Dodaj do ulubionych

Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów...

07.03.05, 17:43
Hej! Może podzielicie sie swoimi spostrzeżeniami na temat wypróbowanych przez
was kosmetyków do pielegnacji włosów? Dla mnie np. nie ma lepszego szamponu
do włosów od Elseve (czerwony) Loreal. Odżywka też jest super. Włosy są
mięciutkie, gładkie i łatwo się rozczesują.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kobieta20 Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 20:20
      Jak dla mnie mleczko dodające objętości Sunsilk, odżywka Oriflame i Treatment Wax oraz... maseczka z jajka, miodu i cytryny domowej roboty :D
      • Gość: Anna J Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 18:11
        Popieram TREATMENT WAX - REWELACJA!!! Włosy sa lsniace, grubsze, maja wieksza
        objetość i w ogole sie nie niszcza...od 4 miesiecy nie obcinam koncówek bo po
        porstu nie sa zniszczone ani rozdwojone. Ja uwielbiam ta maseczke do włosów i
        gorąco ja polecam wszyskim ze słabymi lub zniszczonymi włosami!!!
        • Gość: kasia TREATMENT WAX - REWELACJA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.03.05, 18:18
          Możesz coś więcej o tym specyfiku napisać? Co to jest?Ile kosztuje?I w jaki
          sposób się tego używa?
          Pozdrawiam
          • Gość: Anna J Re: TREATMENT WAX - REWELACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 18:27
            Mozna ta maseczkę kupić w każdej aptece. Sa dwie wersje : jedna dla blondynek
            druga dla brunetek. Opakowanie wyglada jak sredniej wielkosci plastikowy
            słoiczek. Jest bardzo wydajna. Nakłada sie ją na umyte włosy i trzyma np. pod
            ciepłym recznikiem ok 30min. Na opakowaniu jest napisane ze mozna stosowac co 4-
            5 dni..ale ja uzywam co 3:). I najwazniejsze cena: ok 20PLN, ale na prawde sie
            opłaca bo wystarczy na baaardzo długo dla sredniej długosci włosów.:) Polecam:)
            P.S. Mozna poczytac opinie na jej temat na www.wizaz.pl
            • Gość: kasia Re: TREATMENT WAX - REWELACJA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.03.05, 19:13
              Dziękuję Aniu za odpowiedź. Spróbuję!! Pozdrawiam
              • Gość: Anna J Re: TREATMENT WAX - REWELACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 20:59
                Prosze bardzo...tylko pamietaj, ze pełen efekt przychodzi z czasem:)..ale juz
                po pierwszym uzyciu włosy sa gładkie i miekki:)
                Pozdrawiam Anna J
                • Gość: kobieta20 Re: TREATMENT WAX - REWELACJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 21:23
                  Zgadzam się. zresztą chyba każdy kto spróbował jest bardzo zadowolony więc kasy nie ma co załować :ppp
    • Gość: pyciuchna Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.03.05, 13:55
      fryzjerka polecila mi elseve z regenium szampon i odzywke(kolor bialy),myslalam
      ze chce mi wcisnac bubel,ale przekonalam sie ze miala racje.swietnie nawilza
      wlosy,nadaje puszystosc,nawet sam szampon daje super efekt,co przy stosowaniu
      innych szamponow bez odzywek tak nie jest.a stosujac szampon i odzywke efekt
      jest jeszcze lepszy!polecam!
    • bez_mapy Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... 08.03.05, 14:02
      Na pewno nie żaden supermarketwy shit! To łądnie pachnie, ładnie wygląda i to
      wszystko. Najlepszy jest Kadus Immunal (dostępny w salonach fryzjerskich albo
      hurtowniach fryzjerskich). A z l'oreal to super jest seria Kerastase - inne to
      badziew.
    • Gość: feema-to-ja Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 08.03.05, 15:53
      Dla mnie rewelacyjna jest seria jedwab i polysk z Fructisa. Mam jasne pasemka,
      wlosy byly suche, "sianowate". Po dwoch miesiacach sa nie do poznania.
    • Gość: lili Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 17:40
      najlepsze sa szampony i odzywki schwarzkopf,wlosy zmienily mi sie nie do
      poznania, a wczesniej wyprobowalam wszystkich mozliwych i naprawde przy nich
      wysiadaja
    • bez_mapy Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... 08.03.05, 18:52
      Naprawdę żadna z was nie używa profesjonalych kosmetyków, tylko ten
      supermarketowy badziew? Nie wiecie, co tracicie...
      • kalooo Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... 08.03.05, 18:59
        a ty naprawde jesteś takim trollem czy tylko taka zgrywasz?;P
        • bez_mapy Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... 08.03.05, 19:02
          A ty nie wiesz, że każdy tu ma prawo wyrazić swoje zdanie?:)
          • kalooo Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... 08.03.05, 19:05
            A gdzie masz napisane,że w taki sposób?;P
        • Gość: DagnyJuel Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 08.03.05, 22:11
          Bez_mapy na forum Moda nazywana także Blondynką_bez_mózgu oprócz podziwiania
          swoich sylikonów< nie wiadomo do końca za czyją kasę zrobionych:P>, wklejania
          linków z adresami stron supermodelek i ponoć pisania pracy podyplomowej<w co
          wątpię bo sama studiuję na studiach podyplomowych i nawet za kasę
          takie"ogranicznone blondzie" tam sie nie dostają> słynie z obnoszenia się swoja
          urodą i pieniędzmi<ale nie wiemy dokładnie jak zarobionymi..:)
          • Gość: Z_MAPĄ Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 08.03.05, 22:13
            Bez_mapy albo jak kto woli bez_mózgu jest zawsze i
            wszedzie "profesjonalistką"...
          • bez_mapy Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... 08.03.05, 22:50
            Co ty bredzisz, człowieku? Zdjęcia supermodelek wklejałam w konkretnym
            kontekście ("najbrzydsi, najładniejsi w świecie mody"), poza tym, co ma piernik
            do wiatraka? - powiedz coś na temat! I jeszcze jedno - z niczym się nie
            obnoszę, po prostu odpowiadam na pytania i jakieś wyssane z palca zarzuty. Tak
            cię to boli? Pewnie gdybym skomlała, jaka to ja jestem biedna, brzydka,
            skrzywdzona przez los, to by ci się podobało, nie?
          • pasikonna nt 09.03.05, 11:44
            Wiesz co, moze i bez-mapy jest glupawa, nie wiem, nie znam jej, ale Twoj jad to
            po prostu cuchnie na kilometr. Naprawde.
      • Gość: Anna J Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 21:31
        Treatment Wax to nie jest supermarketowy badziew!!! A Ty niby czego uzywasz??
        Podziel sie zamiast krytykowac.
        • Gość: Blondyna Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 21:40
          Ona używa Kerastease i myśli że jest The Best
          • Gość: Klara Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... IP: 194.63.135.* 09.03.05, 11:27
            Każdy ma inne włosy i kazdemu co innego pasuje. Przerobiłam Vita ciment
            Kerastase oraz Nutritive (maskę)--------> Ten pierwszy to chyba pomyłka, bo to
            taki badziew, drugi może byc, ale nic specjalnego za tę cenę... Nie lubię w
            ogóle L`oreala ani marketowego, ani profesionalnego(szampon Intense Repair jest
            pierwszym szamponem, który autentycznie matowi(!) włosy, natomist maska z tej
            linii może być, szczególnie ze względu na zapach). WAX na mnie nie działa.

I chyba rzeczywiście najbardziej lubie Gliss kur, szczególnie balsam połysk
            jedwabiu (teraz poluję na tę maskę aroma:). Jesli tak pomyslę, to po szeregu
            tańszych i droższych odzywek, szamponów, masek, zawsze wreszcie wracam do
            Gliss kura, bo to dobra seria:)
            Generalnie zasadą jest to, aby szampon nie drażnił skóry głowy, wiec naprawde
            zwykły lniany szampon jest tu jak najbardziej na miejscu:)
            Nie kasa wydana na kosmetyk, a działanie się liczy!
        • bez_mapy Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... 08.03.05, 22:53
          Nie mówię akurat o Waxie, bo ten jest dostępny głownie w aptekach i jest to
          bardziej specyfik na porost włosów (jeśli mówimy o tym samym) stosowany barzdo
          często po chemioterapii, chociaż walory odżywcze też ma. Mówię o innych,
          supermarketowych produktach.
          • Gość: Anna J Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 13:02
            WAX poleciła mi fryzjerka. A na opakowaniu nie ma nic napisane ze jest to
            preparat na porost włosów, aczkolwiek włosy rosna po nim szybciej:). Jest
            zalecany w przypadku osłabienia lub zniszczenia włosów przez trwałą,
            rozjasnianie lub farbowanie. I naprawde bardzo goraco ją wszystkim polecam. A
            jezeli to co napisałas czyli:stosowany barzdo
            > często po chemioterapii...to chyba bardzo dobrze o nim świadczy... z reszta
            wystarczy poczytać :
            www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=2c6ca7e9dcef79c602fea73314d4c884&cmd=details&itemid=267

Pozdrawiam Anna j
    • bez_mapy Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... 08.03.05, 22:46
      Nie rozumiem waszego oburzenia: mam prawo nazwać badziewiem każdy produkt,
      który nie spełnia moich wymagań, a za dobry kosmetyk do włosów uważam ten,
      który zawiera m.in. uwodnioną keratynę, proteiny jedwabiu, pantenol i (w
      odżywce-masce) glicerynę. Może powiecie coś w kwestii merytorycznej, a nie
      rzucacie obelgami? I wypraszam nazywanie mnie pustą blondyną, bo ja w
      przeciwieństwie do was mam coś do powiedzenia, a rzucać frazesami i
      wulgaryzmami każdy potrafi.
      • Gość: Inka_26 Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... IP: *.szwajcarska.pl 09.03.05, 10:59
        A ja mam prawo nazwać Ciebie idiotka skończoną. I Ty naprawdę chyba piszesz z
        oddziału zamkniętego szpitala psychiatrycznego.
        • bez_mapy Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... 09.03.05, 13:02
          A ty jesteś prymitywnym prostakiem, powiedz coś na temat i do rzeczy.
    • Gość: jasna_79 Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 22:52
      a ja na temat:

pomarańczowy SunSilk szampon + odżywka
      sama byłam bardzo zdziwiona jakie mam piękne włosy, a efekt utrzymuje się już
      od października :)
      są lśniące, wyglądają na mocne, nie kręcą się

• bez_mapy Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... 08.03.05, 22:56
        Mnie też bardzo denerwuje rozmowa nie na temat, a jeszcze bardziej reagowanie
        agresją i wyzwiskami na odmienne zdanie i krytykę.
        • Gość: livett Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 08:21
          U mnie Kerastase nie sprawdziło się a miałam min. odżywkę i szampon z
          kompleksem Vita-ciment . Ale za to rewelacyjna okazała się odżywka Cosmetici
          Dora z wyciągiem z bambusa, która w końcu doprowadziła moje przesuszone i
          zniszczone farbowaniem włoski do porządku. Jedna z niewielu,po której
          zastosowaniu widać jakiekolwiek (pozytywne oczywiście) efekty. U mnie włoski
          pięknie zaczęły się regenerować i w końcu zaczęły ładnie błyszczeć. Tak, że ze
          swojej strony polecam Cosmetici di Dora. Do zakupienia w aptekach. (niestety
          trudno dostępna). Kosztuje w granicach 36 zł za 250ml, ale warto pobiegać i
          poszukać bo kosmetyk jest niezły.
          • Gość: Klara Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... IP: 194.63.135.* 09.03.05, 11:30
            A czym ta maska pachnie?:)
            • Gość: daga Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... IP: *.acn.waw.pl 09.03.05, 11:57
              a ja polecam olejek firmy cehko-wyciag z norek,jedawb w plnie bioslank a do
              tego odyzwki firmy keune-balm,reconstructor,intensive hair repair oraz szampon
              tej samej firmy so pure-jak dla mnie rewelacja;)
            • Gość: livett Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 12:12
              Jeżeli chodzi o opisywany przeze mnie kosmetyk (bo jest to faktycznie maska a
              nie odżywka) to zapach jest no cóż taki ...mydlany,niezbyt intensywmy, ale
              myślę, że do zniesienia.Zależy kto co lubi. Mnie osobiście ten zapch odpowiada -
              nie jest nachalny, ale opinie są różne.:)
              Pozdrawiam
              Livett
    • madzia773 Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... 09.03.05, 11:59
      1. jedwab Farouk
      2. płynne kryształy Dora
      3. maseczka Dove do włosów taka w saszetkach wielkości "kawa 3 w 1"
    • Gość: teresai Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... IP: *.chello.pl 09.03.05, 13:09
      Moje typy:
      1. Cosmetici Dora: Maska z wyciągiem bambusa, Maska z ceramidami słonecznika,
      Płynne kryształy.
      2. Goldwell: seria Riche Care (szampon i odżywka) albo Ultra Riche Care.
      3. Wella Professional: Krem regenerujący 30 sekund.
      4. Szampon Pregaine.
      5. Szampom Vichy "czerwony".
    • Gość: bikini kill Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... IP: 83.16.133.* 09.03.05, 13:17
      - wszystko Neutrogeny
      - serum wygłądazające Liss Expert L'Oreal Professionnel- codziennie prostuję
      włosy a są mięciutkie i coraz ładniejsze odkąd tego uzywam
    • Gość: justa Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 13:36
      szampon Epoch NS, chyba jako jedyny naprawdę dodaje objętości, chociaż nie ma
      tego w opisie
      odżywki i balsamy GlissKur, tylko po nich mogę bez problemu rozczesać włosy,
      żółta seria chroni przed łamaniem się włosów i rozdwajaniem końcówek
      serum dodajace objętości Avonu, naprawdę działa
      serum na końcówki Avonu, chroni końcówki i ślicznie pachnie
      kapsułki NS, odżywiają i nabłyszczają włosy, łatwiej je rozczesać
      szampon Dermena i odżywka Wax, zapobiegają wypadaniu włosów
      rekonstruktor Lanza, świetnie regeneruje włosy bardzo zniszczone rozjaśnianiem
      olejek herbaciany, likwiduje łupież
    • s_bernika Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... 10.03.05, 20:17
      Niezły zamęt z tymi kosmetykami, a ogólnie rzecz biorąc to bez mapy chyba
      nic "dobrego" nie znajdziemy. :) heh
      • Gość: kiwi Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.05, 20:28
        dla mnie zawsze olejek na końcówki włosów cehko z nasion lnu , no bomba
        poprostu,
        kiwi
    • carmelaxxx Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... 10.03.05, 20:33
      szamponu uzywam normalnego np elseve czyli supermaketowy badziew jak to jakas
      koelzanka okreslila, raz na jakis czas odzywke Dove czyli tez badziew ;) ale po
      kazdym myciu i czasem na suche wlosy jak nie chca sie ulozyc uzywam jedwab w
      plynie firmy farouk , malenkie buteleczki ale bardzo wydajne a wlosy sa po tym
      naprawde jak jedwab, lsniace i gladkie.
    • e_r_i_n Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... 10.03.05, 20:36
      Ja od jakiegoś czasu uzywam Kadusa: pielęgnacja to szampon i maska do wlosów
      farbowanych, odzywka w prayu do włosów normalnych po suche plus do stylingu
      pianka Slalom i Sprayer.
      Rewelacja - włosy są w bardzo dobrym stanie, układają się jak trzeba.
      • bez_mapy Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... 10.03.05, 23:34
        Zgadzam się, Kadus jest rewelacyjny!
        • e_r_i_n Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... 11.03.05, 07:20
          Wiem o tym BARDZO dobrze :)
    • naila Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... 11.03.05, 07:59
      Kerastase Oleo-Relax szampon i odżywka. Jeden z najlepszych szamponów jakie
      miałam, sprawia, że moje włosy są dużo ładniejsze i się nie plączą. Ogólnie te
      kosmetyki ładnie odżywiają włosy i wygładzają. Prostuję włosy ok. 2 razy w
      tygodniu. Dzięki nim nie mam siana na głowie.
      Dobry był też Goldwell Kerasilk z jedwabiem i Wax Treatment.
      • Gość: rawita Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... IP: *.autocom.pl 11.03.05, 11:47
        Ja bardzo lubię balsam do włosów z olejkiem migdałowym firmy Jochems (kupuję go
        w litrowych butelkach w sklepie fryzjerskim) i ostatnio sleek look Matrixa. Dla
        mnie ważne jest, żeby odżywki nie obciążały włosów, dawały połysk, miękość i
        łatwe rozczesywanie. Szampon - johnons baby, zazwyczaj lawendowy. Natomiast
        jeżeli chodzi o preparat na końcówki to ciągle szukam ideału wśród kosmetyków
        profesjonalnych, ale i tak ciągle najlepsze jest dla mnie serun z avonu. Przy
        okazji najtańsze.
        • Gość: mała Mi Re: Najlepszy kosmetyk dla Twoich włosów... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 15:12
          a dla mnie Dove to po prostu rewelka i to nie tylko szampony i odzywiki ale tez
          balsamy do ciala i dezodoranty.jedyne jaki mogeuzywac tuz po depilacji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka