Dodaj do ulubionych

biale zeby

IP: *.um.poznan.pl 04.06.02, 11:28
Dziewczyny,
znacie jakis sposob na biale zeby? Moje maja naprawde brzydki zoltawy odcien, juz nie wiem co
robic. Zafundowalam sobie nawet jakis amerykanski zel wybielajacy za 600 zl i okazalo sie, ze NIC
nie pomogl!!! Dodam tylko, ze naprawde dbam o zeby, myje, plucze i regularnie chodze do dentysty,
czekam na wasze rady i pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • Gość: Kajka Re: biale zeby IP: 62.89.124.* 04.06.02, 11:43
      Nistety żółtawy odcień zębów może być cechą wrodzoną i niewiele można zrobić.
      Mówią, że takie zęby są mocniejsze, ale w moim przypadku to się zupełnie nie
      sprawdza :-(
      Udało mi się jednak wybielić takie zęby: w gabinecie dentystycznym. Drogo
      pieruńsko 1200 PLN, a efekt to niesterty nie "hollywoodzki uśmiech", ale zęby
      są jaśniejsze o jakieś 2 tony, co w moim przypadku zdecydowanie poprawiło
      kolorystykę twarzy. Dentysta robi specjalny wycisk zębów a potem daje formę,
      którą wypełnia się specjalnym żelem i zakłada na noc (5-10 zabiegów).
      Niestety podobno efekt też nie trwa wiecznie :-(
    • Gość: Ala Re: biale zeby IP: *.polkomtel.com.pl 04.06.02, 11:51
      A czy kupowałaś go u dentysty? I czy on robił Ci odlew (wkładkę)na zęby ?
      Bo ja o tym myślałam, ale nie wiem czy to to samo - daj znać ? Cena jest
      podobna i używa się tego zregóły na noc.
      Pozdrawiam.
      • Gość: aga Re: biale zeby IP: *.um.poznan.pl 04.06.02, 12:40
        Tak, to byl taki zabieg , robi sie taki odlew jak do aparatu korekcyjnego i na noc zaklada te "odlewy "
        posmarowane zelem. Efekt jest niestety bardzo krotkotrwaly i bardzo niezadowalajacy. Ale to wszystkozalezy
        jaki masz stan wyjsciowy - jesli masz tylko troszke zazolcone to moze pomoc.
        Do mocniejszych przebarwien nie polecam.
    • Gość: Monika Re: biale zeby IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 12:55
      Spróbuj metody naturalnej, u mnie to trochę działa. W ubiegłym wieku, kiedy nie
      było past do zębów nasze babcie i wszelkie arystokratki płukały zęby w soku z
      cytryny. Daje to efekt wybielający, nie wspominając o bardzo korzystnym wpływie
      na dziąsła. Ja po każdej kawie myję zęby, wypijam sok z połówki cytryny a
      przed połknięciem płuczę sobie dokładnie nim zęby. Kuracja taka ma wiele
      korzyści: dla zębów, dla żołądka, dla wątroby, dziąseł. Do kwaśnego smaku soku
      można się przyzwyczaić:-) a potem naprawdę czuję się bardzo świeżo.
      • Gość: aga Re: biale zeby do Moniki IP: *.um.poznan.pl 04.06.02, 13:28
        bardzo dziekuje. Sprobuje juz dzis.
        • Gość: mika Re: biale zeby do Moniki IP: *.lot.pl 04.06.02, 14:47
          A ja przed wiekszymi imprezkami, tudzież randkami :) myje zęby (po uprzednim
          myciu zwykłą pastą) sodą oczyszczona, taka spozywcza - po prostu mokrą
          szczoteczke umaczam w proszku i szoruję zabki. Sa chociaż na chwile trochę
          jasniejsze! Nie mozna jednak tego robić zbyt czesto, bo to niszczy szkliwo
          (podobnie jak cytryna). tak mi powiedziała dentystka! I jesczze powiedziala, że
          te całkiem biale uśmiech to sztuczne zeby - nie da sie tak naturalnych zrobić.
          Zazwyczaj własne sa spiłowywane i nalewana jest na to porcelana. Wole lekko
          żólte, ale własne!!!!!
          • Gość: Ala Re: biale zeby .... IP: *.polkomtel.com.pl 04.06.02, 15:43
            A owe pasty z wkładką zakładane na noc podobno też niszczą szkliwo - nie
            wszyscy stomatolodzy polecają takie wybielanie. Nie można stosować u osób z
            wrażliwymi dziąsłami (np.krwawiącymi)i u kobiet w ciąży !
    • Gość: elve Re: biale zeby IP: *.netland.gda.pl 04.06.02, 15:44
      taka widac ich uroda i raczej zaden srodek wybielajacy nie zmieni ci koloru
      kosci. mozesz sprobowac ostrej interwencji i je po prostu polakierowac. ja
      kiedys mialam zolte zeby (choroba szkliwa), polakowalam je i jestem cala
      zadowolona - od dziewieciu lat moge sie wreszcie usmiechac pelna geba! :D
      • Gość: Mia Re: biale zeby IP: 212.160.144.* 04.06.02, 15:51
        Elve - powiedz gdzie robia takie lakowanie - to dla mnie jedyny ratunek bo tez
        mam zniszczone szkliwo po antybiotykach w dziecinstwie. Niestety pytalam kiedys
        dentystki to mi powiedziala, ze takie lakowanie to robia sobie tylko gwiazdy
        filmowe za duze pieniadze.
        • Gość: elve Re: biale zeby IP: *.netland.gda.pl 05.06.02, 17:05
          Gość portalu: Mia napisał(a):

> Elve - powiedz gdzie robia takie lakowanie - to dla mnie jedyny ratunek bo tez
          > mam zniszczone szkliwo po antybiotykach w dziecinstwie. Niestety pytalam kiedys
          >
          > dentystki to mi powiedziala, ze takie lakowanie to robia sobie tylko gwiazdy
          > filmowe za duze pieniadze.

hmmm. dziwne... o ile mi wiadomo takie lakierowanie jak moje kosztuje w moim
          miescie nie wiecej niz 80 zl za zab. nie jest to moze malo, ale zeby tylko
          gwiazdy filmowe bylo na to stac, to nie powiedzialabym, tym bardziej, ze nie
          trzeba sobie robic wszystkich od razu. ja sobie robilam stopniowo i juz nie mam
          problemów (na szczescie najgorzej wygladaly tylko jedynki, dwojki i trojki, czyli
          12 zębów, reszta jest ok). Zycze powodzenia i nie dajcie sie zbyc dentystce:
          trzeba po prostu wiedzic czego sie chce...

• Gość: Kajka Do Elve IP: 62.89.124.* 04.06.02, 15:52
        Hej, chcialm sie zapytać o to lakierowanie. Też chciałam coś takiego zrobić,
        ale moja dentystka powiedziała, że mam zbyt duzo plomb. Nie wiem, czy ona po
        prostu nie chce się w takie rzeczy bawić, czy rzeczywiście plomby
        dyskwalifikują.
        A gdzie to robiłaś i jaki to mniej więcej koszt?
        pozdrawiam,
        Kajka
        • Gość: elve Re: Do Kajki IP: *.netland.gda.pl 05.06.02, 17:10
          nie wiem, jak jest z tymi plombami, byc może one faktycznie dyskwalifikuja. ja
          nigdy nie mialam plomb w przednich zebach, ktore mi lakierowano, wiec naprawde
          nie wiem, jak to jest. Na zdrowy rozum to faktycznie moze to byc
          przeciwskazanie, bo plomby sa mniej trwale niz lakowanie, mogą zacząć wypadać,
          czy jaieś paskudztwo może sie z niemi zacząć dziać i wtedy nie będzie do nich
          dostepu....
      • Gość: Myszka Re: biale zeby IP: *.pl 04.06.02, 15:54
        Ja niedlugo wybieram sie do dentystki na wybielenie zebow.Moja sasiadka
        doradzila mi troche tanszy sposob wybielenia.Kosztuje ok 200 zl i odbywa sie
        to w gabinecie.Destyska jakby polewa pod cisnienie zeby jakims plynem.Podobno
        efekt byl bardzo dobry i starcza na kilka miesiecy.Jak bede po takim "zabiegu"
        to podziele sie z wami wrazeniami :)
    • Gość: majeczka Re: biale zeby IP: *.dtvk.tpnet.pl 04.06.02, 18:37
      Witaj!
      Najlpiej przejdz sie do gab. stom. i popytaj stomatologa. ON badzie mogl
      udzielic Ci odpowiedzi czy jest sens przeprwadzania takiego zabiegu w Twoim
      przypadku(nie u wszystkich pacjentow mozna ten zabieg wykonac)
      Jelsi juz zostaniesz zakwalifikowana to musisz sie liczyc z tym, ze ten zabieg
      nie zmieni Twoich zebow w biale perelki, po prostu uzyskasz o 1-3 odcienie
      jasniejnsze niz kolor wyjsciowy. oczywiscie bedziesz musiala unikac mocnej
      kawy, herbaty czerwonego wina przez jakis czas po zabiegu, a najwazniejsze jest
      to,z e nie bedzie to trwaly efekt. Oczywiscie mozna to przedluzac poprzez
      higienizacje.
      Musisz rowniez wiedziec, ze substancja jaka pokrywac bedziesz zeby ma
      wlasciwosci utleniajace i prowadzi do oslabienia zeba(moga powodowac
      nadwrazliwosc) i takie zabiegi nie moga byc czesto powtarzane.
      Dziewczyny wspominaly o cytrynie, no coz... mozliwe ze wybielisz sobie ciut
      zeby ale sprzyjasz prochnicy(jak wiadomo lubiacej srodowisko kwasne) a soda
      oczyszczona - od czasu do czasu mozna sobie wyszczotkowac nia zeby:-)
      Przemysl sobie dokladnie to co chcesz zrobic najlepiej po wizycie u
      stomatologa. ON nakresli Ci dokladniej to co mozna zrobic z Twoim uzebieniem:-)
      Pozdrawiam i zycze usmiechu:-)
      Majka
      • Gość: em Re: biale zeby IP: *.chomiczowka.net.pl 04.06.02, 22:13
        Ja używałam zestawu " Biela Perla"- 2 tubki pasty+ wkładka na zęby, którą przy
        pierwszym użyciu wkładamy do gorącej wody, nakładamy na zęby i kształtujemy,
        żeby idealnie pasowała. Preparat dał zadziwiająco dobry efekt! Trudno go
        dostać, ja kupiłam w sklepie zielarskim, kosztował 60 zł.
        • Gość: ladybug Re: biale zeby IP: *.resnet.ubc.ca 05.06.02, 07:25
          Ostrzegam wszystkie chetne na bialy "usmiech", ze ma to swoja wade. Swego czasu
          uzywalam roznych srodkow lacznie z szorowaniem zabkow (codziennie)pasta o tzw.
          dzialanu wybielajacym. Efekt ..biale plamy na zebach, ktore jak mnie dentystka
          poinformowala sa oznaka odwapnienia a tym samym sa podatne na wszelkiego
          rodzaju uszkodzenia, powod .... oczywiscie zgadlyscie!!! NIe uzywajcie nawet
          slabych srodkow( pasty wybielajacej) czesciej niz 1 na tydzien. Odciagaja wapn
          z zabkow i juz! Pozdrawiam "szelmoskim usmiechem"
          • Gość: aga Re: biale zeby do Myszki i wszystkich IP: *.um.poznan.pl 05.06.02, 09:48
            Dziewczyny! Bardzo Wam dziekuje za wszystkie rady. Jak cos wyprobuje to dam
            znac jak podzialalo. Myszko, czy mozesz napisac jak sie nazywa ten zabieg za
            200 zl?
            pozdrawiam serdecznie i ide dzis kupic "Biala Perle" :-))
            Aga
            • Gość: Myszka Re: biale zeby do Myszki i wszystkich IP: *.pl 05.06.02, 09:55
              Jest to po prostu wybielenie zebow.Jakies specjalnej nazwy to nie ma.Slyszalam
              tylko ze jest zdrowsze niz to typowe wybielanie.Jak spotkam sasiadke dzisiaj
              to zapytam sie gdzie dokladnie to robia i podam Ci namiary jak chcesz :)
              • Gość: aga Re: biale zeby do Myszki IP: *.um.poznan.pl 05.06.02, 13:06
                Oczywiscie, ze chce. Bardzo dziekjuje i pozdrawiam
                Aga
                • Gość: gerda 5 Re: biale zeby do Myszki IP: 194.119.254.* 18.06.02, 16:21
                  kto wie, gdzie w Warszawie robia dobrze takie wybielajace zabiegi?
                  • Gość: mysia200 Re: biale zeby do Myszki IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 18.06.02, 21:37
                    no to ja mam przechlapanie na calej lini-mam plomby w zebach zniszczonych
                    antybiotykami (2xpo pol jedynek pokryte plombami) a nie moge w ogole uzywac
                    wybielajacych past po po jakims tam Colgate zaczelo mi sie luszczyc szkliwo...
                    powiem wam jedno -przywyklam, nie robie z tego afery, smieje sie duzo (ale do
                    zdjec pozowanych nauczylam sie pieknie usmiechac bez odslaniania zebow(w
                    naturalnych z zaskoczenia zawsze ladnie wyglada-nie wiem czemu))ps i mimo to
                    mam ksywe Mysia
                • Gość: Mysza Re: biale zeby do Agi IP: *.pl 18.06.02, 21:46
                  To wybielanie o ktorym pisalam nazywa sie PIASKOWANIE.Sorry ze tak pozno pisze
                  ale nie moglam zlapac tej kobiety ktora miala to robione.Robia to w gabinecie
                  na ulicy Smolnej.Jak chcesz to zadzwon i sie dowiedz dokladnie (tel 827 87
                  60).Sama nic wiecej nie wiem ale zamierzam to sprawdzic :)
                  • Gość: JoP Re: biale zeby do Agi IP: *.tpg.pl 19.06.02, 08:40
                    Gość portalu: Mysza napisał(a):

> To wybielanie o ktorym pisalam nazywa sie PIASKOWANIE.

Ja robiłam tzw. kompleksowy zabieg higienizacyjny - składa się to ze zdejmowania
                    kamienia, piaskowania i na koncu fluoryzowania i wygląd estetyczny mojej szczęki
                    bardzo się poprawił. Kosztowało 200 PLN, w Kowdencie (Kraków). Polecam, efekt
                    bardzo widoczny, nie sądzę, żeby wybielanie zadziałało jakoś znacząco lepiej.
                    • Gość: ewa Re: biale zeby - do wszystkich IP: 5.2.1R1D* / *.w.club-internet.fr 19.06.02, 09:07
                      Przeczytalam wszystkie odpowiedzi i wrzeszcze na cale gardlo : zapomnijcie o
                      cytrynie ! Toz to niedorzecznosc...ewentualnie raz na miesiac, wlasnie taka
                      kuracja "antyszkorbutowa".
                      Nigdy nie wybielalam w gabinecie dentystycznym (bo wole domowe sposoby), ale
                      metoda z zelem na noc i specjalnymi foremkami jest bardzo bezpieczna i napewno
                      nie niszczy szkliwa. Natomiast wspomnoiane "piaskowanie" niezle mnie
                      przerazilo. Tym bardziej, ze cena jest konkurencyjna w stosunku do uznanych na
                      calym swiecie metod wybielania, a i wiadomo co sie piaskuje i z jakim efektem
                      (mysle o starych brudnych murach) :))).
                      Mysle, ze przed udaniem sie do dentysty i zainwestowaniem w dobra metode
                      wybielajaca, warto sprobowac delikatniejszych i tanszych metod wybielajacych,
                      typu :

- specjalna pasta do zebow. Polecam amerykanska paste Rembrandt. Droga jak na
                      paste do zebow, ale daje doskonaly efekt, rozjasniajac emalie o jeden ton (to
                      jest swietny rezultat). Jest lagodna dla szkliwa. Istnieje kilka roznych
                      wersji : dla palacczy, dla kawiarzy i dla nieuzaleznionych z zoltawym szkliwem.

- homeopatyczna pasta Parodontax : doskonale czysci zeby, wzmacnia dziasla i
                      rewelacyjnie wybiela szkliwo mimo, ze o efekcie wybielajacym nie jest
                      wspomniane na opakowaniu. Ma lekko slony smak, do ktorego latwo jest sie
                      przyzwyczaic. Te paste najbardziej polecam.

- rozcienczona woda utleniona, nie pamietam w jakim %. Taka wode utleniona
                      kupuje sie w aptece, francuska firma Giffrer (na ulotce wszystko jest
                      napisane). Nieszkodliwa dla szkliwa.

A tak w ogole, to najlepiej zapomniec o mocnej kawie i herbacie, czerwonym
                      winie, a zwlaszcza o papierosach. Jesc duzo bialego sera, jogurtow...

Efekt murowany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka