zielona.filizanka
15.07.17, 20:18
Jak go uzywac? Ja akurat kupiłam gotowy zel 3% w tubce, nazywa się Ratownik. Nabylam go już 2 tygodnie temu ale uzylam może ze 4 razy, gdyż mimo poszukiwania przeze mnie informacji do końca nie jestem pewna jak poprawnie go stosować. Na opakowaniu było napisane by smarować nim sucha skore, wmasować. Jednak czytałam na pewnym blogu by zelu hialuronowego nie wcierac samego na sucho gdyż może to przynieść odwrotny skutek czyli wysuszyć cere, a należy go polaczyc z jakims olejkiem lub kremem i nanieść na zwilzona skore. Lub inna wersja,kiedy jest polaczony z kremem/olejem można nanieść na sucha skore.
Mam już maly metlik w glowie;/ Czy w takim razie dotyczy to tez zelu na którym napisane jest by wcierać w sucha cere? A jeśli jednak trzeba cere zwilzyc to czy może to być zwykla woda czy specjalnie mam się zaopatrzyć w tonik/hydrolat. No i kwestia przechowywania,czy trzeba trzymać go w lodowce? ja tego nie zrobiłam, przechowuje go na zewnątrz i czy w takim razie jest jeszcze dobry? Musze dodac ze miałam wrazenie ze po zastosowaniu go na noc nawet z olejem moja twarz następnego dnia wydawala się wygladac nieco gorzej niż po zastosowaniu jakiegoś treściwego kremu lub masla shea. Podam jeszcze składniki:
aqua ,allantoin,panthenol, hyaluronic acid, phenoxyethanol(and)ethylhexyglycerin
sory za rozwlekly post,z góry dziekuje za pomoc