Gość: Justyna IP: *.kornik.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 11:26 Dowiedzialam sie, ze sa o bardzo dobre kosmetyki. Czy ktos moze mi polecic jakie najlepiej uzywazac do mojej cery: mam cere tlusta z tendencja do przesuszania. Pozdrawiam Justyna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agat_ka Re: Kosmetyki AVENE IP: *.biochem.mpg.de 27.05.02, 11:42 hej maja maseczke nawilzajaco-kojaca, b. dobra, zwlaszcza na to przesuszanie, o ktorym piszesz. innych produktow nie uzywalam, ale woda termalna w sprayu tez ma dobre opinie... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Kosmetyki AVENE IP: *.toya.net.pl / 10.0.227.* 27.05.02, 12:30 Popros o probki-jesli maja.Teoretycznie ich kosmetyki nie powinny uczulac,jednak ja stosowanie ich produktow przyplacilam dwutygodniowym,przymusowym siedzeniem w domu(swoim wygladem nie chcialam straszyc ludzi na ulicy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi6 Re: Kosmetyki AVENE IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 12:42 JA mam cerę super wrażliwą i naprawde te kosmetyki okazały się dla mnie najlepsze.Dziwi mnie trochę ta ostatnia opinia,ale wszystko możliwe. Dla Twojego typu skóry dobry będzie krem Hydra Legere -nawilżający ,bez substancji tłuszczowych ,a od czasu do czasu ten do skóry nadwrażliwej. I oczywiście woda termalna,mleczko do demakijażu lub żel do mycia.Ja osobiście wybrałam mleczko,żeby nie podrażniać skóry wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kim Re: Kosmetyki AVENE IP: 213.77.91.* 27.05.02, 12:52 Fantastyczna jest maseczka kojąco-nawilżająca w połączeniu z peelingiem. Peeling ma delikatne drobinki + działanie złuszczające typu gommage. Ja zostawiam go jeszcze po masażu na kilka minut, a potem nakładam maseczkę kojącą. Najlepiej już jej nie zmywać, tylko zostawić na noc. Można ją też spróbować położyć pod oczy, mi nie szkodzi. Rano skóra jest naprawdę gładka, miękka... Robię sobie taki zabieg raz w tygodniu i efekt jest lepszy niż po kosmetyczce. Polecam. Acha, dodam, że mam skórę mieszaną wrażliwą, oj wrażliwą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a5._ Re: Kosmetyki AVENE IP: 195.94.205.* 27.05.02, 13:37 Ja jestem uzależniona od wody termalnej, zużywam jej na prawdę dużo i jest najlepsza w porównaniu z La roche i Vichy. Ostatnio czytałam na ich folderz o pojawieniu sie jeszcze okładów z wody termalnej. Pwenie też są dobre na podrażnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kim Re: Kosmetyki AVENE IP: 213.77.91.* 27.05.02, 14:00 A ja muszę stanąc w obronie wody z La Roche Posay - bardziej mi służy niż Avene. Trzeba spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a5._ Re: Kosmetyki AVENE IP: 195.94.205.* 27.05.02, 14:12 Myślę, że wybór wody to już indywidualna kwestia, ja próbowałam wszystkie i obstaję jednak przy Avene. Jest on anajbogatsza w związki i mikroelementy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Kosmetyki AVENE IP: *.toya.net.pl / 10.0.227.* 27.05.02, 15:45 Gość portalu: mimi6 napisał(a): > JA mam cerę super wrażliwą i naprawde te kosmetyki okazały się dla mnie > najlepsze.Dziwi mnie trochę ta ostatnia opinia,ale wszystko możliwe. > Dla Twojego typu skóry dobry będzie krem Hydra Legere -nawilżający ,bez > substancji tłuszczowych ,a od czasu do czasu ten do skóry nadwrażliwej. > I oczywiście woda termalna,mleczko do demakijażu lub żel do mycia.Ja osobiście > wybrałam mleczko,żeby nie podrażniać skóry wodą. Nie dziwie sie zdziwieniu,jednak z mojego wieloletniego juz doswiadczenia wynika,ze bez odpowiedniej ilosci probek nie nalezy kupowac czegokolwiek.W moim przypadku najgorsze sa kosmetyki wlasnie do cery super-wrazliwej-po prostu uczulaja mnie od samego patrzenia na nie:) Przetestowalam wszystko(lub prawie wszystko) i mimo zaawansowanego wieku nadal pozostaje bez podstawowych kosmetykow.No,ale to widocznie taka osobnicza wlasciwosc:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Kosmetyki AVENE IP: *.ny325.east.verizon.net 27.05.02, 18:39 używałam tylko wody termalnej, maseczki kojącej (przebój! wszystkie nad nią zachwyty są jak najbardziej uzasadnione!) i toniku do twarzy (o wątpiliwościach dot. tego kosmetyku pisałam w wątku tonik avene) generalnie jestem zadowolona - szczególnie z maseczki! a jeśli chodzi o wodę termalną (miałam też Vichy i TLP) to naprzwdę jedyną różnicę jaką zarejestrowałam był dozownik (chodzi mi o "psikacz"), na skórze nie odczuwam różnicy której wody akurat używam...a o tym która z nich ma bogatszy skład mogę poczytać na ulotce, jednak nie wpływa to specjalnie na stan mojej skóry; woda Avene jest o tyle fajna, że występuje w wersji malutkiej (nie pamiętam ile mililitrów, chyba 50) i doskonale nadaje się do torebki, Vichy też miała coś takego, ale była to tylko wersja sezonowa:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puffetta Re: Kosmetyki AVENE IP: *.t4.ds.pwr.wroc.pl 27.05.02, 20:24 Jedynym sprawdzonym przeze mnie kosmetykiem Avene jest krem kojący pod oczy - Soins Apaisant Contour des Yeux - dla skóry wrażliwej. Używam go co prawda od niedawna, ale już w zasadzie mogę stwierdzić, że bardzo mi służy - ma fajną konsystencję lekkiej emulsji, działa łagodząco (miałam ostatnio spore problemy ze skórą w okolicy oczu, nie mogłam dobrać żadnego kremu, który by mnie nie uczulił lub nie podrażnił spojówek, więc mam porównanie i ten jako jedyny się u mnie sprawdził), a poza tym jest wygodny w użyciu - malutka 10 ml tubeczka, z której można łatwo "porcjować" sobie niewielkie ilości kremu. Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Kosmetyki AVENE IP: 217.99.217.* 27.05.02, 20:34 Mogłabyś podać cenę tego kremu pod oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puffetta Re: Kosmetyki AVENE IP: *.t4.ds.pwr.wroc.pl 27.05.02, 23:40 Gość portalu: katrina napisał(a): > Mogłabyś podać cenę tego kremu pod oczy? Oczywiście:) Zapłaciłam za niego 43zł, nie jest tani jak na tak maciupeńką ilość, ale myślę, że naprawdę dobry, pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Kosmetyki AVENE IP: *.magma-net.pl 28.05.02, 15:53 A czy w aptece można dostać próbkę każdego produktu Avene? Zainteresowała mnie zwłaszcza ta maseczka kojąca, ale nie chciałabym jej kupować bez wcześniejszego wypróbowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Kosmetyki AVENE IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 19:20 Gość portalu: puffetta napisał(a): > Gość portalu: katrina napisał(a): > > > Mogłabyś podać cenę tego kremu pod oczy? > > Oczywiście:) Zapłaciłam za niego 43zł, nie jest tani jak na tak maciupeńką iloś > ć, ale myślę, że naprawdę dobry, pozdr. Dzięki. Jedyny krem pod oczu Avene jaki znalazłam dziś w aptece był z seri Ystheal, opakowanie z pompką chyba 15ml i kosztował ponad 60zł. To chyba nie to? A tak na marginesie, strasznie mi się podoba Twój nick :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Kosmetyki AVENE- a może LIERAC ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 23:09 Mam wrażenie, że chodziło o krem pod oczy firmy LIERAC, a nie o Avene (Avene faktycznie ma tylko krem pod oczy z serii Ystheal+). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Kosmetyki AVENE- a może LIERAC ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 23:27 Puffeletto! Odezwij się! Justy może masz rację, bo 10ml tubki (tubeczki) to ma chyba tylko Lierac. Swoją droga ciekawe na ile to starcza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puffetta Re: Kosmetyki AVENE- a może LIERAC ? IP: *.t4.ds.pwr.wroc.pl 29.05.02, 15:45 Dziewczyny, ale to na 100% jest krem pod oczy firmy Avene - dokładna nazwa: Soin Apaisant Contour Des Yeux, jest na bazie wody termalnej, w jego skład poza tym wchodzi: kwas hialuronowy, woda rumiankowa i alfa-bisabolol (mam przed sobą opakowanie). Kupiłam go we Wrocławiu, w aptece przy ul. Ruskiej. Nie wiem czy w innych aptekach jest, bo zazwyczaj robię zakupy w tej jednej (jest dobrze zaopatrzona i zawsze ma jakieś fajne promocje - Effaclara K wraz z zielonym korektorem kupiłam tam za 45 zł, taka sama ilość korektora kosztuje normalnie coś ok.50 zł), ale sprawdzę inne apteki i dam Wam znać. Katrinko, cieszę się, że Ci się podoba mój nick :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Kosmetyki AVENE- a może LIERAC ? IP: 217.99.217.* 29.05.02, 19:09 Grrr... słusznie uwielbiam Wrocław, nawet zaopatrzenie aptek lepsze. czemu nie ma tego w Krakowie? :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Kosmetyki AVENE- a może LIERAC ? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 23:52 Mam jeszcze jedno pytanie o Avene, tym razem o kolorówkę. O pudrach jest już w watku o pudrach prasowanych, a ja chciałam zapytać czy któraś z Was używała może maskary w kolorze fioletu? konkretnie chodzi mi o to czy ten fiolet widac na rzęsach czy robi się prawie czarny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Kosmetyki AVENE- a może LIERAC ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 23:59 Z tego, co wiem Avene ma tylko kosmetyki do twarzy typu puder, korektor. La Roche Posay ma tusze, szminki i lakiery do paznokci. A może znów nie jestem na czasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Kosmetyki AVENE- a może LIERAC ? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 00:09 O Boże, oczywiście że Ty masz rację, a mnie zaćmiło :-)))) La Roche Posay. Sorry! Ale może jednak ktoś odpowie na pytanie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy nowe kosmetyki Avene IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 18:44 Zaopatrzyłam się wreszcie w uaktualnioną ulotkę z ofertą Avene. Wiecie, że mają kilka ciekawych nowości,np. wspominany już wielokrotnie kojący krem pod oczy, Emulsja do kąpieli Trixera dla skóry atopowej i bardzo suchej, krem oczyszczający pory i tonik kojąco-oczyszczającydo skóry mieszanej i tłustej. Nowa jest też seria Pedi-Relax, do pielęgnacji stóp, ale nie jest pod marką Avene lecz Pierre Fabre. Odpowiedz Link Zgłoś