IP: *.server.ntli.net 28.09.04, 23:14
Zastanawiam sie nad solarium,malo sloneczka tego lata mialam i jakas taka
depresyjka jesienna mnie ogarnia. Nigdy nie bylam wczesniej na solarium i mam
pytanie na co trzeba zwracac uwage, czy spotkalyscie sie kiedys z uczuleniem
po solarium?(moja kolezanke cos takiego spotkalo)
Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: Solarium IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 28.09.04, 23:22
      to juz lepiej zainwestuj w magnez lub dziurawiec niz w solarium.
      • Gość: Ness Re: Solarium IP: *.acn.waw.pl 29.09.04, 00:01
        Tylko broń Boże nie jednocześnie w dziurawiec i solarium! Po dziurawcu (np.
        Deprim) nie wolno się opalać.

Bardzo wątpię, żeby wizyty w solarium pomogły na depresję. Na pewno
        skuteczniejszy byłby np. basen albo aerobic (ruch=endorfiny).
        • Gość: justy Re: Solarium IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 29.09.04, 00:03
          tak jest: albo jedno (dziurawiec) albo drugie (opalanie).
          ogólnie- jesli opalanie ma ci pomóc na nastrój to jesteś dobrą kandydatką na
          tanorektyczke.
    • Gość: nie idź!!!!!!! Re: Solarium IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.09.04, 09:12
      SOLARIUM TO ŚMIERĆ!!!!!
      • Gość: reggie Re: Solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 09:19
        A slonce to zdrowie moze??? Ja tez zima,albo pozna jesienia lubie isc na
        solarke i poczuc to ciepelko:) Na swiecie gdzie wszystko jest szkodliwe mozna
        sobie pozwolic na male udogodnienie :)
        • Gość: wiwi Re: Solarium IP: *.server.ntli.net 29.09.04, 09:35
          A ja wlasnie slyszal;am lekarskie opinie, ze dobrze sobie od czasu do czasu isc
          i wygrzac sie pod lampami zwlaszcza w okresie jesienno zimowym, nie jestem
          raczej kandydatka na tanorektyczke, bo nie chodzi mi o brazowa skore a po
          prostu kilka seansow, dla lepszego samopoczucia. Nie sadze, zebym sie mogla
          uzaleznic.Ale dziekuje wam za rady, bede na pewno ostrozniejsza i jeszcze sobie
          to przemysle
          Pozdrawiam:)
          • Gość: białka Re: Solarium IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.09.04, 18:32
            Powtarzam raz jeszcze: SOLARIUM TO ŚMIERĆ!!!!

Jak juz bedziecie w grobie, to wspomnicie moje słowa :-)
            • Gość: pola Re: Solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 21:12
              czy kwiaty były by tak piękne bez słońca
              • Gość: ines Re: Solarium IP: 81.15.189.* 29.09.04, 23:22
                W mocnym słońcu delikatne, piękne kwiaty więdną . Tak jak delikatna kobieca
                skóra.
                • Gość: ? Re: Solarium IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 02.10.04, 23:45
                  Zgadza sie slonce to zycie, ale swiatlo sloneczne to zupelnie co innego niz
                  swiatlo w solarium, dla dobrego samopoczucia potrzeba nam swiatla widzialnego,
                  ktore nam wpada w zrenice oka, a nie sztucznych lamp solarium, gdzie podczas
                  seansu oczy sa chronione. Jesli chcesz lepszego samopoczucia to po co ci
                  solarium, wystarczy lampa emitujaca swiatlo widzialne, pozbawione szkodliwego
                  zakresu UV, dawka UVA wcale nie poprawia samopoczucia, zwlaszcza jesli sie jest
                  swiadomym jak niszczy ono nasza skore, dla mnie wizyta w solarium to bylaby
                  kara.
    • Gość: naina Re: Solarium IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 29.09.04, 23:12
      Nawet nie wiedzialam,ze tak wiele z was jest przeciwko sztucznemu opalaniu,a to
      dobrze.Ja tez uwazam,ze fundowanie sobie dawki promieni UVA(ktore wnika gleboko
      w skore i powoduje szybsze starzenie sie komorek)to tworzenie zmarszczek,a ze
      skora na razie ladnie wyglada jest mylace.Nie wszystko co przyjemne to
      dobre,chocby efekty byly na poczatku swietne.Kazdy tesnki za sloncem,ale bez
      przesady,tez proponuje dawke ruchu,moze nowe kosmetyki do pielegnacji poprawia
      humor.Kto chce niech chodzi,efekty beda po paru latach.Pozdr.!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka