całą twarz,a nie tylko do
      podkreślenia wybranych parti.Pozdrawiam.Pa
    • Gość: maggie Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.04, 14:47
      Czy moge poprosić o rade? Znajomy ma możliwość przywiezienia mi z Anglii
      perfum, przysłał mi kilka możliwości do wyboru i wszystkie są mi znane poza
      zapachem RALPH Ralpha Laurena. Nie mam możliwości powąchania go. Czy możesz mi
      napisać jaka to kategoria zapachowa, jakie ma opinie u klientek, czy warto?
      • Gość: Klara Pytanie o różnicę w perfumach. IP: 62.233.181.* 13.10.04, 15:08
        Czym różni się właściwie EDP od EDT czy woda perfumowanna od toaletowej?
        • Gość: ewela Re: Pytanie o różnicę w perfumach. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 18:54
          EDP to woda perfumowana-ma stezenie olejkow zapachowych wieksze niz EDT i tym
          samym jest trwalsza niz woda toaletowa
    • Gość: pannaMigotka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.238.77.151.adsl.inetia.pl 13.10.04, 15:20
      mam cerę mieszaną, szukam odpowiedniego pudru w kremie, dodam ze nie stac mnie
      na kosmetyki z górnej półki. poza tym mam bardzo jasną cerę i dosc ciężko mi
      jest dobrać cokolwiek. proszę o radę. z góry dziękuje
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 18:46
        Najlepszy dla Ciebie bedzie albo Clor adapt Maxa Factora albo le nou vas si
        bien Bourjoise(oba przystepne cenowa i w szerokiej gamie
        kolorystycznej).osobiscie polecam maxa factora:0
        pzdr.
    • Gość: autorka daty ważności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 19:21
      Witaj:) moja prośba dotyczy umiejętnego odczytywania dat ważności na
      produktach. Czy mogłabys w tym względzie troszkę nas poinformować? Np. mam
      produkt Diora ICONE Peaux Grasses Sebum Control Treatment w tuszową data na
      spodzie 8D01. Co to jest za produkt, bo przyznam dostałam go w praezencie. Jak
      odczytywać te napisy? Przy okazji gdzie znajdę informację o przedstawicielach
      na Polskę znanych marek np. Dior, EL, Lancome. Z góry dziekuję za odpowiedz.
      Pozdrawiam:)
      • Gość: ewela Re: daty ważności IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 19:26
        Z datami waznosci roznie bywa-wszystko zalezy od partii i roku
        produkcji.Odczytywaniem dat zajmuja sie przedstwiciele handlowi.A data
        produkcji Twojego "Diora" to 8/04/2001:(.Adresy do firm dystrybuujacych
        kosmetyki znajdziesz na stronach internetowych albo popros o nie w perfumerii.
        pzdr.
      • Gość: ewela Re: daty ważności IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 19:27
        A i zapomnialam dodac ze Icone to produkt matujacy,normalizujacy dla wrazliwej
        skory...niedostepny juz raczej na rynku

pzdr.
        • Gość: inez DIORLIGHT-PYTANIE IP: 82.197.48.* 13.10.04, 19:51
          witaj,mam prosbę-napisz prosze czy to prawda,ze wycofują ze sprzedazy podklad
          diora Diorlight?byl boski...mam mieszaną cere a ten byl
          idealny..lekki,beztłuszczowy,delikatny..czy to prawda,ze wprowadzaja za to cos
          innego?bardzo mi zalezy na tym,z gory dziekuje za odpowiedz:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka