Dodaj do ulubionych

Jak powrócić do naturalnego koloru włosów?Pomocy:(

01.02.05, 17:15
W grudniu coś mnie podkusiło i pofarbowałam włosy na ciemną czekoladę.Kolor
jest na prawdę ładny,ale widząc nieciekawe odrosty(naturalny kolor "mysi"brąz)
załamałam się.Nie chcę bez końca farbować włosów,odrostów itp.Chcę z tym
skończyć.Mam długie włosy,za łopatki.Rosną bardzo wolno.(Czy można jakoś to
przyspieszyć?)Nie wiem jak mam przeczekać czas odrastania włosów,no i w końcu
ile to może potrwać?Teraz żałuje ,że nie doceniłam wcześniejszego koloru
włosów i nie wiem jak dać sobie z tym radę.Od razu mówię,że nie będę się
przefarbowywać,ani "zatuszowywać" odrostów co kilka miesięcy.
Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • mati711 Re: Jak powrócić do naturalnego koloru włosów?Pom 01.02.05, 21:56
      Witaj jestem fryzjerem no coz musisz byc cierpliwa nie wiem czym farbowalas
      wlosy czy byl to szampon czy farba ale ciemna czekolada po 2 miesiacach zacznie
      sie wyplukiwac na jasniejszy kolor latem kolor ten na sloncu bedzie coraz
      bardziej plowial i po ok 6 msiacach nie bedzie sladu po tym kolorze musisz
      niestety czekac ale przy twoim naturalnym kolorze mysim brazie jak odrost
      bedzie wiekszy przestanie sie tak rzucac w oczy a czekolada i tak zjasnieje
      • anastazja71 do Mati 03.02.05, 18:55
        Farbowałam włosy farbą Wella,nie szamponem.Minęło już troche czasu ale kolor
        dość mocno się trzyma.Mam nadzieję że prędko "zgaśnie",a odrosty nie będą
        rzucać się w oczy...Mati, a może wiesz za ile czasu odrosły by mi włosy?
        • justa_79 Re: do Mati 04.02.05, 09:31
          włosy rosną ok. 1 cm na miesiąc, więc sobie policz. jedynym wyjściem szybkiego
          powrotu do naturalnego koloru włosów jest dekoloryzacja u fryzjera i nałożenie
          farby o kolorze zbliżonym do naturalnego. przy tak dużej różnicy kolorów
          odrosty wyglądają brzydko.
    • oksana.zarewicz Re: Jak powrócić do naturalnego koloru włosów?Pom 22.02.05, 08:46
      Witam
      Jeżeli zależy ci na powrocie do naturalnego koloru włosów a jednocześnie na ich
      zdrowiu, to musisz nadal cierpliwie czekać. Wystarczy, że będziesz myć włosy
      delikatnym szamponem, najlepiej przeznaczonym do częstego mycia i niechciany
      kolor będzie się wypłukiwał. Zdecydowanie odradzam dekoloryzację i ponowne
      farbowanie.
      Pozdrawiam
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka