Dodaj do ulubionych

Twój Pewny Start ?

21.01.05, 09:32
Dotychczas nie interesowałam sie programem Twój Pewny Start, jednak znajoma
zapytała mnie, jak on wygląda i nie potrafiłam jej odpowiedzieć. Jeśli ktoś
miałby dość cierpliwości i opisał mi szczegółowo program, to byłabym bardzo
wdzięczna! Pamiętam, że w którymś wątku jedna z Koordynatorek pisała, że od
nowego kwartału mogą zmienić sie dotychczasowe zasady. Zależy mi na
aktualnych informacjach.

Pozdrawiam!
miszczynia
Obserwuj wątek
    • krwawy_tulipan Re: Twój Pewny Start ? 21.01.05, 12:11
      Główne zmiany:
      1. Likwidacja Programu Lojalnościowego,
      2. Nowy program TPS składa się z sześciu etapów (sześć katalogów pod rząd, w
      każdym przyznawany jest "prezent" obciążony kwotą 0,50 zł),
      3. Aby zakwalifikować się na poszczególne poziomy, należy w każdym katalogu
      złożyć przynajmniej jedno zamówienie regularne (nie spóźnione), przekraczające
      określony próg:
      1 - 150 zł
      2 - 250 zł
      3 - 350 zł
      4 - 450 zł
      5 - 550 zł
      6 - 650 zł
      4. Brak "katalogu łaski", co oznacza mniej więcej, że do pierwszego poziomu TPS
      należy się zakwalifikować w tym samym katalogu, w którym została zawarta umowa.

To chyba tyle.
      • justa_79 Re: Twój Pewny Start ? 21.01.05, 12:15
        no nieźle, jak ja się zapisywałam, to wystarczyła aktywność, czyli mogły być
        minimalne zamówienia 2 razy na katalog przez 3 miesiące.

a te kwoty muszą być osiągnięte w 1 zamówieniu, czy liczy się suma zamówień z
        całego miesiące?
        • krwawy_tulipan Re: Twój Pewny Start ? 21.01.05, 12:20
          I to jest właśnie zasadnicza różnica w porównaniu z poprzednim TPS. O ile tam
          sprzedaż w katalogu się sumowała, o tyle teraz wymagane jest jedno zamówienie
          na określoną kwotę. A to oznacza, że w szóstym katalogu współpracy z Avonem
          należy się postarać o zamówienie powyżej 650 zł...
          • miszczynia Re: Twój Pewny Start ? 21.01.05, 12:44
            Dziękuję za szybką odpowiedz!!!
            Rozumiem, że wymienione kwoty, to moze być suma dwóch terminów w każdym z 6
            katalogOw.
            Proszę jeszcze napisać, czy Konsultantka po spełnieniu tych warunków, otrzymuje
            jakieś prezenty od firmy(jakie?), albo może oferty specjalne, na zakup
            określonych kosmetyków(np. jakich)?
            Czy otrzymuje pakiet startowy i, jeśli tak, co on zawiera?

Pozdrawiam!
            miszczynia
            • justa_79 Re: Twój Pewny Start ? 21.01.05, 12:52
              no przecież przed chwilą odpowiedziała na moje identyczne pytanie big_grin nie, to
              musi być jedno zamówienie, a nie suma.
              • miszczynia Re: Twój Pewny Start ? 21.01.05, 13:04
                Sorki ! Zakałapućkałam się z tymi katalogami i terminami.
            • krwawy_tulipan Re: Twój Pewny Start ? 21.01.05, 12:53
              Nie. Wymienione kwoty dotyczą niestety tylko jednego zamówienia, złożonego
              obojętnie w którym terminie (byle nie spóźnionego, bo takie nie będą zaliczane
              do TPS).
              Prezentów nie znam (ale są na pewno), natomiast ofert specjalnych nie ma.
              Zostały wycofane wraz z likwidacją Programu Lojalnościowego, będącego
              kontynuacją starego TPS.
              Pakiety Startowe są, ale będą dystrybuowane przez OKS bądź Koordynatorów.
              Składu niestety nie znam.
              • miszczynia Re: Twój Pewny Start ? 21.01.05, 13:11
                Tak, tak, teraz to do mnie dotarło!!!
                Gdyby ktoś posiadał te informacje, to baaaaaaardzo proszę o napisanie.

Pozdrawiam !
            • sister52 Re: Twój Pewny Start ? 21.01.05, 20:05
              Pakiet startowy zawiera kilka kartek i tyle. Żadnego segregatora, pudełka,
              torebki, itp. Jest w nim "kupon" do zrealizowania w 1. lub 2. zamówieniu - 20
              próbek za 9zł.
              Prezenty (każdy za 50gr) to: 1. szampon AT; 2. tusz Stylista; 3. krem
              Solutions; 4. zestaw Senses (mydło, żel, balsam); 5. woda LBD; 6. torba
              konsultantki.
      • avon_22 Re: Twój Pewny Start ? 21.01.05, 14:19
        A ile wynosi wpisowe?
        • miszczynia Re: Twój Pewny Start ? 21.01.05, 14:29
          Z tego, co wiem wpisowego nie ma.
          pozdrawiam
          • justa_79 Re: Twój Pewny Start ? 21.01.05, 14:44
            bez sensu.
            • avon_22 Re: Twój Pewny Start ? 21.01.05, 14:46
              Co bez sensu?
              • justa_79 Re: Twój Pewny Start ? 21.01.05, 15:53
                że nie ma wpisowego. uważam, że powinno być. inaczej konsultant nie będzie
                szanował faktu, iż należy do firmy. dlatego samo wejście powinno się wiązać z
                pewną inwestycją. w sumie są to groszowe sprawy, ale zawsze. ciekawe, kto
                pokrywa koszt starterów. na pewno nie firma, tylko obecne konsultantki.
                • miszczynia Re: Twój Pewny Start ? 21.01.05, 22:28
                  Częściowo popieram ten pogląd, chociaż sama nie płaciłam wpisowego, gdyż OKS-ka
                  pokrywała koszt wpisowego. Jednak świadomość, że ktoś wyłożył kasę, powodowała
                  pewien rodzaj motywacji. Uświadomienie Nowej, że wszystkie za to płacimy (a
                  Nowe będą tak samo ponosić te koszty, gdy zostaną Konsultantkami), powinno
                  także motywować.

• hke Re: Twój Pewny Start ? 21.01.05, 15:28
      A czy ktos przypadkiem wie, co z konsultantkami, które sa w trakcie programu
      Twój Pewny Start? "Jada" dalej starymi zasadami, tylko ze zmienionymi
      prezentami (coś mi mignęło w strefie konsultanki, że tam są jakiś inne, niz te
      które moja siostra dostała) czy przechodza na nowe zasady?

Pozdrawiam.
      H.
      • sister52 Re: Twój Pewny Start ? 21.01.05, 20:01
        Automatycznie od katalogu 03 przechodzą na nowe zasady. Czyli jak ktoś zaczął w
        K02 i dostał za 320zł wodę Surrender, to w K3 za 250zł dostanie tusz do rzęs :-
        ))) Tak samo z kolejnymi poziomami.
        • magdaa70 Re: Twój Pewny Start ? 21.01.05, 23:36
          Chciałam Was wyprowadzić z błędu! Za startery płaci Koordynator.Niewielki to
          wydatek bo 50 groszy ale zawsze.Przecież to tylko kilka kartek i umowa.COK
          zostaną też w najbliższej przyszłości zamknięte.Przygotujcie się na to.Pozdrawiam.
          • miszczynia Re: Twój Pewny Start ? 22.01.05, 09:56
            Skąd masz te informacje?! Do niedawna otwieranie nowych COK-ów było wielkim
            wydarzeniem i miało świadczyć o rozwoju firmy, oraz wychodzeniu na przeciw
            potrzebom Konsultantek. Miała to być forma ułatwiania pracy i zacieśniania
            kontaktów. A teraz likwidacja??? Więc po co tyle wydanej kasy???
            Chociaż, rzeczywiście, ostatnie zmiany w firmie nie idą w dobrym kierunku!
            Właściwie należy przestać się dziwić, chyba sad Po co firma ma się wysilać,
            skoro zawsze może znależć nowe, entuzjastycznie nastawione osoby, które nie
            wiedzą, jak wyglądała sytuacja Konsultantek przed zmianami!
            Do kitu !!!

Pozdrawiam
            • magdaa70 Re: Twój Pewny Start ? 23.01.05, 20:23
              Mam te informacje prosto z firmy, wiec sa wiarygodne.Zamkna COKi i to tylko
              patrzec.A po co ta opłata 10zł? właśnie po to by je zamknąc!Drogie Konsultantki
              !!!Piszcie listy do dyrekcji Avon to może coś to pomoże , oni czekaja na listy z
              terenu a teren to przeciez my.Pozdrawiam.
              • pynia15 Re: Twój Pewny Start ? 24.01.05, 11:08
                dziewczyny jakie sa kolejne prezenty do kolejnych wymaganych sum w tym
                programie prosze o dpowiedz smile))
                • miszczynia Re: Twój Pewny Start ? 25.01.05, 10:09
                  Oto wieści ze strony Avon-u:

Co daje udział w Programie „Twój pewny START”?
                  Konsultantka osiągając wymaganą sprzedaż z katalogu, kwalifikuje się do
                  otrzymywania bezpłatnie prezentów:

pierwszy katalog - hit kwartału: Krem naprawczy Źródło Młodości na noc
                  drugi katalog Krem głęboko nawilżający na noc oraz na dzień z linii Solutions
                  trzeci katalog - Mleczko ujędrniające do ciała, Żel do pielęgnacji biustu,
                  Szampon z odżywką Advance Techniques
                  czwarty katalog - Torba Konsultantki z logo Avonu, Woda toaletowa Passion Dance

Avon zastrzega sobie możliwość zmiany produktów w trakcie trwania programu.

UWAGA !!! Wysyłka nagród następuje wraz z zamówieniem, w którym Konsultantka
                  osiągnie wymaganą wartość sprzedaży. Jeżeli osiągniesz wymaganą sprzedaż
                  podczas zakupów w sklepie prezent dostarczony będzie wraz z najbliższym
                  zamówieniem niesklepowym.

Co muszę zrobić, aby uczestniczyć w Programie?
                  Aby uczestniczyć w Programie „Twój pewny start” należy w ciągu czterech
                  pierwszych katalogów działalności składać zamówienie powyżej określonych kwot.
                  Sprzedaż z całego katalogu wzrasta z katalogu na katalog (wartość sprzedaży
                  liczona jest na podstawie cen katalogowych)

I tak:
                  - pierwszy katalog - 320 zł
                  - drugi katalog - 380 zł
                  - trzeci katalog - 440 zł
                  - czwarty katalog - 500 zł

Czy muszę złożyć zamówienie w pierwszym katalogu swojej działalności?
                  Konsultantka może wystartować w programie w pierwszym lub drugim katalogu
                  działalności tj. jeżeli w pierwszym katalogu działalności nie osiągniesz
                  sprzedaży 320 zł jest szansa wystartować jeszcze raz, osiągając wymaganą kwotę
                  (320 zł) w następnym katalogu. Zasada ta dotyczy tylko startu w programie i nie
                  działa w kolejnych katalogach.

Czy wszystkie zamówienia wliczają się do ogólnej sumy z danego katalogu?
                  Konsultantka może złożyć dowolną ilość zamówień w ramach jednego katalogu. Do
                  wartości sprzedaży wliczają się także zakupy w sklepie.

Co się stanie jeżeli w którejś kampanii nie złożę zamówienia na określoną kwotę?
                  Sprzedaż poniżej wymaganej wartości w którymkolwiek katalogu w trakcie trwania
                  programu powoduje jego przerwanie.
                  • pynia15 Re: Twój Pewny Start ? 25.01.05, 10:23
                    ale to sa zasady do K03 <podobno > a pozneij slyszlam ze sa zmiany wiecie jakie
                    sa prezenty od katalogu 03 ?????
                    • sister52 Re: Twój Pewny Start ? 25.01.05, 10:31
                      Pynia, proszę, czytaj posty... W tym samym wątku 21.01. napisałam jakie będą
                      prezenty.
                      Informacje na stronie Avonu są nieaktualne od kilku miesięcy. Nie należy
                      zbytnio ufać temu co tam napizą. Firma się nie poczuwa do tego, że wprowadza w
                      błąd konsultantki nie aktualizując na czas strony.
                  • hke Re: Twój Pewny Start ? 25.01.05, 10:26
                    miszczynia napisała:

> Oto wieści ze strony Avon-u
                    Tyle,ze na mój gust, to te wieści sa co najmniej trzeciej świeżości. Krem
                    naprawczy Źródło Młodości "hitem kwartału" to był najmarniej rok temu, a chyba
                    nawet jeszcze wcześniej.
                    Wyżej ktos podawał zarówno wymagane kwoty, jak i pisał o "prezentach" (wprawdzie
                    nieco ogólnikowo). Wystarczy przeczytać wątek, a nie tylko tutuł smile
                    • miszczynia Re: Twój Pewny Start ? 25.01.05, 19:05
                      Przepraszam za wprowadzenie zamieszania ! Najpierw skopiowałam i wysłałam -
                      potem przeczytałam sad
                      Niesłusznie zakładałam, że na stronie AVON-u mogą być aktualne informacje. W
                      końcu zaktualizowali informacje o KR.
                      Mimo próżb o uzupełnienie informacji w wątku, nikt się nie odezwał. Wyciągnęłam
                      błędny wniosek, że należy szukać "u żródła".
                      Przepraszam za wprowadzanie w błąd!!!
                      Ale jeśli ktoś wie...
                      • jutin Re: Twój Pewny Start ? 25.01.05, 19:12
                        Dotychczas miałam wyzsze kwoty na zamówieniu od tych minimalnych . Teraz mam
                        złozyc ostatnie zamówienie na 500 pln i narazie kiepsko sad(( a tak chciałam
                        dostać te torbe konsultantki sad(((
                        • avon_22 Re: Twój Pewny Start ? 25.01.05, 19:21
                          Może masz kogoś znajomego w Avonie? Może Twoja koleżanka konsultantka mogłaby
                          złożyć zamówienie na Twoje konto?
                          • jutin Re: Twój Pewny Start ? 25.01.05, 19:28
                            nigdy tak nie próbowałam , ale teraz kazdy bedzie chciał pracowac dla siebie bo
                            juz nie mam tego lojalnosciowego ..
                            • avon_22 Re: Twój Pewny Start ? 25.01.05, 19:37
                              ja teraz dołożyłam koleżance ze swojego zamówienia bo brakowało jej 100 zł do
                              otrzymania zestawu SPA. A od katalogu 03 będziemy składać zamówienia 3
                              konsultantki na jedno konto bo to się bardziej opłaca-razem wypracujemy większy
                              opust więc więcej zarobimy.
                              • jutin Re: Twój Pewny Start ? 25.01.05, 19:39
                                to super , ja niestety niemam tak bliskiej kolezanki konsultantki sad((
                            • miszczynia Re: Twój Pewny Start ? 25.01.05, 19:39
                              A próbowałaś poprosić o pomoc Koordynatora?
                              Wiele zależy od brakującej kwoty.
                              • jutin Re: Twój Pewny Start ? 25.01.05, 19:43
                                nie próbowałam , wiesz jakos mi głupio prosic o pomoc - jestem dopiero od konca
                                listopada w avonie,nawet niewiem czy sobie dobrze radze.Moje zamówienia to
                                srednio na katalog 500 .No i oczywiscie teraz kiedy mam złozyc zamówienie na
                                min. 500 to mam problem bo jak dotad mam na 200
                                • miszczynia Re: Twój Pewny Start ? 25.01.05, 20:08
                                  Myślę, że powinnaś poprosić, bo to żaden wstyd dla początkującej Konsultantki.
                                  Poza tym Koordynator jest również po to, by pomagać, a nie tylko "dokręcać
                                  śrubę". Spróbuj porozmawiać - może razem znajdziecie sposób na wyjście z
                                  sytuacji.
                                  Może znajdziesz sobie pomocnika, niekoniecznie będącego Konsultantem, który(a)
                                  wśród swoich znajomych, lub rodziny, zbierze dla Ciebie zamówienia. Można jakoś
                                  wynagrodzić póżniej taką wspólpracę.
                                  Pomyśl - możliwości jest dużo - nie wolno się tylko poddawać.
                                  Nadal trzymam kciuki!!!
                      • miszczynia Re: Twój Pewny Start ? 01.02.05, 11:43
                        Napisałam do obsługi internetu Avonu i zadałam dwa pytania:
                        1.Na czym polega program Twój Pewny Start?
                        2.Dlaczego informacje na stronie są nieaktualne?
                        Oto, co mi odpowiedzieli:
                        Szanowna Konsultantko

W odpowiedzi na Pani zapytanie informujemy, że Program
                        Lojalnościowy jest przeznaczony dla Konsultantek, które ukończyły program
                        Twój Pewny Start tzn.: dla osób, które rozpoczęły współpracę z Avon od
                        katalogu 03/2004 i później, i ukończyły program motywacyjny dla nowych
                        Konsultantek - Twój Pewny Start. Zasady działania Programu Lojalnościowego
                        zostały w pełni przedstawione na naszej stronie www.avon.com.pl w Strefie
                        Konsultantki/ O co pytacie/ Program Lojalnościowy.

Pozdrawiamy
                        Obsługa Internetu

Ludzie!!! Kto tam pracuje??? Jaki Program Lojalnościowy???
                        Jedyne, co uzyskałam, to umieszczenie aktualnych (mam nadzieję) informacji
                        dotyczących TPS.
    • avon_22 Re: Twój Pewny Start ? 25.01.05, 20:12
      Jeśli przypadkiem mieszkasz w Inowrocławiu to chetnie Ci pomogę.
      • jutin Re: Twój Pewny Start ? 25.01.05, 20:13
        niestety nie sad(( w bytomiu
        • jutin Re: Twój Pewny Start ?-:((( 31.01.05, 19:34
          W avonie jestem od listopada i korzystałam z programu TPS.Myślałam ze skoro
          umowe podpisałam na starych warunkach to takie mnie obowiązują i że jeżeli
          dotychczas składałam zamówienia na kwoty 320 w 1 kat, 360 w 2 , 440 w trzecim
          to w 4 kat. złoże zamówienie na 500pln i dostane te torbe konsultantki ale
          wyobraźcie sobie ze zadzwoniłam do W-wy i przypadkiem sie dowiedziałam ze moje
          zamówienie na teraz mieć 450 a nie 500 pln. iMÓJ PROGRAM KONCZY SIE NIE NA 4 A
          NA 6 KATALOGACH .Jestem wkurzona bo tak bardzo chciałam te torbę.
          Myśle że to jest naprawde nie w porzadku bo jeżeli ktoś zaczyna coś na starych
          warunkach to na takich je kończy !!!! To jest tak jakby wpłacić zaliczke na np.
          komputer i być umówionym na dana cenę a po pewnym czasie okazałoby sie ze mamy
          zapłacić wiekszą kwotę.
          A Wy jak uważacie????
          • sister52 Re: Twój Pewny Start ?-:((( 31.01.05, 19:52
            Mam nadzieję, że powiedzieli Ci także, że masz mieć te 450zł jednorazowo (a nie
            jak dotychczas np. z dwóch zamówień razem: I i II termin) oraz że muszą to być
            zamówienia składane w terminach regularnych (czyli nie liczy się zamówienie
            złożone np. między I a II terminem na odbiór własny czy spóźnione kurierem).
            Zmiany w programie TPS dotyczą wszystkich - nowych i tych, którzy są teraz np.
            na 3 poziomie. Na starych zasadach w K3 mogliby złożyć zamówienia/zrobić zakupy
            na łączną sumę 500zł i dostaliby Passion Dance + torbę. Na nowych zasadach
            muszą jednorazowo, w regularnym terminie złożyć zamówienie na 450zł i otrzymają
            zestaw Senses...
            Żenada. Ci, którzy czują się pokrzywdzeni niech piszą maile do firmy, może da
            się jeszcze coś z tym zrobić.
    • jutin Re: Twój Pewny Start ? 31.01.05, 19:58
      Złożyłam przed chwilą zamówienie drogą internetową i nie jako regularne tylko
      do odbioru w Centrum. Czyli ono sie nie bedzie liczyło? Zamówiłam na 520 pln-
      to jest naprawde chore. !!!!! To jest pierwsze zamówienie z kat. 03 ale nie
      chce czekac do 11 lutego i złożyłam dzisiaj a odbiór mam 07 lutego.To wychodzi
      na to że musze to zmienić ? Dobrze rozumiem?
      • nea2 Re: Twój Pewny Start ? 31.01.05, 20:13
        wycofaj zamówienie!
    • istrun Re: Twój Pewny Start ? 03.02.05, 14:00
      Ja przeszłam przez wszystkie etapy TPS i dostałam zaproszenie do wzięcia
      udziału w Programie Lojalnościowym, dzięki któremu mogłam zamawiać produkty
      DEMO po bardzo korzystnych cenach. Zrobiłam też już pierwszy etap tego
      programu. Katalog 02/2005 miał być moim drugim etapem - owszem osiągnęłam
      wymaganą sprzedaż, ale dowiedziałam się od mojej koordynatorki, że razem ze
      zmianą zasad TPS ulega likwidacji Program Lojalnościowy - również dla
      konsultantek, które zaczęły tą całą zabawę na starych zasadach (czyli również
      dla mnie). Oczywiście zachęcała mnie dalej do osiągania poszczególnych poziomów
      sprzedaży w kolejnych katalogach, motywując, że "może coś się uda zrobić", bo
      AVON niby nie podjął jeszcze ostatecznej decyzji... A mówiąc szczerze nie raz
      brałam rzeczy "na zapas", żeby tylko nie przerwać tego cholernego programu i
      nie wypaść z gry!!! A tu zmiana zasad w trakcie jej trwania!!! Podsumowjąc:
      dziadowska firma!!!
    • hepinka Re: Twój Pewny Start ? 16.02.05, 22:32
      a co z możliwością zakupów próbek, które były w starym TPS?
      Np teraz miałam możliwość zamówienia iluśtam próbek podkładów za jakieś grosze;
      moje klientki lubią próbki... przydałoby się to

moze mi ktoś coś pewnego w temacie odpowiedzieć?
      • sister52 Re: Twój Pewny Start ? 16.02.05, 22:45
        Od katalogu 03 nie ma już możliwości zamawiania tych tańszych próbek. Akurat te
        podkłady nie były za takie znów grosze, bo za 26,90zł. W katalogu 04 masz
        możliwość zamówienia pakietu 6 różnych odcieni podkładu w płynie za 2zł
        (wychodzi nawet taniej niż w tym starym TPS, bo 33gr a w TPS było 36gr).
        • hepinka Re: Twój Pewny Start ? 16.02.05, 22:51
          dzięki Sis smile
        • justa_79 Re: Twój Pewny Start ? 17.02.05, 09:59
          no właśnie, w końcu pomyśleli i wpadli na to, że przyda się pakiet próbek
          jednego podkładu we wszystkich odcieniach. a wcześniej trzeba by było kupić 5-6
          całych pakietów, żeby dobrać sobie odcień.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka