Gość: zuza IP: 81.190.35.* 07.10.04, 21:26 Szukam skutecznego sposobu na oczyszczenie organizmy z toksyn . Czekam na propozucje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agnieszka Re: oczyszczanie organizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 21:41 przez trzy dni pijesz tylko wode, znajomy tak robi i czuje sie swietnie. wiadomo tylko ze nie mozesz sie objesc czwartego dnia do syta od razu, lub oczyszczanie jablkami, tylko jablka nie moge byc nieznanego pochodzenia tzn jalepiej prosto z jabloni, o co raczej teraz trudno pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agda Re: oczyszczanie organizmu IP: 212.244.249.* 08.10.04, 08:59 TRzydniowa głodówka nie jest dobra dla wszystkich. Ja np już drugiego dnia czuję się żle, kołacze mi serce, kręci mi się w głowie, jestem bliska omdlenia i muszę coś zjeść jeśli chcę wstać z łóżka. Dobrą metodą jest jedzenie wyłącznie brązowego gotowanego bez soli ryżu w dowolnych ilościach. Można tak jeść do 12 dni (minimum 3) Odpowiedz Link Zgłoś
dzenifer Re: oczyszczanie organizmu 31.10.04, 17:36 ja stosowalam te kuracje i jedyne co to nabawilam sie wstretu o ryzu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: oczyszczanie organizmu IP: *.szczecin.mm.pl 15.10.04, 16:09 Stosowałam kurację cytrynową. Pierwszego dnia 1 cytryna , drugiego 2 i tak zwiaksza sie maksymaknie do 25 dni (czyli w sumie 25 cytryn ostatniego dnia można zjeść). Oczywiście ja to stosoawłam kilka dni , przy ty pije się wodę , ale efekty są niesamowite, jak chodziłam do łazienki robić siusiu to musiałam zatykać nos tak śmierdziało , organizm sie bardzo oczyszcza, jeszcze jedna nieprzyjemna rzecz - ale w końcu organizm musi jaoś te toksyny wydalić- wydziela sie przy tym specyficzny zapach potu , dosć odpychający więc warto przeprowadzić tą kurację kiedy siedzi sie w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika kuracja cytrynowa IP: 82.177.97.* 15.10.04, 17:30 również polecam, cera robi się niesamowita, samopoczucie jest rewelacyjne itp. tyle, ze nie zauważyłam żadnych zapaszków moczu czy potu, to chyba kwestia indywidualna... Aha i jeszcze jedno, w mojej kuracji można było maksymalnie 10 cytryn w 10 dniu kuracji a potem stopniowo zmniejszało się znowu o 1 cytrynę dziennie. 25 to chyba przesada... Odpowiedz Link Zgłoś
vanillka Re: kuracja cytrynowa 09.11.04, 15:16 Ale jak należy pić ten sok? Rozcieńczony mineralną czy sam? Poza tym 10 cytryn na raz czy w sumie w ciągu jednego dnia? Dajcie znać, bo ja piję ostatnio po kilka dziennie, ale pojedynoczo, rozcieńczone mineralną i żadnych efektów jakoś nie widzę. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: oczyszczanie organizmu IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 07.10.04, 22:02 najprostszy sposób (choć nie najtańszy) to użycie gotowych preparatów oczyszczajacych: Biodraine lub Tonidraine Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arunia Re: oczyszczanie organizmu IP: *.ols.vectranet.pl 07.10.04, 22:26 Bardzo dobrym sposobem oczyszczenia organizmu jest hydrokolonoterapia,ja osobiście nigdy jeszcze nie próbowałam tej metody,ale mam ochote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona36 Re: oczyszczanie organizmu IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 08.10.04, 08:50 Ja próbowałam i nic z tego nie wyszło. Mówię dokładnie i w przenośni ;) Dziwne, czyzbym tam nic nie miała?? Tylko kasę wydałam :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: oczyszczanie organizmu IP: *.chello.pl 07.10.04, 23:05 www.butterfly.top.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emm Re: oczyszczanie organizmu IP: 193.111.166.* 08.10.04, 09:15 ja tez mialam hydrokolonoterapie, ale ze mnie akurat wyszlo duzo-bylam w ciezkim szoku.Natomiast ostatnio sie dowiedzialam o podobno bardzo skutecznym sposobie oczyszczania-jednakze dosc radykalnym i naprawde dla wytrwalych.Stosowala to moja ciocia, ktora jest powaznie chora-pije sie olejek (chyba lipowy-dowiem sie i jeszcze dam znac na forum), ktory kupuje sie w aptece.cioci powiedzial o tym lekarz.Pije sie przez 3 miesiace raz na kilka a nawet kilkanascie lat.Najgorsze sa pierwsze dwa tygodnie-wyje sie z bolu- oczyszcza sie radykalnie caly organizm-wychodzi wszystko(cioci wyszly same z siebie kamienie nerkowe, o ktorych istnieniu nie miala pojecia).Moj wujek nie wytrzymal bolu w trakcie tych pierwszych dwoch tygodni i przerwal picie.Jakas kolezanka cioci chodzila w poczatkowych dniach kuracji doslownie zielona.Ale warto przeczekac.Ciocia ma skore jak pupcia niemowlaka, nawet objawy choroby sie powoli cofaja.Ja sama nie wiem czy sie na to skusic, boje sie tych pierwszych tygodni, bo jest naprawde nieciekawie.Ale efekt koncowy nie do uwierzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: livett Re: oczyszczanie organizmu IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 08.10.04, 09:40 Cześć! Myślę, że wiele interesujących rzeczy mogłabyś znależć na Forum prywatnym: Medycyna naturalna. Tam ten temat był poruszny w kilku wątkach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sniegotka Re: oczyszczanie organizmu IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 08.10.04, 10:11 Emm - koniecznie napisz co to za olejek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emm Re: oczyszczanie organizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 09:43 jest to olejek pichtowy z sosny syberyjskiej wyszukiwarka onetu-wpisac cala nazwe-pierwsze haslo(bioter cos tam).Jest bezpieczny, ale-jak pisalam wczesniej-trudno przejsc pierwsze dni, wiec kuracja dla wytrwalych.Ja zaczynam od nastepnego tygodnia(musze go tylko znalezc w aptece), zdam relacje.Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irish Re: oczyszczanie organizmu IP: *.gdynia.mm.pl 09.10.04, 12:59 ostatnio w Gdyni były targ ziemi,jestem tam co roku,zeby kupic pyszne miodki, i tym razem w jednym ze stoisk był Sok Lipowy i pani mi powiedziala ze jest cudny na oczyszczenie organizmu, troszke jej uwierzylam i kupiłam taki litrowy słoiczek. Piłam po troszku przez tydzien ( bo na tyle starczyło) - teraz mam cere jak jakiej nie miałam nigdy (tzn gładziutką-znikły grudki trądzikowe)- i podejrzewam ze to ta lipa :) chociaz łykam jeszcze cynk wiec obiektywnie nie moge stwierdzic. ale moze ktos sie tez spotkał z tym sokiem i coś napisze? no i czy go mozna dostac w jakims sklepie pt.zdrowa zywnosc.ciekawa jestem,bo jeszcze nie sprawdzalam. Odpowiedz Link Zgłoś
ewamaja Re: oczyszczanie organizmu 09.10.04, 14:38 zamierzasz pić 3 razy dziennie po 5 lub 10 kropli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emm Re: oczyszczanie organizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 15:31 jasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sniegotka Re: oczyszczanie organizmu IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 15.10.04, 18:04 Emm - juz zakupilam :) Bede brala 3 razy dziennie po 3 krople na miodzie, potem zwieksze chyba do 5 kropli. Mnie zalezy glownie na poprawie cery, ale mam tez problem ze slabym krazeniem i astma - jesli pomoze dam oczywiscie znac. No i wierzyc mi sie nie chce, ze bedzie mnie cokolwiek po tym bolalo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emm Re: oczyszczanie organizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 21:42 sniegotko, koniecznie napisz jak sie czujesz po wypiciu olejku.Ja sie przymierzam do kupienia od kilku dni, ale jakos sie boje:)Ale w koncu sie skusze.Ja to ogolnie chce pomoc organizmowi pozbyc sie toksyn, chociaz w zasadzie krazenie tez mam slabe oraz wieczne niskie cisnienie.Daj znac jak tam sie czujesz.Zycze powodzenia i trzymam za Ciebie kciuki!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: oczyszczanie organizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 23:36 do TychKtoreJuzZaczely pic olejek ... jak idzie? warto zaczynać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sniegotka Re: oczyszczanie organizmu IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 18.10.04, 10:48 Emm - dzis sprawozdanie z prawie trzech dni kuracji olejkiem pichtowym. Po przeczytaniu ulotki o nieprzekraczaniu dawki 30 kropel dziennie od soboty pije na lyczce miodu 3 x dziennie 10 kropel. W sobote troszke mnie przeczyscilo - ale nie bardzo, zwykle zalatwiam sie raz w tygodniu (wiem ze to dziwne ale tak bylo zawsze) - w sobote musalam dwa razy:) W niedziele i dzis jest ok. Zadnych boli i nadprogramowych wizyt w toalecie :) Nie wiem czy to znaczy ze na mnie nie dziala??? Emm - czytalam ze mialas hyrokolonoskopie - prosze napisz czy poprawila Ci sie po tym cera??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emm Re: oczyszczanie organizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 15:43 tak,cera sie poprawia.Ja dodatkowo biore witamine B, drozdze w tabletkach, stosuje kosmetyki do cery mieszanej wrazliwej z apteki( avene) oraz krem od dermatologa zrobiony w aptece na moja podchodzaca pod atopowa cere.I zdrowo sie odzywiam(choc ostatnio zbytnio szaleje, ale to chyba organizm wpada w panike przed zima i domaga sie slodkosci :)Ogolnie cere mam dobra, choc zdarzaja sie niespodzianki, ale rzadko.Natomiast po hydrokolonoterapii odczulam wyraznie, ze przestal mnie bolec brzuch-mialam takie napadowe bole nie wiadomo czym spowodowane.Teraz ani sladu. Zdawaj relacje sniegotko jak tam picie olejku.Jestes krolikiem doswiadczalnym, chyba zadna z dziewczyn wczesniej nie pila tego olejku :)Pozdrawiam i nadal trzymam kciuki , zeby picie przebiegalo sprawnie i przynioslo oczekiwane efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sniegotka Re: oczyszczanie organizmu IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 18.10.04, 16:34 Tu krolik doswiadczalny :) Ja dodatkowo pije drozdze - ale zalane ciepla woda, nie wrzaca, tego drugiego sposobu probowalam przez 3 miesiace i zamiast nagrody za wytrwalosc w postaci nieskazitelnej cery - spotkalo mnie rozczarowanie - ani lepiej ano gorzej. No i wspomagam sie bratkiem. Z kosmetykow przez jakis czas uzywalam szarego mydla - cere mialam naprawde bardzo ladna - ale nabawilam sie jakiejs alergii - byc moze w wyniku odczulania, myslalam ze sie zadrapie na smierc. Wrocilam do kwasow i kosmetykow Sage - pozluszczam sie do konca roku i dam sobie spokoj (raz na tydzien robie zabieg zluszczania 30% AHA (z dodatkiem BHA i wit. C). Na razie nie jest zle, ale do idealnej cery mi duuzo brakuje. Moze ja po prostu na idealna cere nie jestem genetycznie zaprogramowana??? Moze najlepiej dac sobie spokoj i nie robic nic? Tylko zel do mycia i tonik? Czytalam, ze dziewczyny obserwuja rewelacyjna poprawe po odstawieniu wszystkich mazidel... Emm - trzymaj za mnie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emm Re: oczyszczanie organizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 16:47 Trzymam trzymam :)Acha!Ja zapomnialam o najwazniejszym!Od mniej wiecej kwietnia nie uzywam ani fluidu ani pudru ( to tak mi sie przypomnialo odnosnie odstawienia mazidel).Ale idzie zima i chyba musze sobie kupic cos lekkiego, zeby ochronic twarz przed mrozem.I najwieksza poprawe cery zauwazylam wlasnie po kwietniowym odstawieniu -przede wszystkim pory sie nie zapychaja bo nie maja czym.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sniegotka Re: oczyszczanie organizmu IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 18.10.04, 17:40 No wlasnie!!!! Jak bylam na wakacjach nad morzem - tez niczego nie uzywalam - tylko kremu koloryzowanego z filtrem SVR. No i pozatym ze zrobilam sie troche piegowata to nie mialam ani jednego wyprysku!!! Po prostu ladna zrowa cera. Ale moze to byl wplyw diety i swiezego powietrza... Slonce tez dobrze robi - szkoda tylko ze na poczatku a potem odwrotnie proporcjonalnie. Ale podladu odstawic nie jestem w stanie - pracuje z ludzmi, musze dobrze wygladac. No i moja naturalna karnacja ma minimalna ilosc pigmentu - bez makijazu wygladam jak ciezko chora. Dlatego wymyslilam puder prasowany - moze jest mniej zatykajacy niz fluid??? Chyba sprobuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzu Re: oczyszczanie organizmu IP: 218.7.6.* 21.10.04, 07:17 Dziewczyny, kuracja cytrynowa i olejek sa moim zdaniem najbazpieczniejsze. Picie kolorowycg herbat typu pu erch, senes etc moze wywolac zaburzenia przewodu pokarmowego, a u osob bardziej wrazliwych nawet krwawienia. Jesli chcecie sobie oczyscic nerki i jelita polecam kilka (ca 6) suszonych sliwek (takie nie w syropie tylko prawdziwe kupione na bazarku) popitych swiezym sokiem z grapefriuta. Taki secik rano, min pol godziny przed sniadaniem (czyli tuz po wstaniu z lozka). W ciagu dnia polecam picie duzej ilosci wody ze swiezym sokiem z cytryny. Tak jak przy kuracji cytrynowej nie mozna szalec ze slodyczami, zapomniec o bialym pieczywie a inne ograniczyc do minimum. Uwazac tez nalezy na tluste potrwy. W ciagu takiej tygodniowej kuracji schudlam 2kg (start 57kg przy 166cm). Czytalam kidys o 6-tygodniowej kuracji oczyszczajacej, zmniejszajacej cellulit. To katorga: zero kawy, czarnej herbaty, napoi gazowanych. Mieso tylko grilowane lub gotowane i najlepsze jest biale. Nalezy tez odstawic jogurty i tluste mleko. Mozna jesc cytrusy, oprocz bananow i melonow. Wiecej niestety nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga avene? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 22:08 jestes zadowolona z tej firmy? własnie kupilam sobie krem z tej firmy,bo mam bardzo wrazliwa skore.Jestes zadowolona?sa jakies efekty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emm Re: avene? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 22:28 wlasciwie to moge uzywac tylko avene.Vichy mnie uczula, to samo LRP.A z kremow na dzien mam apteczny, na recepte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: oczyszczanie organizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 18:57 zdrowie.onet.pl/1183592,2039,,dzial.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: oczyszczanie organizmu IP: *.baligrod.sdi.tpnet.pl 17.10.04, 17:24 Czy ktos mogłby blizej opisac tę kuracje cytrywnową? Na czym to dokładnie polega? Dzięki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Kuracja cytrynowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 07:33 Jest bardzo prosta: 1 dzień - 1 cytryna 2 dzien - 2 cytryny itp aż do dnia 10 kiedy pijesz sok z 10 cytryn. potem w 11 dniu pijesz z 9 ciu i stopniowo zmniejszasz aż do 1.W sumie kuracja trwa 20 dni. Pijesz sam sok albo rozcieńczony wodą mineralną, w czasie kuracji unikaj słodyczy, białego pieczywa, mąki, cukru, słodonych napojów itp. PO takiej kuracji buzia robi się rozjaśniona, znikają wypryski, ma się więcej energii. Polecam, niedroga i naprawdę skuteczna kuracja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emm sniegotko-i jak kuracja? IP: 193.111.166.* 20.10.04, 12:42 cos pobolewa?zauwazylas cos dziwnego?Jak samopoczucie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sniegotka Re: sniegotko-i jak kuracja? IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 20.10.04, 16:58 Emm - poza lekka depresja (klopoty w pracy i z chlopakiem ktorego przymierzam sie poslac na Ksiezyc) - NIC. No i z tego wszystkiego nie dostalam jeszcze okresu - ale to pewnie permanentny stres w jakim zyje ostatnio. Juz bym chciala nawet zeby mnie cos rozbolalo - moze zostalabym w lozku i wziela zwolnienie - a tu nic. Moze ja za malo tego pije??? (30 kropel dziennie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emm Re: sniegotko-i jak kuracja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 21:53 nie przekraczaj 30 kropel, lepiej zeby nic sie nie dzialo niz gdybys sie rozchorowala od nadmiaru.Moze po prostu jestes zdrowa jak rydz?:)I dobrze, ze tak powiem, "oczyszczona"?Pij dalej, ja od przyszlego poniedzialku tez zaczne.A na marginesie-ja swojego chlopaka poslalam na ksiezyc w ten poniedzialek.I zaczynam nowe zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sniegotka Re: sniegotko-i jak kuracja? IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 21.10.04, 14:54 Emm - dziekuje za slowa otuchy. Z facetem tyle sie uspokoilo, ze na razie podroz na Ksiezyc wstrzymana ;) Nic a nic mnie nie przeczyszcza. Moze rzeczywiscie nie mam wiekszych chorob, ale to ze zalatwiam sie raz w tygodniu dalo mi do myslenia, ze pewnie cos okropnego we mnie zalega i stad problemy z cera. Pije nadal, bo bardzo mi odpowiada smak tej kuracji - uwielbiam miod - tak wiec robie to z przyjemnoscia. Gdy pojawia sie efekty w postaci ladnej cery - dam znac. Na razie przynajmniej nie jest gorzej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Sniegotko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.04, 15:34 Jeśli masz takie problemy z wypróżnianiem to nigdy nie będziesz mieć ładnej cery... kilka lat temu miałam podobny problem, odpowiednia dieta i zmiana nawyków żywieniowych może zdziałać cuda w "tym" temacie:-)) Raz jeszcze polecam kurację cytrynową, spróbuj codziennie rano na czczo wypić szklankę wody z sokiem z jednej cytryny. Działa wypróżniająco już po kilku minutach, możesz wypić też 2 szklanki jeśli cię nic nie ruszy... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Ja też się dołączam!!;) 21.10.04, 15:37 Tak sobie rzuciłam okiem na wątek o oczyszczaniu organizmu i chyba sobie zapodam tą cytrynkową kuracje-ze względu na wit.C,będzie pewnie korzystnie w obecnym czasie.Ale na razie zostane przy jabłkach,bo mam w domu całe 40kg...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivy Re: oczyszczanie organizmu IP: 80.51.90.* 20.10.04, 13:49 zauwazylam, ze picie soku z jablek b.dobrze oczyszcza. oczywiscie nie z kartonu tylko swiezego z sokowirowki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: femelle Re: oczyszczanie organizmu IP: *.it-net.pl 20.10.04, 17:26 A co z zielonymi i czerwonymi herbatami? Też mają właściwiości oczyszczajace, zwłaszcza czerwona pita regulatnie oczyszcza dość dobrze, a przy okazji spala trochę tłuszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzu naturalne i skuteczne sposoby na oczyszczenie IP: 218.7.6.* 21.10.04, 07:53 Dziewczyny, kuracja cytrynowa i olejek sa moim zdaniem najbazpieczniejsze. Picie kolorowych herbat typu pu erch, ganlu, senes etc moze wywolac zaburzenia przewodu pokarmowego. Mnie strasznie bolal brzuch po gan-lu i pu-erchu a nie zauwazylam zadnych efektow. Najgorzej jest jak przestaje sie je pic - wtedy czlowiek sie blokuje. Jesli chcecie sobie oczyscic nerki i jelita polecam kilka (ca 6) suszonych sliwek (takie nie w syropie tylko prawdziwe kupione na bazarku) popitych swiezym sokiem z grapefriuta. Taki secik rano, min pol godziny przed sniadaniem (czyli tuz po wstaniu z lozka). W ciagu dnia polecam picie duzej ilosci wody ze swiezym sokiem z cytryny (dobrze oczyszcza jelita). Tak jak przy kuracji cytrynowej nie mozna szalec ze slodyczami, zapomniec o bialym pieczywie a inne ograniczyc do minimum. Uwazac tez nalezy na tluste potrwy. W ciagu takiej tygodniowej kuracji schudlam 2kg (start 57kg przy 166cm). Jeszcze jedna metoda to picie soku z kwaszonej kapusty - moja Mama ja stosowala i czula sie swietnie. Czytalam kidys o 6-tygodniowej kuracji oczyszczajacej, zmniejszajacej cellulit. To katorga: zero kawy, czarnej herbaty, napoi gazowanych. Mieso tylko grilowane lub gotowane i najlepsze jest biale. Nalezy tez odstawic jogurty i tluste mleko. Mozna jesc cytrusy, oprocz bananow i melonow. Wiecej niestety nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: naturalne i skuteczne sposoby na oczyszczenie IP: *.chello.pl 21.10.04, 12:37 Używam olejku pichtowego można zakupić w necie i w zielarniach www.laboratorianatury.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: naturalne i skuteczne sposoby na oczyszczenie IP: *.chello.pl 21.10.04, 12:48 Spr sobie na luskiewniku -strona o pryszczach --trzeba wpisać sobie do wyszukiwarki luskiewnik i to bedzie stronka z podtyułem webpak.pryszcze itd tam jest wszystko o tym jak działa olejek pichtowy polecam ,oprócz tego w sklepach zielarskich jest książeczka dołączona do olejku i tam opis kuracji oczyszczającej organizm +inne zastosowanie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancymonka Re: oczyszczanie organizmu IP: 195.116.95.* 22.10.04, 07:58 I ja zaczęłam tę kurację cytrynową - przedwczoraj, co oznacza, że wczoraj musiałam wypić sok z dwóch cytryn. I o ile dzień wcześniej z jednej jakoś wszedł bez problemu, tak wczoraj wykręcało mnie niemiłosiernie. Nie wyobrażam sobie wypicia soku z choćby 4,5 cytryn! Jak Wy to robicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: oczyszczanie organizmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 08:57 Nie musisz pić tego soku jednorazowo:-)) ani też w czystej postaci. Ja piłam zawsze sok z jednej cytryny wyciśnięty do szklanki wody albo do nawet pół szklanki wody. I oczywiście kilka razy dziennie, przy 10 cytrynach taki napój co godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancymonka Re: oczyszczanie organizmu IP: 195.116.95.* 22.10.04, 09:23 boshe, nie wpadłam na to, żeby pociskać po jednej cytrynce i wypijać, a potem dopiero następną... ależ wstydzior! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunsilk Re: oczyszczanie organizmu IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 25.10.04, 14:49 co do tej kuracji cytrynowej... jak sie wtewdy odzywiac?? ktos napisal zeby unikac slodyczy, bialego pieczywa itp. to znaczy ze wszystko inne mozna normalnie jesc?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_roza Re: oczyszczanie organizmu 22.10.04, 10:27 ide dzisiaj kupic olejek:) dolaczam do kuracjuszek:) mam nadzieje ze pomoze na cere... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emm do sniegotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 21:28 sniegotko, a jakiego Ty olejku uzywasz?Ile za niego zaplacilas?Bylam dzis w aptece i dowiedzialam sie, ze sa dwa rodzaje olejkow-do masazu(i uzytku zewnetrznego)i do wewnetrznego.Do wewnetrznego jest drozszy, kosztuje okolo 40 zl, zewn kolo 20.Jesli przez pomylke masz zewnetrzny to on nic nie zadziala.Acha- i jeszcze jedno-zgadzam sie z dziewczynami, ktore napisaly, ze problemy z cera moga byc od zalatwiania sie raz na tydzien.ja osobiscie jestem w kibelku raz a czasem nawet dwa dziennie.Koniecznie kup sobie jakies tabletki ziolowe-polecam firmy labofarm, moja kupela bierze i dzialaja cuda.No i pisz jak tam kuracja!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sniegotka Re: do Emm IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 25.10.04, 14:17 Emm - biore ten wlasciwy czyli ten za 40 zl za 50 ml. jest to oryginalny olejek z jodly syberyjskiej z dolaczona ksiazeczka. Kuracja trwa juz ponad tydzien - nic mnie nie boli, cera tak jak byla - czyli nie rewelacyjna... Ale moze musi to potrwac troche dluzej. Jesli chodzi o zalatwianie sie - to sie poprawilo - teraz jestem w kibelku 2 razy w tygodniu. Ale nie wiem czy od tego mam problemy z cera bo odkad pamietam zawsze zalatwialam sie raz w tygodniu. Tak mam przewmiane materii. I kiedys jako nastolatka mialam lada cere. Problemy zaczely sie tak ok. 16 roku zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emm Re: do sniegotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 22:38 skusilas mnie sniegotko-jutro lece do apteki po olejek, a co tam!A pewnie znajac moje szczescie to mnie bedzie cale dwa tygodnie ostro wszystko pobolewac, pewnie wysypie mi cala twarz itd!Haha.Ale co tam!Raz sie zyje!Dam oczywiscie znac jak u mnie przebiega picie olejku.Moze rzeczywiscie trzeba byc powaznie chorym , zeby bolalo.Gorzej jesli mnie zacznie bolec i wyjdzie na jaw ze jestem powaznie chora na cos...Pozdrawiam!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
sniegotka Do Emm 29.10.04, 13:43 Emm - jak idzie? Ja faceta wreszcie wyslalam na drzewo - i chyba przez ten stres mam gorsza cere. Ale nic mnie nie boli - jutro minie juz 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emm Re: Do sniegotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 21:45 bylam we wtorek w mojej ulubionej aptece i nie mieli wewnetrznego olejku, w czw bylam znow i mi pani farmaceutka powiedziala, ze maja sprowadzic.Na razie jestem dosyc powaznie przeziebiona, wiec przez trzy dni lezalam w lozku (wyczolgalam sie tylko wczoraj z lozka i pojechalam na obowiazkowe cwiczenia na uczelnie plus wdepnelam do apteki po nowa serie lekow antygrypowych).Ale zato moja glowe zaprzta nowa mysl, ktora mnie na maxa przeraza-otoz za dokladnie 7 dni robie przerwe w pigulkach, pierwsza od chyba 3 lat.To bedzie dopiero hardcore.Juz widze moja twarz podczas tej przerwy.Ale moze jakos przezyje.Moja kumpela robila ostatnio przerwe i o dziwo-przeszla bardzo lagodnie, moze ze trzy krostki jej wyskoczyly.Ale cos mi sie zdaje , ze ze mna juz tak dobrze nie pojdzie.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sniegotka Re: Do sniegotki IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 30.10.04, 11:23 Ja sobie obiecuje odstawic wreszcie pigulki (biore z przerwami 4,5 roku), ale bardzo, bardzo sie boje o stan mojej cery po tym. Tak wiec wiem doskonale co czujesz. Moj olejek jest firmy "Laboratoria Natury" i kupilam go w zielarni Herbapolu w Centrum - to chyba ulica Jasna, o ile sie nie myle. Z zalatwianiem sie idzie mi coraz lepiej, co drugi dzien juz teraz. Moze dlatego ze codziennie na czczo pije kubek kefiru. Pozatym nie poce sie, nie mam wysypu pryszczy (ale pieknej cery tez nie - to bylby chyba cud), ogolnie dla mnie to na razie placebo. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania kuracja cytrynowa IP: *.acn.waw.pl 31.10.04, 18:34 Mam zamiar zastosowac kurację cytrynowa, ale jest jeden problem - pale papierosy - co Wy na to? Czy moge? A może kurację "olejkową" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjos Re: kuracja cytrynowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 14:15 do sniegotki!!!!!!!1 snigotko kochana-mialam taki sam problem ze raz na tydzien lub na 10 dni chodzilam do wc ale wtedy to już zwykle bieglam:(pani doktor polecila mi pic dziennie pol szklanki soku z burakow pol godziny przed sniadaniem--rewelacja!!! teraz jak w zegareczku chodze:)(sok musi byc z burakow niepasteryzowany,mozna pzrepuscic pzrez sokowirowke dzien wczensiej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sniegotka Re: kuracja cytrynowa IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 02.11.04, 11:16 Mjos - dziekuje bardzo za rade!!! A czy ty tez mialas problemy z cera??? Moich problemow tradzikiem nazwac raczej nie mozna, sa to takie "niedoskonalosci" - trudno to opisac ale cera wyglada brzydko. Nie wiem juz czym sie smarowac, co jesc by wygladac lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorzka Re: olejek pichtowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 17:21 witajcie. ja dzis zaczelam kuracje olejkiem. na ulotce jest informacja ze zaczyna sie od 3 kropli a konczy na 10 dwa razy dziennie.Dziś rano wypiłam tylko 3 krople i przez kilka godzin odbijało mi się tak jakbym najadła się igliwia, nie było to zbyt przyjemne. zastanawiam się jak mozna wypić 3 razy dziennie po 10 kropli. chyba że organizm się przyzwyczai.Jeśli ktoś też się tym kuruje, piszcie o odczuciach i rezultatach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G' Re: oczyszczanie organizmu IP: *.pl / 62.233.173.* 09.11.04, 16:28 znam taką panią ze Szczecina. ona się takim detoxem też zajmuję jest bardzo fajna. możesz poczytać o tym na jej stronie - link niżej. może stronka nie jest doskonała ale są tam rzeczy opisane :) organizuje np tygodniowe wyjazdy na detox przykladowo. pozdrawiam i polecam - kasia lyden.strefa.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
lagrima Re: oczyszczanie organizmu 03.04.05, 20:12 A mam pytanko dziewczyny. Olejek ma bardzo ostry, niezbyt przyjemny aromat. Nie miałyście problemów z piciem tego olejku? On jest okropny w smaku i ja go nie mogę za nic przełknąć, zbiera mnie na wymioty. Macie jakiś sposób na "zabicie" tego aromatu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi Re: oczyszczanie organizmu IP: *.aster.pl 03.04.05, 21:35 sniegotko! czy moglabys napisac cos na temat dalszych losow twojej kuracji..? zastanawiam sie, czy takze sobie takiej nie zafundowac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ani Re: oczyszczanie organizmu IP: *.devs.futuro.pl 06.04.05, 15:45 Mam pytanie - gdzie kupić sok z lipy? U mnie nigdzie nie ma, miasto wojewódzkie;) Odpowiedz Link Zgłoś