Dodaj do ulubionych

problem z farbowaniem włosów

13.04.16, 12:43
Dlaczego farba na moich włosach nie trzyma koloru. Chciałabym przyciemnić jasny blond, ale i tak po 2, 3 myciach włosy znowu jaśnieją. Używam olio garnier. Może inna farba?
Obserwuj wątek
    • enith Re: problem z farbowaniem włosów 13.04.16, 19:23
      Nie znam tej konkretnej farby, ale z własnego doświadczenia wiem, że absolutnie najważniejszym sposobem utrzymania nowego koloru na włosach farbowanych jest ich prawidłowe mycie. Po pierwsze, włosy myję dopiero po 48 do 72 godzinach po farbowaniu, bo tak długo utrwala się nowy kolor. Po drugie, myję mieszaniną dobrego szamponu do włosów farbowanych i odżywki do spłukiwania. Po trzecie, myję w wodzie ciepłej (nie gorącej!), a ostatnie płukanie robię w wodzie chłodnej. Po czwarte, raz w tygodniu stosuję maskę do włosów farbowanych. To wszystko sprawdza się świetnie na farbowanych na super popieplaty jasny brąz włosach. Warto też wiedzieć, że jeśli farbuje się na kolor ciemniejszy o więcej, niż dwa tony od obecnego koloru włosów, warto jest zrobić prepigmentację. Nigdy tego zabiegu na sobie nie robiłam, więc nie doradzę, ale wiem, że właśnie tak zapobiega się zbyt szybkiemu wypłukiwaniu ciemnej farby z jasnych włosów.
      • niwa12 Re: problem z farbowaniem włosów 15.04.16, 13:58
        Dziękuję, spróbuję z kosmetykami do włosów farbowanych. Czasami kupowałam. Do tej pory uważałam, że głównym zadaniem jest poprawić włos po zabiegach czyli nawilżyć i zregenerować

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka