Gość: silvja IP: *.netis.net.pl 24.03.05, 19:52 ...prosze ,aby wypowiedziały sie osoby które mają ten problem jak sobie radzicie -jakie są dobre woski lub jakieś inne metody Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basiek13 Re: ..... ..... wąsik nad górną wargą:(:(:( 24.03.05, 20:00 Ja chodze 2 razy w miesiącu na depilację woskiem.Szybko odrastają! Boli jak cholera ale co tam. Chcę zrobic sobie depilacje laserowa ale mam jasne te wąsy i nie wiem czy jest to możliwe? Jeśli nie masz wielkich wąsów to ci odradzam - mam tego serdecznie dosyć , jak zrobie depilacje w poniedziałek to juz w piątek mogłabym powtórzyć. Tak więc jest to kolejne obowiązkowe zajęcie w moim życiu brrr. Odpowiedz Link Zgłoś
magdusiab24 Re: ..... ..... wąsik nad górną wargą:(:(:( 24.03.05, 20:09 depiluje plastarami z woskiem. sama w domku po kąpieli.I wtedy tak nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: ..... ..... wąsik nad górną wargą:(:(:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 20:22 a czy istnieje cos takiego jak krem do depilacji wasika?bo niestety moja skora zle znosi wosk,robia mi sie krostki ktore trudno sie goja i dlatego szukam takiego specjalnego kremu.ktos sie moze orientuje?:) Odpowiedz Link Zgłoś
elisa_day chwytasz creme hair bleach sally hansen 24.03.05, 20:26 taki rozjasniacz do wloskow, i spokoj na tydzien przynajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silvja Re: chwytasz creme hair bleach sally hansen IP: *.netis.net.pl 24.03.05, 20:35 podobno veet żółty jest do krótkich włosów moze ktos napisze co to stosuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: chwytasz creme hair bleach sally hansen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 22:21 JA chodze na depilacje wasika laserem diodowym. Po drugim zabiegu wloskow mniej o okolo 70% ! Z tydzien ide na 3 zabieg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: chwytasz creme hair bleach sally hansen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 22:39 a gdzie go mozna kupic w katowicach? ten rozjasniacz... niegdzie nie moge znalezc :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIa Re: ..... ..... wąsik nad górną wargą:(:(:( IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.03.05, 22:43 ja z nim walcze... pinceta - i naprawde jest go duzo mniej niz bylo z jakis rok temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina wosk u kosmetyczki IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 24.03.05, 22:45 Od kilku lat chodze do kosmetyczki i Tobie tez radze. Kosztuje to raptem ok 10 zeta i spokoj na caly miesiac. Po kilku latach widze ze wloski sa slabsze i wolniej odrastaja (teraz depiluje co 2 mies). Nie radze ich rozjasniac, bo rozjasnione wygladaja rownie nieladnie jak ciemny wasik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolla bezbolesnie, wydajnie, fajnie! :D IP: 217.153.87.* 24.03.05, 23:11 sluchajcie ja tez przez jakis czas sie meczylam, tzn mialam na punkcia wasika kompleksy, a zarazem balam sie z nim cokolwiek robic bo obawialam sie ze odrosna grubsze bardziej widoczne itd, ale ktoregos dnia postawnowilam ze musze cos z tym zrobic, najpierw byly plastry z woskiem booooze to mi wrecz skore wyrywalo ale wasik w wielu miejscach pozostawal, skora czerwona, piekaca itd... no i wtedy kupilam Sally Hansen krem do depilacji twarzy z pedzelkiem, sluchajcie kosztuje to okolo 30 zł ale jest baaaardzo wydajne ja z jednego korzystam juz kilka miesiecy, pieknie usuwa wszystkei wloski co wazne nie poddraznia skory, nie jest ona zaczerwieniona a wloski nawet jak odrastaja to sa tak delikatne ze malo je widac wiec nie trzeba tak szybko powtarzac czynnosci, naprawde polecam ten preparat jest swietny! wyprobowac musicie, dla mnie wasik nie jest i juz nigdy nie bedzie problemem... chyab ze wycofaja produkt :P Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: bezbolesnie, wydajnie, fajnie! :D 24.03.05, 23:23 jak wycofają to pójdziemy robić pikietę! mogę nieść jakiś transparent czy coś ;) jestem wierną fanką tego kremu z pędzlem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolla Re: bezbolesnie, wydajnie, fajnie! :D IP: 217.153.87.* 24.03.05, 23:26 no właśnie, ja się moge w ramach protestów przebrać za jeden wielki wąs, he he he nie no zarty zartami, ale dziewczyny z wasikiem do sklepow, a bedziecie nareeeeszcie wolne :") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: bezbolesnie, wydajnie, fajnie! :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 00:03 a moglabys podac dokladna nazwe tego kremu?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzi1 Re: bezbolesnie, wydajnie, fajnie! :D IP: *.acn.waw.pl 25.03.05, 08:08 wlasnie zastanawialam sie nad tym kremem bo jak narazie mecze sie woskiem i rozjasniaczem sally hansen. Karolla a po jakim czasie wloski u ciebie odrastaja? bo moje np moglabym wosk co tydzien stosowac tak szybko odrastaja i czy po tym kremie nie robia sie mocniejsze?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolla Re: bezbolesnie, wydajnie, fajnie! :D IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.03.05, 21:01 tydzień to spokojnie nic z nimi moge nie robic, na pewno nie odrastaja mocniejsze, a dokladna nazwa: brush-on hair remover dw.pedet.pl/x_C_I__P_7013007;7010001.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: effi Re: bezbolesnie, wydajnie, fajnie! :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 22:55 i znów ukryta reklama na forum... a tak by sie chcialo poczytac rady zyczliwych i uczciwych osob.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka tanita IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 00:37 potnij na plastry,1 z lewej,1 z prawej,zrywasz blisko skory mocnym pociagnieciem,oczywiscie pod wlos(plastry nakladasz zgodnie z kierunkiem rosniecia wlosa),pozniej oliwka zmywasz resztki.najlepiej rob wieczorem,do rana zniknie podraznienie ja np robie woskiem tez brwi(reszte peseta:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: ..... ..... wąsik nad górną wargą:(:(:( IP: *.xtra.pl 25.03.05, 21:16 pinceta tylko najgorzej jest na srodku pod nosem, tam bol jest niewyobrazalny, tam stosuje krem do depilacji niestety musze co 3 dni zeby bylo gladziutko,ale juz sie przyzwyczailam ze codziennie rano pierwsze co robie patrze cze cos nie wyroslo, sa to juz raczej pojedyncze wloski, niestety nadal ciemne :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia1111111 Re: ..... ..... wąsik nad górną wargą:(:(:( IP: *.debacom.pl / *.za.digi.pl 25.03.05, 21:26 A ja używam różnie raz kremu do dipilacji obojetnie jakiego (tylko do skóry wrażliwej jak do bikini) albo wosk w takich malych plasterkach specjalnie do tej cześci ciała. Luz blus starczy ran na 2 tyg Odpowiedz Link Zgłoś
olka84 Re: ..... ..... wąsik nad górną wargą:(:(:( 03.04.05, 10:19 hej dziewczyny, 17 marca rozjasnilam wloski preparatem Sally Hansen, tym, kóry polecala Smee. Minely juz ponad 2 tyg i mam troszkę ciemych wloskow. Czy ten preparat mi sie zmyl czy to sa nowe wlosy???? prosze- jesli sie orientujecie napiszcie. Zauwazylam ze sa 2 watki na forum o wasikach dlatego podbije oba do gory piszac to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: ..... ..... wąsik nad górną wargą:(:(:( IP: *.inpoland.pl 03.04.05, 10:45 Moim zdaniem to masz szczęście,że zauważyłaś nowe włoski dopiero po 2 tygodniach. U mnie to następuje po 5 dniach od rozjaśniania. Bardzo się dziwię jak ktoś twierdzi, że po wyrywaniu (penseta) włosów ma ich mniej. To jest poprostu sprzeczne z naturą! Z moich, i nie tylko, obserwaccji wynika, że każda wyrwana cebulka "odbudowuje się" i kolejny włos wyrasta ja nie w tym to w innym miejscu, bo w skórze są też cebulki "uśpione". Wiem,że nie przedstawiam tego naukowym językiem, bo po prostu nie pamiętam dokładnie tego, co kiedyś czytałam, ale wniosek jest jeden: WŁOSY WYRAYWANE, GOLONE I ROZPUSZCZANE KREMAMI ZAWSZE ODRASTAJĄ MOCNIEJSZE I CIEMNIEJSZE. jest to tylko kwestią czasu i częstości stosowania takich metod. Ja na razie nie mogę skorzystać z lasera, ale mam zadzieję że za 3-5 lat ulepszą go na tyle, że będzie skuteczny w większości przypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silvja Re: ..... ..... wąsik nad górną wargą:(:(:( IP: *.netis.net.pl 03.04.05, 20:12 jutro ide 1 raz do kosmetyczki na wosk .....ciekawe czy boli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: ..... ..... wąsik nad górną wargą:(:(:( IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 03.04.05, 21:04 Boli ale da sie przezyc i warto bo to chyba najlepszy tani sposob. Zacisnij na chwile zeby i juz:) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenapilat Re: ..... ..... wąsik nad górną wargą:(:(:( 04.04.05, 10:59 Ja polecam wosk u kosmetyczki, chwila bolu (do zniesienia) i potem conajmniej 2 tygodnie spokoju, jak nie wiecej. Odpuscilam wiec sobie rozjasnianie, teraz czekam na laser, pierwszy mam za 2 tygodnie i jestem strasznie ciekawa co z tego wyniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silvja Re: ..... ..... wąsik nad górną wargą:(:(:( IP: *.netis.net.pl 04.04.05, 17:51 własnie mam za soba 1 wizyte u kosmetyczki nie było to takie straszne -dało sie wytrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
olka84 Re: ..... ..... wąsik nad górną wargą:(:(:( 07.04.05, 11:59 magdalenopilat daj znac po laserze jak bylo, jak cenowo i jaki to typ lasera, jesli gabinet ma www podaj prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ..... ..... wąsik nad górną wargą:(:(:( IP: *.gorzow.mm.pl 19.08.05, 22:42 Zapisałam się w Poznaniu do Studio Laser - górna warga 200,00 trzeba zrobić 3-4 zabiegi - tak mi powiedziano ale nastawiam się na ok. 5-6 żeby potem mieć już spokój - póki co będę stawać rano w łazience obok męża i obydwoje będziemy się golić - ha ha Póki co zastanawia mnie jeden fakt, wiadomo że jak będę golić to włoski będą mocniejsze, i jeżeli się okaże że jakimś cudem laser nie zadziała na mój wąsik to będę mieć lepszy zarost od męża - ha ha - mam nadzieję że się mylę. Pozdro ps. wosk powtarzałam co 2 tyg. a w międzyczasie usuwałam pęsetą ale mam tego już serdecznie dosyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: ..... ..... wąsik nad górną wargą:(:(:( IP: *.chello.pl 25.08.05, 23:28 ja narazie wogóle nie usuwałam.. i zastanawiam sie co robic.. to facetów odstrasza gdzie pieprzrośnie..:( Odpowiedz Link Zgłoś