Dodaj do ulubionych

po prostu dobre mydlo

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 19:30
czy uzywacie jakiegos dobrego mydla w kostce do mycia rak - ja probuje rozne
i i niestety wiekszosc z nich po prostu przecietnie (tandetnie) pachnie.
Poradzcie cos dobrego w cenie do 6 PLN za kostke. Glownie chodzi mi o
elegancki zapach (kiedys kupowalam Dove ale juz mi sie znudzilo).
Obserwuj wątek
    • Gość: BB Re: po prostu dobre mydlo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 20:06
      Aha, napiszcie takze jakiego mydla (plynu do mycia rak) w plynie uzywacie.
    • Gość: BB Re: po prostu dobre mydlo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 20:07
      moze jeszcze wyjasnie - mam taka obsesje, ze lubie jak mi ladnie pachna rece -
      stad pytanie o mydla.
    • slotna Re: po prostu dobre mydlo 13.11.04, 20:13
      Jedyne mydlo w kostce, ktorego zapach (i wlasciwosci;)) mi sie podoba to
      Protex, ten najmocniejszy. Na codzien raczej nie uzywam, bo wole mydla w
      plynie, ale zawsze biore na oboz jezdziecki, gdzie jest goraco, duzo kurzu itp -
      czuje sie tak fajnie czysta, wlasnie taki 'antybakteryjny' zapach ma;)

Z mydel w plynie polecam: Palmolive z serii Aromatherapy (mam taka schize, nie
      uzywam perlowych mydel ani zeli; kilka mnie uczulilo, w tym Dove i ... po
      prostu nie uzywam), zwlaszcza zielony i czerwony, mydla Persavone (wklady do
      uzupelniania wychodza tanio) no i nr 1 - Yves Rocher.

pozdrawiam

-
      Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak
      rzeczy, niż same rzeczy.
      • Gość: gogo Re: po prostu dobre mydlo IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 13.11.04, 20:22
        po Protex-ie ostatnio lzawily mi okropnie oczy - umylam tym twarz !!! strasznie
        wysuszylo choc mam okropnie tłusta cere!
        fajne bylo nivea z mlekiem i miodem ktore mialam ostatnio, w plynie to wlasnie
        dove i ja tez czekam na Wasze odkrycia-;-))
        • Gość: Slotna Re: po prostu dobre mydlo IP: *.dsl.pipex.com 13.11.04, 21:02
          O matko, w zyciu bym nim nie umyla twarzy;) w ogole mydlem w kostce bym nie
          umyla.
    • Gość: naina Re: po prostu dobre mydlo IP: *.238.99.33.adsl.inetia.pl 14.11.04, 01:44
      Dla mnie w kostce to glownie Dove,bo swietnie nawilza,ale jesli ci sie znudzilo
      to proponuje wybrac sie do mydlarni tam maja najrozniejsze zapachy i z
      pewnoscia cos wybierzesz.Z mydel w plynie uzywalam Apart migdalowe-
      geste,kremowe,przyjemnie pachnie i nie jest drogie.Pozdr!
    • justa_79 Re: po prostu dobre mydlo 15.11.04, 12:54
      ja używam mydeł w płynie Senses Avonu, zapach utrzymuje się przez jakiś czas na
      skórze.
    • Gość: anula cottage IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 14:16
      ja znalazlam i jestem zachwycona - francuskie 'cottage'. sa w czterech liniach
      zapachowych. ja uzywam takiego z nuta wanilii (cala seria: mydlo w kostce, w
      plynie, zel pod prysznic i plyn do kapieli). Jak dla mnie rewelacyjne.
      Slicznie, bardzo subtelnie pachna, nie wysuszaja, ani nie uczulaja. nie znosze
      tandety z avonu, czy oriflame. moze sprobuj?
      • justa_79 Re: cottage 15.11.04, 15:55
        a gdzie można je kupić?
      • Gość: lucky Re: cottage IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 21:37
        a gdzie to "cottage" kupic ?
      • Gość: anula Re: cottage IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 22:39
        to link do strony, tak wygladaja:
        www.cottage.tm.fr/default.htm

ja kupilam w mydlarni, olbrzymi zapas, ale juz jakis czas temu. poza tym
        dostepne sa w galeries lafayette i czesto pojawiaja sie w malych mydlarniach,
        drogeriach, ale nie w sephorach i douglas'ach. na stronie zapewniaja, ze
        jeszcze w hipermarketach- chociaz osobiscie tam ich nie widzialam
    • asiek_asiekowaty Re: po prostu dobre mydlo 15.11.04, 16:09
      Całe życie myłam nie tylko ręce, ale i ciało zwykłym mydłem i zdecydowanie
      najlepsze jest Arko - niezwykle kremowe, śluicznie pachnące i jedno z
      najtańszych. Najbardziej lubię w białym i zielonym opakowaniu.
    • cassis Re: po prostu dobre mydlo 16.11.04, 11:52
      A ja bardzo lubię mydła Erica (w kostce) - są w takich smakowitych zapachach,
      np. czerwony grapefruit, granat, lemon, winogrona, zielone jabłuszko i jeszcze
      chyba inne.
      • Gość: sunsilk Re: po prostu dobre mydlo IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 16.11.04, 12:00
        super sa mydla w kostce palmolive glicerynowe. pachna jak zelki do jedzenia.
        teraz mam malinowe. to jest chyba seria aromatherapy. poza tym spoko sa arko i
        erica. erica cytrynowe to moje ulubione :) poersavon tez sa ok, bo gliceryunowe.
        ogolnie polecam mydla glicerynowe, poniewaz samo w sobie mydlo ma odczyn
        alkaliczny, czyli drazni skore, bo skora ma odczyn kwasny. a glicerynowe lagodza
        ten efekt, bo gliceryna ma wlasciwosci silnie nawilzajace. poza tym, jak lubisz
        ladnie pachnace dlonie to stosuj po umyciu raczek jakis fajny krem do rak. ja
        polecam swissological (zepter) krem do rak w takiej butelce z dozownikiem. jest
        super. co prawda drogi bo kosztuje z 60 zl, ale jest go az 300ml i naprawde jest
        taki wydajny. mam go pol roku a zuzylam dopiero 1/5 butelki, a czesto stosuje. i
        slicznie pachnie
    • eoia Re: po prostu dobre mydlo 16.11.04, 12:38
      Mydelko Fenjal jest fajne.
      • fairy5 Re: po prostu dobre mydlo 16.11.04, 17:48
        bath and body works - glicerynowe mydla nawet do twarzy sie nadaja, zapachy
        rewelacyjne :ogorkowe, melonowe, malinowe, vanilla, rozne! kupuje raz w roku na
        przecenie okolo 10 zeby mi wystarczylo :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka