Dodaj do ulubionych

depilacja bikini - przygotowanie

IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 01.12.04, 08:03
Dziewczyny, jak przygotowac sie do depilacji woskiem okolic bikini? No i jak
to w ogole wyglada... Ktore miesca sa poddawane zabiegowi - chodzi mi o to,
czy np. okolice odbytu tez? ROsna mi tam wloski ktorych naprawde chcialabym
sie pozbyc ;)
Pierwszy raz sie wybieram i wlasciwie troche sie boje...

Czy ktos moze mi jescze polecic jakis dobry gabinet gdzie przeprowadza sie
taka depilacje we Wroclawiu?
Obserwuj wątek
    • kragmel Re: depilacja bikini - przygotowanie 01.12.04, 08:18
      depilacja bikini to nie depilacja intymna. więc depiluje się wewnętrzną stronę
      ud przede wszystkim. możesz poprosić o głębszą depilację i wtedy tylko od
      twojego i kosmetyczki progu wstydu zależy skąd włoski usuniesz (ale to może
      więcej kosztować).
      przygotowanie? wyhodowane włoski i właściwie tyle.
      przy zwyczajnej, nie intymnej, depilacji bikini albo zakładasz specjalne
      jednorazowe majteczki, albo zostajesz we własnych - na wszelki wypadek możesz
      założyć jakieś bardziej wycięte.
      no i nic się nie bój :)
    • kalooo Re: depilacja bikini - przygotowanie 01.12.04, 09:55
      kragmel powiedziała już co trza;) Więc ja tylko dodam,że nie masz się czego
      obawiać,bo kosmetyczka nie takie rzeczy widziała,a to jej zawód.
      Powodzenia.
      • Gość: Monika Re: depilacja bikini - przygotowanie IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 01.12.04, 10:37
        Dzieki :) troche mi sie lzej na sercu zrobilo :) boje sie ogolnie glownie bolu,
        no i troche skrepowania cala sytuacja...

Czy ktos zna jakis dobry gabinet we Wrcoalwiu, gdzie moglabym taka depilacje
        przeprowadzic?
        • kragmel Re: depilacja bikini - przygotowanie 01.12.04, 12:55
          Gość portalu: Monika napisał(a):

> Dzieki :) troche mi sie lzej na sercu zrobilo :) boje sie ogolnie glownie
          bolu,
          >
          > no i troche skrepowania cala sytuacja...

to zrozumiałe :) ale ci przejdzie, to jak dentysta itp przyjemności ;)
          ból się da znieść, mnie jest nawet łatwiej jak ktoś inny dokonuje na mnie
          takich tortur hehe.

> Czy ktos zna jakis dobry gabinet we Wrcoalwiu, gdzie moglabym taka depilacje
          > przeprowadzic?
          my, znaczy się ja i kaloo, z wawki jesteśmy, więc tu nie poradzimy. ale podbiję
          ci wątek do góry :)
          • kalooo Re: depilacja bikini - przygotowanie 01.12.04, 14:21
            a co !!!Ja też podbije,co mi szkodzi!?!! ;))
    • Gość: Ewa Re: depilacja bikini - przygotowanie IP: *.idea.pl 01.12.04, 14:57
      Dziewczyny a jak wygląda skóra po takiej depilacji.
      I jak odrastają włoski?

• kragmel Re: depilacja bikini - przygotowanie 01.12.04, 20:48
        Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Dziewczyny a jak wygląda skóra po takiej depilacji.
        jak to po wosku - podrażniona, może się nawet trochę łuszczyć (jak po
        czyszczeniu twarzy czasami). to schodzi oczywiscie i jest miło i gładko.

> I jak odrastają włoski?
        zdecydowanie słabsze, cieńsze i jaśniejsze. kiedy to już kwestia indywidualna.
    • Gość: ana Re: depilacja bikini - przygotowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 16:23
      jak już dziewczyny napisały, wydepilowac się możesz ile chcesz, ale podstawowa
      depilacja obejmuje zazwyczaj przód bikini i wewnętrzną stronę ud, choć bywają
      bardziej kreatywne kosmetyczki, więc po prostu poproś :)
      a co do samych spraw "technicznych": nie smaruj się niczym typu krem, balsam
      itp. przed depilacją ponieważ wosk po prostu się do skóry wtedy nie przylepi i
      z depilacji w zasadzie nici; zakup sobie jakies stringi za grosze i przeznacz
      je na straty depilacyjne, jeśli chcesz depilowac też tył, najlepiej niech bedą
      jak najbardziej "sznureczkowe". a i jeszcze jedna sprawa, najlepiej podobno
      wykonywac depilację w pierwszej połowie cyklu i popołudniem, raz mniej boli,
      dwa włoski są bardziej podatne na depilację i poźniej wolniej odrastają.
      pzdr, odwagi! ;)
      • justa_79 Re: depilacja bikini - przygotowanie 02.12.04, 11:19
        a ja słyszałam, że jak chcemy się czegoś pozbyć (włosków, kg itp.), to należy
        zabiegi wykonywać, jak księżyc maleje, a jak chcemy, żeby nam przybyło czegoś,
        to jak rośnie.
    • Gość: Monika Re: depilacja bikini - przygotowanie IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 03.12.04, 08:00
      Dzieki dziewczyny za wszystkie rady!

Sluchajcie, czy ktos moze jeszcze wie o jakims salonie we Wroclawiu? Wracam
      teraz z zagranicy, bede przez pare tygodni mieszkala we Wroclawiu i kompletnie
      nie znam tego miasta...
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka