Dodaj do ulubionych

cera ze sklonnoscia do zaczerwienien

IP: *.turboline.skynet.be 11.05.02, 12:04
Chcialabym rozjasnic swoja cere, ktora bardzo latwo sie zaczerwienia i ma
sklonnosc do pekajacych naczynek i uczulen. Prosze, moze ktos poleci mi dobre
kosmetyki i podzieli doswiadczeniem:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Vera Re: cera ze sklonnoscia do zaczerwienien IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 12:30
      Witaj w klubie, ja mam ten sam problem, z tym że czerwienię sie tylko (nos) w
      ostry mróz ale generalnie to mi już też zaczynają pękać naczynka krwionośne.
      Ja ostatnio używam kremy Erisa Duo-C do cery wrażliwej, stosuję go od 2,5 tyg.
      i mi trochę rozjaśnił cerę, a w dodatku ma też wzmacniać naczynka krwionośne.
      Generalnie dużo tu dziewczyny pisały na temat kremów i innych sposobów, pod
      hasłami pajączki, pękające naczynka krwionośne, to sobie poczytaj, generalnie
      nic z tym nie można zrobić mi tam inne kremy nie pomogły zbytnio i nie
      zaszkodziły, ponoć trzeba się wyrzekać słońca, pikantnych potraw i kawy, łykać
      rutinoscorbin (łykam już tyle czasu i nic)pić wyciąg z kasztanowca (straszne
      świństwo)ale raczej po tym wszystkim przy najmniej u mnie nie ma jakichś
      spektakularnych rezulatów.
      pozdrawiam
      Vera
    • kinnggaa Re: cera ze sklonnoscia do zaczerwienien 11.05.02, 15:12
      Gość portalu: magda napisał(a):

> Chcialabym rozjasnic swoja cere, ktora bardzo latwo sie zaczerwienia i ma
      > sklonnosc do pekajacych naczynek i uczulen. Prosze, moze ktos poleci mi dobre
      > kosmetyki i podzieli doswiadczeniem:)

Jeżeli masz skłonności do uczuleń, to może oznaczać, że jest to podłoże
      alergiczne .. (proponuję zrobić testy), natomiast jeżeli chodzi o pękające
      naczynka to serdecznie polecam stosowanie serii Pharmaceris A - przeznaczonej do
      pielęgnacji cery płytko unaczynionej, czyli takiej jak twoja... oprócz tego
      ostatnio Instytut Kosmetyczny dr I.Eris wypuścił nową serię przeznaczoną do
      pielęgnacji skóry ze skłonnością do naczynek. Musisz wziąść pod uwagę również
      fakt taki iż nie możesz używać peelingów tzn. skrabów (z ziarenkami) tylko
      peelingi enzymatyczne, wystrzegać się opalania twarzy, palenia papierosów, picia
      mocnj kawy i herbaty oraz alkoholu. Rutinoscorbin o którym była tu mowa jest
      bardzo dobry i przynosi efekty jeżeli zostanie zastosowany w kuracji: 14 dni,
      4xdziennie po 6 tabletek ... życzę powodzenia i widocznych efektów
      p.s. są jeszcze zabiegi które rozjaśnią już istniejące naczynka i takie które je
      usuną, ale jak będziesz chciała coś na ten temat usłyszeć, to się odezwij ...
      pozdrawiam :)

• kinnggaa Re: cera ze sklonnoscia do zaczerwienien 11.05.02, 15:17
        oczywiście chodzi o serię PHARMACERIS N (przepraszam za błąd)
        • Gość: Vera Re: cera ze sklonnoscia do zaczerwienien IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 18:01
          Ja stosowałam rutinoscorbin przez prawie rok codziennie 3*dzinnie po 2
          tabletki, więcej nikt nie zaleca bo z niczym nie należy przesadzać i jeszcze
          raz powtarzam, że nie widzę efektów. dodatkowo smarowałam się Venescinem (nie
          wiem czy dobrze się pisze)i piłam wyciąg z kasztanowca, tak samo z poprzednich
          wypowiedzi dziewczyn wynika, że ta seria o której pisała kingaa nie pomaga
          większości i mnie też nie wychwalano tu krem Feemi Mirabilis ale ciężko go
          dostać. Cóż nadzieję zawsze trzeba mieć.
          pozdrawiam
          Vera
    • Gość: magda Re: cera ze sklonnoscia do zaczerwienien IP: *.turboline.skynet.be 12.05.02, 18:09
      Dziekuje wam dziewczyny za informacje, sprobuje zastosowac kuracje
      rutinoscorbinem. Co do kawy, to trudno mi bedzie zrezygnowac..:( Jesli chodzi o
      kosmetyki to czy znacie jakies zagraniczne bo mieszkam teraz za granica i nie
      mam dostepu do polskich specyfikow. Pzdrowienia dla Very i Kingi.
      • Gość: magda Re: cera ze sklonnoscia do zaczerwienien IP: *.turboline.skynet.be 12.05.02, 18:13
        Gość portalu: magda napisał(a):

> Dziekuje wam dziewczyny za informacje, sprobuje zastosowac kuracje
        > rutinoscorbinem. Co do kawy, to trudno mi bedzie zrezygnowac..:( Jesli chodzi o
        >
        > kosmetyki to czy znacie jakies zagraniczne bo mieszkam teraz za granica i nie
        > mam dostepu do polskich specyfikow. Pzdrowienia dla Very i Kingi.

P.S A jesli chodzi o rozjasnienie cery (nawet bez pajaczkow), takie "wybielenie"
        jej to co polecacie?

• Gość: beatka Re: cera ze sklonnoscia do zaczerwienien-do Moniki IP: *.lipno.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 11:07
          Magda miałam ten sam problem. Czerwieniłam się przy zmianach temperatur, w
          dusznych pomieszczeniach, gdy byłam zmęczona, niewyspana. Aktualnie mój
          problem "dopada" ;) mnie bardzo sporadycznie - z czego cieszę się NIEZMIERNIE.
          Metodą prób i błędów dobrałam sobie "zelazny zestaw" - jest wyjątkowo
          skuteczny i,co ważne , na efekty nie trzeba długo czekać.
          Oto lista kosmetyków i specyfików które mi pomogły:
          - żel obkurczająco-wzmacniający Dermiki (seria P z wyciągiem z winogron)
          - maseczka z tej samej serii Dermiki
          - mleczko AA dla cery naczynkowej (z wyciągiem z mandarynki)
          - tonik AA dla cery ........ SUPER!!!
          - krem na dzień i na noc AA dla cery ...
          - HUMAVIT tabletki z wyciągie z drożdży + witaminy
          - rutinoskorbin ( czytałam wcześniejsze opinie i mimo mojej desperacji raczej
          nie zdecydowałabym się na polecaną przez jedną z czytelniczek dawkę 4x6
          tabletek, ja łykałam 2 razy dziennie po 2 tabletki - ale to b. indywidualna
          kwestia)
          - woda termalna Avene w dużych ilościach (po spryskaniu twarzy należy odczekać
          dosłownie kilka sekund i osuszyć twarz)
          - woda mineralna nieg. również w b. dużych ilościach ;)
          jeśli chodzi o kawkę to możemy sobie podać rękę - ja również nie byłam w
          stanie odmówić jej sobie do końca. Wypijam 1, max 2 ale oszukuję się
          troszeczkę, że bez niej się nie dobudzę :)))
          pozdrawiam cieplutko , życzę szybkich i spektakularnych sukcesów
          • Gość: beatka Re: cera ze sklonnoscia do zaczerwienien-do Moniki IP: *.lipno.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 11:10
            sorki - oczywiście, że Monika a nie Magda ;)
    • Gość: Basia Re: cera ze sklonnoscia do zaczerwienien IP: *.atlantic.net 13.05.02, 16:47
      Magda, nie wiem gdzie dokładnei meiszkasz jeśli w USA to bardzo polecam ci
      firmę Jason Natural Cosmetics i ich krem na naczynka Vitamin K Creme Plus,
      with Bioflavonoids and Calendula oraz ich kremy z witaminą C np Skin-amins C,
      kupisz je np w sieci The Vitamin Shoppe lub na internecie np www.vitacost.com
    • Gość: Vera Re: cera ze sklonnoscia do zaczerwienien IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 19:58
      Jeszcze coś dopiszę bo zapomniałam,praktycznie przez cały rok zalecane jest
      stosowanie dość wysokich kremów z filtrem, ok.20, tak na codzień, a w aptekach
      ponoć bardzo dobry jest krem Apaisance Creme Anti- Rougeurs Lierac, czy jakoś
      tak, który zawiera escytynę, na jej bazie są te mikroampułki z Erisu, sapoinę i
      wyciąg z arniki, wszystko wzmacnia naczynka i obkurcza.
      pozdrawiam
      Vera
      • Gość: magda Re: lierac IP: *.skynet.be 15.05.02, 10:17
        Dla Very.
        Vera, stosuje Krem Lierac "Apaisance" i rzeczywiscie jest niezly jesli chodzi
        o lagodzenie podraznionej, zaczerwienionej cery. Od razu przynosi ulge i
        zmniejsza wszelkie uczucie sciagania, pieczenia itp; Co do jego efektow
        dlugofalowych (redukcja istniejacych pajaczkow) to nie wiem bo chyba za krotko
        go stosuje. Ale i tak go lubie :)) choc do tanich nie nalezy..
        • Gość: Vera Re Do Magdy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 11:08
          A czy może używasz jakiegoś kremu z filtrami, bo ja nie mogę się zdecydować na
          żaden, popierwsze dla tego, iż Basia mnie poinformowała, że duże filtry mogą
          uczulać, po drugie, że nie mogę dostać próbek w aptekach, oprócz tego nowego
          Vichy, a słyszałam, że nawet Hydraphase się wałkuje na skórze.
          Jeśli używasz jakiegoś i Ci służy to będę wdzięczna jak mi odpiszesz.
          pozdrawiam cieplutko
          Vera
    • rauser Re: cera ze sklonnoscia do zaczerwienien 15.05.02, 15:34
      Polecam Diroseal Avene + wodę termalną, rutinoscorbin trzeba brać no i krem z
      filtrem zawsze. Są takie kremy-podkłady z filtrem SVR: spf50b, uva ppd 10a, ale
      jest to b. jasny odcień i nie kazdemu odpowiada.Ja mam z kolei problem:
      czerwieniejący nos i policzki a pod oczami niebieskie (sic!) podkówki. Co na to
      zrobić?
      • Gość: Basia Re: cera ze sklonnoscia do zaczerwienien IP: *.atlantic.net 15.05.02, 17:51
        Vero ja nie powiedziałam, że duże filtry uczulają, wysokość faktora nei ma tu
        nic do znaczenia, ja tylko cię uprzedziłam, że jak większość składników
        ksometycznych, nawet zwykły rumianek mogą uczulać skórę, wszystko zalezy od
        indywidulanych cech skóry każdej z nas, niektóre kremy z nazwą hypoalregoczne
        mają tych składnikó nieco mniej, ale to nei znaczy , że na 100 % nie uczulą, w
        przypadku żadnego kosmetyku nei ma takiej pewności,d latego tak ważne jest by
        przetestować kosmetyk przed kupnem. Ja tylko uprzedziłam, natomaist mimo to
        bardzo zachęcam do stosowania kremów z filtrami, jeśli już zdaży się , że ktoś
        nie tolruje filtrów chemicznych to zawsze pozostają najbardziej łągone czyli
        mineralne typu dwutlenek tytanu i tlenek cynku oba chronią przed UVA i UVB.
        • Gość: Vera Re:do Basi IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 18:04
          Ależ droga Basiu ja tak właśnie napisałam, że mogą uczulać, a nie, że uczulają.
          Ja teraz wypróbuję tą emuslję Erisu z filtrami UVB 20 i UVA 9,7, bo kupując
          krem z ersiu z serii N, ją dostałam, więc spróbuję. Acha i zakupiłam ten balsam
          do cery naczynkowej z Flosleku, zobaczymy jak się będzie sprawował.
          pozdrawiam
          Vera
          • Gość: Basia Re:do Basi IP: *.atlantic.net 15.05.02, 18:17
            Gość portalu: Vera napisał(a):

> Ależ droga Basiu ja tak właśnie napisałam, że mogą uczulać, a nie, że uczulają.
            >
            > Ja teraz wypróbuję tą emuslję Erisu z filtrami UVB 20 i UVA 9,7, bo kupując
            > krem z ersiu z serii N, ją dostałam, więc spróbuję. Acha i zakupiłam ten balsam
            >
            > do cery naczynkowej z Flosleku, zobaczymy jak się będzie sprawował.
            > pozdrawiam
            > Vera

Napisałam to, bo nie chciałam, żeby ktoś czasem zrozumiał, że kremy z wyższymi
            filtrami są szkodliwe, napisałaś bowiem " iż Basia mnie poinformowała, że duże
            filtry mogą uczulać".

Ta emulsja ochronna z Eris zawiera filtry mineralne, więc nei powinnaś mieć z
            nią problemu. Ja jeszcze nie spotkałam się z niekorzystną rekacją na jakikolwiek
            filtr czy chemiczny czy mineralny,a kremy z filtrami stosuję regularnie na
            codzień od dłuższego czasu, zdążyłam ich już przetestować wiele , a moja cera
            jest raczej delikatna, zawsze jednak wolę uprzedzić.

Napisz Vero po czasie o twoich wrażeniach odnośnie tego balsamu i co on
            dokładnei zawiera!!!!
            Pozdrawiam:))
          • Gość: Vera Re:do Basi IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 18:41
            Skład mogę podać Ci już teraz: Aqua, Mineral Oil, Sweet Almond Oil, Ginkgo
            Biloba Extract (and) Propylene Glycol, Chestnut Extract (and)Propylene Glycol,
            Montain Arnica Extract, Polysorbate 20, Carbomer, Acrylates/C 10-30 Alkyl
            Acrylate Crosspolymer, Tocopherol Acetate, Dimethicone, Methyl Paraben, Propyl
            Paraben, Imidazolidynyl Urea, Triethanolamine, Disodium EDTA, Parfum.
            • basia_kwiat Re:do Basi 15.05.02, 18:45
              wielkie dzięki!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka